Θερινοί κωλοπαιδισμοί

Σε μία σπάνια κρίση περισυλλογής, σκέφτηκα να σταθμίσω τα υπέρ και τα κατά μιας συντονισμένης και μαζικής (λέμε τώρα) απόπειρας σωτηρίας του αγαπητού σε όλους μας Βύρωνος από τα δυσμενή υπουργικά του καθήκοντα.

Υπέρ:

Θα σωσετε ενα αθωο παιδι…

 • Θα διασώσουμε τα τελευταία υπολείμματα τιμής ενός αγέρωχου λάτρη της κουλτούρας των σαμουράι, ενός ανθρώπου που θαυμάζει το ήθος του πολεμιστή κι ας μην έχει ο ίδιος τα κότσια να ξεπλύνει την ντροπή του με αίμα (δικό του κι όχι φοιτητών κατά προτίμηση).
 • Ακόμα κι αν δεν πάρει ποτέ διαστάσεις εθνικής διαμαρτυρίας, μια οποιαδήποτε συλλογική προσπάθεια δημόσιας κριτικής στα φαινόμενα κρατικής βίας και τρομοκρατίας συμβάλλει στην καταπολέμηση τους. Έστω και ελάχιστα.
 • Μπορεί ένα μικρό και χαζοχαρούμενο τέτοιο βήμα να μην αφυπνίσει ποτέ συνειδήσεις, ωστόσο είναι προτιμότερο από την πλήρη ακινησία (που επιβάλλει δυστυχώς σε πολλούς ο καύσωνας).
 • Εφόσον η στάση μας παραμένει υπερκομματική, μπορούμε να συσπειρωθούμε και να καυτηριάσουμε την χυδαία ασυδοσία που χαρακτηρίζει μεγάλο μέρος του κυβερνητικού έργου. Κι ας μην έχει την αποκλειστική ευθύνη η (εκάστοτε) κυβέρνηση.

Κατά:

…η θα αφεθειτε στις χαρες του θερους;

 • Πρώτα απ’ όλα, μια κίνηση υπέρ του Βύρωνος (έστω και με σκωπτική διάθεση) κινδυνεύει να παρεξηγηθεί ως απόπειρα υπεράσπισης της πολιτικής την οποία υπηρετεί ο νυν Υπουργός Δημόσιας Τάξης. Ιδίως από όσους δε θα μπουν ποτέ στον κόπο να διαβάσουν κείμενα ή να δουν βίντεο καλοκαιριάτικα.
 • Οι τραμπούκοι, οι βασανιστές και οι χαφιέδες έχουν προϋπηρεσία. Κάποιοι αναρριχήθηκαν επί σοσιαλιστικού καθεστώτος, ενώ άλλοι διαθέτουν ακόμα και πεντιγκρί που φτάνει μέχρι τη δικτατορία του Μεταξά. Άρα δε φταίει ο Πολύδωρας, ούτε η κυβέρνηση αλλά κάτι άλλο – ίσως τα γονίδια τους ή ο μπαμπάς τους που τους έδερνε όταν ήταν μικροί.
 • Δεν είναι σωστό να ασκούμε τέτοιου είδους κριτική στους θεσμούς. Πόσο μάλλον στα πολιτικά πρόσωπα που φροντίζουν ώστε να λειτουργούν τόσο αμείλικτα οι θεσμοί και να μας προστατεύουν από τα κακοποιά στοιχεία (Αλβανούς, Πακιστανούς, Ουκρανέζες). Κύριε ελέησον.
 • Κάθε κίνηση που γίνεται μέσω internet είναι καταδικασμένη να αφορά μια χούφτα αργόσχολους που είναι πολύ δειλοί για να βγουν στους δρόμους μέσα στον καύσωνα και να διεκδικήσουν το δίκιο τους με ντουντούκες και πέτρες.
 • Θέλω να πάω διακοπές και να γράψω όλο τον κόσμο εκεί που δεν πιάνει μελάνι (παραλλαγή: είμαι ήδη διακοπές και γράφω όλο τον κόσμο εκεί που δεν πιάνει μελάνι).

Συνοψίζοντας, τόσο οι οργισμένες όσο και οι σατιρικές κινητοποιήσεις φαίνεται να κάνουν καλό στην καρδιά, όπως ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί. Όμως με τέτοια ζέστη εκεί έξω ο κόσμος έχει ζαβλακωθεί και διψάει για παγωμένη βαρελίσια μπύρα δίπλα στη θάλασσα. Και κάνα μεζεδάκι. Πέρασε η μόδα με τα βίντεο ξυλοδαρμού στην Ομόνοια, καιρός για ρεπορτάζ Star στις παραλίες. Αν είχαμε λοιπόν τη δυνατότητα να τυπώσουμε σηματάκια “Save Byron” σε κουτιά αναψυκτικών ή σε μαγιό κάτι μπορεί να γινότανε.

Εκτός φυσικά αν εξακολουθείτε να ψήνεστε (μεταφορικά εννοώ, γιατί από κυριολεκτικά άστα ναπάν σταδγιάλα).

Advertisements
This entry was posted in ...και πολλα αλλα, υπεροψιες, εξοδοι κινδυνου. Bookmark the permalink.

8 Responses to Θερινοί κωλοπαιδισμοί

 1. Ο/Η Rodia λέει:

  Πολύ ωραία τα θέτεις, αλλά… διχάζομαι! Μπάνια ή καμπάνια..? 🙂

 2. Ο/Η nefelikas λέει:

  Χρειαζόμαστε χορηγούς. Π.χ.:

  Κλιματιστικά Byron. Όταν η ιαπωνική τεχνολογία συναντάει την ελληνική παπαρολογία.

  Παγωτό ξυλάκι ΕΛ.ΑΣ. (ή ξυλίκι)

  Τέρμα τα κουνούπια και οι ενοχλητικοί φοιτητές με πυρόξ-ΜΑΤ

 3. Ο/Η Eleanna λέει:

  @ nefelikas

  Πρίνταρε μπλουζάκι μαύρο κοντομάνικο, μπροστά το «Save Byron» με μεγάλα κόκκινα γράμματα και στο πίσω την φωτό του Βύρωνα με την λεζάντα όπως ακριβώς την έχεις στο προηγούμενο σου post 🙂

  Μας το απαγορεύει κανείς; Πάω πάντως στοίχημα θα φυτρώσουν μετά πολλά τέτοια μπλουζάκια με την ευχή να σωθεί ο Βύρωνας 😉

 4. Ο/Η Rodia λέει:

  Να αποφύγουμε τα καπελάκια μόνο.. Μερικά σπασμένα πλευρά είναι καλύτερα από ένα σπασμένο κεφάλι. :-Ρ

 5. Ο/Η nefelikas λέει:

  @Eleanna

  Δεν είναι κακή ιδέα τα μπλουζάκια. Αν πουλήσουμε αρκετά θα μαζέψουμε ένα καλό κομπόδεμα για να του πάρουμε και κάποιο δωράκι για τη σύνταξη

  @Ροδιά

  Συμφωνώ για τα καπελάκια. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τα καυτά σορτσάκια…

 6. Ο/Η Eleanna λέει:

  @nefelikas

  Εγώ πάντως θα έμπαινα στο πειρασμό να έπαιρνα το «The Complete Idiot’s Guide to Public Speaking» (που κατά σύμπτωση το έχει γράψει Έλληνας) και να το έστελνα στον φίλτατο ανώνυμα χεχεχεχε

  @Ροδιά

  Όσο γιά τα καπελάκια συμφωνώ και εγώ Ροδιά μου. Άσε μην έχουμε «ατυχήματα». Αλλά από την άλλη, τόσο λίγο χώρο που διαθέτει ένα καπελάκι, μόνο το «Save Byron» θα χώραγε να μπεί. Αν θίγει συγκεκριμένα κάποιον αυτό, εεεε τότε τι να πω; Όποιος εχει τη μύγα μυγιάζεται…θα έλεγα :p

 7. Ωραίο κείμενο. Αλλού με έκανες να χαμογελάσω και αλλού να αισθανθώ άβολα (κάπου διέκρινα δόσεις απαιασιοδοξίας). Ίσως φταίει και το κλίμα. Το κηλημέρα μου.

 8. Ο/Η pølsemannen λέει:

  Αγαπητέ Νεφελίκα,

  (Διαφημιστική σφήνα: Άλλο Πανίκας και άλλο Νεφελίκας!)

  Έχεις δίκιο σε όλα τα σημεία.
  Θα προσέθετα σε αυτό το σημείο ότι για να είναι κανείς ΕΥ-λογερ και να ασχολείται με διδικτυακά τέτοια, πρέπει να έχει συνεχή πρόσβαση σε υπολογιστή, δηλ. ή θα είναι αργόσχολος -η ή δεν θα μπορεί να δουλέψει χωρίς υπολογιστή και ιντερνέτι όπως ο υποφαινόμενος λουκανικοπώλης που βάσει παραγγελίες με μέηλ.

  Προτείνω να βάλεις μία έγκυρη δημοσκόπηση από εδώ http://pollcode.com/ Ίνα αποφανθούν οι αργόσχολοι και οι βλογομανείς επί του πρακτέου.

  Μιλάμε αυτού του τύπου οι δημοσκοπήσεις είναι τόσο έγκυρες που με έβγαλαν καταλληλότερο για πρωθυπουργό της μεγάλης Αιπσηλωνιακής® πατρίδος μας.

  Αναμένουμε εναγωνίως τας σχετικάς ιδέας δια την Εθνικήν Εορτήν της 4ης Ιουλίου.

  (Εναλλακτικά μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τις πορτοκαλάδες «λουξ» που είναι στα πάνω τους τώρα με τον Λύμπε, και να προτείνουμε την νέα αεριούχο βυσσινάδα Βyron!!)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s