Ακτιβιστές ή παραθεριστές;

Σχετικά με τις διάφορες πρωτοβουλίες που έχουν ξεκινήσει στο διαδίκτυο για αναδάσωση, δασοπροστασία, διαμαρτυρίες κατά παντός υπευθύνου, κλπ, θα ήθελα να παραθέσω εδώ κάποιες σκέψεις μου, όπως διατυπώθηκαν πρόσφατα στο blog  του Anadasosi, το οποίο έχει ξεκινήσει να οργανώνει την αντίδραση της διαδικτυακής κοινότητας (το ομώνυμο google group αριθμεί ήδη 500 μέλη).

 

Α. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

 • Παιδιά ψυχραιμία, μην πάρετε τσάπες στα χέρια πριν μάθετε τι πρέπει να
  κάνετε με δαύτες. Υπομονή και σιγά-σιγά θα συγκεντρωθούν οι
  πληροφορίες (με τη βοήθεια όλων σας).
 • Απευθυνθείτε σε ειδικούς και ενημερώστε. Δώστε προτεραιότητα στην
  πρόληψη, τον εθελοντισμό, στο νομικό πλαίσιο περί δασοπροστασίας, &
  καταπάτησης. Ανακαλύψτε τους εγχώριους και διεθνείς οργανισμούς κι
  ελάτε σε επαφή μαζί τους.
 • Σακούλες για να μαζέψετε πευκοβελόνες πάρτε όσες θέλετε κι ενισχύστε τους
  ανθρώπους που ξέρουν πώς να φροντίσουν τα ζώα που σώθηκαν (μην πάτε να
  τα ταΐσετε εσείς όμως λες και είναι ζωολογικός κήπος).
 • Γενικά αποφύγετε να ανεβαίνετε στο βουνό (ή σε όποιο δάσος έχει καεί
  πρόσφατα) παρά μόνον αν γνωρίζετε πολύ καλά πού πάτε και τι πρέπει (ή
  δεν πρέπει) να κάνετε. Μη γινόμαστε ξαφνικά ξερόλες επειδή διαβάσαμε
  ένα άρθρο στο internet…
 • Βοηθήστε τα παιδιά που στήσανε το blog Anadasosi να οργανώσουν όσο γίνεται
  καλύτερα τις πληροφορίες και τις προτάσεις που μαζεύονται κι αν θέλετε
  τσεκάρετε μαζί τους πριν παρακινήσετε άλλους σε συγκεκριμένες
  πρωτοβουλίες.
 • Συντονιστείτε μεταξύ σας σχετικά με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις
  (εφόσον σας ενδιαφέρει, μάθετε πρώτα ποιός τις οργανώνει). Φωνάξτε
  τους φίλους σας να συμμετάσχουν. Επικοινωνήστε και γνωριστείτε από
  κοντά (όσοι θέλετε).
 • ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ, δείξτε σεβασμό όχι μόνο στο φυσικό περιβάλλον, αλλά και
  στους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους για την προστασία του.
  Προσωπικά, δε ντρέπομαι να δηλώσω ότι δεν είμαι ειδικός σε τίποτα από
  όλα αυτά. Όποιος είναι όμως, παρακαλείται να έρθει και να μας
  ενημερώσει.

Β. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

 

Είναι σίγουρα καλές οι προθέσεις όλων μας, αλλά χωρίς μία στοιχειώδη οργάνωση δε
γίνεται τίποτα. Πριν φτάσουμε λοιπόν στην οργανωτική δομή της όποιας κίνησης θελήσουμε να κάνουμε, καλό θα ήταν να αποφασίσουμε ποιοί είναι οι στόχοι μας. Οι εναλλακτικές που βλέπω προς το παρόν είναι οι εξής:

 1. Άμεση αναδάσωση χωρίς πολλά λόγια. Επειδή κάτι τέτοιο όμως δε
  μπορεί να γίνει ακόμα στην Πάρνηθα, πρέπει να συμβουλευτούμε
  δασολόγους, περιβαλλοντικές οργανώσεις κλπ για να μάθουμε πού και πότε
  μπορούμε να το κάνουμε. Εφόσον έχει νόημα εννοείται και δεν
  διαταράξουμε καμία οικολογική ισορροπία. Δείτε το και σαν συμβολική
  κίνηση, ότι ξεκουνιόμαστε και πάμε να κάνουμε εμείς αυτό που θα έπρεπε
  να κάνει για μας η πολιτεία.
 2. Βραχυπρόθεσμη καταγραφή και περιφρούρηση δασικών εκτάσεων, ώστε να
  αποφευχθεί το ενδεχόμενο οικοπεδοποίησης ή ερημοποίησης λόγω βοσκής
  αμνοεριφίων. Παράλληλα, μακρόπνοος και σοβαρός σχεδιασμός για
  περαιτέρω κινήσεις και δράσεις που θα βοηθήσουν ΕΜΠΡΑΚΤΑ στην
  περιβαλλοντική ανάπλαση.
 3. Οργάνωση διαμαρτυρίας, happenings, ενημέρωσης της κοινής γνώμης
  κλπ. Διαδικτυακά και μη, ανεξάρτητα ή σε συνδυασμό με τις παραπάνω
  εναλλακτικές. Βεβαίως, έχετε υπόψη σας ότι εκεί μπλέκουμε πια με την
  πολιτική – οπότε μια λάθος λέξη στην διατύπωση ενός αιτήματος μπορεί
  να μετατρέψει τη διαμαρτυρία μας σε φερέφωνο της όποιας αντιπολίτευσης
  (ακόμα κι αν δεν έχουμε τέτοιο σκοπό) ή σε γκρίνια γραφικών
  «οικολόγων».

Γνώμη μου είναι ότι τα υπόλοιπα περιττεύουν. Το να αλλάξουμε τη νοοτροπία του κόσμου θέλει δεκαετίες και δε μπορεί να γίνει από ένα site που στήθηκε κυριολεκτικά εν θερμώ. Το να συμφωνούμε όλοι ότι αυτό που συνέβη είναι ένα φρικτό έγκλημα δε βοηθάει σε τίποτα απολύτως αν δεν κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Τέλος, το να μαζέψουμε υπογραφές ή να προβούμε σε οποιαδήποτε άλλη παρόμοια κίνηση για να διεκδικήσουμε από το κράτος το αυτονόητο το βρίσκω λίγο αφελές.

 

Γ. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ

 

Επειδή το θέμα της δασοπροστασίας (καθώς και της εγκληματικής παράλειψης της) είναι τεράστιο και δεν έχει να κάνει απλά με την τεχνητή ή φυσική αναδάσωση, προτείνω να διαχωρίσουμε τους κυριότερους τομείς που θέλουμε να δραστηριοποιηθούμε και να οργανωθούμε σε σχετικές ομάδες που θα συνεργάζονται μεταξύ τους μέσω εκπροσώπων. Δε γίνεται να ασχολούνται ταυτόχρονα όλοι με όλα. Ανάλογα με τις γνώσεις μας και το χρόνο που μπορούμε να διαθέσουμε, θα μπορούσαμε να χωριστούμε πάνω-κάτω ως εξής:

 

Τομέας επιστημονικής υποστήριξης (επαφές με δασολόγους, δασονόμους,
περιβαλλοντολόγους, κλπ). Είναι σημαντικό οι άνθρωποι που θα μας ενημερώνουν για το τι λένε οι ειδικοί να έχουν κι οι ίδιοι στοιχειώδεις γνώσεις ώστε να μην υπάρξουν παρερμηνείες.

 

Τομέας περιβαλλοντικών οργανώσεων (ΜΚΟ, κρατικοί φορείς, τοπικές
ομάδες, κλπ). Για καλύτερο συντονισμό δράσεων χρειάζεται συνεργασία με ήδη υπάρχουσες περιβαλλοντικές οργανώσεις, είτε πρόκειται για τη WWF και την Greenpeace είτε για κάποιον τοπικό σύλλογο των δέκα ατόμων είτε ακόμα και για κυβερνητικούς φορείς.

 

Τομέας νομικής υποστήριξης (νομοθεσίες και «παραθυράκια» σχετικά με
καταπάτηση, πυροπροστασία, κλπ). Είναι ευνόητο ότι χρειάζεται να είναι κανείς τουλάχιστον φοιτητής νομικής για να μπορεί να διαχειριστεί σωστά αυτό το κομμάτι. Είναι εξαιρετικά σημαντικό όμως, ιδίως όσον αφορά την επίρριψη ευθυνών σε αρμόδιους ή την αποφυγή καταπάτησης δασικών εκτάσεων.

 

Τομέας «δημιουργικού» (σχεδιασμός banners & φυλλαδίων, συγγραφή
κειμένων, κατασκευή βίντεο). Συγνώμη για τον «διαφημιστικό» όρο, αλλά είναι καλύτερο να εμπιστευτούμε επαγγελματίες γραφίστες που θα εργαστούν εθελοντικά παρά ενθουσιώδεις ερασιτέχνες. Επιπλέον, μπορούν να οργανωθούν happenings, εκθέσεις φωτογραφίας (με εικόνες από το πριν και το μετά της καταστροφής) ή άλλες εκδηλώσεις.

 

Τομέας ενημέρωσης (μπλογκόσφαιρα, διαδίκτυο, παραδοσιακά ΜΜΕ, κλπ). Καλό θα ήταν να στελεχώσουν αυτόν τον τομέα ενημέρωσης της κοινής γνώμης δημοσιογράφοι και άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τη λειτουργία των μέσων. Θα μπορούσε να υπάρξει ακόμα κι ένα είδος «υφυπουργείου εξωτερικών» που θα μεταφράσει με ακρίβεια κείμενα και θα έρθει σε επαφή με φορείς εκτός Ελλάδος (π.χ. Ε.Ε.)

 

Τομέας γενικού συντονισμού δράσεων (διοικητικό κομμάτι). Χωρίς «προέδρους» και «αρχηγούς», κάποιοι πρέπει να αναλάβουν να συντονίσουν την όλη προσπάθεια, κυρίως όταν πια πρόκειται να περάσουμε σε ενεργητική συμμετοχή (π.χ. αναδάσωση ή περιφρούρηση).

Δε σκοπεύω να επιμείνω στην παραπάνω οργανωτική δομή, πιθανόν οι δικές σας προτάσεις να είναι καλύτερες. Πιστεύω όμως ότι είναι απαραίτητο να γίνει κάτι τέτοιο γιατί αλλιώς θα καταλήξουμε να είμαστε εκατοντάδες άτομα που γράφουν το κοντό τους και το μακρύ τους ή προβαίνουν σε σπασμωδικές ενέργειες χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων.

 

 

Υ.Γ. Προσωπικά, δε μπορώ δυστυχώς να συμμετάσχω ενεργά σε κανέναν από τους παραπάνω τομείς. Θα χαρώ ωστόσο να βοηθήσω όσο μπορώ σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Advertisements
This entry was posted in ...και πολλα αλλα, αγριαδες, εξοδοι κινδυνου. Bookmark the permalink.

8 Responses to Ακτιβιστές ή παραθεριστές;

 1. Ο/Η exitmusician λέει:

  Έτσι ακριβώς είναι Νεφέλικα. Αν δεν υπάρχει οργάνωση και στόχευση δεν γίνεται τίποτα. Το έχουμε δει και οι δύο το έργο νομίζω.

 2. Ο/Η pølsemannen λέει:

  Σωστή η τοποθέτηση και δεν μπορώ παρά να προσυπογράψω.

  Θα τονίσω εδώ ότι τουλάχιστον αναφορικά με το καμένο πευκοδάσος, που μπορεί να αναγεννηθεί μεσα σε κάποια χρόνια, πρέπει να παρθει ειδική μέριμνα για τους κ.κ. καταπατητές και βοσκούς αμνοεριφίων που αυτή τη στιγμή τους τρέχουν τα σάλια. (Ανασκολοπισμός δημόσια διαπόμπευση, πίσσα και πούπουλα κλπ.)

  Όσο αφορά για την αλλαγή της νοοτροπίας του κόσμου, θα πρότεινα μαζική λοβοτομή, αλλά φοβάμαι ότι κάτι θολοκουλτουριάρηδες την έχουν κηρύξει παράνομη.

 3. Ο/Η Rodia λέει:

  Den kserw tin ilikia sou, omws kapoioi xreiazontai boi8eia, molis prin ligo epibebaiwsa tin ekklisi:

  ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΧΟΥΝΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 ΜΙΚΡΟΕΣΤΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΔΑΣΟΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΚΑΙΝΕ. ΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΣΕ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΩΣΟΥΝ Η ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ-ΜΕΣΣΙΑΝΟ ΝΕΡΟ-ΑΓ.ΠΕΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΛΑ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΕΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΤΣΑΠΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΤΥΑΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΣΤΙΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ. ΑΥΤΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΧΕΡΙΑ, ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ. ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΤΡΙΑ 24ΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ 10 ΑΤΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΜΑΚ. ΣΗΜΕΡΑ-ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟ ΤΗΛ. ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 6979 985913 Κωστόπουλος Νίκος

  Anebasa kai post. Einai panw apo 70 wres o an8rwpos kai palevei…

  http://rodiat7.blogspot.com/2007/07/blog-post_1865.html

 4. Ο/Η nefelikas λέει:

  @exitmusician

  Το έχουμε δει, το έχουμε ξαναδεί και το έχουμε ξαναματαδεί το έργο. Εδώ και αλλού. Οργάνωση και στόχευση, όπως ακριβώς το είπες. Και λίγη σεμνότητα επίσης, γιατί βλέπω πολλούς όψιμους οικολόγους που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα χωρίς να έχουν καν πατήσει το πόδι τους σε βουνό παρά μόνο για πικ-νικ…

  @polsemannen

  Επειδή όλοι μεν συμφωνούμε (γενικώς και αορίστως) ότι καλό είναι να προστατεύουμε τα δάση, αλλά διαφωνούμε για τα περαιτέρω, πρέπει να γίνει επιτέλους ξεκάθαρο ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για δράσεις, διαμαρτυρίες και επίρριψη ευθυνών σε αρμόδιους (που δεν είναι δυνατόν να εκφράζουν όλους).

  Κάποιοι ίσως θέλουν να «κάνουν ντου» σε υπουργεία (για δικούς τους κυρίως λόγους), άλλοι θέλουν να κάνουν επίσημο διάβημα σε ευρωπαϊκά δικαστήρια (επίσης για δικούς τους λόγους), ενώ άλλοι μπορεί να θέλουν απλά να φυτέψουν ένα δεντράκι. Είναι ανόητο να περιμένουμε ότι μία από όλες αυτές τις τάσεις πρέπει να επικρατήσει και να εκφράσει κάποια εικονική πλειοψηφία – όποιος θέλει ας οργανώσει ό,τι θέλει και μπορεί να βρεθούν και κάποιοι που θα τον ακολουθήσουν.

  @Ροδιά (και όλους)

  ΠΡΟΣΟΧΗ! Όποιος θέλει να βοηθήσει στην κατάσβεση των εστιών που καίνε ακόμα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτεί ανθρώπους που θα τον καθοδηγήσουν υπεύθυνα και με ασφάλεια στο τι ακριβώς πρέπει να κάνει (πυροσβεστική, δασονομία, κλπ). Αν αρχίσουν να ανεβαίνουν άσχετοι (μόνοι ή με παρέα) και να προσπαθούν να σβήσουν φωτιές με τσάπες και φτυάρια ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ και να θρηνήσουμε θύματα.

  Παρακαλώ μην ενοχλήσετε τον άνθρωπο αυτό ή οποιονδήποτε άλλο κάνει έκκληση για βοήθεια μόνο για να εκδηλώσετε την προφορική συμπαράστασή σας.

 5. Ο/Η elafini λέει:

  οι βιαστικές κινήσεις από υπέρμετρο ενθουσιασμό μόνο σε κακό οδηγούν…καλό είναι να υπάρχει μια καθοδήγηση από άτομα αρμόδια..΄σημερα που επικοινώνησα με κάποιον της WWF (οκ, το κόλλημά μου εγώ) μου ανέφερε ακριβώς το ίδιο…πως υπάρχουν αρκετοί που έχουν ανέβει για να βοηθήσουν ταίζοντας τα ελάφια με σπόρους και κριθάρι, κινδυνεύοντας έτσι να τους κάνουν κακό..η ψυχραιμία δεν είναι ποτέ κακός σύμβουλος

 6. Ο/Η κώστας λέει:

  Νεφέλικα, ακόμα να με πληρώσουν από την προηγούμενη δουλειά μου, οπότε ξώμεινα Σαλονίκη. Σαββατοκύριακο θα είμαι όμως επιτέλους κάτω, χτυπάμε μια πορεία την Κυριακή να ξεσκουριάσουμε;

 7. Ο/Η nefelikas λέει:

  Έλα καμάρι μου, φέρε και την παρέα σου. Θα είμαστε πολλοί 🙂

 8. Ο/Η Void Network λέει:

  Κενό Δίκτυο
  (Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες)
  http://voidnetwork.blogspot.com

  Η συμμετοχή μας στην διαδήλωση έξω από την Βουλή στις 8 Ιουλίου στις
  8.00 το βράδυ ενάντια στον εμπρησμό της Πάρνηθας που καλούν οι
  ευαίσθητοι πολίτες της Αθήνας δεν τρέφει αυταπάτες. Στεκόμαστε δίπλα
  σε όλους τους ρομαντικούς οικολόγους, διαδηλώνουμε μαζί τους αλλά δεν
  μοιραζόμαστε τις ίδιες ιδέες με αυτούς…..Δεν αιτούμαστε τίποτα από την
  εξουσία…Δεν ελπίζουμε σε καμία αναδάσωση της Πάρνηθας…Δεν επιθυμούμε
  έναν ευαίσθητο, ανθρώπινο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο
  διακυβέρνησης της ζωής μας…Δεν ονειρευόμαστε την στιγμή που οι
  κυβερνήτες μας θα καταλάβουν τα αυτονόητα και θα κυβερνήσουν σωστά και
  τίμια αυτή τη χώρα…
  Γνωρίζουμε ότι
  ο πλανήτης Γη δεν πεθαίνει…Ο Πλανήτης Γη δολοφονείται
  και αυτοί που τον σκοτώνουν έχουν ονόματα και διευθύνσεις…
  Το να στέκεσαι με τα χέρια απλωμένα και τα μάτια δακρυσμένα απέναντι
  σε αυτούς τους ανθρώπους ίσως είναι συμμετοχή στην δολοφονία της Γης
  και όχι αγώνας για την σωτηρία της…Στην διαδήλωση για την Πάρνηθα
  (όπως και σε όλες τις άλλες διαδηλώσεις) θα έπρεπε να κατεβαίνουμε
  στον δρόμο με τις γροθιές μας σφιγμένες και τα μάτια γεμάτα οργή για
  τους κυβερνήτες και τους πλούσιους αυτού του κόσμου…
  Το πραξικόπημα της ελιτιστικής δημοκρατίας, ο εκβιασμός της εργασίας,
  τα χονδροειδή στερεότυπα, η δουλική απάθεια απέναντι στο κράτος και
  τους μηχανισμούς της οικονομίας, η εκμετάλλευση κάθε ανάγκης και κάθε
  επιθυμίας και η αδηφαγία της εξουσίας για έλεγχο και γρήγορο
  πλουτισμό θα έπρεπε να μας κάνουν να καταλαβαίνουμε ότι όχι μόνο
  αναδάσωση ή προστασία της φύσης δεν θα συμβεί αλλά δεν θα μείνει ούτε
  μια πτυχή της ζωής μας υγιείς όσο συνεχίζουμε να αποδεχόμαστε της
  κυρίαρχη κουλτούρα και τον πολιτισμό της ασημαντότητας που την
  συνοδεύει.
  Το ζήτημα δεν είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες της αιχμαλωσίας μας
  στην σημερινή κοινωνία…Δεν λυπούμαστε για τα δέντρα, λυπούμαστε για
  την ζωή μας που χάθηκε όταν τα δέντρα χάθηκαν μαζί της…Δεν λυπούμαστε
  για το δάσος που κάηκε, λυπούμαστε για την ζωή μας που κάηκε μαζί με
  το δάσος…Δεν είναι άλλη η μοίρα μας από την μοίρα του δάσους…Αυτοί που
  έκαψαν το δάσος για χάρη του πλουτισμού και της ανάπτυξης και αυτοί
  που προστάτευσαν τα συμφέροντα των εμπρηστών, των καταπατητών και των
  κατασκευαστικών εταιριών για έναν αιώνα είναι αυτοί που πυρπόλησαν και
  την ζωή μας φυλακίζοντας μας στις σύγχρονες νεκροπόλεις της
  απομόνωσης, της τηλεδημοκρατίας, του τραπεζικού δανεισμού, της
  αστυνομοκρατίας και της αποβλακωμένης κατανάλωσης.
  Αυτοί που σκότωσαν τα ποτάμια και έκαναν θάνατο το φως του Ήλιου
  σύντομα θα ζητήσουν την ψήφο μας για να συνεχίσουν το έργο τους…Πρέπει
  να βρούμε μέσα μας και μέσα στις σχέσεις μας την δύναμη να διακόψουμε
  την ανάπτυξη του άρρωστου αυτού κόσμου.
  Πρέπει να καταστρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση, να επιτεθούμε σε
  κάθε καταναγκασμό και εκμετάλλευση, να αρνηθούμε τον υποβιβασμό της
  ζωής σε μίζερη επιβίωση.
  Αυτή είναι μια αφετηρία για να μιλήσουμε για την οικολογική ευαισθησία
  και πως αυτή συναντιέται με την ανατροπή και την εξέγερση. Δεν
  μπορούμε να στεκόμαστε σαν ζητιάνοι μπροστά στους βασανιστές και τους
  δολοφόνους της Γης δίχως να πολεμάμε τις εξουσίες που δημιούργησαν
  όλες αυτές τις καταστάσεις.
  Θα ήταν τουλάχιστον αντιφατικό να μιλάμε για τον αγώνα σωτηρίας της
  Γης, αν ταυτόχρονα δεν επιτεθόμασταν σε ό,τι ευθύνεται για την
  καταστροφή της.
  Θα συναντηθούμε σύντομα στους δρόμους.

  Κενό Δίκτυο
  (Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες)
  http://voidnetwork.blogspot.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s