Είπαμε, αλλά ΟΧΙ κι έτσι…

metaxas.jpg

ΟΧΙ μόνο δεν πρέπει να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις, αλλά πρέπει κιόλας τα παιδάκια που συμμετέχουν να είναι οπλισμένα – αποδεικνύοντας στους εχθρούς του έθνους μας ότι η πολεμική αρετή των Ελλήνων είναι χαραγμένη στο ντι-εν-έι μας (εξ απαλών ονύχων). Ενδεχομένως θα πρέπει να έχουν εφοδιαστεί και με πυρομαχικά τα βλαστάρια του ελληνισμού, έτσι ώστε να μπορούν να προβούν σε ασκήσεις ακριβείας με πραγματικά πυρά – βάλλοντας σε θέση πρηνηδόν κατά στόχων που θα απεικονίζουν Τούρκους, Εβραίους και κομμουνιστάς (το γεγονός ότι στον πολεμο του ’40 είχαμε να κάνουμε με Ιταλούς και Γερμανούς φασίστες είναι άσχετο). Τυχόν παράπλευρες απώλειες δεν πρέπει να μας πτοούν, εκτός κι αν πρόκειται για συγγενικά μας πρόσωπα.

ΟΧΙ μόνο δεν πρέπει να γίνονται σημαιοφόροι οι Αλβανοί, οι Ρώσοι, οι μαύροι και οι πάσης φύσεως αλλοεθνείς μαθητές, αλλά πρέπει κιόλας να τους απαγορευτεί η οποιαδήποτε συμμετοχή στην παρέλαση – έστω και ως θεατές. Μόνο από την τηλεόραση θα πρέπει να βλέπουν τον άψογο βηματισμό μας, για να σκιάζονται περισσότερο μπας και σηκωθούν να φύγουν επιτέλους. Ακόμα κι αν διαθέτουν ελληνική υπηκοότητα, οι συμμετέχοντες στην παρέλαση θα πρέπει να προσκομίζουν εγκαίρως αποδεικτικά της αμιγούς ελληνικής καταγωγής τους στο γραφείο του διευθυντού, προκειμένου να μην μιάνουν το τιμημένο λάβαρο του ελληνισμού χέρια ημίαιμων μπάσταρδων. Το πιστοποιητικόν κοινωνικών φρονημάτων κρίνεται προαιρετικό (προς το παρόν).

ΟΧΙ μόνο δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τη σημαία μας στον κάθε αριστούχο (που στο κάτω-κάτω μπορεί και να μην είναι γνήσιος Έλλην το σπασικλάκι), αλλά πρέπει κιόλας να την κρατάει ψηλά ο πιο τσαμπουκαλεμένος και νταβραντισμένος Ελληνάρας του σχολείου, ο τύπος που δέρνει στο διάλειμμα όλους τους υπόλοιπους για να τους βουτήξει το χαρτζιλίκι (αν έχει μείνει και στην ίδια τάξη κάνα-δυο χρόνια ακόμα καλύτερα). Το ιδανικό βέβαια είναι να πρόκειται για γονέα ή κηδεμόνα που εργάζεται στον ελληνικό στρατό (ή έστω στα σώματα ασφαλείας), καθώς τα εθνικά σύμβολα δεν είναι για να παίζουν τα μαθητούδια. Εννοείται πως πρέπει ο σημαιοφόρος να είναι εθνικόφρων μέχρι μυελού οστέων. Αν δεν δακρύσει στην ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου θα παραπεμφθεί μετά το πέρας της παρελάσεως για ανάκριση.

Ζήτω το έθνος! Ζήτω ο Μεταξάς! Ζήτω το ηρωικόν ΟΧΙ! (γενικώς και σε όλα)

Και όποιος τολμήσει να μιλήσει για φασιστικά κατάλοιπα, εθνικισμούς και στρατοκαυλίαση είναι εαμοβούλγαρος και θα τον στείλουμε στα ξερονήσια να κάνει παρέα με τους γλάρους…

Advertisements
This entry was posted in παραμυθακια, υπεροψιες, αγριαδες. Bookmark the permalink.

9 Responses to Είπαμε, αλλά ΟΧΙ κι έτσι…

 1. Ο/Η doctor λέει:

  Και ποιος θεωρείται Έλλην ώστε να σηκώσει την σημαία;
  Μήπως ο έχων το «μυαλό» του Ψωμιάδη, του Αδ.Γεωργιάδη ή του Καρά Τζαφέρ;

  Νομίζω ότι ο καλύτερος ορισμός ανήκει στον αείμνηστο Βασίλη Ραφαηλίδη:

  «Μόνο εμείς είμαστε ανάδελφοι, όχι γιατί δεν έχουμε αδελφούς, αλλά γιατί δεν έχουμε προγόνους!
  Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είναι πρόγονοι μόνο στη φαντασία μας. Είναι πιο σωστό να λέμε πως είμαστε απόγονοι των Βυζαντινών, παρά των αρχαίων ελλήνων. Διότι από τους Βυζαντινούς κληρονομήσαμε όχι μόνο μια γλώσσα (τη γλώσσα του χριστιανισμού και όχι των ελλήνων) αλλά και την φυλετική πανσπερμία που κατ’ανάγκην έχει μια αυτοκρατορία.
  Καταλάβατε τώρα γιατί είναι μάλλον αδύνατος ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας στην Ελλάδα;
  Ό,τι πιο σταθερό από εθνολογικής απόψεως υπάρχει στην Ελλάδα έρχεται από την μεριά της εκκλησίας.
  Είμαστε ορθόδοξοι που μιλούν ελληνικά, όπως και οι παλιοί χριστιανοί, και όχι έλληνες που τυχαίνει να είναι ορθόδοξοι».

  Οι λαοί της Ευρώπης, σελ.71

 2. Ο/Η Alexandros λέει:

  Από τα καλύτερα που έχεις γράψει!

 3. Ο/Η inlovewithlife λέει:

  Η μόνη παρέλαση που αξίζει να γίνει είναι αυτή, που θα τρέχουμε όλοι γυμνοί για να μπούμε στη βουλή.

 4. Ο/Η nefelikas λέει:

  @doctor
  Είναι γνωστόν τοις πάσοι ότι τυγχάνετε αντίχριστος ανθέλλην, ενώ είναι αδιαμφισβήτητο και το γεγονός ότι ο Βασίλης Ραφαηλίδης υπήρξε προσκείμενος των συμμοριτών. Συνεχίστε το έργον σας.

  @Διαγόρας ο Μήλιος
  Το αρχαιοπρεπές σας ψευδώνυμον υποδηλώνει ότι είσθε πολέμιος του ΕΛληνορθόδοξου πολιτισμού. Είσθε καλοδεχούμενος.

  @Alexandros
  Ευχαριστώ. Δεν γνωρίζω εάν είναι από τα καλύτερα, είναι σίγουρο όμως ότι είναι από τα πιο προβοκατόρικα.

  @inlovewithlife
  Τελείως τσίτσιδοι; Ούτε καν με λευκά σοσονάκια; Σκανδαλιστικόν ακούγεται…

 5. Τα ίδια περίπου, αλλά όχι τόσο ωραία, έλεγα κι εγώ (http://chldimos.blogspot.com/2007/10/blog-post_24.html). Πόσο συμφωνούμε…

 6. Ο/Η nefelikas λέει:

  @PanosJee
  Είναι η πρώτη φορά που μου αφήνουν για σχόλιο το απόλυτο κενό. Τι να υποθέσω άραγε;

  @δείμος του πολίτη

  Παραθέτω κι εδώ μέρος από το (μακροσκελές) σχόλιο που άφησα στο post σου:

  «Καλό είναι πάντως να μη συγχέουμε τον χαρακτήρα που έχουν οι μαθητικές παρελάσεις με την αρχαιότητα και την ιστορική μνήμη. Άλλο πράγμα να βάζεις τα παιδάκια να μιμούνται τα στρατιωτάκια (προχωρώντας με βήμα και εμβατήρια για μουσική υπόκρουση) και άλλο να τιμάς τους αγωνιστές που πολέμησαν ενάντια στον φασισμό. Η φιλοσοφία του πειθαρχημένου συνόλου και της μεγαλοπρεπούς σοβαροφάνειας που συνοδεύει παρελάσεις και σχολικές γιορτές έρχεται σε απόλυτη αντίφαση με την ιστορική πραγματικότητα. Όπου πριν από 67 χρόνια, αυτοί που κατάφεραν να απωθήσουν τους Ιταλούς δεν ήταν οι αξιωματικοί του μεταξικού καθεστώτος αλλά οι απλοί Έλληνες πολίτες, οι οποίοι αντιστάθηκαν στα βουνά πεινασμένοι, βρώμικοι και προδομένοι. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι ανώτεροι αξιωματικοί είχαν λακίσει στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ η εθνική αντίσταση που επακολούθησε (και που και πάλι αποσιωπείται) δεν γκρέμισε γέφυρες με τυμπανοκρουσίες και φανφάρες. Οι μόνοι που γούσταραν παρελάσεις εκείνη την εποχή ήταν οι μετέπειτα ταγματασφαλίτες. Οι οποίοι χαιρετούσαν ναζιστικά και δρούσαν ανάλογα…

  Δεν πρόκειται απλά για ζήτημα αισθητικής λοιπόν, αλλά για ουσιαστικό και ανιστόρητο έγκλημα παιδείας. Το να παραποιείς την ιστορία σου με εξωραϊσμένες εθνικιστικές σπουδαιοφάνειες (τις οποίες τα πιτσιρίκια βαριούνται και βηματίζουν όπως λάχει) δεν ενισχύει κανένα εθνικό φρόνημα ελεύθερων πολιτών. Το αντίθετο. Προετοιμάζει τον μελλοντικό πολίτη να γίνει κρέας για τα κανόνια και του διδάσκει την υποταγή στην εξουσία, η οποία κρύβει τη γύμνια της μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις.

  Δεν αρμόζει να χαιρετάς στρατιωτικά ανθρώπους που άφησαν την ΠΓΔΜ να λέγεται Μακεδονία και την Ολυμπία να καεί. Αν θέλαμε λοιπόν παρελάσεις, θα έπρεπε να προβλέψουμε ότι οι μαθητές θα πετάνε αυγά στους επισήμους (με μουσική υπόκρουση της αρεσκείας τους). Και τα ΜΑΤ θα τους κυνηγούν όπως πάντα…»

 7. Έλικά μου αβάσταχτε…
  απορώ πως εσύ με τόσο έντεχνη και άψογη γραφή, παρουσίασες τόση φτώχεια στην ορολογία που αρμόζει στους εχθρούς του έθνους.
  Ιδές πόσα (τουλάχιστον…) παράλειψες:
  Ερυθροφασίστες
  Μητραλοίες
  Κατσαπλιάδες
  Εθνοκτόνοι
  Παιδοκτόνοι (κι όλα τ’ άλλα λήγοντα εις «κτόνοι» πλην Βουλγαροκτόνοι…)
  Εθνοπροδότες(*)
  Κονσερβοκούτηδες
  Ανθρωποοσφαγείς (κι όλα τ’ άλλα λήγοντα εις «σφαγείς» πλην εκδοροσφαγείς)
  Μιάσματα
  Αποβράσματα(**)

  Κουράγιο.
  Όσο ζει ο άνθρωπος, μαθαίνει.
  Αγάπη – αφοπλισμός – ειρήνη
  Ναπολέων

  (*) το «εθνοκάπηλοι» είναι για άλλους και η χρήση του έχει απαγορευτεί δια Νόμου(!), το 1896, αν δεν μέ απατά η μνήμη…
  (**) Η ντάρτη πάντως, η οποία είναι κανονικό ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ του φρέσκου πρόβειου(***) βούτυρου, όταν τό λυώνουν για να γίνει «κανονικό» βούτυρο μαγειρέματος, είναι πολύ, μά πάραπολύ, νόστιμη. Την αλείφαμε σε φέτες ψωμί. Τόοοοοοοοτε. Προ …αμνημονεύτων χρόνων.
  (***) Τηγανείστε αυγά χτυπητά («στραπατσάδα», που λένε οι Κερκυραίοι) με τέτοιο βούτυρο και θα τό θυμάστε για χρόνια αυτό το «πιάτο». Αν μάλιστα βάλετε και λίγη ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΗ ντομάτα και πρόβεια φέτα, τότε θα τό θυμάστε για δεκαετίες…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s