Παπαγκάλοπ και μαζικά σιωπητήρια

seen-better-days-parrots

Εσείς, ποιον από τους δύο παπαγάλους θα διαλέγατε;

 

Μη φωνάξεις στο συλλαλητήριο. Μην κατέβεις καν. Σπίτι σου και τσιμουδιά. Συναινείς. Αν αντιδράσεις ενισχύεις τους τρομοκράτες. Μπορεί να γίνουν και τίποτα επεισόδια κιόλας και να μπλέξεις. Κάτσε στον καναπέ σου και πάρε αγκαλιά το μαξιλάρι. Σφίξτο καλά γιατί μόνο αυτό μπορεί να σε σώσει. Και ενημερώσου μόνο από μας. Το δελτίο μας είναι πρώτο…

Από τα βάθη της κόλασης, η μαύρη ψυχή του Γιόσεφ Γκαίμπελς θα βούρκωνε από συγκίνηση έτσι και παρακολουθούσε τους χθεσινούς στρατηγικούς ελιγμούς του Πρετεντέρη, της Τρέμη και της παρέας τους. Μπράβο μαέστροι της ντόπιας προπαγάνδας! Είσαστε όλοι παιδιά του και υπηρετείτε πιστά το πνεύμα του! Όχι όσον αφορά το ναζισμό φυσικά. Αλλά όσον αφορά το μανιπουλάρισμα της κοινής γνώμης με συστηματική και αριστοτεχνική παραποίηση της αλήθειας. Προς όφελος της ολιγαρχίας στην οποία οι ίδιοι ανήκετε…

Το χθεσινό παπαγκάλοπ που ανακοίνωσαν γεμάτο περηφάνεια τα χρυσά αετόπουλα του MEGA, αφορούσε έρευνα της GPO σχετικά με τη γνώμη των πολιτών για τον ανασχηματισμό του Καραμανλή. Χώρια που έγινε μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο και με μηδαμινή τήρηση της όποιας δεοντολογίας διέπει τα καλά και αξιόπιστα παπαγκάλοπ, το συγκεκριμένο παραπλανούσε θέτοντας ένα απλό ερώτημα σε λάθος βάσεις. Δηλαδή ζητώντας από τον εν δυνάμει ψηφοφόρο να αξιολογήσει έναν ανασχηματισμό στο φανταστικό δίπολο “θετικά/μάλλον θετικά” εναντίον “αρνητικά/μάλλον αρνητικά”. Υπήρχαν φυσικά και οι κλασικοί που ούτε ξέρουν ούτε τους νοιάζει…

Ρωτώντας ένα τυχαίο δείγμα οκτάχρονων αγοριών αν προτιμούν να φάνε μπρόκολο ή κουνουπίδι, οι μισοί πάνω-κάτω θα σου απαντήσουν το ένα ή το άλλο, πιθανότατα προτιμώντας αυτό που δεν έφαγαν χθες. Αυτό δε σημαίνει ότι τους αρέσει κιόλας όμως.

Είναι λογικό παράδοξο, που μοιάζει με παλιό παπατζίδικο κόλπο. Έχεις τρεις κάρτες. Η μία σου δείχνει τον γνωστό λωποδύτη και η άλλη έναν τύπο που πρώτη φορά τον βλέπεις (ή σου θυμίζει κάτι αμυδρά από τα παλιά). Η τρίτη είναι ο Τζόκερ. Πρέπει να βρεις τον ρήγα.

Δεν γίνεται να ρωτάει κάποιος τον κόσμο αν έκρινε θετικά την απομάκρυνση Αλογοσκούφη, γιατί πολλοί δεν συμφωνούσαν καν με την αρχική τοποθέτηση του. Συγκρίνοντας ένα αρνητικό με ένα λιγότερο αρνητικό, είναι αδιανόητο μετά να βγάζεις συμπέρασμα ότι πρόκειται για “μήνα μέλιτος” που χαρίζει η κοινή γνώμη στον χοντρό που έκανε το κόλπο με το κουνέλι.

Ξαφνικά η θειά που ψηφίζει μια ζωή οτιδήποτε άλλο πέρα από ΝΔ πρέπει να συναινέσει στο κυβερνητικό έργο με επιχείρημα “ο Άρης δείχνει καλύτερο παιδί από τον Ευριπίδη”. Χωρίς να το πάρεις χαμπάρι καλή μου, σου τη φέρανε. Τηλεφωνικά κιόλας. Μ’ ένα σκέτο “καλός φαίνεται”, απάντησες στο ερώτημα αν πρέπει να σταματήσουν οι διαδηλώσεις μέχρι να κριθούν σοβαρά κι εμπεριστατωμένα οι νέοι υπουργοί. Και είπες “ναι” αφού δεν σου άφησαν σαν επιλογή καθόλου το “όχι”.

Ξεχνώντας να σου αναφέρουν κι από πάνω ότι τα αποτελέσματα της έρευνας θα τύχουν εμβριθούς ανάλυσης του έγκριτου δημοσιογραφικού επιτελείου του κεντρικού δελτίου του MEGA. Εξαπατήθηκες.

Και αρχίζουν οι ερμηνείες:

Το 81,1% όσων ψήφισαν ΝΔ στις τελευταίες εκλογές βλέπει με καλό μάτι τις αλλαγές και άρα συνεπάγεται ποσοστό εκλογικής συσπείρωσης. Ακόμα κι αν έχει ήδη αποφασίσει να ψηφίσει κάτι άλλο.

Μόνο το 35,6% πιστεύει ότι ο Παπαθανασίου μπορεί να είναι χειρότερος, οπότε αναπόφευκτα θα υπάρχει τουλάχιστον ένα 56,2% που θα ανακουφιστεί σε τέτοιο βαθμό από την απομάκρυνση Αλογοσκούφη ώστε να ελπίσει ότι ο καινούργιος θα είναι καλύτερος. Άρα; Κρίνεις θετικά/μάλλον θετικά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Τελείωσε.

31,4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το είδε πιο αισιόδοξα το πράγμα, καταλαβαίνοντας ότι μια τόσο ανίσχυρη κυβέρνηση δεν γίνεται να αργήσει κι άλλο να πέσει. Και συναινώντας έτσι σιωπηλά στο να της δοθεί παράταση για να ανασάνει λίγο από την πίεση…

Ό,τι να ‘ναι δηλαδή. Τελείως.

Κλείνω με μία δική μου (παρ)ερμηνεία του εν λόγω παπαγκάλοπ:

Την ώρα που αλείφεις με μαλόξ το πρόσωπο σου για να μην λιποθυμήσεις από τα δακρυγόνα, να θυμάσαι ότι εκπροσωπείς μία ισχνή πλειοψηφία του 47,2%, δηλαδή  μόλις 0,2% παραπάνω από αυτούς που βλέπουν τον ανασχηματισμό “θετικά/μάλλον θετικά” και προτίμησαν να μην κατέβουν ακόμα.

Κι αφιέρωσε το πρώτο σύνθημα στον Γιάννη, που γιόρταζε κιόλας…

quino_demo

Advertisements
This entry was posted in griots, υπεροψιες, αγριαδες. Bookmark the permalink.

11 Responses to Παπαγκάλοπ και μαζικά σιωπητήρια

  1. Ο/Η pølsemannen λέει:

    Το σκίτσο του Quino δίνει παραστατικότατα το όλο θέμα!

    Σύμφωνα με τηλε-φονική δημοσκόπιση το 75% των ανδρών προτιμά τα στητά στήθη. (Άρα το υπόλοιπο 25% προτιμά τα μελάτα).

    Καλή Χρονιά!

  2. Ο/Η Elikas λέει:

    Πόλσε (Πόρσε στα ταϊβανέζικα),

    καλή χρονιά, ό,τι επιθυμείς και μη μασάς καθόλου με τις παπαριές που πετάνε οι παπαγάλοι. Σιγά μην αφήσουμε να μιλάνε μόνο αυτοί…

  3. Ο/Η Elikas λέει:

    Κι ένα σύνθημα αφιερωμένο στο τηλεοπτικό μου ίνδαλμα:

    «Παίζεις το πουλί σου με το χέρι, Πρετεντέρη, Πρετεντεεέρη»

  4. Ο/Η Νάσος λέει:

    Άψογος!

    Btw, καλή χρονιά κι από μένα (δεν το βλέπω γμτ, αλλά το εύχομαι).

  5. Ο/Η Elikas λέει:

    Καλή χρονιά Νάσο, κι η δύναμη μαζί μας.

    Παρεμπιπτόντως, στην πορεία δεν έσπασε ούτε μισή βιτρίνα, μέχρι που τελείωσε κι άρχισε πάλι η γνωστή βεντέτα κωλόπαιδων με στολή εναντίον κωλόπαιδων με μαντήλες στο πρόσωπο. Δυστυχώς, εξακολουθούν να υπάρχουν ηλίθιοι που νομίζουν ότι με το να πετάξουν μπουκάλια σε μπάτσους μετατρέπονται αυτομάτως σε αγωνιστές ενός κινήματος που στη συντριπτική του πλειοψηφία τους αποδοκιμάζει. Κάποιοι μάλιστα φώναξαν και συνθήματα του τύπου «δεν είναι ο Διαμαντής σ’ αυτή τη διμοιρία» – ούτε βαλτοί του Πρετεντέρη να ήταν.

    Και πάλι όμως, καμία σχέση δεν έχουν τέτοιες συμπεριφορές με την τρομοκρατία που επιβάλλουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, που εξισώνουν ανενδοίαστα την αγανάκτηση του κόσμου με τις σκοτεινές σκοπιμότητες ανώνυμων δολοφόνων.

    «Είσαι των χαφιέδων το αστέρι, Πρετεντέρη, Πρετεντέρη»

  6. Ο/Η thalassastovouno λέει:

    Τα συνθήματά σου για το «τηλεοπτικό θαύμα αγάπης και αυτοθαυμασμού» μαζί με το τελευταίο σου σχόλιο είναι όλα τα λεφτά!
    Πάντως η ανάπτυξη των ματατζήδων στη ΓΑΔΑ (και ο αριθμός τους αναλογικά μ’εμάς και τη στάση μας) ήταν απίστευτο!
    Φύγαμε με χαμόγελο όμως! Ε, και με λίγα χημικά τα παιδιά που ήταν έξω από τον κλοιό… Χαλάλι…
    Για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι είναι ικανοί από μόνοι τους να χύσουν την καρδάρα με το γάλα τους… Ήταν τόσο απροκάλυπτοι (στην Ασκληπιού για παράδειγμα και με τους δικηγόρους και τους δημοσιογράφους) που ανέστρεψαν (σε κάποιο βαθμό) όλο αυτό το κλίμα τρόμου που τόσο καλά περιγράφεις στο ποστ.
    Το μόνο που με φοβίζει είναι μια επόμενη κίνηση προβοκάτσιας για να διορθωθεί το «σημερινό λάθος» (αν κρίνουμε πως οι πυροβολισμοί στα Εξάρχεια ήταν προβοκάτσια κι όχι τελείως αποβλακωμένη κίνηση δήθεν «αγωνιστών»).
    Σας έπρηξα. Χαιρετώ και καληνυχτίζω…

    ΥΓ απορία: οι Παπαγάλοι της φωτογραφίας είναι από Ονδούρας;;; γιατί έχω μερικούς ίδιους!

  7. Παράθεμα: No comment… « Thalassastovouno’s Blog

  8. Ο/Η Σοφια λέει:

    Σε παρακολουθω καιρό εσένα και την παρέα σου
    Ειστε πολύ καλοί και ενημερωμένοι και με άποψη που πολλές φορές με βρίσκει σύμφωνη.
    Ανήκω στην κουρασμένη γενιά των μαμάδων που τα παιδιά τους μόλις έφυγαν για σπουδές και έτσι βρήκαν χρόνο να ασχοληθούν με την πολιτική και γενικά το τι γίνεται δίπλα τους και όχι μόνο από την ΤV.
    Σας θαυμάζω για τις γνώσεις σας και μερικές φορές τυπώνω κείμενα δικά σου και του polsemanen (άλλος φοβερός και τρομερός) και τα δίνω στα άλλα …..κορίτσια που δεν έχουν υπολογιστή. Να ξέρετε λοιπόν ότι σας παρακολουθούμε και ας μη συμμετέχουμε με δική μας ιστοσελίδα λόγω άγνοιας.
    Συνεχίστε λοιπόν και η αποκλεισμένη Κέρκυρα σας παρακολουθεί.
    Να είστε όλοι καλά.
    Σοφία

  9. Ο/Η Elikas λέει:

    Θάλασσα στο βουνό,

    για την προέλευση των εικονιζόμενων παπαγάλων δεν γνωρίζω και πολλά. Πάντως ο Πρετεντέρης κι η Τρέμη γεννήθηκαν στην Αθήνα.

    Σοφία

    Ομολογώ ότι με συγκίνησε το σχόλιο σου, καθώς δεν περίμενα ότι μπαίνει κανείς στον κόπο να τυπώσει τα κείμενα μου, πόσο μάλλον να τα μοιράσει για να τα διαβάσουν κι άλλοι. Κάνεις αυτό ακριβώς που τόσο καιρό φωνάζω ότι πρέπει να κάνουμε όλοι για να πολεμήσουμε την ανελέητη και καλά συντονισμένη προπαγάνδα ενός διεφθαρμένου και τρομοκρατικού συστήματος. Και προφανώς δεν αναφέρομαι στα δικά μου κείμενα αλλά σε οποιαδήποτε πληροφορία ή άποψη αντικρούει τα ασύστολα ψεύδη των μέσων μαζικής εξημέρωσης…

    Χαιρετισμούς στην αποκλεισμένη Κέρκυρα 🙂

  10. Το έχω πει πολλάκις. Οι δημοσκοπήσεις που παρουσιάζονται είναι ένας πολύ έλεγχος για το πόσο πέρασαν τα ΜΜΕ στο κοινό τις απόψεις τους. Ουσιαστικά μόνο αυτό ελέγχεται.

  11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Η’ Δημτικό Ιορδάνιο Πάφου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s