Έλα Αλέκο… Τι είπες ότι θα πας να κάνεις στη Βουλή μεθαύριο;

Και εν συνεχεία, τα σκυλιά καγχάζουν.

Όπως ακριβώς στη διαφήμιση που έκανε τον Αλέκο διάσημο, ίσα-ίσα για να προλειάνει το έδαφος σε έναν άλλον Αλέκο, αυτόν που ό,τι και να λέει τελευταία αντιμετωπίζει μία τάση να γελάνε διάφορα σκυλιά εις βάρος του. Ίσως γιατί εκείνα ξέρουν τις απαντήσεις σ’ αυτά που θέτει ο Αλέκος ως ερωτήματα. Ή ίσως γιατί ξέρουν ότι σε μία κλειστή Βουλή κανένα ερώτημα δεν μπορεί να διατυπωθεί, πόσο μάλλον να έχει το θράσος να περιμένει και απάντηση. 

Όσοι με παρακολουθείτε τακτικά, γνωρίζετε ότι ουδέποτε έχω παραθέσει κομματική ανακοίνωση στο blog μου. Ούτε καν link. Αυτή τη φορά όμως, νιώθω ότι επιβάλλεται να κάνω μια εξαίρεση, γιατί θεωρώ αρκετά σοβαρό θέμα να καταλύεται μία δημοκρατία και να περνάει στο ντούκου. Επιπλέον, συμφωνώ απολύτως με όσα είπε ο Αλέκος για το πρόωρο, αδικαιολόγητο και αντισυνταγματικό κλείσιμο της Βουλής – και τα προσυπογράφω:

H Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνήλθε μαζί με τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, εδώ, στη Βουλή  μ’ ένα συμβολικό τρόπο, για να δείξουμε ότι, για μας πολιτικά το διάταγμα δεν ισχύει.

Θεωρούμε ότι σε στιγμές μεγάλης κρίσης και για την οικονομία, αλλά ακόμη και για τους θεσμούς, το όργανο της λαϊκής κυριαρχίας, η Βουλή των Ελλήνων, πρέπει να είναι παρόν.

Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι, ο Πρωθυπουργός αντί να στηρίξει τη δικαστική διερεύνηση των υποθέσεων, στις οποίες  ενδεχομένως ενέχονται υπουργοί ή πρώην υπουργοί,  για το μόνο το οποίο ενδιαφέρθηκε είναι το πολιτικό του όφελος και η παραγραφή, αντιμετωπίζοντας το κόμμα του ως φαμίλια, η οποία θα έπρεπε να προστατευθεί από το νόμο.

Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής, όταν μάλιστα με συμμετοχή εκπροσώπων της Ν.Δ., είχε κανονιστεί η ημερήσια διάταξη της Βουλής της ερχόμενης βδομάδας, είναι πλήγμα στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς.

Η ακραία συνέπεια αυτής της λογικής και αυτής της ενέργειας είναι ότι αυτή τη στιγμή είμαστε μία χώρα χωρίς Βουλή, που να ελέγχει και να ενοχλεί την εκτελεστική εξουσία.   

Ο κ. Καραμανλής, ο πρωθυπουργός της χώρας, πάσχει από φοβία Δημοκρατίας και των θεσμών. αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για τον τόπο.

Το τρίτο. Επί μία δεκαετία η πολιτική ζωή περιστρέφεται γύρω από τη διάπραξη σκανδάλων, γύρω από τη συγκάλυψη σκανδάλων, γύρω από την εκλογική αξιοποίηση σκανδάλων, χωρίς κανένας τελικά να παραπέμπεται στη δικαιοσύνη. Είναι μόνιμο χαρακτηριστικό του δικομματισμού. Απλώς οι ρόλοι εναλλάσσονται. Αυτός που είναι στην κυβέρνηση, βρίσκεται στη θέση όπου δεν υπάρχει ακόμη παραγραφή και την επιδιώκει και βρίσκεται σε άμυνα κι αυτός που είναι στην αντιπολίτευση έχει εξασφαλίσει την παραγραφή και συνήθως βρίσκεται σε επίθεση.

Δεν  πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

Το τέταρτο. Οι εξελίξεις αυτές δικαιώνουν απόλυτα την πρόταση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ο φάκελος για την ποινική δίωξη των Υπουργών, ο οποίος έρχεται στη Βουλή, με σεβασμό των τυπικών προϋποθέσεων που θέτει το Σύνταγμα, σχετικά με την προκαταρκτική επιτροπή, να επιστρέφεται αμέσως στη δικαιοσύνη για περαιτέρω προώθηση. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί η Βουλή απερίσπαστα και η πολιτική ζωή να ασχοληθεί με τα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Ανεργία, φτώχεια, υγεία, παιδεία.

Περιμένουμε μια σαφή απάντηση από τη μεριά της Κυβέρνησης, πέρα απ’ όσα είπε, εντελώς αόριστα χθες ο υπουργός Εξωτερικών ο κ. Παυλόπουλος, και περιμένουμε μία απάντηση και από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, από το ΠΑΣΟΚ.

Το πέμπτο. Θέλουμε να κάνουμε σαφές σε όλους ότι, η Βουλή των Ελλήνων δεν μπορεί να παραμείνει κλειστή από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο και για ουσιαστικούς λόγους.  Δεν μπορεί μέσα στην κρίση αυτή, να μην υπάρχει στην Ελλάδα Βουλή και να ζούμε έκτακτη κατάσταση. Γιατί η Κυβέρνηση υποχρεώνεται να φέρει συμπληρωματικό προϋπολογισμό, δεδομένου ότι ήδη  υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις από τον Τακτικό Προϋπολογισμό και το άρθρο 79 του Συντάγματος επιτάσσει τα ζητήματα του Προϋπολογισμού να έρχονται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Τέλος το έκτο και τελευταίο σημείο. Πιστεύουμε ότι τα μέλη, οι φίλοι, του ΣΥΡΖΑ, των συνιστωσών του θα είναι σε επαγρύπνηση και σε πρωτοβουλία, για να στηρίξουμε τους θεσμούς στην πορεία προς την κοινωνική δικαιοσύνη, την πορεία προς την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της κοινωνίας μας και θα συμβάλλουν ώστε να δοθεί ένα τέτοιο μήνυμα από τις ευρωεκλογές που έρχονται.

Παράλληλα απευθυνόμαστε στα μέλη και τους φίλους των δύο πόλων του δικομματισμού και του λέμε ότι πρέπει να δώσουν και αυτοί ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και στα κόμματά τους, ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να βουλιάζει στο τέλμα της σκανδαλολογίας και χρειάζεται να ανοίξει ένα νέο τοπίο, ένα νέο σκηνικό όπου θα έρθουν στην προτεραιότητα τα μεγάλα, καυτά ζητήματα της νεολαίας και του λαού μας.»

Τα bold στο κείμενο είναι δικά μου. 

Advertisements
This entry was posted in ...και πολλα αλλα, ψυχοτραυματικα, αγριαδες. Bookmark the permalink.

30 Responses to Έλα Αλέκο… Τι είπες ότι θα πας να κάνεις στη Βουλή μεθαύριο;

 1. Ο/Η Ioulianos λέει:

  Το προηγούμενο πολύ εύστοχο άρθρο σου, είναι η απάντηση στο γιατί οι «εκπρόσωποι του λαού» ασκούν το αξίωμά τους κατ΄αυτόν τον τρόπο. Οι υπνωτικοί μηχανισμοί για την κοινωνική και πολιτική μας συνείδηση λειτουργούν δυστυχώς με τον καλύτερο τρόπο…

 2. Ο/Η antidrasi+sex λέει:

  Σε μια υγιή και δημοκρατική κοινωνία, με πολίτες, θα έπρεπε ήδη να είμαστε στους δρόμους…
  Καλή η σάτιρα με την κουκουλοφορία, αλλά τα πράγματα ξεφεύγουν από κάθε όριο…
  Μάλλον πρέπει να ετοιμάσω διαβατήριο. Ακόμα και η Ταγκανίκα μου ακούγεται καλή.

 3. Περίμενα την ανακοίνωση αυτή πώς και τι! Μια ανακοίνωση πολιτική και όχι απλά καταγγελτική!!!
  Από προχτές τα σκέφτομαι έτσι ακριβώς!
  Συμφωνώ με τον Αντιδρασέξ (τι πρωτότυπο! ) αλλά λέω να μην μεταναστεύσω τελικά…δεν τους το χαρίζω ρε γαμώτο (αν και η Ταϊτή ακούγεται όλο και πιο δελεαστική! )

 4. Ο/Η Elikas λέει:

  @ Ιουλιανός

  Έχουμε όλοι μας ευθύνη που λειτουργούν τόσο καλά οι «υπνωτικοί μηχανισμοί». Αντί να δουλέψουμε συλλογικά για να τους αποδυναμώσουμε, τρωγόμαστε μεταξύ μας, καταλήγοντας να κλείνει με το «έτσι θέλω» η Βουλή και να νομίζει ο κόσμος ότι δεν έγινε και τίποτα σοβαρό.

  @ antidrasi+sex

  Ποια Ταγκανίκα ρε; Πας καλά; Ταϊτή, μαζί με το κόκκινο μπαλόνι. Σε ύψωμα κατά προτίμηση, για να μην κινδυνεύουμε από κλιματικές αλλαγές και τσουνάμια.

  Κι άσε τους κάφρους να κλαίγονται για τη χούντα πους τους καταπιέζει. Αφού τόσο καιρό που ερχόταν δεν έκαναν τίποτα, καλά ξεμπερδέματα τώρα…

  @ κόκκινο μπαλόνι

  Άσε τις αηδίες και βρες πού έχεις καταχωνιάσει το παρεό σου, φεύγουμε για Γαλλική Πολυνησία.

  Όσο για την ανακοίνωση, αμφιβάλλω ότι οι περισσότεροι που θα τη διαβάσουν στο blog μου θα δουν κάτι παραπέρα από κάποιου είδους «κομματική προσήλωση» (με την οποία ουδέποτε είχα καλές σχέσεις). Δεν πειράζει, καλή μεταπολίτευση παιδιά, και ελπίζω να είσαστε τυχεροί και να βρείτε έναν Μίκη και μια Μελίνα της προκοπής για να κοινοποιήσετε καλύτερα το δράμα σας στη διεθνή κοινή γνώμη.

  Στην ατόλη που θα βρίσκομαι δεν θα έχει τηλεόραση για να παρακολουθώ τις εξελίξεις, ούτε καν ίντερνετ δεν θέλω να έχει.

  Κι αν με ρωτήσει κανείς από πού είμαι, θα λέω «Αλβανός τουρίστας»…

 5. μπα, θα μείνω…η Ρενάτα φωνάζει!
  Αν δω τανκ όμως…θα φύγω ως Αερόστατη Τριανταφυλλίδου προς Ταιτή…κράτα μου δυο φοίνικες για την αιώρα μου!
  υ.γ. έβαλα κι εγώ την ανακοίνωση κι ας μου πουν ό,τι θένε! Τουλάχιστον εμείς τα λέγαμε καιρό τώρα!

 6. Ο/Η poupix λέει:

  Σήμερα αυτό ακριβώς έψαχνα να βρω, είχα μείνει με την εντύπωση πως η Αριστερά (όλη όχι η μισή) είχε σιωπήσει τελείως αποδεχόμενη την »υπερβολική» διάθεση της κυβερνησης να διαχειριστεί την προεκλογική της μάχη. Μπράβο στον Αλέκο, αλλά φοβάμαι πως και αυτός πλέον μόνο ως Συνασπισμός μπορεί να μιλάει και όχι ως ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ απο την άλλη δεν το άκουσα να λέει τίποτα – εχει κανείς πληροφόρηση?

 7. Ο/Η Elikas λέει:

  @ κόκκινο μπαλόνι

  Μην περιμένεις να δεις τανκ. Τα τανκς κατεβαίνουν όταν υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται. Από τη στιγμή που ο Κωστάκης κλείνει τη Βουλή και δεν ανοίγει μύτη, τι νόημα έχουν τα τανκς;

  @ poupix

  Χωρίς να έχω διαβάσει κάτι, θέλω να πιστεύω ότι υπήρξαν αντιδράσεις κι από το ΚΚΕ – κι ας μην πολυπιστεύουν στην αξία του κοινοβουλευτισμού εκεί στον Περισσό.

  Το θέμα όμως είναι ότι με λόγια δεν γίνεται τίποτα. Τα πράγματα αγρίεψαν πια…

 8. Ο/Η Кроткая λέει:

  Για να «ισορροπήσει» το ποστ, ιδού οι δηλώσεις της Αλέκας:

  «Σχολιάζοντας το προεδρικό διάταγμα για τη λήξη των εργασιών της τρέχουσας Συνόδου της Βουλής, ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, από τη Γερμανία όπου βρίσκεται, έκανε την ακόλουθη δήλωση.
  «Ήταν κυριολεκτικά ενέργεια αιφνιδιαστική, που τουλάχιστον από την εικόνα που έχω, πιστεύω ότι αιφνιδίασε και την ίδια την κυβέρνηση.
  Πιστεύουμε και είμαστε βέβαιοι για αυτό, ότι αυτή η επιλογή υπηρετεί την παραγραφή σκανδάλων, διότι ότι σκάνδαλα έχουν γίνει μέχρι το 2007 τελειώνουν, έχουν παραγραφεί.
  Παράλληλα κάλεσε «τον ελληνικό λαό να μην παραγράψει στη συνείδησή του ούτε τα σκάνδαλα, ούτε τις αιτίες των σκανδάλων και τις ευθύνες γενικότερα των κομμάτων εξουσίας για τα προβλήματα που υπάρχουν και για αυτή τη σαπίλα, η οποία απλώνεται όλο και πιο πολύ.
  Να μην πάει κάτω», κατέληξε.»

  http://www.express.gr/news/politics/165849oz_20090509165849.php3

  Βουλωμένο γράμμα διαβάζει λέμε η ΓΓ!

  ***
  Κατά τα άλλα, μπορεί να μην στηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση, νομίζω πως είχε την καλύτερη αντίδραση από όλους. Και σκασίλα μου για όποιον κολλημένο σκέφτεται ακόμα με βάση ταμπελίτσες και ετικέτες.

  Πάντως, η Ταΐτή δεν είναι καλή επιλογή. Εκεί κοντά κάνει τις πυρηνικέ της δοκιμές η Γαλλία.

 9. Ο/Η antidrasi+sex λέει:

  Νομίζω ότι ο Σείριος είναι μια προοπτική…
  Θα μας υποδεχτούν και οι ΕΛ!

 10. Κροτ, με σφάζεις!!!!!!!
  Τότε δεν πάω εκεί!!!!
  Εκτός αν πάμε για ακτιβισμό. Να πάμε να δεθούμε γύρω-γύρω στις ατόλες και να διαδηλώσουμε κατά των πυρηνικών! Απλά να φροντίσουμε να έχουμε αντηλιακό και καπέλα, γιατί μάλλον θα αργήσουμε να εισακουστούμε!!
  Θα γίνουμε και τοπικοί ήρωες, θα φωνάζουμε και για την κατάσταση στην Ελλάδα!!!
  Δεν είναι κακό…. 😉

 11. Ο/Η Elikas λέει:

  Κροτ,

  Σαχλαμάρες. Η Γαλλική Πολυνησία απλώνεται σε μία τεράστια έκταση του Ειρηνικού Ωκεανού, οπότε η έννοια «εκεί κοντά» αποκτά άλλη σημασία (αφού υπάρχουν νησιά που απέχουν το ένα από το άλλο όσο η Κρήτη από την Ισλανδία). Δεν θα πάμε κοντά στις πυρηνικές δοκιμές, κορόιδα είμαστε; Απλά θα πάμε σε μία από αυτές τις λευκές παραλίες με τα πρασινογάλαζα νερά και τους κοκοφοίνικες, δηλαδή ό,τι πιο αντίθετο από τις Βρυξέλλες. Αν θέλεις, έλα κι εσύ – θα ιδρύσουμε αποικία Ελλήνων μπλόγκερς.

  Όσο για την Παπαρήγα, δεν δείχνει να νοιάζεται ιδιαίτερα για την κατάλυση της δημοκρατίας – μόνο για την καταδίκη του δικομματισμού από την εργατική τάξη.

  antidrasi+sex,

  Πάλι στο Σείριο θα πάμε; Βαρέθηκα. Άσε που δε γουστάρω ούτε να τους ακούω τους ΕΛ. Προτιμώ να κάνω παρέα με καρχαρίες…

 12. Ο/Η Elikas λέει:

  κόκκινο μπαλόνι,

  Αν είναι να αρχίσεις τα ακτιβιστικά, δεν σε παίρνω μαζί μου. Ο σκοπός είναι να εξερευνήσουμε καινούργιες διαστάσεις της τεμπελιάς και του γραψαρχιδισμού.

  Καλύβα με πασσάλους μέσα στο νερό, φρέσκα καβούρια και σταυρός του νότου. Και να πάνε να καταστραφούν όλοι τους, ούτε που θα το μάθουμε καν…

 13. Ο/Η BUTTERFLY λέει:

  Εγω αυτο δε το ηξερα! Κλεινει η Βουλη; Πως; Με ποια αιτιολογια-δικαιολογια; Η Βουλη ειναι το ανωτατο οργανο του Κρατους, δεν ειναι εποχιακο μαγαζάκι! Ή μηπως ειναι;;!!
  Να δω πως θα το καλυψουν ΚΑΙ αυτο!

 14. Ο/Η dizzy_fingers λέει:

  Υπάρχει χώρος για άλλον έναν στο καράβι? 🙂

  Καλώς σας βρήκα παιδιά (ναι, αυτοκαλωσορίστηκα :P), διαβάζω το blog εδώ και πολύ καιρό αλλά μετά το ποστ για τη Θώδη όπου μπήκα πρωτίστως για να διαβάσω κουτσομπολίστικες λεπτομέρειες για την είσοδό της στο τρελάδικο είπα να κάνω κι εγώ τη δική μου είσοδο στο δικό σας «τρελάδικο».

 15. Ο/Η Elikas λέει:

  Butterfly,

  Μια χαρά το καλύψανε, αυτό είναι το θέμα. Βγαίνει ο χοντρός και κλείνει τη Βουλή για να παραγραφούν τα σκάνδαλα, και η μόνη αντίδραση είναι η κασέτα του ΓΑΠ να γίνουν εκλογές, η κασέτα της Παπαρήγα εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής και του ευρωμονόδρομου, και η ανακοίνωση του Αλέκου που δεν πέρασε καν στα ψιλά.

  Ούτε μια διαδήλωση δεν έγινε. Τίποτα.

  Δεν έρχεσαι κι εσύ στην αποικία μας; Θα σου φτιάχνω κοκτέιλ με ρούμι μέσα σε ανανάδες.

  dizzy_fingers

  Καλωσήρθες στο καράβι. Καβούρια ξέρεις να πιάνεις;

 16. Ο/Η dizzy_fingers λέει:

  Σούσι σου κάνει? Δε θέλει και μαγείρεμα…

  Άσε τις πορείες, αυτές πλέον τις έχει συνδιάσει ο κόσμος με «καμένο χαρτί», απέλπιδες προσπάθειες μίας μικρής (!) ομάδας γραφικών ατόμων που φωνάζουν γιατί ακολουθούν τη γραμμή του κόμματος που υπηρετούν και δεν πρόκειται να ευαισθητοποιηθεί ποτέ με αυτές (αν μάλιστα καταφέρει ποτέ και τις δει από τα ΜΜΕ με αντικειμενική σκοπιά). Όχι τουλάχιστον μέχρι τα ΜΜΕ να τις ανάγουν σε must κάποιου νέου lifestyle…

  Το παιχνίδι παίζεται στη mtm (mouth to mouth) διαφήμιση, συγνώμη ενημέρωση εννοώ, μεταξύ εμάς και του ευρύτερου κοινωνικού (διαδικτυακού και μη) κύκλου μας.

  Ο κόσμος είναι βλάκας αλλά ακόμα και ο βλάκας μπορεί να σκεφτεί και να κρίνει (ακόμα κι αν δεν το δείχνει) αν του πεις 2-3 πράγματα ΨΥΧΡΑΙΜΑ.
  Κανείς αμερικάνος δεν είναι φονιάς των λαών, κανένας πολιτικός δεν είναι κλέφτης εξ ορισμού, κανένας αστυνομικός δεν είναι φορέας της νέας γρίπης…απλά στεγνά αδιαμφισβήτητα γεγονότα και αν ο απέναντι έχει το παραμικρό ψήγμα κριτικής σκέψης θα αναθεωρήσει κάποια πράγματα.

  Ένα δεύτερο πράγμα που αποτρέπει κόσμο να δείξει ότι έχει αλλάξει είναι αυτή η γαμημένη νοοτροπία του Έλληνα μη τον πει ο γείτονας τρελό…
  Έχω παρατηρήσει άτομα να μου εκμυστηρεύονται τις «ριζοσπαστικές» θέσεις τους κατ’ιδίαν και σε μεγαλύτερες παρέες να αλλάζουν άποψη και να ξεστομίζουν το κλασσικό «έλα μωρέ τί να αλλάζεις, όλοι το ίδιο είναι!»…
  Γι’αυτό όπου σταθώ τονίζω στον άλλον πόσο «μαλάκας» είμαι, κορόιδο δηλαδή κατά τους άλλους μπας και ξεψαρώσει και ξεκουνηθεί να σκεφτεί-πράξει διαφορετικά από το υπόλοιπο 80% της χώρας.

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΠΙΑ ΡΕΕΕΕ!!!!!!

  Μην ντρέπεστε, δε δαγκάνουμε :).

  ΥΓ: Καταλαβαίνω πως εδώ που τα λέω δεν κάνω καμία ουσιαστική διαφορά καθώς γράφω τα αυτονόητα για αυτήν την παρέα, αλλά κάπου ήθελα να τα γράψω :).

 17. Ο/Η Elikas λέει:

  dizzy_fingers

  Και το σούσι μια χαρά είναι, και να μας ξανάρθεις να γράψεις ό,τι θέλεις, γιατί μόνο αυτονόητα δεν είναι.

  Δυστυχώς θα συμφωνήσω μαζί σου για την αποτελεσματικότητα των διαδηλώσεων, αν και σε πολλές από αυτές δεν συμμετέχουν μόνο κομματικά ενταγμένοι (συμπεριλαμβάνω και τον αναρχικό χώρο, κι ας μην αποτελεί κόμμα). Από την άλλη, κάποιοι πρέπει να δίνουν το παρόν στους δρόμους, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει παρωχημένα συνθήματα και πετροπόλεμο. Για παράδειγμα, προχθές που είχαν συγκέντρωση οι φασίστες της Χρυσής Αυγής (που για άλλη μια φορά δρούσαν υπό την προστασία των ΜΑΤ), αν δεν υπήρχε πλήθος κόσμου να τους αντισταθεί θα θρηνούσαμε θύματα.

  Για το άλλο σκέλος του σχολίου σου, συμφωνώ και επαυξάνω – απλά δεν δηλώνω πλέον αισιόδοξος. Λίγο-πολύ όλοι γκρινιάζουν για τα χάλια του πολιτικού μας συστήματος, λίγο-πολύ όλοι τελικά εμπιστεύονται τα παπαγαλάκια περισσότερο από τους φίλους τους και λίγο-πολύ όλοι καταλήγουν να ψηφίζουν τα ίδια λαμόγια. Ίσως φταίει το υποτιθέμενο κύρος μιας πλαστής αυθεντίας που δεν διαθέτουν τα επιχειρήματα μας, ίσως όμως να φταίει και η αδιαφορία του κόσμου να ασχοληθεί με την πολιτική, επιλογή που κάποιες φορές έχει να κάνει με την εργασιακή αποκτήνωση που μας δέρνει.

  Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει πίστη για αλλαγή, ακόμα και στις τάξεις των «κατά συρροήν» αριστερών, αναρχικών και λοιπών ανένταχτων που συμμετέχουν σε πορείες και συνελεύσεις κάθε είδους. Συνήθως επικεντρώνοντας σ’ αυτά που τους χωρίζουν αντί για αυτά που τους ενώνουν…

  Σκέψη που μας επαναφέρει στην προοπτική μετανάστευσης σε κάποιο φτηνό και απομονωμένο τροπικό παράδεισο.

 18. Ο/Η dizzy_fingers λέει:

  Μη λες «μετανάστευση»…θα φάμε ξύλο….

 19. Ο/Η BUTTERFLY λέει:

  Αμα εκτος απο κοκτειλ με ρουμε εχει και αιωρες στην παραλια και παγωτο σοκολατα….ΕΡΧΟΜΑΙ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ!!!!

 20. δεν μπορώ ρε φίλε να τα κόψω και τελείως τα ακτιβιστικά. Λοβοτομή θα κάνω;
  για το μενού δεν διαφωνώ καθόλου, και νομίζω το ζήτημα των κοκτέιλς το καλύψαμε, άρα εγώ είμαι καλυμμένη. Τώρα αν για την butterfly φέρεις και κανα παγωτό…δε θα πω όχι!

 21. Ο/Η Elikas λέει:

  dizzy_fingers

  Άλλο τουρίστας κι άλλο μετανάστης. Μη βλέπεις που εμείς πάμε να τα συνδυάσουμε. Είναι σκληρή η ζωή στην ατόλη…

  Butterfly

  Και παγωτό, και σούσι, και κοκτέιλ, και αιώρες κι απ’ όλα τα καλά θα έχουμε. Το αντηλιακό μην ξεχάσεις.

  κόκκινο μπαλόνι

  Καλά, εσένα θα σε αφήσουμε στην άκρη της παραλίας να διαδηλώνεις ενάντια στους καρχαρίες. Όταν βαρεθείς έλα να μας βρεις στο μπαρ

 22. νομίζω πως εδώ σε αυτή την ακρούλα της παραλίας θα κάνω την διαδήλωσή μου, δες

 23. Ο/Η Maria Shanti λέει:

  @κόκκινο μπαλόνι
  Είσαι πολλά χρόνια μπροστά, μακράν το ιδανικότερο μέρος για διαδήλωση. Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς και respect! 🙂

 24. @Maria Shanti
  Μιλ μερσί…ντουντούκα από κοχύλι, κουβαδάκι με μοχίτο στο άλλο χέρι, καπέλο και αντηλιακό και φύγαμε!!!!
  έτσι θα διακοπεύω χωρίς επαναστατικές τύψεις!

 25. Ο/Η Elikas λέει:

  κόκκινο μπαλόνι

  Bora-Bora??? Ψιλοκοσμικό μέρος διάλεξες για να διαδηλώσεις. Κολωνάκι σκέτο. Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν έχει και τίποτα της προκοπής για σπάσιμο.

  Ενώ εδώ, στο Tikehau (ούτε η μάνα του δεν το ξέρει) το επαναστατικό φρόνημα καλλιεργείται πιο άνετα:

  (Θα φάμε ξύλο με όλες αυτές τις φωτογραφίες. Έχουν σφίξει και οι ζέστες…)

 26. Ναι, η φωτό είναι από τα Bora-Bora (και δεν είναι σίγουρο…μόνη μου την είχα ονομάσει Bora-Bora αλλά δεν παίρνω και όρκο) αλλά αυτό είναι τελείως άσχετο με το αίσθημα που ήθελα να δώσω! Εγώ ήθελα να τονίσω τον ορισμό του «άκρη της παραλίας». Και νομίζω το πέτυχα!
  Εννοείται ότι βαριέμαι το Bora-Bora, αν και είναι χρήσιμο να πας μέσα στο στόμα του λύκου (ταξικού εχθρού) να κάνεις διαδηλώσεις!
  Εγώ πάντως είχα κάνει σχετικό ποστ (για τις διακοπές) πριν λίγο καιρό…αααααααχχχ, πάγιο αίτημα του κινήματος η Ταϊτή!

 27. Παράθεμα: Μα γιατί γύρισα? « Thalassastovouno’s Blog

 28. Ο/Η thalassa sto vouno λέει:

  Σας βλέπω αισιόδοξα… φευγάτους και αυτό μου κάνει καλό!

  Εγώ που δεν ξέρω τις μαγκιές που κάνει το κόκκινο μπαλόνιους, δεν μπορώ να σας βάλω εδώ τις φωτό από την προτεινόμενη ατόλη (τί σημαίνει η λέξη???) και γι’ αυτό τις ανέβασα στο δικό μου μπλοκάκι.
  Συνδυάζει και βουνό και κολύμπι και καλύβες σε πασάλους! Τί Θάλασσα στο Βουνό θα ήμουν αλλιώς; Και πιστέψτε με, στο μέρος που είναι συνδυάζεις και τον τουρισμό και τον «κινηματισμό» για τους / τις διάφορες εθισμένες!

  Α, κι έχει κι ένα ρούμι παλαιωμένο χρώματος καραμελί που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας και τον πάτο του ποτηριού!

  Μόνο, να κάνω λίγο μια απέλπιδα προσπάθεια, δεν μένουμε να ψηφίσουμε για τις ευρωεκλογές πριν φύγουμε; Μου τη σπάει να κάνω σαν τα δαπιτάκια που πάνε Μύκονο… άσε που η αποχή τους βολεύει τους λίγδες, «φύγε εσύ απ’το σπίτι, άσε μου τα κλειδιά κι αν δεν βάλω το δάχτυλο στο μέλι να μην με λένε Υπουργό», που έλεγε κι η Ντόρα…

 29. Ο/Η Elikas λέει:

  Θάλασσα στο βουνό

  Ωραία και η δική σου πρόταση, θα κάνουμε συνέλευση και θα αποφασίσουμε που θα πάμε.

  Όσο για τις ευρωεκλογές, εννοείται ότι θα ψηφίσουμε. Και μετά θα εγκαταλείψουμε τη χώρα για τα καλά. Κι άσε αυτούς που θα απέχουν να λουστούν τις επιλογές μας…

 30. Ο/Η thalassa sto vouno λέει:

  Έλικα,
  σιγά μην πάθουν και κανένα τράβηγμα από τις επιλογές μας στην κάλπη οι λίγδες! Άσε δε που αυτά που θα ψηφίσουμε εμείς (δεν αναφέρομαι σε κάτι συγκεκριμένο, την κατεύθυνση σκέφτομαι) αν πάνε καλά θα είναι μεν ευχάριστο νέο αλλά για να έχουν αποτέλεσμα χρειάζονται και τον κόσμο παρόν κι ενεργητικό και μας βλέπω να το χάνουμε το ταξιδάκι…

  Και χωρίς να θέλω να προκαλώ διασπάσεις κλπ, εγώ στην Ταϊτή δεν πάω!
  (φτου μου πολυλογία σήμερα… είναι που ήμουν οφ τόσο καιρό φαίνεται, συγγνώμη!)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s