Κατσικάκι στη γάστρα

 

Κατσικάκια αγέρωχα, ατίθασα και καλοφάγωτα

Κατσικάκια αγέρωχα, ατίθασα και καλοφάγωτα

 

Αποτελεί εξαιρετικά διαδεδομένο στερεότυπο το να αναφέρεται κανείς σε πρόβατα προκειμένου να κατακρίνει κοινωνικοπολιτικά φαινόμενα και συμπεριφορές. Αναλόγως με τη θέση του παρατηρητή, πρόβατο μπορεί να είναι σχεδόν ο καθένας μας. Πρόβατα όσοι δηλώνουν πατριώτες, πρόβατα όσοι πιστεύουν σε θρησκείες, πρόβατα όσοι βλέπουν τηλεόραση, πρόβατα όσοι πηγαίνουν στο γήπεδο, πρόβατα όσοι ψωνίζουν άχρηστα πράγματα, πρόβατα όσοι χρωστάνε στις τράπεζες, πρόβατα όσοι σκύβουν το κεφάλι στους εργοδότες τους, πρόβατα όσοι κουνάνε σημαιούλες σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, πρόβατα όσοι προτιμούν να αράζουν στις καφετέριες, πρόβατα όσοι τηρούν τους νόμους, πρόβατα όσοι φοβούνται κατασκευασμένους εχθρούς, πρόβατα όσοι πηγαίνουν να ψηφίσουν, πρόβατα όσοι δεν επαναστατούν σε καθημερινή βάση. Μιλάμε για κοπάδι, όχι αστεία…

Και με τα κατσίκια τι γίνεται; Γιατί βρίσκονται στο απυρόβλητο; Γιατί δεν χρησιμοποιούνται ως παράδειγμα ποτέ κι από κανέναν; Δεν είναι λίγο άδικο αυτό;

Αν πιάσουμε την χριστιανική παράδοση, θα δούμε ότι παρομοιάζει τον καλό χριστιανό με αμνό, ενώ για τον ρόλο του διαβόλου έχει επιλέξει τη μορφή ενός τράγου. Καθόλου τυχαίο δεν είναι αυτό φυσικά. Πέρα από την επιθυμία της εκκλησίας να εξαφανιστούν από προσώπου γης τα τελευταία κατάλοιπα της διονυσιακής λατρείας, ο συμβολισμός είναι ξεκάθαρος. Το πρόβατο είναι πράο, πειθήνιο, υπάκουο κι εύκολο να χειραγωγηθεί σε μαζική κλίμακα. Βόσκει στην πεδιάδα, σέβεται το τσοπανόσκυλο, βελάζει τρομαγμένο όταν βλέπει λύκο και δεν χρειάζεται καν να του φορέσεις κουδούνια για να το εντοπίσεις. Το ποίμνιο ακούει τη φλογέρα του τσοπάνη και μένει ήρεμο, κι όταν οδηγείται στη σφαγή δεν δείχνει καμία διάθεση ή ικανότητα να αντιδράσει.

Ενώ με τα κατσίκια υπάρχει πρόβλημα. Σκορπίζουν παντού και βόσκουν ό,τι εκείνα επιλέγουν, σκαρφαλώνουν σε απόκρημνα βράχια όπου κανένας τσέλιγκας δεν μπορεί να τα πλησιάσει, χλευάζουν την εξουσία του τσοπανόσκυλου κι ενίοτε δεν διστάζουν να το κουτουλήσουν, δεν μασάνε έτσι και τους την πέσει λύκος, έχουν διαφορετικά χρώματα για να ξεχωρίζουν το ένα από το άλλο, προσπαθούν να βγάλουν από πάνω τους τα κουδούνια που τους φοράνε, σνομπάρουν το μαντρί και αδιαφορούν στον ήχο της φλογέρας. Αντιδραστικά, σκληροτράχηλα και ανεξάρτητα, τα κατσίκια πρέπει να νιώθουν οίκτο βλέποντας τον τρόπο που συμπεριφέρονται τα γεμάτα περιττό λίπος και φόβο πρόβατα. Και σιγά μην τα θεωρούν αδέλφια τους…

Και όταν τελικά κάποιος καταφέρει και τα σφάξει (χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη δυσκολία συνήθως), τα ψήνει στη γάστρα για να ανακαλύψει ότι τα κατσικάκια είναι πιο νόστιμα και πιο εύπεπτα από τα αρνάκια. Όσο για τις γίδες, κάνουν πολύ ωραία σούπα για ξενύχτηδες. Τα δε κέρατα των τράγων στολίζουν τα τζάκια στα σαλόνια των κτηνοτρόφων, σαν τρόπαια που τους θυμίζουν ότι τα καλύτερα θύματα είναι αυτά που νομίζουν πως είναι ελεύθερα επειδή δεν αναγνωρίζουν καμία εξουσία.

This entry was posted in παραμυθακια, υπεροψιες, εξοδοι κινδυνου. Bookmark the permalink.

30 Responses to Κατσικάκι στη γάστρα

 1. Ο/Η Rodia λέει:

  Τώρα.. πού το πας.. πού το πας… Μπερδεύτηκα λέμε! 🙂

 2. Ο/Η Duncan λέει:

  Το να σε κερδίσουν και να σε ‘κρεμάσουν’ για τρόπαιο, κάθε άλλο παρά υποτιμητικό είναι για σένα. Σημαίνει ότι τουλάχιστον υπήρξες άξιος αντίπαλος! (Εξάλλου, έχουν και οι κατσίκες πλούσια και κατακόκκινη τροπαιοθήκη…).

  Από την άλλη, όταν ηττάσαι σαν πρόβατο για το οποίο κανείς δεν πρόκειται ποτέ να δώσει σημασία (πόσο μάλλον να καυχηθεί ότι νίκησε) τότε δεν έχει καμία απολύτως σημασία ως τι νομίζεις ότι έζησες…

  Το να ζεις σαν πρόβατο ή σαν κατσίκα δεν έχει τίποτα το αξιόμεμπτο. Όταν όμως είσαι πρόβατο που περνιέται για κατσίκα (ή το ανάποδο), εκεί πλέον Houston we ‘ve got a bit of a problem… 🙂

 3. Ο/Η Elikas λέει:

  @ Rodia

  Ο φίλος μας ο Duncan το έπιασε – μία πτυχή του δηλαδή, γιατί στο δικό μου (ταραγμένο) μυαλό υπάρχουν κι άλλες 😉

  @ Duncan

  Μπορεί να είναι τιμητικό να σε κρεμάσουν για τρόπαιο, αλλά εξαρτάται κι από το τρόπο με τον οποίο σε φάγανε. Άλλο πράγμα να πας από δάγκωμα λύκου ή σφαίρα κυνηγού, κι άλλο από τη λεπίδα του σφαγέα. Ίσως τελικά να μην ήσουν και τόσο άγριο θηρίο όσο νόμιζες.

  Το να «είσαι πρόβατο που περνιέται για κατσίκα» όμως, αυτό είναι όντως πρόβλημα. Γιατί καλή η θεωρία, αλλά η πράξη είναι αυτή που αποδεικνύει το αν και πού ακριβώς ανήκεις. Και το λέω αυτό γιατί έχω γνωρίσει ουκ ολίγους «επαναστάτες» του τηλεκοντρόλ και του φραπέ, ανθρώπους που νομίζουν ότι αρκεί να μοιράζεις φυλλάδια που διατυμπανίζουν ότι είσαι εναντίον του συστήματος για να αποφύγεις να παραδεχθείς την πικρή αλήθεια ότι δεν είσαι παρά ένα ασήμαντο και υποταγμένο γρανάζι του…

  Το να είσαι κατσίκι που περνιέται για πρόβατο όμως, εμπεριέχει μια δόση αυτογνωσίας και ταπεινότητας, καθώς και μία δόση ηττοπάθειας βέβαια. Το καλύτερο είναι να μην είσαι τίποτα από τα δύο όμως. Κατά προτίμηση, να είσαι κάτι που κανείς δεν θέλει να μαγειρέψει και να φάει – ένας σκαντζόχοιρος για παράδειγμα.

  Τώρα σας μπέρδεψα ακόμα περισσότερο 😀

 4. Ο/Η antidrasi+sex λέει:

  Το καλύτερο δλδ είναι να είσαι αχώνευτος.
  😆
  Και εγώ κατάλαβα τι εννοείς.
  Δε νομίζω ότι το πρόβλημα είναι να θα πας τελικά από τη λεπίδα του σφαγέα ή το δάγκωμα του λύκου.
  Το ζήτημα είναι:
  Οκ, είσαι ένα αγέρωχο, ελεύθερο κατσίκι. Βελάζεις και οικτίρεις τα πρόβατα. Και πως ακριβώς συνεισφέρεις στον πόλεμο κατά του τσοπάνη?
  Ή δεν σε ενδιαφέρει ο έτσι και αλλιώς παρόντας τσοπάνης και σε νοιάζει μόνο να μην είσαι πρόβατο?

 5. Ο/Η Duncan λέει:

  @ Elikas

  «Ίσως τελικά να μην ήσουν και τόσο άγριο θηρίο όσο νόμιζες.»

  Τότε δεν αναφέρεσαι σε κατσίκια, αλλά σε κατσίκια που νομίζουνε ότι είναι λοντάρια (ή τελος πάντων κάτι ανάλογο) οπότε πάλι έχουμε το ίδιο καταστροφικό πρόβλημα έλλειψης αυτογνωσίας.

  Αλλά ποιος μας λέει ότι όλα τα κατσίκια το πιστεύουν αυτό? 😀

  Άσχετο ΥΓ.: Πολύ το διασκεδάζω αυτό, αλλά αν συνεχίσω έτσι θα πάω καθυστερημένος στη συναυλία… 🙂

 6. Ο/Η Elikas λέει:

  @ antidrasi+sex

  Άλλος ένας οξυδερκής αναγνώστης (αχ Ροδιά μου, αυτά τα κωλόπαιδα νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα…)

  Πριν περάσετε από τα γραφεία μας να παραλάβετε την ψηστιέρα σας, απαντήστε μου στο εξής απλό ερώτημα:

  Τι χρώμα είχε ο τσοπάνης;

  Αν απαντήσετε σωστά, θα μπείτε στην κλήρωση για μία σούπερ γουάου ηλεκτρική σούβλα, που είτε τη χώσετε σε κατσίκια είτε σε πρόβατα, θα τα κάνει λουκούμια χωρίς να κουράσετε το ευαίσθητο χεράκι σας.

  @ Duncan

  Και πάλι εξαρτάται από τη θέση του παρατηρητή (θεωρία της σχετικότητας και τα ρέστα). Αν είσαι ο ο λύκος, ο τσοπάνης ή ο πεινασμένος πελάτης στην ταβέρνα, στα αρχίδια σου τι πιστεύουν τα κατσίκια και τα πρόβατα.

  Κι επειδή φαίνεσαι καλό παιδί, κέρδισες ένα συλλεκτικό DVD της ταινίας «Η Σιωπή των Αμνών» (με υπότιτλους στα βλάχικα και κομμένες σκηνές της Τζόντι Φόστερ σε μικρή ηλικία να τρέχει μες στη νύχτα αγκαλιά με ένα χαριτωμένο αρνάκι).

 7. Ο/Η Duncan λέει:

  Thanks! Να περάσω τώρα να το πάρω ή το Πάσχα?

 8. Μα τι σας έπιασε με τη φύση;;;;
  Μα τι τους έπιασε όλους με τη φύση;;;;
  Τσέλιγκες, τσομπάνηδες, λύκοι και αμνοερίφια…αλλού είναι το θέμα και σεις το χάνετε…
  τι με νοιάζουν εμένα όλα αυτά;
  Αλλού είναι το ερώτημα: Η ΑΕΚ πότε θα πάρει πρωτάθλημα;
  υ.γ. Μπονζούρ είπα;

 9. Ο/Η Elikas λέει:

  @ Duncan

  Θα σας το στείλουμε κατευθείαν στο L.A. (τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον παραλήπτη). Καλύτερα βέβαια να το κατεβάσετε από torrent, να μη μας βάζετε και σε κόπο.

  @ κόκκινο μπαλόνι

  Τι έχει η φύση; Είναι πράσινη, ανανεώσιμη και περιμένει να έρθουν να την αναπτύξουν οι αγνοί και άδολοι επιχειρηματίες.

  Η ΑΕΚ μπορεί να πάρει πρωτάθλημα κάποτε, τα κατσίκια και τα πρόβατα να ενωθούν και να ξαποστείλουν τον τσοπάνη ποτέ.

  Μπονζούρ.

 10. @Έλικα
  θα έλεγα τώρα τι είναι η φύση…αλλά ας είμαι κόσμια.
  Μα ακριβώς επειδή είναι πράσινη κι εγώ είμαι ΑΕΚ (κατακίτρινη δηλαδή, μη κοιτάς που είμαι κόκκινο μπαλόνι) δεν είναι και πολύ του γούστου μου! Σαν αυτά που λέγαμε στο δημοτικό ένα πράμα!
  Χαίρομαι που μου δίνεται ελπίδες για την ΑΕΚ, αλλά θέλω να πιστεύω πως όταν πάρουμε προτάθλημα τότε δεν θα είναι μακριά και η ώρα που θα ξεσηκωθούν τα αμνοερίφια.
  *μα τι λέω;;;

 11. Ο/Η antidrasi+sex λέει:

  Εν οίδα ότι ουδεν οίδα.

  Οι τσοπάνηδες δεν έχουν χρώμα, είναι διάφανοι.
  Ενίοτε ντύνονται προβιές, μπλε, πράσινες.
  Οι πιο επικίνδυνοι ντύνονται μαυροκόκκινες.

  Μπεεεεεε ρε.

  Επιστροφή στη φύση.

  Πάρε και ένα ακόμα, που τα λέει όλα:

 12. Ο/Η Elikas λέει:

  @ κόκκινο μπαλόνι

  Τα αμνοερίφια καλά θα κάνουν να σοβαρευτούν και να σταματήσουν να σνομπάρουν το ένα το άλλο, κι ας αφήσουν την ΑΕΚ να πάρει πρωτάθλημα όποτε γουστάρει.

  Θα μου πεις, τα κολλήματα που τραβάει το κάθε ζώον* έχουν να κάνουν με τη φύση του…

  *δεν εννοώ εσένα φυσικά, αν και κατά βάθος όλοι ζώα είμαστε.

  @ antidrasi+sex

  Μεγάλη ρέντα μιλάμε! Κέρδισες και την ηλεκτρική σούβλα! Μπράβο!

  Η αλήθεια είναι ότι μόνο διάφανοι δεν είναι οι τσοπάνηδες, προς το θολό και γκρίζο μεριά τους κόβω περισσότερο. Αλλά επειδή απάντησες σωστά στο δεύτερο σκέλος, η σούβλα θα γίνει δική σου μόλις υπογράψεις για να παραλάβεις την πιστωτική κάρτα μας και το δάνειο που ποτέ δεν ζήτησες 😉

  Υ.Γ. Το «τούμπου τούμπου ζα» πού το θυμήθηκες βρε θηρίο; Άσμα ασμάτων.

 13. @Έλικα
  το σχόλιο μου συνοδευόταν κι από ένα «Μπε ρεεε» για να ενταχθώ με αυτόν τον τρόπο στα αμνοερίφια (μάλλον μόνο στους αμνούς) αλλά το έφαγε ο αστερίσκος, πανάθεμά με! Τώρα το έβαλε ο μέγας τσομπάνης οπότε θα με κατηγορήσει για λογοκλοπή…και το αφήνω!
  ΑΕΚ ρεεεεεεεεεε!
  @Αντιδρασέξ
  Μέγα Τσομπάνη…τα ρισπέκτια είναι δεδομένα!

 14. Ο/Η antidrasi+sex λέει:

  ΠΑΟΚ λεμε ρε!

  Εγω θα ψηφίσω Μακεδονικό Μέτωπο.
  Για να πάρει ο ΠΑΟΚ και το Champion League.

  Και έχουμε έτοιμο και πρωθυπουργό!

 15. Ο/Η Elikas λέει:

  Πάει, αυτούς τους δύο τους βάρεσε η ζέστη…

  Βελάξτε γιατί χανόμαστε!

 16. Ο/Η arkin λέει:

  Και μιας και πλησιάζει: Καλό Πάσχα!

 17. Ο/Η tsalapeteinos λέει:

  @(Τσ)Έλικας & λοιποί συνέλληνες
  Μην λησμονείτε ότι το κατσίκι είναι πολιτικά φορτισμένο από τότε που βουλευτής που το όνομά του θυμίζει το συμπαθές ζωντανό λειτούργησε ως δεκανίκι της κυβέρνησης Μητσοτάκη (φτου φτου μακριά από μας γκαντεμιά).

  @κίτρινο μπαλόνι
  Θερμά συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σας στο… Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

 18. @Τσαλ
  διακρίνω μια ελαφρά ειρωνεία ή μου φάνηκε;

 19. Ο/Η Elikas λέει:

  @ arkin

  Καλό σούβλισμα στις Ευρωεκλογές εννοείς; Ή μήπως έπεσες σε κάποια δίνη του χωροχρονικού ασυνεχούς και βρίσκεσαι στη σαρακοστή;

  Όπως και να ‘χει, καλή ανάσταση!

  @ tsalapeteinos

  Πού τον θυμήθηκες αυτόν; Μπορεί να είχε το όνομα, αλλά από χάρη άστα να πάνε. Πιο πολύ σε τρωκτικό έφερνε.

  Και τη λέξη Μ#τσ%τ@κ#ς μην την ξαναγράψεις στο μπλογκ μου σε παρακαλώ. Είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη.

  @ κόκκινο μπαλόνι

  Έλα μωρέ, ιδέα σου είναι :-Ρ

 20. Ο/Η tsalapeteinos λέει:

  @μπαλόνι
  Ειρωνία για τον Κατσίκη ή το ΟΥΕΦΑ;
  Δε νομίζω, απλά οι Δευτέρες είναι δυσκολες μέρες.

  @Έλιξ
  Εδώ θυμάμαι τι έγινε το… ’46 που δεν είχα γεννηθεί, σιγά μην ξεχνούσα το ’90.
  Εντάξει τον ακατονόμαστο θα τον λέω Δρακουμέλ ή κάπως αλλιώς συνθηματικά στο εξής.
  Να το θυμάσαι όμως ότι αυτός μαζί με το Μικ Τζάγκερ θα μας θάψουν όλους!

 21. Ο/Η Elikas λέει:

  @ tsalapeteinos

  Την ερχόμενη Δευτέρα να δεις τι γκρίνια έχει να πέσει από μερικούς. Ελπίζω να μην είμαστε κι εμείς ανάμεσα τους. Και λέγοντας «εμείς», εννοώ όσους πιστεύουν ότι ακόμα και οι Δρακουμέλ αυτής της ζωής αν φάνε ένα παλούκι εκεί που πρέπει θα μας αφήσουν στην ησυχία μας…

  Υ.Γ. Ο Μικ Τζάγκερ έχει πεθάνει από υπερβολική δόση πριν καν μπούμε στη δεκαετία του ’70. Απλά ήταν πολύ κομμάτια για να το καταλάβει. Θα μου πεις κι ο Κιθ Ρίτσαρντς που το κατάλαβε, τι έγινε;

 22. Ο/Η αναρχοβλαχος λέει:

  θέλω να πω κατι εδώ,προς εκπληξή σας μάλλον,αναφερόμενος στο πρωτο σχόλιο του Ελικα,,ο σκατζόχειρος τρώγεται μια χαρά κα ιειναι και πολυ ωραιος…

 23. Ο/Η tsalapeteinos λέει:

  Τη Δευτέρα μετά τις εκλογές είναι του αγ. πνεύματος (και οινοπνεύματος για όσους θα το χουν τσούξει από την προηγούμενη το βράδυ, για να γιορτάσουν την εκλογική νίκη ή να ξεχάσουν την ήττα). Θα έρθει επομένως στους ψηφοφόρους επιφοίτηση, λίγο αργά βέβαια για να ψηφίσουν σωστά. Tουλάχιστο μπορει να τους βοηθήσει να κάνουν σωστή αυτοκριτική.

  Το παλούκωμα ήταν προσφιλής πραχτική του κόμητος Βλαντ Ντρακούλ που πρέπει να έχει κάποια συγγένεια με το Δρακουμελ, επομένως δε νομίζω να πετύχει. Τι λες για το ιστορικό σύνθημα του κέντρου «Καρκίνο του προστάτη στον… αποστάτη;»

  Όσο για το γερο Μικ δε λες όλη την αλήθεια. Πέθανε από overdoze αλλά επέστρεψε γιατί πούλησε την ψυχή του στο διάολο, ως συμπαθών (Sympathy for the devil).

 24. Ο/Η arkin λέει:

  @Έλικας
  Προφανώς το πρώτο, τις δίνες μια χαρά τις αποφεύγω. Όσο για την ανάσταση, καλή ως ευχή, αλλά δεν τη βλέπω…

 25. Ο/Η Elikas λέει:

  @ αναρχόβλαχος

  Το δύσκολο είναι να τον πιάσεις και να τον γδάρεις τον σκαντζόχοιρο. Αν δεν το καταφέρεις, θα πρέπει να μάθεις να φτύνεις τα αγκάθια του 😉

  @ tsalapeteinos

  Έχει να πέσει πολύ ξύδι το βράδυ της Κυριακής. Όσο για τον γερο-Μικ, τα έχεις μπλέξει. Ο διάβολος πούλησε την ψυχή του σ’ αυτόν, όχι το αντίστροφο.

  @ arkin

  Θα έχουμε εκπλήξεις φίλε μου. Τα κάρβουνα έχουν ανάψει για τα καλά και τα αρνάκια έχουν γίνει προβοκάτσικα 😉

 26. Ο/Η thalassa sto vouno λέει:

  Καλό πράγμα η αυτογνωσία Duncan αλλά δύσκολο! Κι επειδή είναι και λίγο ανύπαρκτο ή, τέλος πάντων, σχετικό και αέναο στην κατάκτησή του, ας μην το θεοποιούμε… Άλλωστε, ένα πρόβατο που νομίζει ότι είναι κατσικάκι μπορεί να καταφέρει να τρέξει πιο γρήγορα και να δώσει και κανένα σάλτο εκεί που δεν το περιμένει κανείς… και μετά.. Θαύμα! Η ζωή του θ’αλλάξει τελείως και οι δημοσκοπήσεις θα καταρρεύσουν 😉

  Άσχετο, τώρα κατάλαβα γιατί το σκούμπα ντάιβιν μασκάκι του μπαλονιού είναι κίτρινο!

  Α, και μην υποτιμάτε την απίστευτα απύθμενη μνήμη και γνώση του Τσαλαπετεινού, ε…

  Καλημέρα!

 27. Ο/Η Кроткая λέει:

  Κοίτα να δεις: το ζήτημα είναι πως, είτε τα πρόβατα με τα γνωστά χαρακτηριστικά, είτε τα πιο επαναστατικά κατσίκια, από μυαλό δεν πάνε και πολύ καλά, οπότε, η απάθεια από τη μια, η στείρα αντίδραση από την άλλη, το ίδιο αποτέλεσμα έχουν.

  Στις μέρες μας, φίλε μου, εκείνος που την έχει καλύτερα είναι το τσοπανόσκυλο!

  Αλλά, επειδή εγω συμπαθώ όλα αυτά τα δόλια ζωντανά, λέω να τα αφήσουμε στην ησυχία τους και να κοιτάξουμε τα χάλια μας!!

  αναρχόβλαχος, έλεος πια, κανένα ζωνταντό πλάσμα δεν έχει μείνει που να μην έχει καταλήξει στο παμφάγο ανθρώπινο στομάχι! Τζίζους!

  ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΡΕΕΕΕΕ!!!!

 28. Ο/Η Elikas λέει:

  @ Θάλασσα στο βουνό

  Και πού να δεις τι έχει να γίνει όταν τα αιγοπρόβατα συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να γίνουν βουβάλια:

  @ Κροτ

  Το τσοπανόσκυλο μετράει μέρες. Έτσι και το πιάσει στα χέρια του ο αναρχόβλαχος, το βλέπω να γίνεται φρικασέ.

  Λευτεριά γενικώς! (όχι μόνο στη φύση)

 29. Έλικα…να βάλω άλλο ένα βιντεάκι;;;;;
  οι κότες σε ρόλο ειρηνευτικής δύναμης:

 30. Ο/Η thalassa sto vouno λέει:

  Άσχετο που ξέχασα να το πω (και δεν μπορώ…)
  στα ισπανικά τον χαρακτηρισμό «κατσίκα» τον χρησιμοποιούμε πάντως για να πούμε ότι κάποιος είναι λίγο τρελλός… χαϊδευτικά όμως, με συμπάθεια… la cabra…
  Φοβερό το βιντεάκι με τα βουβάλια, το είχα δει και παλιά και είχα κολλήσει τρελλά…. όχι μόνο με την αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη τους αλλά και με την τύχη που ήταν απίστευτη! Ούτε σενάριο δεν θα έφτιαχνε τέτοια αλληλουχία πραγμάτων!
  Άρα, ποτέ δεν ξέρεις…. ας κάνουμε όλοι την έκπληξη! (είπα εγώ η χαρούμενη cabra από τον κόσμο μου)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s