Για ποιον χτυπάει η καμπάνα;

Bell

Από τις ευρωεκλογές και μετά, οι εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα είναι ραγδαίες. Πιο ραγδαίες κι από τις απαισιόδοξες προβλέψεις μου στην τρίπτυχη αποτίμηση που έκανα για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αρχικά, η καμπάνα χτύπησε πένθιμα για την αριστερά, που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα τόσο από έξω όσο και από μέσα. Για άλλη μια φορά διασπασμένη, για άλλη μια φορά ξεπερασμένη, για άλλη μια φορά αποδυναμωμένη. Αν δεν προλάβει να ανασυνταχθεί, η βαριά καμπάνα θα πέσει και θα της τσακίσει το κεφάλι, όπως ακριβώς έκανε σχεδόν σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ταυτόχρονα, η καμπάνα χτύπησε χαρμόσυνα για την ακροδεξιά, που μετά από 35 χρόνια (κατ’ επίφασιν) δημοκρατίας, είδε το ιδεολογικό της στίγμα να αποτελεί κεντρικό πολιτικό άξονα και να καθορίζει το κυβερνητικό έργο. Η περιβόητη ατζέντα του ΛΑΟΣ κατσικώθηκε στην πολυκατοικία και οι ιδιοκτήτες της έκαναν τον γύρο του θριάμβου στα κανάλια για να επιβεβαιώσουν την πραξικοπηματικά νεοαποκτηθείσα εξουσία τους.

Πριν προλάβουμε να καταλάβουμε τι συνεπάγονται όλα αυτά, η καμπάνα χτύπησε απειλητικά για τους μετανάστες, οι οποίοι βρέθηκαν να φταίνε για όλα τα δεινά μιας κοινωνίας που τους εκμεταλλεύτηκε και τώρα που ζορίζεται οικονομικά θέλει να τους ξεφορτωθεί. Σαν να πρόκειται για το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου, συζητάμε για το επίπεδο διαβίωσης σε υπό κατασκευή στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα οποία όπως και να τα ονομάσει κανείς, πάλι στρατόπεδα συγκέντρωσης θα είναι.

Μόλις χθες, η καμπάνα ήχησε και πάλι φάλτσα, χτυπημένη από 24 σφαίρες δολοφόνων που ήρθαν να διασφαλίσουν ότι η νέα μεταπολίτευση θα έχει το άλλοθι που της χρειάζεται για να επιβάλλει εξίσου σκληρή καταστολή με αυτή που οδήγησε στην προηγούμενη μεταπολίτευση. Δεν έχουμε πια να κάνουμε με ιδεολόγους «τρομοκράτες», ούτε έχει ιδιαίτερη σημασία αν είναι προβοκάτορες μυστικών υπηρεσιών ή όχι. Αυτό που μετράει είναι η βίαιη στροφή ενός ολόκληρου λαού προς τον φόβο και την ακραία συντήρηση. Εσκεμμένα και φασιστικότατα.

Από κάπου μακριά, η καμπάνα της οικονομικής κρίσης εξακολουθεί να χτυπάει μανιασμένα, αλλά δυστυχώς κανείς δεν φαίνεται να την ακούει. Είναι η πιο επικίνδυνη καμπάνα από όλες, γιατί χωρίς αυτήν οι υπόλοιπες αργά ή γρήγορα θα σιγούσαν.

Και τώρα, η καμπάνα φαίνεται να χτυπάει για τον αντιεξουσιαστικό χώρο και την ασυμβίβαστη αριστερά των κινημάτων, που αφού επιτέλεσαν τον ρόλο τους χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, πρέπει να εξοντωθούν προτού καταφέρουν να αιφνιδιάσουν ξανά το κατεστημένο και να εξεγείρουν τα υπνωτισμένα πλήθη. Η καμπάνα αυτή χτυπάει όμως και για την ελευθερία όλων των ανθρώπων που αγωνίζονται και διεκδικούν μια προοδευτική κοινωνία, και που ξαφνικά εμφανίζονται απογυμνωμένοι από κάθε είδους νομιμοποίηση να συνεχίσουν. Ή μάλλον, να ξεκινήσουν από την αρχή.

Αν δεν κατανοήσουμε αμέσως τι είναι αυτό που διακυβεύεται, όσες καμπάνες και να χτυπήσουν θα είναι πολύ αργά πλέον για να αλλάξουν τα πράγματα.

Προς τους φίλους αναρχικούς λοιπόν, τους απανταχού αριστερούς και τους λοιπούς ήρωες της επανάστασης που μόλις αναβλήθηκε, κι επειδή από τις αντιδράσεις σας καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι δεν έχετε πάρει μυρωδιά τι παίζεται, θα δοκιμάσω να σας το πω απλά, λες και μιλάω σε παιδάκια (συγχωρέστε με για τον λαϊκισμό): 

1. Τα ΜΜΕ επηρεάζουν 1.000 φορές περισσότερο κόσμο από όσο εσείς. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τον φανατίζουν κιόλας, και τον κάνουν να πιστεύει ό,τι του πουν. 

2. Αυτός ο κόσμος ψηφίζει (ή απέχει, το ίδιο κάνει όσον αφορά το αποτέλεσμα). Δεν εξεγείρεται, γιατί όσο σκατά και να είναι η ζωή του, έχει μάθει να πιστεύει στη «δημοκρατία», το κράτος, τους θεσμούς και τα αφεντικά. 

3. Αυτοί που ψηφίζει αυτός ο κόσμος σας μισούν κι επιθυμούν να σας εξοντώσουν (όχι μόνον εσάς, αλλά και τα κινήματα και κάθε μορφή αντίστασης στο κατεστημένο). Γιατί τους χαλάτε τη δουλειά και δεν πρέπει. 

4. Σε συμμαχία με τα ΜΜΕ και τα αφεντικά τους, το κράτος και το παρακράτος ταυτίζουν εσάς (κι όταν λέω «εσάς» εννοώ τον α/α χώρο, τον Δεκέμβρη, το κίνημα, τις ανεξάρτητες πρωτοβουλίες, τον ΣΥΡΙΖΑ, την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τον κάθε μαλλιά με σκουλαρίκια) με ειδεχθείς φονιάδες που γαζώνουν οικογενειάρχες και θα έρθουν να πιουν το αίμα του απλού μεροκαματιάρη. 

5. Ο κόσμος φοβάται και στρέφεται εναντίον σας. Σας καταδίδει, σας προπηλακίζει, ζητάει να σας χώσουν στη φυλακή. Όλους, ακόμα και το δεκαεξάχρονο που πέταξε ένα νεράντζι τον Δεκέμβρη και ζωγράφισε στη σχολική του τσάντα ένα αλφάδι γιατί ήταν της μόδας. 

6. Η εξουσία κάνει τη χάρη στον κόσμο, και σας γαμάει τη μάνα. Εύκολα, βίαια, αποτελεσματικά. Τέρμα οι ελεύθεροι χώροι, τέρμα το άσυλο, τέρμα οι κουκούλες, τέρμα οι τοπικές πρωτοβουλίες, οι ανεξάρτητες οργανώσεις, οι πυρήνες αντίστασης, τα πάντα. Καταστολή όπως δεν την φανταστήκατε ποτέ. 

7. Η αριστερά δεν υπάρχει για να σας σώσει, γιατί ήταν κι αυτή στόχος, τα έκανε θάλασσα στο εσωτερικό της και επιπλέον δεν την στηρίξατε όταν σας είχε ανάγκη, προτιμώντας να το παίξετε υπεράνω παντογνώστες της άμεσης δημοκρατίας που μόλις πήρε τον πούλο. 

8. Με γεια τη χούντα. 

Προφανώς δεν βλέπετε τηλεόραση, ή δεν δίνετε και πολλή σημασία. Κακώς. Γιατί σήμερα η «γραμμή» που υπήρχε έλεγε και ξανάλεγε ότι πιθανόν οι τρομοκράτες να στρατολόγησαν κόσμο του αντιεξουσιαστικού χώρου από τα επεισόδια του Δεκέμβρη. Τι είπατε; Ότι είναι ψέμα; Χαίρω πολύ. Πόσοι άλλοι το γνωρίζουν αυτό όμως; Αντί να πετάτε θεωρίες λοιπόν, πάρτε επιτέλους χαμπάρι ότι κάποιοι σας έχουν ζωγραφίσει έναν μεγάλο στόχο στο στήθος και αυτή τη στιγμή γεμίζουν την καραμπίνα. Και μη μου πείτε ότι θα σας κλάσουν τα αρχίδια. Απομονωμένοι από την συντηρητικοποιημένη κοινωνία και διασπασμένοι ακόμα και μεταξύ σας, δεν αποτελείτε καν πρόκληση. 

Χάρηκα που σας γνώρισα και κρίμα γιατί κατά βάθος είσαστε καλά παιδιά.

 

Υ.Γ.1: το ΚΚΕ το αφήνω προς το παρόν απ’ έξω, καθώς η ηγεσία του φροντίζει να τηρεί αποστάσεις για να μην προκαλέσει την οργή του κατεστημένου και των τηλεχαφιέδων του. Σύντομα όμως, η καμπάνα θα χτυπήσει και γι’ αυτούς. Με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει νόημα να ασχοληθώ, καθώς βρίσκεται εγκλωβισμένη σε χρονοκάψουλα που θα ξανανοίξει όταν κερδίσουν την αυτοδυναμία στις βουλευτικές εκλογές (δηλαδή ποτέ). Μεγάλο μέρος από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ όμως το συμπεριλαμβάνω στο εν δυνάμει ακροατήριο του παραπάνω κινδυνολογικού μανιφέστου. 

Υ.Γ.2: Επαναλαμβάνω, εγώ σε δύο μήνες το πολύ θα την έχω κοπανήσει από αυτό το μπουρδέλο. Ελπίζω να προλάβω δηλαδή, πριν χτυπήσει η καμπάνα και για μένα…

Advertisements
This entry was posted in griots, υπεροψιες, ψυχοτραυματικα, αγριαδες. Bookmark the permalink.

29 Responses to Για ποιον χτυπάει η καμπάνα;

 1. Ο/Η ioudas λέει:

  Αυτό το προφανές του αδιέξοδου που πολύ καλά περιγράφεις με έχει κάνει να θέλω να τα μαζέψω γι’ αλλού. Εσύ προέβλεψες φαίνεται να την κάνεις πιο γρήγορα….

 2. Ο/Η antidrasi+sex λέει:

  Είναι ίσως η πρώτη φορά που λαϊκίζεις/ελιτίζεις και δεν στραβώνω.
  Ειδικά η παράγραφος μετά το 8ο σημείο.
  Ελπίζω να μου επιτρέπεις στο σχόλιο το «εδώ ο κόσμος καίγεται και το μουνί χτενίζεται».

 3. Ο/Η iriasu λέει:

  Αν και υπερβολικό το όλο κείμενο σε κάποια σημεία δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω ότι όποιος αποφασίσει από άδω και περά να πάρει μέρος σε κάποια πορεία να υπερασπιστεί ένα πάρκο της Αθηνάς να κάνει οτιδήποτε είναι εναντίων του κατεστημένου, απλά την έχει πολύ άσχημα.
  Τεσπά ακόμα μικρός είμαι μπορώ να φύγω από το Ελλαδισταν, αλλά το θέμα είναι να πάω που? Δεν υπάρχει λύση όλη η Ευρώπη πλέον σκατα είναι και η Αμερική φαίνεται πιο αριστερά από ότι εμείς, εκεί που φτάσαμε Δλδ.

  Αν και υπερβολικό το όλο κείμενο σε κάποια σημεία δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω ότι όποιος αποφασίσει από άδω και περά να πάρει μέρος σε κάποια πορεία να υπερασπιστεί ένα πάρκο της Αθηνάς να κάνει οτιδήποτε είναι εναντίων του κατεστημένου, απλά την έχει πολύ άσχημα.
  Τεσπά ακόμα μικρός είμαι μπορώ να φύγω από το Ελλαδισταν, αλλά το θέμα είναι να πάω που? Δεν υπάρχει λύση όλη η Ευρώπη πλέον σκατα είναι και η Αμερική φαίνεται πιο αριστερά από ότι εμείς, εκεί που φτάσαμε Δλδ.

  Τώρα όσον αφορά την αριστερά του Συριζα δυστυχώς έχει χάσει το νόημα. Γιατί όπως και η δεξιά είναι στα άκρα, έτσι και η αριστερά πλέον πρέπει να είναι στα άκρα με προτάσεις. Διαφορετικά κανένας δεν ακούει τι λες. Ζούμε σε εποχές όπου μόνο ακρότητες έχουν θέση.

 4. Ο/Η zeit λέει:

  Να πως χτυπούν οι καμπάνες και στα Νέα Μέσα Έλικα.

  http://www.ppol.gr/cm/index.php?Datain=5258&LID=1

  Προσέξτε ιδίως τί γράφεται για τον «χαρισματικό Καρατζαφέρη»…..

  Το link το βρήκα σε σχόλιο σε ανάρτηση του blog G700 για το ΣΥΡΙΖΑ.

  • Ο/Η dizzy_fingers λέει:

   Θεέ μου πού ζω…..? (για το λινκ λέω)

  • Ο/Η Pygoskelis Sinister λέει:

   Εσύ έλεγες, Ελικα, το μόρφωμα στο οποίοι συμμετείχε ο εν λόγω αρθρογράφος-πολιτευτης «το ΛάΟΣ του σοφιστικέ ψηφοφόρου»;
   Απο εδώ και μπρός θα πρέπει να διαλέγουμε μεταξύ ΛάΟΣ αυθεντικό, ΛάΟΣ παραδοσιακό (ΝΔ), ΛάΟΣ απαλό (ΠΑΣΟΚ), ΛάΟΣ σοφιστικέ (τα διάφορα κεντροακροδεξιά αποκόμματα στύλ «Δημοκρατικών», «Δράσης» κτλ. κτλ.κτλ).
   Εσύ φεύγεις, εμείς να δούμε τώρα.

   • Ο/Η Elikas λέει:

    @ Pyrgoskelis Sinister

    Υπάρχει και το ΛάΟΣ φιλοναζιστικό (Χρυσά Αυγά).

    Αν και νομίζω ότι είχα αποκαλέσει «δεξιά του σοφιστικέ ψηφοφόρου» τη «Δράση» (Μάνος & Μαρκουλάκης σε ριμέικ του «Batman & Robin» – πάρτε το σε DVD, αξίζει).

    Εντάξει, μη χαλιέστε και τόσο. Υπάρχει άλλωστε και το ΛάΟΣ σταλινικό (το κόμμα της Κανέλη – και της τιμημένης εργατιάς βεβαίως βεβαίως).

    Τόσες επιλογές έχετε και γκρινιάζετε κι από πάνω…

 5. Ο/Η Кроткая λέει:

  «η “γραμμή” που υπήρχε έλεγε και ξανάλεγε ότι πιθανόν οι τρομοκράτες να στρατολόγησαν κόσμο του αντιεξουσιαστικού χώρου από τα επεισόδια του Δεκέμβρη.»

  πλάκα κάνεις.

  όσο για το παραπάνω λινκ, ντάξει, ο τύπος είναι άντε γεια, αλλά πόσοι ακόμα τέτοιοι «άντε γεια» υπάρχουν;

 6. Ο/Η Elikas λέει:

  @ ioudas

  Αδιέξοδο δεν θα πει τίποτα. Γαμώ τη Ζιμπάμπουε μου μέσα γαμώ (και για να μην παρεξηγηθώ, δεν αναφέρομαι στη Ζιμπάμπουε ρατσιστικά, αλλά επειδή έχουν έναν δικτάτορα που τους έχει πήξει στον πληθωρισμό και τη χολέρα).

  @ antidrasi+sex

  Οι άνθρωποι που νομίζουν ότι αποτελούν «κίνημα» (εννοώντας τους ίδιους και την παρέα τους συνήθως) δεν δείχνουν διατεθειμένοι καθόλου να καταλάβουν τι συμβαίνει. Ο ένας νομίζει ότι θα μας σώσει η σέχτα παρακρατικών, ο άλλος νομίζει ότι όπου να ‘ναι ο λαός βγαίνει στους δρόμους να καταλάβει τα ανάκτορα, ο τρίτος θέλει να συζητήσουμε τις θεωρητικές βάσεις από την αρχή, ο τέταρτος περιμένει να δει προκοπή από τη μεγάλη ανανεωτική-σοσιαλδημοκρατική-οικολογική παράταξη. Κι οι περισσότεροι αδιαφορούν για το τι παίζει η τηλεόραση, γιατί αφού κολλάνε μια αφίσα που λέει την αλήθεια, η αφύπνιση των μαζών είναι απλά θέμα χρόνου.

  @ iriasu

  Σαφώς και ζούμε σε εποχές των άκρων, όπως σαφώς δεν χωράνε πια «στρογγυλέματα» κι αβρότητες στα τηλεοπτικά πάνελ. Όμως ο ρόλος της αριστεράς δεν είναι να περιχαρακωθεί στο δογματισμό του παρελθόντος της. Το να λέμε απλά «κάτω ο καπιταλισμός» και άλλα ευτράπελα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για όσους ψάχνουν ρεαλιστικές και δυναμικές λύσεις.

  @ zeit & dizzy_fingers

  Σέχτα να παν στο διάολο…

  @ Κροτ

  Καθόλου πλάκα δεν κάνω. Έχουν πέσει τα κοράκια στο πτώμα του Δεκέμβρη κι εμείς νομίζουμε ότι όπου να ‘ναι θα σηκωθεί και θα τα διώξει μόνος του.

 7. Ο/Η tsalapeteinos λέει:

  Οι καμπάνες ήδη ηχούν στη γειτονική Ιταλία (ούνα φάτσα ούνα κυράτσα)
  http://www.tvxs.gr/v14256

  Χαιρετίζω του Νουριέλ Ρουμπινί της πολιτικοποιημένης μπλογκόσφαιρας για την ωμή και, παρά τον κάπως υπερβολικό στόμφο, ρεαλιστική αποτίμηση και εκτίμηση της κατάστασης, που κορυφώνεται με τις οχτώ – όχι και τόσο ευγενικές – αλήθειες.

  Όπως έχει πει ανώνυμος, οι δύσκολες μέρες πέρασαν, έρχονται οι χειρότερες.

 8. Ο/Η Theorema λέει:

  helikas, is that you?…
  Υπάρχεις;…

 9. Ο/Η Elikas λέει:

  @ tsalapeteinos

  Οι χειρότερες μέρες έρχονται, εγώ την κάνω και πάω για τις καλύτερες. Σύντομα θα αποκαλύψω για πού ακριβώς.

  @ Theorema

  Υπάρχω και είμαι σίγουρα εγώ. Τώρα αν αυτό απαντάει στην ερώτηση σου, εξαρτάται από το ποια είσαι εσύ.

 10. Ο/Η dizzy_fingers λέει:

  Αν πεταχτείς Ιαπωνία φέρε μας ένα playstation 3…

 11. Ο/Η HappyHour λέει:

  Ωραία, μας έκανες την καρδιά περιβόλι !
  Ήσουν, μπορώ να πω, πέραν του δέοντος παραστατικός. Κρατάω μιαν ελπίδα ότι δεν θα ρθουν τα χειρότερα…

  (Αυτά τα ελοχίμ του Λιακόπουλου τι περιμένουν πια και δεν μας σώζουν;)

  Κάνεις καλές αναλύσεις. Πιστεύεις όμως ότι το παιχνίδι χάθηκε, θα μας πάρουν αμπάριζα οι δεξιοί-ακροδεξιοί κι αυτό ήταν ; Αν είναι έτσι να φουντάρουμε ομαδικά.

 12. Ο/Η Elikas λέει:

  @ dizzy_fingers

  Λάθος ήπειρος 🙂 Άσε που μέχρι να επιστρέψω θα έχει βγει το playstation 5.

  @ HappyHour

  Κοίτα, είναι πολύ άκομψο να πω «σας τα λεγα εγώ» και να νίψω τας χείρας μου. Πολύ φοβάμαι ότι οι συνθήκες με αναγκάζουν να το κάνω όμως – αν και σίγουρα θα συνεχίσω να έχω το νου μου στις εδώ εξελίξεις.

  Ειλικρινά, εύχομαι να γίνουν επείγουσες ζυμώσεις στο προοδευτικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας ώστε να καταφέρει να απελευθερωθεί κάποτε αυτή η χώρα από τους δυνάστες της. Όχι με εμφύλιους πολέμους και επαναστάσεις, αλλά με πολιτικές λύσεις που θα προέρχονται «από τα κάτω» και θα δώσουν ώθηση για μία πολιτισμική, ανθρωπιστική και οικονομική άνοιξη, βάζοντας την Ελλάδα ξανά στον χάρτη των χωρών που δεν ανέχονται κανενός είδους φασίστες να τους κάνουν κουμάντο.

  Από όλους σας εξαρτάται να συνεργαστείτε χωρίς προκαταλήψεις και διχόνοια. Αν δεν τα καταφέρετε, θα υπάρχει πάντα ένα φιλόξενο ντιβανάκι εκεί που θα πάω. Αμφιβάλλω ότι θα σας χωρέσει όλους όμως…

 13. Ο/Η Theorema λέει:

  Sorry Elikas, άλλο φίλο έψαχνα. Να είσαι καλά και καλή συνέχεια. Σχώρα με για την επιδρομή.

 14. Παράθεμα: Επιλογές εκ της σύνταξης « ΚΕΛΑΗΔΙΣΜΑΤΑ

 15. Ο/Η tsalapeteinos λέει:

  Εγώ εικάζω ότι δε θα αλλάξει ήπειρο, δεν τον έχω για τόσο τυχοδιώχτη. Και επειδή νότια και κεντρική έχουν τα γίδια χάλια με μας ή χειρότερα, διαισθητικά θα έλεγα πως ετοιμάζει τις βαλίτσες του για Β ή ΒΔ Ευρώπη. Θα αλλάξει άραγε και το συνθηματικό σε Elikmannen;

  Εγώ συνεχίζω στο περίμενε για το πολιτικό άσυλο στην Κούβα, αλλά αποφάσισα να ποντάρω και σε άλλο άλογο. Στη Μοζαμβίκη σε θύλακα πρώην ανταρτών του ANC (Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου, όταν ήταν στην παρανομία) ψάχνουν λευκό ιδεολογικό καθοδηγητή, στη θέση του μακαρίτη Τζο Σλόβο, σε μια προσπάθεια αναβίωσης των κινημάτων της δεκαετίας του 70. Είναι αρκετά long shot, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

 16. Ο/Η xaex λέει:

  – Ευτυχισμένη η χώρα πού ‘χει τόσους ήρωες.
  – ‘Οχι. Δυστυχής η χώρα που τους χρειάζεται.

  Μπ. Μπρεχτ

 17. Ο/Η Elikas λέει:

  @ Τheorema

  Κι εγώ καλός είμαι, αλλά δυστυχώς με πετυχαίνεις πάνω που έφευγα.

  @ Dizzy_Fingers

  Τι μου θύμησες τώρα… Έψαχνε λέει ο Χριστός σε όλη τη Γη να βρει τον πατέρα του τον Ιωσήφ. Πάει από δω, πάει από κει, ρωτάει παντού μήπως ξέρουν έναν γέρο ξυλουργό, με τα πολλά καταλήγει σε μια καλύβα έξω από κάποιο κωλοχώρι στο πουθενά. Μέσα βρίσκει έναν παππού που μαστορεύει μια ξεχαρβαλωμένη καρέκλα. Τον ρωτάει λοιπόν:

  «Μπάρμπα, μήπως είχες έναν γιο κάποτε και τον έχασες;»

  «Ναι παιδάκι μου», λέει ο παππούς και αναστενάζει.

  «Και μήπως ο γιος σου είχε καρφιά στα χέρια και στα πόδια;» ρωτάει και πάλι ο Χριστός.

  «Αχ, ναι παιδάκι μου» απαντάει ο γέρος κι αρχίζει να βουρκώνει.

  «Πατέρα!» ανοίγει τα χέρια του ο Χριστός και τρέχει προς το μέρος του.

  «Πινόκιο!» φωνάζει ο παππούς και τον σφίγγει στην αγκαλιά του.

  Οποιαδήποτε ομοιότητα με πολιτικούς αρχηγούς γνωστού αριστερού κόμματος, κάθε άλλο παρά συμπτωματική δεν είναι…

  @ tsalapeteinos

  Λίγη υπομονή φίλε μου, λίγη υπομονή. Όσο για σένα, νομίζω ότι η θέση του λευκού ιδεολογικού καθοδηγητή στη Μοζαμβίκη σου ταιριάζει γάντι. Κάνε αίτηση εγκαίρως, γιατί θα δοκιμάσουν κι άλλοι την τύχη τους.

  @ xaex

  Μακάρια η χώρα που δεν ξέρει καν τι θα πει «ήρωας». Για την ακρίβεια, ελεύθερη.

  Έλικας

 18. Ο/Η Me λέει:

  Πίσω στα ίδια; Με τίποτα!
  Πριν από μόλις δέκα μέρες, που τώρα μοιάζουν μήνες, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούσε μέσα σε βαρύ κλίμα να συζητήσει και να διαπιστώσει τις αιτίες ενός εκλογικού αποτελέσματος κατώτερου των προσδοκιών του. Το βαρύ κλίμα δεν αφορούσε μόνο στο αποτέλεσμα, ούτε μόνο στη διάψευση των καλλιεργημένων προσδοκιών. Αφορούσε και κάτι πιο προσωπικό…
  Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου: kokkinoprasinodiktyo.wordpress.com

 19. Ο/Η αναρχοβλαχος λέει:

  Ξερεις κατι,καλα να τα παθουμε,γιατι δεν φταιει κανεις αλλος.Αντε,οσο προλαβαινεις..

 20. Ο/Η Ζουρίδης - Χανιά λέει:

  Σας παραθέτω παρακάτω για ενημέρωση (χωρίς να σχολιάσω) τη δήλωση του Αλαβάνου μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ.

  «Η πρώτη ευθύνη για όσα διαδραματίστηκαν από τον Σεπτέμβρη 2007 μέχρι τον Ιούνη του 2009 και οδήγησαν στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές ανήκουν στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

  Την αναλαμβάνω πλήρως.

  Συζήτησα με τη Γραμματεία και την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

  Κυρίως, όμως έλαβα ένα σκληρό μήνυμα από τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. Γυναίκες και άνδρες από τη γενιά του Γλέζου, των Λαμπράκηδων, του Πολυτεχνείου που έχουν βιώσει βαρύ τον πέλεκυ του συστήματος και αβάσταχτη την απογοήτευση από ηγεσίες της αριστεράς. Μέχρι τις νέες και τους νέους του άρθρου 16 και τα παιδιά του Δεκέμβρη.

  Αυτός ο κόσμος με τα βιώματα και τις καταβολές του είναι η μοναδική περιουσία μας, ελπίδα για τη χώρα μας.

  Οι δύσκολες αυτές μέρες είχαν και τη χρησιμότητά τους. Αναδείχθηκαν προβλήματα, δύσκολα αλλά επιλύσιμα, έξω από το ημίφως κομματικών γραφείων. Αναδύθηκε ένας ζωντανός διάλογος ανάμεσα στις φίλες και τους φίλους μας. Απελευθερώθηκε, έστω και με τη μορφή της οργής ή της διάθεσης για παραίτηση, ένα πανίσχυρο συναίσθημα αγάπης για το πρωτότυπο εγχείρημά μας.

  Αυτό το συναίσθημα είναι η μεγάλη μας δύναμη. Γιατί δίπλα στη σύγχυση του σήμερα τρέφεται η ελπίδα του αύριο.

  Μπορούμε λοιπόν. Όλοι μαζί.

  Μπορούμε γρήγορα να ανακτήσουμε την πολιτική πρωτοβουλία, που κάμφθηκε σοβαρά την προεκλογική περίοδο, ως η ουσιαστική, κινηματική, ριζοσπαστική δύναμη της αντιπολίτευσης απέναντι στη ΝΔ με προωθημένες προτάσεις και με πολιτικό σχέδιο έξω από τα όρια του δικομματισμού.

  Μπορούμε να αναζωπυρώσουμε τους δεσμούς εμπιστοσύνης με το μεγάλο δημοκρατικό ρεύμα της κοινωνίας που θέλει αλλαγή σε βάθος. Με τον κόσμο της φτώχειας, των υποβαθμισμένων συνοικιών, της ανεργίας, της αβεβαιότητας.

  Μπορούμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις με τη νέα γενιά, με την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη της αριστεράς απέναντι στην ανταγωνιστικότητα και τον ατομισμό του συστήματος.

  Βρίσκω ιδιαίτερα θετικές τις σκέψεις και τις προτάσεις του συντονιστή της Γραμματείας Γ. Θεωνά για τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Έχουμε προ πολλού φθάσει στο σημείο τομής. Κάθε καθυστέρηση ή αναβολή θα είναι αρνητικά καθοριστική.

  Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το κόμμα μου ο Συνασπισμός, μπορούν πια να κατανοήσουν ότι η πρόκληση δεν είναι να ελέγχουν το σχήμα συνεργασίας, ή να το βλέπουν ως διαπραγμάτευση μηχανισμών αλλά να το εμπνέουν, να το πυροδοτούν, να γονιμοποιούν την κοινή δράση, να φέρνουν ιδέες, να φιλοξενούν τους ανθρώπους της διανόησης και της τέχνης, χωρίς τους οποίους είμαστε άνυδρο τοπίο.

  Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πια το δικαίωμα να έχουν ρόλο και λόγο, να εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους, να βάζουν αυτοί τη σφραγίδα τους στις πολιτικές κατευθύνσεις και την εκλογή όχι αρχηγού, αλλά συλλογικής ηγεσίας.

  Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του φθινοπώρου είναι το σημείο δοκιμής για όλους μας. Και για μένα.

  Με τις μικρές μου δυνάμεις από σήμερα συμμετέχω σε αυτή τη προσπάθεια. Όχι μόνο ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Αλλά και ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικώ να έχω την κόκκινη κάρτα για να ψηφίσω στην Συνδιάσκεψη.»

  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/6/2009

 21. Ο/Η ftanei_pia λέει:

  Αγαπητέ φίλε, σύντροφε Nefelikas

  Είσαι καταπληκτικός, ωμός μεν, αληθινός δε.

  Όμως έχεις το δικαίωμα να κάνεις το τελευταίο που λες;

  Να πάρει ο διάολος, μόνο ο εαυτός μας υπάρχει σ’αυτό τον

  κόσμο;

  Τόσοι άνθρωποι, τόσοι νέοι, τόσοι φτωχοί και

  καταφρονημένοι, αξίζουν τέτοιο γύρισμα της πλάτης μας;

  Θα συνθηκολογήσουμε λοιπόν στην βαρβαρότητα;

 22. Ο/Η ftanei_pia λέει:

  Έχει γούστο!!

  Να πραγματοποίησες ότι στο ΥΓ2 έλεγες;

  Απίστευτο!!

 23. Ο/Η Elikas λέει:

  Ζητώ συγγνώμη που εξαφανίστηκα, αν και – δυστυχώς – δεν έχω απεξαρτηθεί ακόμα από το ίντερνετ και θα πρεπε γιατί έχω πολλή δουλειά μπροστά μου.

  Προφανώς δεν έφυγα ακόμα, αν και το πιθανότερο είναι ότι πριν μπει ο Σεπτέμβριος θα το έχω καταφέρει. Για πού, σε νέο άρθρο (όταν προλάβω). Επαναλαμβάνω, η απόφαση μου να εγκαταλείψω αυτή την κατάντια που ονομάζουμε χώρα δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με τις πολιτικές εξελίξεις όσο με επαγγελματικά και άλλα ζητήματα. Οπότε, μη με κατηγορείτε σας παρακαλώ ότι γυρίζω την πλάτη μου σε κανέναν, αφού ούτως ή άλλως δεν είμαι παρά ένας blogger που γράφει ό,τι του κατέβει. Είτε φύγω είτε μείνω, το ίδιο κάνει για σας τους υπόλοιπους.

  Όσοι έχετε πάθει σύνδρομο στέρησης από τη φλυαρία μου, τσεκάρετε τις παρεμβάσεις μου στο δημόσιο διάλογο του tvxs.gr, όπου παραμένω λαλίστατος:

  http://www.tvxs.gr/u6715/c

  and may the Force be with you…

 24. Ο/Η tsalapeteinos λέει:

  Όσοι έχετε πάθει σύνδρομο στέρησης από τη φλυαρία μου, τσεκάρετε τις παρεμβάσεις μου στο δημόσιο διάλογο του tvxs.gr, όπου παραμένω λαλίστατος

  Βόμβα μεγατόνων! Ο Έλικας εγκαταλείπει την ελεύθερη δικτυογραφία για να δεθεί στο άρμα του TVXS!

  Θα μπορούσε να είναι τίτλος ρεπορτάζ δημοσιογραφίσκου σαν αυτούς που σκιαγραφείς στις τελευταίες παρεμβάσεις σου στο TVXS. Δυστυχώς η δημοσιογραφία στην πλειονότητά της είναι χαμηλού επιπέδου ή βρώμικη. Ή και τα δύο. Θεωρώ ωστόσο ότι η λεγόμενη 4η Εξουσία είναι απαραίτητη και πρέπει δεν πρέπει να χάσουμε τουλάχιστο τις οάσεις της. Συμφωνώ με το σχόλιο του Στέλιου Κούλογλου

  Η ύπαρξη ραδιοσταθμών εφημερίδων και μέσων ενημέρωσης ,έντυπων ή διαδικτυακών, αποτελεί ζωτική ανάγκη για την δημοκρατία. Τα blogs έχουν φέρει έναν φρέσκο αέρα δημοκρατίας δίνοντας την δυνατότητα έκφρασης στους πολίτες αλλά δεν μπορούν να καλύψουν την ανάγκη του επαγγελματικού ρεπορτάζ που θα παρακολουθεί συστηματικά και θα αναδεικνύει τα κοινωνικά προβλήματα ελέγχοντας τις κάθε εξουσίες.

  από το άρθρο του Ο Ελεύθερος Τύπος, η ήττα Καραμανλή και η ΕΣΗΕΑ

 25. Ο/Η tsalapeteinos λέει:

  Όσοι έχετε πάθει σύνδρομο στέρησης από τη φλυαρία μου, τσεκάρετε τις παρεμβάσεις μου στο δημόσιο διάλογο του tvxs.gr, όπου παραμένω λαλίστατος

  Θα μπορούσε να είναι τίτλος ρεπορτάζ δημοσιογραφίσκου σας αυτούς που σκιαγραφείς στις τελευταίες παρεμβάσεις σου στο TVXS.

  Δυστυχώς το επίπεδο και η εντιμότητα του Τύπου έχει πέσει τραγικά, αλλά παρόλα αυτά θεωρώ ότι η Τέταρτη Εξουσία είναι απαραίτητη σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Συμφωνώ με την κατακλείδα του σχολίου του Στέλιου Κούλογλου
  Ο Ελεύθερος Τύπος, η ήττα Καραμανλή και η ΕΣΗΕΑ

  Η ύπαρξη ραδιοσταθμών εφημερίδων και μέσων ενημέρωσης ,έντυπων ή διαδικτυακών, αποτελεί ζωτική ανάγκη για την δημοκρατία. Τα blogs έχουν φέρει έναν φρέσκο αέρα δημοκρατίας δίνοντας την δυνατότητα έκφρασης στους πολίτες αλλά δεν μπορούν να καλύψουν την ανάγκη του επαγγελματικού ρεπορτάζ που θα παρακολουθεί συστηματικά και θα αναδεικνύει τα κοινωνικά προβλήματα ελέγχοντας τις κάθε εξουσίες. Θα πρέπει όμως να πρόκειται για πραγματικά ρεπορτάζ και όχι για στημμένα θέματα ή για φανταστικές επισκέψεις ξένων πρωθυπουργών, έστω και αν αυτές περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s