Pretender is

Το έγραψα σχόλιο στο Buzz, άρεσε, και είπα να το κάνω και post. Ελπίζω να μην τρέχω στα δικαστήρια εξαιτίας του. Αν και για τον συγκεκριμένο, χαλάλι…

Αφορμή στάθηκε ένα άρθρο με τίτλο «Ποιοι φταίνε», που δημοσιεύτηκε στις 25/5/2010 στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», στη στήλη «Εμπιστευτικά». Πώς μπορείς να λες κάτι εμπιστευτικά και ταυτόχρονα δημόσια, δεν το έχω καταλάβει ακόμα αλλά δεν πειράζει. Μεταξύ μας, μπορεί να φταίει το ότι δεν είμαι αρκετά έξυπνος. Όπως ο περί ου ο λόγος βεβαίως βεβαίως…

Αν μπορούσα να συμπυκνώσω όλο το φταίξιμο για την οικονομική, πολιτική, κοινωνική και πολιτισμική κρίση που περνάει η Ελλάδα, αν μπορούσα να προσωποποίησω το «κακό» σε έναν και μόνο άνθρωπο, θα έλεγα ότι αυτός που φταίει είναι ο ίδιος ο αρθρογράφος:

Ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Ένα πρόσωπο που συμβολίζει όλη την αλαζονεία κι ασυδοσία της εξουσίας, όλη την πελατειακή σχέση μεγάλου κεφαλαίου και διεφθαρμένης πολιτικής ηγεσίας, όλη την παραπληροφόρηση και τη σπέκουλα που κυριαρχεί στη δημόσια σφαίρα τις τελευταίες δεκαετίες, κι όλη τη συστηματική απαξίωση προς εναλλακτικές προτάσεις και ιδεολογίες (οι οποίες – αν μη τι άλλο – δεν κυβέρνησαν ποτέ αυτόν τον τόπο).

Ο Πρετεντέρης φταίει, γιατί τη μία σιγοντάριζε τον «καταλληλότερο» μπουγατσοφάγο και δικαιολογούσε τα αδικαιολόγητα εγκλήματα του, την άλλη προωθούσε (χωρίς αποτέλεσμα) την καριέρα του αγαπημένου συνταγματολόγου του συγκροτήματος Λαμπράκη, μετά άλλαζε γραμμή πλεύσης και στήριζε τον (σοσιαλισμό να φαν κι οι κότες) ομογενή υπηρέτη του νεοφιλελευθερισμού, έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία στο Μητσοτακέικο, ποτέ δεν χάλαγε χατήρι σε βιομήχανους και τραπεζίτες, πάντα επέκρινε τους διαπλεκόμενους και ανίκανους πολιτικούς που ΚΑΙ το δικό του κανάλι τάιζε (και φιλοξενούσε) ανελλιπώς, ενώ ποτέ δεν έχανε την ευκαιρία να συκοφαντήσει την αριστερά, τους αντιεξουσιαστές, τους απεργούς και γενικά οποιονδήποτε αμφισβητεί την απόλυτη αλήθεια που μόνο εκείνος και οι υπόλοιποι καθεστωτικοί αρχιερείς φαίνεται να κατέχουν. Την αλήθεια του «δεν γίνεται αλλιώς», «πέφτω από τα σύννεφα» και «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο». Την αλήθεια που κατά βάθος ήταν, είναι και θα είναι το απόλυτο και θρασύτατο ψέμα ενός κατεστημένου που κατασπάραξε ό,τι πολυτιμότερο διέθεταν οι κάτοικοι αυτής της χώρας: Την αξιοπρέπεια τους.

Ο Πρετεντέρης κατέστρεψε την Ελλάδα, αυτός και όλα όσα πρεσβεύει ηθικά και ιδεολογικά. Αυτός συγκάλυψε, αυτός ειρωνεύτηκε, αυτός προπαγάνδισε, αυτός παπαγάλισε, αυτός τρομοκράτησε, αυτός διέφθειρε, αυτός καταχράστηκε. Αυτός κυβέρνησε. Και οι όμοιοι του.

Κι αν ποτέ γίνει επανάσταση σ’ αυτή τη χώρα, να είναι σίγουρος ότι το δικό του κεφάλι θα είναι το πρώτο που θα πέσει μέσα στον κουβά. Και ελάχιστοι θα είναι εκείνοι που δεν θα σκεφτούν από μέσα τους «he had it coming».

Advertisements
This entry was posted in παραμυθακια, υπεροψιες, αγριαδες, καφριλες. Bookmark the permalink.

22 Responses to Pretender is

 1. Κατά τη γνώμη μου είναι η χειρότερη πένα στη χώρα που προβάλλεται ως αυθεντία και σοβαρή στο είδος της (μη χέσω τώρα). Πάντα με μία νεοφιλελεύθερη -ακροδεξιά από οικονομική άποψη- αντίληψη, πάντα υπέρ ενός ελάχιστου κράτους. Είναι η προσωποποίηση της ξεπουλημένης δημοσιογραφίας στα οικονομικά συμφέροντα (όπως ο Αυτιάς η προσωποποίηση του λαϊκισμού).

 2. Ο/Η kaneloriza λέει:

  Σωστός!

  Και μόνο το (παλιό) περιστατικό με το μπουκάλι στο γήπεδο φανερώνει πολλά για την προσωπικότητα και συνέπεια του κυρίου.

 3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Η «γενιά» αυτή δημοσιογράφων. με προεξάρχοντα τον Πρετεντέρη, δημιουργήθηκε μέσα από την εικόνα. Δεν γράφει καλά (μερικές φορές δεν γράφει καν σωστά), ο λόγος του δεν έχει υπόβαθρο (και μερικές φορές δεν έχει καν ουσία), επιβλήθηκε όμως στο κοινό (και όχι στους πολίτες) μέσω της εικόνας της τηλεόρασης. Το χειρότερο όμως, κατά τη γνώμη μου, είναι το γεγονός ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει ταυτότητα. Είναι, κατά περίπτωση, αυτό που εξυπηρετεί (τον ίδιο ή κάποιους άλλους) να είναι και δεν το κρύβει, δεν νιώθει καν την ανάγκη να το κρύψει.

  Ακόμη κι αν κάποιους τους ξενίσει, προσωπικά τον μέμφομαι διότι δεν έχει πολιτικό στίγμα (και φυσικά δεν εννοώ κομματική ταυτότητα), παρότι κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι ένας δημοσιογράφος πρέπει να είναι αντικειμενικός. Το πολιτικό στίγμα δεν έχει να κάνει με κομματικές επιλογές, αλλά με τις επιλογές που κάνει ο άνθρωπος που (θέλει να) λειτουργεί ως πολίτης.

  Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Πρετεντέρης αντιπροσωπεύει αυτό που είμαστε εμείς. Από πολίτες, γίναμε καταναλωτές πολιτικών προϊόντων, και έτσι κάποιοι έπρεπε να μας τα πλασάρουν. Ο Πρετεντέρης είναι ο επιτυχημένος πλασιέ/πωλητής του πολιτικού συστήματος.

 4. Ο/Η ESKARINA λέει:

  Σόρρυ για το διπλό, αλλά ο ανώνυμος παραπάνω είναι η αφεντιά μου, που ξέχασε να γράψει όνομα!

 5. Ο/Η tsalapeteinos λέει:

  Γιακωβίνε Έλικα,

  Υποθέτω καταδικάσεις τον Πρετεντέρη ως σύμβολο του φαύλου συστήματος, γιατί προφανώς δεν ευθύνεται προσωπικά ο ίδιος για τις εγκληματικές πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις που λήφθηκαν τα τελευταία χρόνια. Αυτός είναι απλώς ένα όργανο του συστήματος, ένας νοικιασμένος κονδυλοφόρος για να λιβανίζει και να καλύπτει τους διάφορους πελάτες του, όπως πολλοί άλλοι. Ξεχωρίζει βέβαια μέσα στον «ανταγωνισμό» γιατί προβάλλεται περισσότερο και είναι ίσως ο πιο προκλητικός από όλους. Δε διαφωνώ με την κριτική αλλά προσοχή μην περάσει το μήνυμα στο λαό πως για όλα φταίνε οι αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι, και περάσουν σε δεύτερο πλάνο οι ευθύνες πολιικών, επιχειρηματιών, δικαστικών κ.α. Ένοχος και καταδικαστέο είναι το καπιταλιστικό σύστημα καταρχήν. Παρ’ όλα αυτά, προσυπογράφω την καταδίκη και την ποινή αφού επικυρωθεί από το λαϊκό δικαστήριο όταν με το καλό εγκαθιδρυθεί η διχτατορία του προλεταριάτου. Όσο για το αποκομμένο κεφάλι, θα κοσμήσει πιθανότατα τους φανοστάτες της πλατείας Συντάγματος, πριν τοποθετηθεί βαλσαμωμένο σε περίοπτη θέση στο νέο Μουσείο της Επανάστασης.

  ΥΓ: Προσοχή μιλώ για διχτατορία της τάξης, όχι μιας δυναμικής πρωτοπορίας. Μακριά από μας το φάντασμα του μπλανκισμού.

 6. Παράθεμα: Το ΠΑΣΟΚ σας χρειάζεται « Το κόκκινο μπαλόνι

 7. Ο/Η BUTTERFLY λέει:

  «Ένα πρόσωπο που συμβολίζει όλη την αλαζονεία κι ασυδοσία της εξουσίας, όλη την πελατειακή σχέση μεγάλου κεφαλαίου και διεφθαρμένης πολιτικής ηγεσίας, όλη την παραπληροφόρηση και τη σπέκουλα που κυριαρχεί στη δημόσια σφαίρα τις τελευταίες δεκαετίες, κι όλη τη συστηματική απαξίωση προς εναλλακτικές προτάσεις και ιδεολογίες (οι οποίες – αν μη τι άλλο – δεν κυβέρνησαν ποτέ αυτόν τον τόπο).»

  Ακριβως! Ενα συμβολο καταντιας! Πρωτα των ΜΜΕ που απο ενημερωση και δεοντολογια, εφτασαν να πουλανε ο,τι σκουπιδι υπαρχει και απεκτησαν τοση δυναμη ωστε να θεωρουνται η 4η (μη σου πω η 1η) εξουσια! Και κατοπιν εμας των πολιτων, που ακριτα εδω και χρονια αγομεθα και φερομεθα κατα τη βουληση τους και τους χαριζουμε τηλεθεαση=διαφημισεις=χρηματα=δυναμη=εξουσια=αλλαζονεια!
  Καλημερα!

 8. Ο/Η Кроткая λέει:

  κλαπ κλαπ κλαπ
  στο ποστ και στο σχόλιο της Εσκαρίνας.

  ουστ κηφηναριό!

 9. Ο/Η isisveiled λέει:

  E, τώρα δεν μπορώ να μην επαναλάβω όμως το γνωστό μου «εμείς φταίμε»… Γιατί την πένα στα χέρια εμείς του την δώσαμε όταν τον διαβάζαμε, και την εξουσία όταν του κάνουμε ακροαματικότητες, και το θράσσος όταν κατά περίπτωση (αναλόγως ποιον γλύφει δηλαδή) συμφωνούμε και μαζί του… Κάποτε θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτό που ονομάζουμε «χαβαλέ» πρέπει να εκλείψει επιτέλους γιατί ακόμα κι αν τον βλέπαμε για «χαβαλέ» πάλι δύναμη του δίναμε. Οπως δίνουμε και στην κάθε Τζούλια, και στον κάθε καημένο που βγαίνει στο γυαλί ή στις εφημερίδες ή οπουδήποτε. Για αυτόν και τους όμοιους τους εμείς φταίμε.

 10. Ο/Η Elikas λέει:

  Γιαννάκη, τα βλέπεις; Όλοι σε έχουν αδυναμία – όχι μόνον εγώ. Και πριν βιαστείς να μας απαξιώσεις ως ανώνυμους συκοφάντες, αναρωτήσου γιατί έχεις καταφέρει να γίνεις αρνητικό σύμβολο για τόσο πολύ κόσμο. Κάτι κάνεις καλά προφανώς, αλλά βρε αδελφέ το κάνεις κι εσύ απροκάλυπτα…

  Τα στοιχεία μου πάντως είναι στη διάθεση σου αν τα χρειαστείς. Μην αρχίσεις να εκτοξεύεις μύδρους εναντίον των «μπλόγκερς» από το τηλεπαραθυράκι σου.

  @δείμος του πολίτη

  Και λίγα λες. Είναι εντυπωσιακό πάντως πόσο μέτριες είναι οι περισσότερες μεγαλοδημοσιογραφικές πένες. Ξέρω μπλόγκερς με ελάχιστη επισκεψιμότητα που γράφουν πολύ καλύτερα.

  @kaneloriza

  Η κακιά στιγμή ήταν. Όχι, μπορεί να ήταν προβοκάτσια. Ούτε, απλά το μπουκάλι στο γήπεδο δεν θεωρείται βία ενώ το αυγό σε λαμόγιο θεωρείται.

  @Εskarina (ανώνυμος :-))

  Όπως σχολιάζει και η HappyHour, Ο.Φ.Α. Σου πάω στοίχημα ότι έτσι και αύριο γίνονταν εκλογές κι έβγαινε αυτοδύναμο το ΚΚΕ, ο Πρετεντέρης θα γινόταν τιμητής του σταλινισμού και της κολλεκτιβοποίησης. Αν και δεν θα ένοιωθε καθόλου άνετα στα καινούργια του ρούχα…

  @Τσαλ

  Σύμβολο είναι, ένα είδος Τσε Γκεβάρα από την ανάποδη. Όχι τόσο σημαντικός βέβαια, αλλά εξίσου αντιπροσωπευτικός για την ιδεολογία που πρεσβεύει.

  @Butterfly

  Το καλύτερο το είχε πει ο ίδιος σε κάποιο προεκλογικό πάνελ. Δεν θυμάμαι ακριβώς τα λόγια του, πάντως το νόημα ήταν «σιγά που εμείς οι δημοσιογράφοι έχουμε τη δύναμη να επηρεάσουμε την ψήφο των πολιτών». Ναι, κι ο Γκέμπελς ήταν ένα αθώο γρανάζι του συστήματος φίλε…

  @Κροτ

  Όχι και κηφηναριό. Εργάζεται σκληρά για το καλό του κατεστημένου ο Γιάννης. Είναι ένας Σταχάνοφ του νεοφιλελευθερισμού. Τουλάχιστον.

  @isisveiled

  Εμείς θα φταίγαμε αν ήμασταν απρόσβλητοι από τη δύναμη της προπαγάνδας. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει όμως. Όταν η συντριπτική πλειοψηφία του κοινωνικού συνόλου διαμορφώνει συνείδηση (πολιτική και μη) μέσω της τηλεόρασης, ναι μεν δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών για τον κάθε Πρετεντέρη που έγινε φίρμα, δεν είμαστε όμως και ελεύθεροι να κρίνουμε νηφάλια και ανεξάρτητα το τι κρύβεται πίσω από το πακέτο αξιών που μας πλασάρει.

 11. Ο/Η xtsanos λέει:

  Για ποιο λόγο να «προσωποποιήσουμε το κακό»; Για ποιο λόγο να χρειαζόμαστε σύμβολα/στόχους για το καθετί;

 12. Ο/Η aksioprepeiakantoxh.com λέει:

  …Πολύ καλό το άρθρο σου. Που να ψάξει κανείς και τα βίντεο-ξεβρακώματα του συγκεκριμένου… τύπου.

  Εγώ θα του αφιερώσω αυτό:

  Παρεπιπτόντως θεωρώ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ελληνικές πένες τους
  Γιώργο Δελαστίκ, Κώστα Βαξεβάνη, Άρη Χατζηστεφάνου…

  http://www.aksioprepeiakantoxh.com

 13. Ο/Η Elikas λέει:

  @xtsanos

  Στο άρθρο του, ο Πρετεντέρης μέμφεται τη διακυβέρνηση της ΝΔ και παράλληλα επιχειρεί να βγάλει λάδι τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (μία μέρα πριν σκάσει η βόμβα Μαντέλη). Καταλήγει δε να μετακυλύει την ευθύνη στους ψηφοφόρους (λες και ο ίδιος δεν έχει κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του για να τους πείσει να στηρίξουν τον δικομματισμό). Τους προκαλεί μάλιστα να κοιτάξουν στον καθρέφτη την επόμενη φορά που θα αναρωτηθούν «ποιοι φταίνε».

  Ε, εγώ είμαι ο δικός του καθρέφτης στην προκειμένη περίπτωση. Ή το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι, αν προτιμάς. Και ξέρεις κάτι; Δεν επέλεξα εγώ να τον κάνω σύμβολο για οτιδήποτε. Μόνος του έγινε. Και τώρα ήρθε η ώρα του να αποκαθηλωθεί…

  @aksioprepeiakantoxh.com

  Το βιντεάκι είναι ταιριαστό. Έχει πολλούς φανατικούς φίλους ο τύπος τελικά. Ροκ σταρ της λαμογιάς.

  Εντάξει, υπάρχουν ακόμα κάποιες καλές πένες στα «καθεστωτικά» μέσα. Μόνο που σπανίως τολμάνε να πουν τα πράγματα με το όνομα τους. Στην παρούσα συγκυρία όμως, δεν χωράνε «ναι μεν, αλλά». Κάθε δημόσιο πρόσωπο (πολιτικός, δημοσιογράφος, καλλιτέχνης, μπλόγκερ, κλπ) οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα της κρίσης. Και να θυμάται ότι η Ιστορία θα μας κρίνει όλους κάποια στιγμή. Είτε γιατί μιλήσαμε, είτε γιατί σιωπήσαμε.

 14. Ο/Η Vagelford λέει:

  Έλικα, τι να πω… Μπράβο…

 15. Ο/Η Rodia λέει:

  Αυτο το σχολιο αξιζει πολυ… Παραπανω απο τα λεφτα που πιανει ο περι ού ο λογος..
  Το σχολιο ειναι Ολα τα λεφτα! 🙂

 16. Ο/Η indictos λέει:

  Συμφωνώ Έλικα αν και θα μπορούσα να βάλω και άλλα δύο τρία ονόματα δημοσιογράφων και εκδοτών στην θέση του.
  Τον κύριο «Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή» ας πούμε ή
  την πολυθεσίτισσα που ανάμεσα σε άλλα μανιπουλάριζε και το Χρηματιστήριο από την ΕΡΤ.

 17. Ο/Η Elikas λέει:

  @Vagelford

  Σ’ ευχαριστώ – αν και χωρίς τον Γιάννη θα ήμουν ένα τίποτα.

  @Rodia

  Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι δεν έχω εισπράξει ούτε ένα ευρώ για όλα τα εκατομμύρια λέξεις (χωρίς υπερβολή) που έχω γράψει όλα αυτά τα χρόνια σε δημόσιο διάλογο. Posts, σχόλια, κόντρα σχόλια, λίστες, forum, portals, sortals, Twitter, Facebook – όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω. Τζάμπα.

  Ενώ ο Γιάννης βγαίνει στο γυαλί, λέει δυο παπαριές και όλη την υπόλοιπη ώρα κάνει δημόσιες σχέσεις. Και εισπράττει (νόμιμα κι αποδεδειγμένα) ένα σκασμό λεφτά. Αν παίρνει και μπόνους κάτω από το τραπέζι, δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω βέβαια.

  Κατά βάθος τον ζηλεύω. Αυτό φταίει μάλλον…

  Γιαυτό, όποιος διαβάζει αυτό το σχόλιο και μεταφέρει στο λογαριασμό μου κάνα-δυο εκατομμύρια Ευρώ (τόσο με κοστολογώ), ας επικοινωνήσει μαζί μου να μου πει ποιος είναι (αφού τα βάλει), κι εγώ την επόμενη φορά θα βγω και θα παπαγαλίσω όποια παπαριά γουστάρει. Βγενόπουλο; Βγενόπουλο. Γιωργάκη; Δαγκωτό. Ακόμα και Ψωμιάδη θα υποστηρίξω, δεν έχω πρόβλημα.

  @indictos

  Κοίτα, η ουρά για τον κουβά είναι μεγάλη 😉 Πολλά κεφάλια. Θέμος, Καψής, Χατζηνικολάου, Τράγκας, Μάκης, Ευαγγελάτος, Αυτιάς, Τρέμη, Παπαχελάς… Ούτε ο Λιάτσος δεν θα τη γλιτώσει. Για τον δε Τσίμα δεν το συζητάω καν. Μπουμπούκια όλοι τους.

  Και δεν είναι δημοσιογράφοι πια. Ούτε εκδότες. Καθεστώς είναι. Κατσικωμένοι στα πόστα τους μέχρι τελικής πτώσης. Το απόλυτο κατεστημένο χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Ο θίασος που μας παρέσυρε στο γκρεμό με το σόου του. Αν και τα ήθελε κι ο κώλος μας εδώ που τα λέμε…

  Ο Πρετεντέρης όμως ξεχωρίζει. Είναι ο Αχιλλέας τους, το καμάρι του στρατεύματος. Αυτός που δεν λέει τις ειδήσεις, ούτε κάνει πια ρεπορτάζ. Απλά μιλάει. Αναλύει, κρίνει, σαρκάζει. Opinion maker είναι ο άνθρωπος, κι όσο και να τον έχουν άχτι πολλοί, εξακολουθεί να επηρεάζει σε μαζική κλίμακα.

  Το ερώτημα είναι βέβαια ποιανού απόψεις εκφέρει. Γιατί αν απλά εκφράζει τις δικές του σκέψεις (όπως υποθέτω ότι ο ίδιος διατείνεται), με ποιο δικαίωμα μας επιβάλλει να τις εμπεδώνουμε σε καθημερινή βάση εδώ και τόσα χρόνια; Ή μήπως ο Αϊ Γιάννης ο Προσποιητής αγνοεί το γεγονός ότι συστηματικά εξουσιάζει μια ολόκληρη χώρα λες και είναι μονάρχης; Ποιος πούστης τον έστεψε μονάρχη όμως; Ή έστω Μαρκήσιο;

 18. νομίζω πως το τελευταίο σου σχόλιο στον Ινδικτο εξηγεί πολύ καλά και στον Τσαλ τη μόνιμη ανάγκη μου να κρίνω, όποτε βρίσκω ευκαιρία, τον Πρετεντέριους! Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά όλο με μαλώνει που κάθομαι κι ασχολούμαι!

  Δεν χρειάζεται να πω προφανώς πως το κείμενο είναι πολύ καλό!

 19. Ο/Η Khlysty λέει:

  Εξαιρετικό ποστ και εξαιρετικά σχόλια. Η μόνη μου διαφωνία είναι στο ότι ο Pretenderης δεν έχει «πολιτικό στίγμα». Τουναντίον, έχει και παραέχει: κατά την άποψή μου αποτελεί έναν από τους «ηρακλείς» του status quo. Ο συγκεκριμένος τύπος -δημοσιογράφος, πάντως, με την ακριβή έννοια του όρου έχει προ πολλού πάψει να είναι- πάντα εκφράζει την πολιτική της συντήρησης/διατήρησης αυτού που υπάρχει και μάχεται λυσσαλέα κάθε προσπάθεια για ουσιαστική αλλαγή. Με κάθε τρόπο και κάθε κόστος. Η «ΟΦΑ» τακτική του δεν είναι τίποτε άλλο από την αγωνιώδη προσπάθειά του να εκφράσει ΠΑΝΤΑ το καθεστώς (διότι, όποιος εξ ημών πιστεύει ότι οι όποιες ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό συνιστούν αλλαγή καθεστικύας τάξης, μπορεί να συνεχίσει να κοιμάται τον ύπνο της άγνοιας…) και να το αντιπαραβάλει με τις απόπειρες αλλαγής του, τις οποίες κατασυκοφαντεί, ειρωνεύεται και λοιδωρεί. Άρα, πολιτικό στίγμα έχει, άλλο αν αυτό είναι, τουλάχιστον, προκλητικό (όταν κάποιος διαρκώς σου λέει «κάτσε στ’ αυγά σου, πού να κουνιέσαι τώρα» είναι αν μη τι άλλο προκλητικός)…

 20. Ο/Η wizzardemperor λέει:

  Gia alli mia fora , swstos…

  exw adeia na anadimosiefsw?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s