Η έβδομη εκδοχή

Ας πάρουμε μια βαθιά ανάσα κι ας προσποιηθούμε ότι οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα δεν μας αφορούν καθόλου – ούτε καν έμμεσα. Ας υποθέσουμε ότι δεν έχει νόημα να ταχθούμε υπέρ ή εναντίον οποιουδήποτε, ούτε να επιθυμήσουμε κάποια συγκεκριμένη έκβαση στην παρούσα κρίση. Ας αποπειραθούμε να δούμε την όλη κατάσταση σαν μία ιστορική αφήγηση – σαν ένα έργο μυθοπλασίας για κάτι που έγινε παλιά ή για κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον.

Αυτό που θα βλέπαμε είναι μια ωρολογιακή βόμβα που μετράει δευτερόλεπτα μέχρι να εκραγεί. Οικονομία σε ελεύθερη πτώση, θεσμοί σε απαξίωση, κρατικός μηχανισμός σε διάλυση, ανεργία και μετανάστευση σε έξαρση, βία και ανομία σε ημερήσια διάταξη. Μια χώρα με συρρικνωμένη ανεξαρτησία, καθοδηγούμενη ηγεσία και ξαναζεσταμένη αντιπολίτευση. Μια χώρα που ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του λαού της βράζει από οργή ή παγώνει από φόβο. Μια χώρα στο απροχώρητο.

Η ιστορία αυτής της χώρας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με έναν ολόκληρο κόσμο σε τροχιά αποσταθεροποίησης. Τερατώδεις κοινωνικές ανισότητες και οικονομικές ανισορροπίες, μακρόχρονα εθνοφυλετικά και θρησκευτικά μίση, ραγδαίες γεωπολιτικές και κλιματικές αλλαγές απειλούν να γκρεμίσουν ένα σύστημα σε κατάσταση παρατεταμένης παρακμής. Ένα σύστημα οικοδομημένο με χρήμα, αίμα και ψέμα.

Απ’ ό,τι φαίνεται, όλα μπορούν πια να συμβούν, και μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή. Ποια πρόκειται να είναι η συνέχεια της ιστορίας μας λοιπόν;

Εκδοχή 1η: Πλήρης κατάρρευση της οικονομίας, αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων, εξαθλίωση στο κόκκινο, μαζικές διαδηλώσεις, άγρια καταστολή, νεκροί, βίαιη εξέγερση, απόδραση πολιτικής ηγεσίας με ελικόπτερο, λιντσαρίσματα και λεηλασίες, στρατιωτικός νόμος. Κοινώς χούντα. Κανονική. Αδιάφορο από ποιον ακριβώς θα επιβληθεί. Φασίστες υπάρχουν. Και θα χρειαστεί να επιδείξουν μηδενική ανοχή σε αντιφρονούντες για να κρατηθούν στην εξουσία με τόση φτώχεια από κάτω. Στην ανάγκη θα μας εμπλέξουν σε πόλεμο. Έχει ξαναγίνει.

Εκδοχή 2η: Τα γεγονότα της 1ης εκδοχής μέχρι εκεί που φεύγει το ελικόπτερο, μόνο που αυτή τη φορά οδηγούν σε νίκη του λαϊκου κινήματος. Το πώς, πότε κι από ποιους θα προλάβει να συγκροτηθεί ένα νέο και αμεσοδημοκρατικό ΕΑΜ είναι δευτερεύον. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με το που θα καταλάβει την εξουσία, σε δυο-τρεις μήνες το πολύ θα ξεσπάσει εμφύλιος, όπου οι μέχρι πρότινος δανειστές και σύμμαχοι μας θα μας βομβαρδίζουν για να μας απελευθερώσουν με το ζόρι. Και για να μη δώσουμε το κακό παράδειγμα στους υπόλοιπους. Βόμβες υπάρχουν.

Εκδοχή 3η: Όπου τελευταία στιγμή εμφανίζεται από το πουθενά ο Σωτήρας, και παρασέρνει τα πλήθη των κολασμένων να τον ακολουθήσουν για να χτίσουν όλοι μαζί μια Νέα Ελλάδα. Το πώς ακριβώς θα λυθεί το πρόβλημα της οικονομίας είναι άγνωστο. Ας πούμε ότι ο Σωτήρας θα υποσχεθεί τολμηρές ρήξεις: διαγραφή χρέους, έξοδος από Ευρώ και Ευρωπαϊκή Ένωση, δήμευση περιουσιών και παραδειγματική τιμωρία των πρώην κυβερνώντων. Το τελευταίο και μόνο αρκεί για να τον κάνει ήρωα στα μάτια του κόσμου. Κι επειδή κορόιδα υπάρχουν, εξυπακούεται ότι ο Σωτήρας θα καταλήξει να μας φορτωθεί δικτάτορας ή/και να μας σύρει σε πόλεμο για να εξυψώσει το εθνικό μας φρόνημα και να ανορθώσει την κατεστραμμένη οικονομία μας. Και με την ευκαιρία να ξεφορτωθεί και το πλεονάζον εργατικό δυναμικό μας…

Εκδοχή 4η: Μεγαλειώδης νίκη των μηχανισμών διαπλοκής και προπαγάνδας οδηγεί σε εκλογές με προαποφασισμένο αποτέλεσμα τη συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων (αν και σημαντικά αποδυναμωμένων) κομμάτων εξουσίας. Ενδεχομένως και με τσόντα ύφασμα ακροδεξιάς απόχρωσης, που θα αναλάβει να εξουδετερώσει τυχόν κίνημα μειοψηφούντων. Νομοτελειακά οδηγούμαστε και πάλι σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς δηλαδή, έστω και κατ’ επίφασιν δημοκρατικό. Αποδεχόμαστε την ήττα κι όσοι μπορούμε φεύγουμε μετανάστες. Οι υπόλοιποι μαθαίνουμε να ζούμε διαφορετικά μέχρι να κοπάσει η πείνα. Εάν και εφόσον. Ναρκωτικά υπάρχουν. Οπότε και να γίνει πόλεμος ίσως να μην το πάρουμε καν χαμπάρι.

Εκδοχή 5η: Τίποτα από τα παραπάνω δεν προλαβαίνει να συμβεί, γιατί κάποια άλλη δραματική εξέλιξη σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη προκαλεί μια μεγάλη χιονοστιβάδα που θα πέσει να πλακώσει τη διεθνή οικονομία και να τη στείλει στην εντατική για καιρό. Προβάδισμα στο να χαρούν στην αναμπουμπούλα έχουν όπως πάντα οι εθνικιστές, που το μόνο που ξέρουν πραγματικά να κάνουν καλά είναι γενοκτονίες. Ε, κάπου θα μας πάρει κι εμάς η μπάλα και τότε δεν θα μας νοιάζει πια ιδιαίτερα αν η σχολική χρονιά ξεκινάει με ή χωρίς βιβλία. Παιδιά υπάρχουν.

Εκδοχή 6η: Έρχονται στη Γη οι εξωγήινοι ή/και ο Ιησούς Χριστός. Πράγμα εξίσου πιθανό με το να αυτορρυθμιστούν οι αγορές και οι τράπεζες, να παταχθούν από μόνες τους η διαφθορά και η φοροδιαφυγή, να ξυπνήσει από το λήθαργο η Δικαιοσύνη, ενώ στο μεταξύ τα καινούργια δάνεια των πλούσιων και ισχυρών εταίρων μας θα πιάσουν τόπο και θα μειώσουν το έλλειμμα, φέρνοντας μια σταδιακή ανάπτυξη που θα ωφελήσει το σύνολο του ελληνικού λαού και της ανθρωπότητας εν γένει. Λεφτά υπάρχουν. Ή αλλιώς “εδώ ήρθαμε, πάμε να φύγουμε”…

Εκδοχή 7η: Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και γράψτε την εσείς στα σχόλια.

Μπορεί να αφορά ένα μαζικό, αυτοοργανωμένο και πραγματικά δημοκρατικό κίνημα πολιτών – που με κάποιον μαγικό τρόπο θα καταφέρει να μην διασπαστεί, να μην καπελωθεί από κανέναν και να μην τα κάνει χειρότερα από πριν.

Ή μπορεί να σας έρθει να γράψετε κάτι τελείως κουλό, μια ιστορία που να εμπλέκει τις προφητείες των Μάγιας, τις κοσμοσφαίρες του Πούτιν και το δαχτυλίδι του Φρόντο. Που όποιος το φοράει τρελαίνεται…

Ιδέες υπάρχουν.

Advertisements
This entry was posted in παραμυθακια, υπεροψιες, ελπιδες. Bookmark the permalink.

22 Responses to Η έβδομη εκδοχή

 1. Ο/Η dealsend λέει:

  H Τουρκία επιτίθεται στην Κύπρο, στον πόλεμο συμμετέχει η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ, ενώ σιγά σιγά μπαίνουν η Λιβύη, η Αίγυπτος, η Παλαιστίνη, η Σαουδική Αραβία, το Ιράν, η Ρωσία, η Αμερική, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Γερμανία κλπ.

  Ο πόλεμος διαρκεί περίπου 1 1/2 χρόνο και αλλάζει τον γεωπολιτικό χάρτη της Ευρώπης και της Ασίας.

  Η Κίνα καθώς και οι υπόλοιπες ανερχόμενες αγορές καταστρέφονται, τα εργοστάσια κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ενώ η Αμερική δεν είναι έτοιμη να αναλάβει τον ρόλο του ηγεμονα. Το κενό καλύπτει η Ελλάδα η οποία γίνεται η νέα υπερδύναμη με αρχηγό τον Καρατζαφέρη (ή την Ολγα Τρέμη).

  Η Ελληνες δεν ξαναπίνουν φρέντο, και γυρνάνε για πάντα στον φραπέ.

 2. Ο/Η rodia λέει:

  Η Κίνα αγοράζει τα ομόλογα των ΗΠΑ και βάζει στο τσεπάκι την υπερδύναμη. Ακολουθεί η ΕΕ και οι αφρικανικές χώρες. Οι άραβες γίνονται σύμμαχοι των κινέζων, το Ισραήλ εξαφανίζεται απο το χάρτη. Η Ρωσία και οι ασιατικές χώρες συναπαρτίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ασίας (ΗΠΑ) και μια νέα απρόβλεπτη εντελώς εποχή αρχίζει. Οι ασιατικές αγορές κάνουν κουμάντο.

  Με την πάροδο του χρόνου, σε μια 10ετία περίπου και μετά την παραίτηση της κ. Μέρκελ, η ΕΕ αποφασίζει να προσχωρήσει οικειοθελώς, ακολουθώντας την Αφρική που έχει προηγηθεί, και η ένωση ονομάζεται πλέον Ηνωμένες Πολιτείες Ασίας Αφρικής Ευρώπης (ΗΠΑΑΕ). Οι παλιές ΗΠΑ (Β. Αμερικής) ενώνονται με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και η πρωτεύουσα μετατίθεται στη Βραζιλία. Χαρά οι Πορτογάλοι!

  Οι δυο συνασπισμοί, κάτω από την πίεση των κοινωνιών τους, συνεργάζονται στενά και καταφέρνουν να καταργήσουν τις αγορές, τα χρηματιστήρια και το χρήμα. Ανοίγουν όλα τα σύνορα και τα προϊόντα διακινούνται ελεύθερα, καθώς και οι ταξιδιώτες. Ετσι, καταφέρνω να επισκεφτώ τη Μογγολία και το Περού.

  Η Ελλάδα παίζει ρυθμιστικό ρόλο στα τεκταινόμενα, λόγω διασποράς και γλωσσομάθειας της φυλής των ΕΛ. Πρόεδρος της Παγκόσμιας Δημοκρατορίας ο κ. Κάρολος Παπούλιας -εννοείται- επειδή, μεταξύ άλλων, έχει βρεθεί το φάρμακο εναντίον της γήρανσης. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει -κυριολεκτικά. Ο φόβος υπερπληθυσμού εξαλείφεται μετά την ανακάλυψη νέου ακατοίκητου πλανήτη με γήινο κλίμα, όπου αποστέλλονται καραβάνια μεταναστών.

 3. Ο/Η Elikas λέει:

  @dealsend
  Ίσως όχι ακριβώς έτσι, αλλά το σενάριο παγκοσμίου πολέμου που να εμπλέκονται αυτοί που αναφέρεις παίζει πολύ τελευταία. Και πέρα από το αν έχει βάση ή όχι, από τη στιγμή που συζητιέται κινδυνεύει να μετατραπεί σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Αμφιβάλλω ότι αν συμβεί θα ξεμπερδέψουμε μέσα σε 1-1,5 χρόνο. Ή ότι θα είμαστε σε κατάσταση να οικοδομήσουμε οτιδήποτε μετά απ’ αυτό.

  @Ροδιά
  Συγκριτικά με την 6η εκδοχή του ποστ (αυτορρυθμισμένες αγορές, κλπ), η δική σου ιστορία φαντάζει πιο πιθανή.

 4. Ο/Η TempusFugit λέει:

  Οι μετοχές του Μάκη δικαιώνονται, συλλέγονται οι 140 μετοχές, δωρίζονται στο Ελληνικό κράτος, και έχουμε πλέον το 50% του Παγκόσμιου ΑΕΠ στα χέρια μας. Η Ελλάδα γίνεται πρώτη δύναμη γεωπολιτικά και πολιτισμικά, και μέχρι το 2019 στην Κίνα ακούν Φοίβο και στο Περού διασκεδάζουν πηγαίνοντας στα μπουζούκια και βλέποντας Μαστερ Σεφ Τζουνιορ.

 5. Ο/Η Elikas λέει:

  @TempusFugit
  Δυστυχώς η wordpress δεν έχει like στα σχόλια.

 6. Ο/Η petalouditsa λέει:

  Γινεται πρωθυπουργος ο Λιακο! Με μια στρατια απο αγγελους κατατροπωνει τη Μερκελ, τον Ομπαμα και ολους του λοιπους οπαδους του οξω απο δω! Ξανακτιζει ολους τους αρχαιους ναους διπλα απο τις εκκλησιες. Το δωδεκαθεο επιστρεφει και παρεα με το Χριστο ανοικοδομουν την οικουμενη με τους Ελληνες στο ρολο εκλεκτου λαου. Η Ελλαδα γινεται το κεντρο του κοσμου με πρωτευουσα τους Δελφους. Καταργειται το ΕΥΡΩ και επιστρεφουμε στην ανταλλαγη προϊοντων, οποτε οικονομικη κριση δεν υφισταται πλεον. Ο Μεγας Αλεξανδρος ζει και βασιλευει κυριολεκτικα. Σημαια μας γινεται ο δικεφαλος αετος πανω σε ενα σταυρο και ο εθνικος μας υμνος το «εχω αλητισσα ψυχη και δεν φοβαμαι». Η Βισση αποθεωνεται παγκοσμιως!

 7. Σοβαρά τώρα και κρατείστε το:
  – Γίνονται εκλογές και προκύπτει συγκυβέρνηση, από καιρό «διατεταγμένη» γιατί έχουν εκτιμήσει ότι κανένα από τα δύο κόμματα δεν θα μπορέσει να βγάλει πέρα μόνο του το ξεπούλημα γής και πόρων.
  – Αρχίζει το ξεπούλημα (ή απλώς συνεχίζεται, αν θέλετε…) αλλά βρίσκει σφοδρή αντίδραση. Φεύγουν όλοι μαζί (άλλοι με ελικόπτερο, άλλοι με πτήσεις τσάρτερ, άλλο με φουσκωτά…). Όσοι δεν προλάβουν να τό σκάσουν, στήνονται σε κάποιο «Γουδί».
  – Ακολουθεί πτώχευση (κανονική, όχι γιαλαντζί όπως τώρα…) και ένα ωραιότατο πολιτικό χάος. Ας μην ξεχνάμε ότι το ΧΑΟΣ γέννησε, γεννά και θα γεννά αενάως τα πάντα.
  – Οικονομικό χάος εντωμεταξύ και στην Ευρώπη. Μεταδίδεται στις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως σε κάποιο βαθμό. Πόλεμος γενικός ΔΕΝ γίνεται. Τοπικοί μόνον… Ως συνήθως… Για επιλεκτική αφαίμαξη χωρών και λαών.
  – Για να περισώσουν κάτι από το Σύστημα, εφαρμόζουν τον φόρο Τόμπιν. Παγκόσμια ανακούφιση για λίγο και σχετική σταθεροποίηση των οικονομιών με τους «αποκάτω» πάντα αποκάτω…
  – Σε δέκα …τέρμινα ξεσήκωμα και επικράτηση των απανταχού αγανακτισμένων. Οι νόμοι της ζούγκλας (ανταγωνισμός, επικράτηση του ισχυρότερου, βία, διαφθορά, αλλοφοβία και δεν συμμαζεύεται) καταργούνται και σε άλλα δέκα εξαλείφονται από την συνείδηση των ανθρώπων. Καταργείται κάθε είδους «πρωτιά» και απαγορεύεται η διενέργεια «πρωταθλημάτων». Και των «ολυμπιακών» ντοπαγώνων βέβαια.
  Τα τρία «Α» υπερισχύουν στο διηνεκές.
  Αγάπη – Αλληλεγγύη – Αφοπλισμός.
  Κάτι σαν Πρώτη Παρουσία του Ανθρωπισμού επί Γης δείτε το…
  Σε δέκα+δέκα τέρμινα. Όπου «τέρμινο» μάλλον η τετραετία θα είναι.

  Καλό μήνα!
  Και καλό μας κουράγιο βέβαια.

 8. Ο/Η That Crazed Alien penguin λέει:

  Το παρακάτω είναι μέρος ποστ που μπορεί, αλλά και μπορεί να μην δημοσιευθεί. Στο αφιερώνω τιμής ένεκεν και σε ευχαριστώ για την έμπνευση και τις ιδέες:

  Μετά από ένα πολιτικό μπουρλέσκ που περιλαμβάνει διάφορες κυβερνήσεις μιας ώρας, αποδράσεις (ελικόπτερα προαιρετικά) και λοιπά θεαματικά εφέ, μία επιτροπή «εθνικής ενότητας» κατόπιν ενός επιτυχούς δημοψηφίσματος (ο αριθμός των ανεπιτυχών αφήνεται στην αρρωστημένη φαντασία του αναγνώστη) παραχωρεί την εξουσία της χώρας σε μία αρμοστεία/τριμελή επιτροπή από πεντ-έξι άτομα/τρόικα της ΕΕ(επίσης από πεντ-έξι άτομα), η οποία άνευ προσκομμάτων προχωρεί σε μία πολιτική μεταρρυθμίσεων η οποία μετατρέπει επιτέλους την Ελλάδα από το Αναγεννησιακό Μπάχαλο σε μια περιοχή υποδειγματικής ηθικής.

  Αναχρονισμοί όπως η ιδιοκατοίκηση και η οικογενειακή επιχείρηση με ιστορία εκλείπουν, εκλογικεύεται η ταξική κινητικότητα, η διαφθορά και οι καταχρήσεις δημοσίων πόρων περιορίζονται μόνο στις ανώτατες τάξεις, οι πολίτες μαθαίνουν πλέον να ζουν από πληρωμή σε πληρωμή κι από τη δουλειά στο σπίτι. Η πανεπιστημιακή παιδεία πλέον περιορίζεται μόνο στα μέλη των ανωτέρων κοινωνικών στρωμάτων, ενώ τα πλέον δημιουργικά μέλη των κατώτερων στρωμάτων δημιουργούν μικρές και ταχέως δυναμικές εταιρείες, οι οποίες μπορούν, να πωληθούν σε πολυεθνικές αντί ενός αντιτίμου που θα επιτρέψει στον φέρελπι νέο επιχειρηματία να τραπεζώσει και να κυκλοφορήσει αρκετές φορές πολύφερνον νύφην (ή και γαμβρόν, αν τοιούτες οι κλίσεις του) προκειμένου δια του γάμου να πακτωθεί κοινωνικώς (Το φύλο μπορεί και να αντιστραφεί, αν επιθυμείτε) και να συντελέσει στην γενετική ανανέωση των ανωτέρων στρωμάτων.

  Με λίγα λόγια, η χώρα γίνεται πλέον πολιτισμένη, απαρνείται την τριτοκοσμική της κουλτούρα και είναι έτοιμη να ενταχθεί στην κοινότητα των πολιτισμένων κρατών – quelle honneur!

  Υπάρχει βέβαια ρίσκο με τις ελεύθερες εκλογές, καθώς η κοινωνική μηχανική δημιούργησε αρκετούς δυσαρεστημένους και υπάρχουν ακόμα αρκετές σοσιαλίζουσες και οπισθοδρομικές τάσεις στους κόλπους της κοινωνίας. Αλλά, υπάρχει ακόμα μία λύση! Ήδη το Βέλγιο εδώ και λίγα χρόνια, ύστερα από μια μακριά περίοδο ακυβερνησίας αποδέχθηκε την ένταξή του σε έναν καινούριο εθνικό οργανισμό υπό το Ευρωκοινοβούλιο, τα Ηνωμένα Έθνη της Ευρώπης (Νασιονζ-Ουνι Ντ’Υρόπ, N.U.E.) και το ακολούθησαν η Λεττονία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία, ενώ σχέδια για προσχώρηση γίνονται και από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ευκαιρία η Ελλάς, το λίκνο του πολιτισμού να εισέλθει στη N.U.E. σαν Nation De Grece.

  Η αρμοστεία κατόπιν ενός επιτυχημένου δημοψηφίσματος με βασικό ερώτημα «Θέλετε η Ελλάς να ενταχθεί στη N.U.E. ως Nation de Grece ή ως Nation d’ Hellas?» εντάσσει εν τέλει την Ελλάδα στη N.U.E. Ένα νέο πεπρωμένο ανοίγεται στους Έλληνες. Δεν είναι πλέον οι ανάδελφοι βαλκάνιοι αλλά Ευρωπέοι! Επιτέλους ο έλληνας μποέμ μπουρζουά θα μπορεί να κοιτά τους άλλους μποέμ μπουρζουά στα μάτια, χωρίς τη ντροπή του βαλκανίου χωριάτη. Επιτέλους, ανήκουμε εις την Δύσιν και κανείς δεν πρόκειται να μας χωρίσει από αυτήν.

 9. Ο/Η Κωνσταντίνος Αυδίκος λέει:

  Το ότι η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο της παγκόσμιας νέας τάξης των πραγμάτων είναι γνωστό. Το ότι το χρήμα είναι κυρίως φανταστικό και μόλις ένα μικρό ποσοστό 10% είναι σε πραγματική μορφή (κι αυτό δεν αντιπροσωπεύει τίποτα παρά ένα χαρτί χωρίς αξία ή αντίκρισμα σε χρυσό είναι επίσης γνωστό.
  Αυτές τις μέρες ξεκινάει η προσπάθεια του να εξαφανιστεί το χρήμα στη φυσική του (ευάλωτη) μορφή και η δημιουργία του φανταστικού κεφαλαίου…του credit το οποίο θα εκπροσωπεί ένα παγκόσμιο μοναδικό νομισματικό σύστημα…..το νόμιασμα χωρίς τη φυσική του υπόσταση….το ιδεονόμισμα…..με λίγα λόγια το χαρτί θα γίνει αέρας κοπανιστός…..τον οποίο όμως ο κόσμος θα κυνηγάει γιατί χωρίς αυτό συναλλαγές εμπορικές….τέλος. Η αρχή της προσπάθειας αυτής ακούει στο ….η κάρτα του πολίτη…..και αρχικά θα αφορά μόνο τις συναλλαγές σαν συλλογέας αποδείξεων…..όμως στη πορεία θα γίνει σαν πιστωτική κάρτα στην οποία θα μεταφερθούν όλα τα εισοδήματα του πολίτη και μέσω της οποίας θα γίνονται όλες οι συναλλαγές (με την δικαιολογία ότι έτσι καταπολεμάται η διαπλοκή, το μαύρο χρήμα, το παραεμπόριο και η φοροδιαφυγή)…..ενώ ουσιαστικά ανοίγει διάπλατα η πόρτα της κατάργησης του χρήματος και ο απόλυτος έλεγχος κάθε ανθρώπου ανά πάσα στιγμή. Αργότερα αυτή η κάρτα θα γίνει τσιπάκι που θα ενσωματωθεί στη βιολογία μας ή ή βιολογία μας θα ενσωματωθεί σε τσιπάκι…….κι έτσι όποιος είναι αντίθετος στο status quo θα χαρακτηρίζεται τρομοκράτης, θα του κόβονται τα credits και κάθε άλλο πολιτικό δικαίωμα και θα γίνεται outlaw …..παράνομος. Ως τρομοκράτες θα χαρακτηρίζονται όλοι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι με σωστή κριτική σκέψη που θα αντιτίθενται στη νέα τάξη……Από την Ελλάδα ξεκινάει ο παγκόσμιος εφιάλτης της ομοιογένειας……..Όλα αυτά θα γίνουν αφού προηγηθεί ένας Βαλκανικός πόλεμος (ο τρίτος) κι αφού τον ακολουθήσει ένας παγκόσμιος (ο τρίτος) κατά τον οποίο θα χαθεί ο μισός πληθυσμός της γης…..ίσως και παραπάνω…..και μετά η νέα τάξη θα σβήσει τα σύνορα και θα διαγράψει από το συλλογικό νου την ιστορία των εθνών και την ιστορία του ατόμου……και τότε θα γεννηθεί η Γη…….αλλά όχι όπως θα θέλαμε….αλλά σαν ένα απόλυτα ελεγχόμενο Εμείς……ενώ το Εγώ θα έχει εξοβελιστεί σαν τρομοκράτης.
  Οι »τρομοκράτες» τελικά θα νικήσουν αλλά μετά θα έρθει ο nubiru……..Game over!

 10. Ο/Η Χημεία & Τέρατα λέει:

  γεια σας και καλώς ήρθα…
  η δική μου εκδοχή δεν πάει τόσο μακρυά όσο των υπολοίπων και την παραθέτω όπως μου έρχεται στο μυαλό αυτή τη στιγμή…. Οι κυβερνώντες θα συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους εφαρμόζοντας κατά γράμμα όσα τους έχουν υπαγορέψει να κάνουν για το «καλό της πατρίδας τους», το οποίο πιστεύουν ακράδαντα ότι εξυπηρετούν.. Φυσικά, αυτό θα το κάνουν εντελώς απερίσπαστοι αφού από κάτω δεν κουνιέται στην κυριολεξία φύλλο… Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις θα διοργανώνουν αραιά και που καμιά διαδήλωση για ξεκάρφωμα, ενώ εντελώς αυθόρμητα διάφοροι αγανακτισμένοι θα διοργανώνουν happenings με επίκεντρο την πλατεία Συντάγματος όπου θα διανέμονται με το αζημίωτο σουβλάκια και hot dogs. Οι Έλληνες θα συνεχίζουν να πλημμυρίζουν τις καφετέριες και τα παντός τύπου διασκεδαστήρια, αφού το μαύρο χρήμα θα συνεχίσει να ζει και να βασιλεύει και στο κάτω κάτω της γραφής «η φτώχεια θέλει καλοπέραση»… Ο δημόσιος τομέας μόλις με το 1/3 του σημερινού του δυναμικού, εννοείται ότι θα λειτουργεί άψογα… Όσοι είχαν περισσέψει, ή έχουν γυρίσει στα χωριά τους να βάλουν κανένα ζαρζαβατικό να φάνε ή έχουν μεταναστεύσει στην Αυστραλία, όπου μια νέα κοινότητα νεοελλήνων κάνει την εμφάνιση της και αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, ανταγωνιζόμενη την ήδη υπάρχουσα για το ποια είναι καλύτερη (έτσι για να μην ξεχνάμε τα χούγια μας). Πίσω στην Ελλάδα, επειδή αρχίζουν να εκλείπουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι πλήρωναν τους φόρους όλα αυτά τα χρόνια, όσοι έμειναν τελικά δεν το γλιτώνουν το κούρεμα. Για το κακό που προξένησαν στην καθώς πρέπει κοινωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποχρεώνονται όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας να κυκλοφορούν κουρεμένοι γουλί, ωσάν τιμωρημένοι τεντιμπόηδες του νόμου 4000 (νόμος ο οποίος επανήλθε, για αυτούς που πετούσαν αυγά σε μεγάλες προσωπικότητες π.χ. υπουργούς, καλλιτέχνες, κλπ). Επειδή όμως ούτε το κοντό μαλλί έπεισε για την προσήλωση του έθνους στους στόχους του μεσο-μακροπρόθεσμου Νο 31328 (ο Βενέζης το συνέταξε?) αναγκαζόμαστε να μετατρέψουμε τον Παρθενώνα σε glamorous club και να εκποιήσουμε τους Δελφούς όπου ανακαλύφθηκε σημαντικότατο κοίτασμα φυσικού αερίου (φήμες λένε ότι κάποια Πυθία το είχε βρει πρώτη). Τελικά, δόθηκαν κάτι μεταλλεία στο σεΐχη, κάτι ομάδες στον ανηψιό του, μια αεροπορική εταιρία στον δευτεροξάδελφό του, μερικοί δρόμοι στον μπατζανάκη του από την 345η σύζυγό του, 5 νησιά (από τα μικρά) σε έναν άλλο εμίρη, και ένα ξεροκόμματο για τον Έλληνα τον κακομοίρη, ο οποίος έζησε καλά (τελικά) ενώ όλοι οι άλλοι ζουν ακόμα πολύ καλύτερα…

 11. Ο/Η katabran λέει:

  καλησπέρα!
  χάρη στη Rodia, άρχισα να διαβάζω…να διαβάζω…
  τέλος πάντων!πέρασα για την 7η εκδοχή
  https://katabran.wordpress.com/2011/10/03/%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-0/#comments

 12. Ο/Η rodia λέει:

  That Crazed Alien penguin
  Λες τελικα να τα καταφερουμε; αχ. ;Ρ

  • Ο/Η That Crazed Alien penguin λέει:

   Ετσι όπως το βλέπω το «καταφέρνουμε», μη σώσουμε και το καταφέρουμε. Θα είναι η καλύτερη περίπτωση για την επιβίωσή μας και η χειρότερη για την ατομική και κοινωνική μας εξέλιξη. (Εγώ έχω τέσσερα σενάρια στο μυαλό μου και δουλεύω την ποστιά ακόμα).

   • Ο/Η rodia λέει:

    Να τα καταφερουμε να φτάσουμε στην Κάθαρση -και να τη δούμε κιολας να συμβαινει, εννοώ. Τωρα παρελαύνει η Υβρις ακόμα και έπεται η Νέμεσις.

 13. Ο/Η tsalapeteinos λέει:

  Υπάρχει και κάτι χειρότερα από τις 7 εκδοχές της εισήγησης και άλλες τόσες περίπου των σχολίων. Να συμβούν… όλα αυτά μαζί. Μόνο που τότε θα έπρεπε να αλλάξει ο τίτλος, σε… Έβδομη Σφραγίδα (της Αποκάλυψης).

  ΥΓ: Ευτυχώς πάντα υπάρχει Plan B. Να κληθεί ο Τσακ Νόρρις να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός με απεριόριστες αρμοδιότητες, να πετάξει κλωτδηδόν τροϊκανούς και δανειστάδες και να βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάκαμψης, ανάπτυξης και προόδου. Και αφού τα καταφέρει αυτά να πάει να ξεκουραστεί στο ράντσο του στο Τέξας και να πλύνει επιτέλους και το τζιπ του.

 14. Ο/Η Elikas λέει:

  @petalouditsa
  Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά αυτή την εκδοχή τα γραφεία στοιχημάτων την παίζουν 11.888 προς 1. Τυχαίο; Δε νομίζω.

  @Ναπολέων
  Το αρχαιοελληνικό χάος είχε την έννοια του «τίποτα» κι όχι του «ό,τι να ‘ναι» που ζούμε τώρα. Κατά τ’ άλλα, ωραία ακούγεται η κατάληξη αλλά θα ήθελα να προλάβω να τη δω όσο ζω.

  @That crazed alien penguin
  Ανήκουμε στην Ευρώπη καιρό τώρα, κι ας μην το έχουμε καταλάβει καλά-καλά. Αλλά και στη Λατινική Αμερική ή Νοτιοανατολική Ασία να ανήκαμε, με τόση μαυρίλα και καταπίεση το ξέσπασμα της βίας είναι μαθηματικά βέβαιο. Οπότε, ο «πολιτισμός» και τα ρέστα πάνε περίπατο.

  @Κωνσταντίνος Αυδίκος
  Έκανα φιλότιμη προσπάθεια να παρακολουθήσω το σενάριο σου, μέχρι που εμφανίστηκε ο nubiru. Σύμφωνα με τη wikipedia, o nibiru είναι ο πλανήτης Χ με τον οποίο ίσως κάποτε συγκρουστεί η Γη στα καλά καθούμενα (και με τους αστρονόμους να μην προλαβαίνουν καν να σκίσουν τα πτυχία τους). Η μπάλα στην κερκίδα κοινώς.

  @Χημεία&Τέρατα
  Καλωσήρθες. Δυστυχώς τη δική σου εκδοχή την παίζουν τα στοιχηματζίδικα 2 προς 1 (εντάξει, χωρίς το νόμο για το κούρεμα και το φυσικό άεριο στους Δελφούς). Πάνω-κάτω συμπληρώνει την 4η εκδοχή του post.

  @katabran
  Υπάρχει μια ποίηση στη δική σου εκδοχή, αλλά η σύγχρονη πραγματικότητα δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Ούτε τα χρηματοδοτεί.

  @Ροδιά
  Ευχαριστώ για την πελατεία :-Ρ

  @Τσαλ
  Όταν από όλους τους αναγνώστες μου εσύ είσαι αυτός που προτείνει λύση με τον δαίμονα του καπιταλιστικού μάρκετινγκ Τσακ Νόρις (και όχι με τον Τσε, τη Ρόζα, τον Σουμπκομαντάντε Μάρκος ή έστω τον μακαρίτη τον Ιωσήφ), τα νέα για την ελληνική αριστερά δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευχάριστα.

  • Φίλτατε Έλικα,
   1. Το «τίποτα» ούτε υπήρξε ούτε θα υπάρξει… Το θέμα είναι να σπρώχνουμε τα πράμματα, ώστε από το αυριανό (ίσως και …αυριανικό…) ΧΑΟΣ, μπροστά στο οποίο θα ωχριά το σημερινό «ό,τι νά ‘ναι», να γεννήσει κοινωνική κοινωνία και όχι ζουγκλική. Έστω κι αν δεν τή δούμε/τή ζήσουμε προσωπικά…
   2. Εδώ και κάμποσο καιρό ασχολούμαι με το προτιμητικό εκλογικό σύστημα και την πολύ …παιχνιδιάρα σειρά του Fibonacci. Και στριφογύριζε στο μυαλό μου, το πού είδα μιά απεικόνισή της. Στο τέλος θυμήθηκα το μπλογκ σου.
   Νά ‘σαι καλά.

 15. Ο/Η rodia λέει:

  Ελικα,
  Παρακαλώ, υποχρέωσίς μας 🙂

  Σήμερα μόλις ο πρωθυπουργός της χώρας διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουμε Ινδία, αναφέροντας μάλιστα το μηνιάτικο που παίρνει ο ινδος εργαζόμενος: 50 δολάρια. Μετέφρασα στα γρήγορα τα λεχθέντα και κατάλαβα ότι η Ασία παίρνει κεφάλι συντομότερα από όσο προέβλεψα στην εκδοχή μου. Αρα; :))

 16. Ο/Η HappyHour λέει:

  Χαχαχα! Εξαιρετικές όλες οι εκδοχές δεν ξέρω ποια να διαλέξω…

  ΑΛΛΑ…βρε παιδιά, βρε παιδιά, μην αυταπατάσθε, το 2012 είναι το τέλος του κόσμου, το ξεχάσατε;;;; http://astro.pblogs.gr/2007/08/21-12-2012-paraskefh-wra-13-13-einai-to-telos-toy-kosmoy.html
  Συμβουλή: αγοράστε αυτοκίνητο της αρεσκείας σας με πρώτη δόση το Δεκέμβρη του ’12…

 17. Ο/Η Κωνσταντίνος Αυδίκος λέει:

  Φίλτατε Έλικα…συνωμοσιολογία – λογική :1-1
  Έχουμε φτάσει σε σημείο τέτοιο που ακόμη και το πιο ευφάνταστο σενάριο έχει κάποιες πιθανότητες να συμβεί.
  Περίμενε κανείς την ψυχρολουσία των τελευταίων 2 χρόνων πριν 3 χρόνια;
  Περίμενε κανείς το θράσος που έχουν οι πολιτικοί σήμερα;
  Πιστεύει κανείς ότι με όλα όσα συνέβησαν ο κόσμος ακόμη καναπεδίζεται;

  Κι όμως συμβαίνουν τώρα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s