Army of One

Απομένουν 10 μέρες για να λήξει η προθεσμία του crowdfunding για τη New Diaspora, όπου είμαστε πολύ πίσω μεν, έχουμε δημιουργήσει πολύ θόρυβο δε. Μέχρι και το BBC σκοπεύει να ασχοληθεί μαζί μας…

Αυτό που μετράει περισσότερο βέβαια είναι η κοινότητα που έχει συσπειρωθεί γύρω από το εγχείρημα. Άνθρωποι σε όλα τα μέρη του κόσμου, κυρίως Έλληνες, που ενθουσιάζονται με την προοπτική μιας πλατφόρμας που ενώνει αντί να διχάζει, κι όπου η φωνή τους μπορεί επιτέλους να ακουστεί δυνατά. Χωρίς εκπροσώπους και μεσάζοντες.

Γιαυτό ακριβώς δεν θα μπορούσα να βρω πιο κατάλληλο πρόσωπο από την Κατερίνα Κοζαδίνου για το πρώτο μας ντοκιμαντέρ. Πέρα από το ότι έχει εκπληκτική φωνή και ξεσηκωτική σκηνική παρουσία, η Κατερίνα είναι ένας σκεπτόμενος άνθρωπος που δεν μασάει τα λόγια του. Και δεν φοβάται να τοποθετηθεί δημόσια για πράγματα που μας αφορούν όλους. Δίνοντας ένα ξεκάθαρο στίγμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει έτσι και καταφέρουμε να χρηματοδοτήσουμε αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα.

Κανένα ελληνικό κανάλι δεν πρόκειται να προβάλλει μια τέτοια σειρά ντοκιμαντέρ. Και ελάχιστες εταιρείες θα τολμήσουν να συνδεθούν με ένα project που δεν αρκείται στην καταγραφή μιας ανώδυνης νοσταλγίας, αλλά προσπαθεί να πει τα πράγματα με το όνομα τους. Και άρα δεν πολυκολλάει να είναι τίγκα στα διαφημιστικά μπάνερ… Όσο για ευρωπαϊκά και άλλα κονδύλια, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη συγκέντρωση τους είναι τόσο χρονοβόρες ώστε μέχρι να τα πάρουμε μπορεί να συμβούν δραματικές εξελίξεις και να τις χάσουμε. Άσε που στην πορεία θα αναγκαστούμε να κάνουμε συμβιβασμούς όσον αφορά το περιεχόμενο και το ύφος της πλατφόρμας μας.

Γιαυτό η χρηματοδότηση «από τα κάτω» είναι μονόδρομος. Διασφαλίζει την ανεξαρτησία της New Diaspora από κομματικά κι επιχειρηματικά συμφέροντα, παράλληλα παρέχοντας στους υποστηρικτές μας την ικανοποίηση ότι συμμετείχαν κι αυτοί στο χτίσιμο ενός διαδικτυακού κινήματος που ήδη κάνει πολύ περισσότερα πράγματα από το να αφηγείται απλά ιστορίες. Και το κάνει με τον επαγγελματισμό και το πάθος δεκάδων ανθρώπων που πίστεψαν ότι μπορεί και πρέπει να γίνει. Τους ευχαριστώ όσο πιο θερμά μπορώ, αλλά αμφιβάλλω ότι έτσι μπορώ να τους βοηθήσω να πληρώσουν το νοίκι τους.

Προσωπικά, η New Diaspora είναι ένα τεράστιο στοίχημα. Προκειμένου να υλοποιηθεί έχω ποντάρει ό,τι οικονομίες μου έχουν απομείνει, κι έχω αφιερώσει όλο μου τον χρόνο κι όλη μου την ενέργεια, ρισκάροντας ακόμα και την ίδια την παραμονή μου στο εξωτερικό. Κι αυτό γιατί πραγματικά ελπίζω ότι ένα κίνημα συμμετοχικής καταγραφής όλων αυτών που ζούμε έχει τη δυνατότητα να διεμβολίσει την ολοένα και πιο φασίζουσα προπαγάνδα που οδηγεί την Ελλάδα στο χάος.

Αν θέλετε να το στηρίξετε, δώστε ένα χεράκι να το προωθήσουμε. Παντού.

Σας ευχαριστώ,

Νίκος Σταμπουλόπουλος (aka Elikas)

Advertisements
This entry was posted in ελπιδες, video post. Bookmark the permalink.

2 Responses to Army of One

  1. Ο/Η Λωτοφάγος λέει:

    Δυστυχώς άργησα να σας ανακαλύψω. Μόλις σήμερα. Εύχομαι να πετύχατε το στόχο σας. Αν η προθεσμία έχει παραταθεί, ενημερώστε με, παρακαλώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s