Occupy Amsterdam

OCCUPY AMSTERDAM: Dimitris Pavlopoulos from New Diaspora on Vimeo.

Αναδημοσίευση από newdiaspora.com

Αρχικά σκόπευα να δημοσιεύσω αυτό το βίντεο τον Οκτώβριο του 2011, σαν ρεπορτάζ της επίδρασης που είχε το κίνημα Occupy στην ολλανδική κοινωνία. Για διάφορους λόγους αποφάσισα να περιμένω μέχρι να έρθει η κατάλληλη ώρα, και τώρα το ποστάρω σαν ένα ιστορικό αρχείο του πολιτικού κλίματος που επικρατούσε τότε.

Δεν είναι ένα ολοκληρωμένο ντοκιμαντέρ, αφού του λείπει μία σωστή αφηγηματική εξέλιξη, συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές και αντεπιχειρήματα οικονομολόγων που υποστηρίζουν τα μέτρα λιτότητας. Ωστόσο, είναι ένα βίντεο που δείχνει την ελπίδα για μια αλλαγή που ποτέ δεν ήρθε. Η ειρωνία είναι ότι η οικονομική ύφεση στην Ελλάδα έχει στο μεταξύ εξελιχθεί σε πλήρη χρεοκοπία. Κάποια από τα στοιχεία που αναφέρει ο Δημήτρης στην ομιλία του ωχριούν μπροστά στο τι συμβαίνει σήμερα.

Ο Δημήτρης Παυλόπουλος είναι οικονομολόγος, κι εργάζεται σαν Βοηθός Καθηγητή στο τμήμα κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου VU του Άμστερνταμ (Vrije Universiteit Amsterdam).

Κάμερα & μοντάζ: Νίκος Σταμπουλόπουλος

Σύντομα κοντά σας με ελληνικούς υπότιτλους. Μέχρι τότε, παρακαλούμε μοιραστείτε αυτό το βίντεο, κι ενισχύστε την εκστρατεία χρηματοδότησης μας στο Indiegogo.

This entry was posted in δικτυολογιες, ελπιδες, video post and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε