Το ποτάμι των αντιφάσεων (updated)

Θεωρητικά, δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό σε ένα κόμμα που απορρίπτει τις παραδοσιακές ιδεολογικές αγκυλώσεις και επιδιώκει τη σύνθεση πολιτικών απόψεων και την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση. Ούτε υπάρχει τίποτα κακό σε ένα κόμμα που δεν δημιουργήθηκε από επαγγελματίες συνδικαλιστές και γόνους μεγαλοαστικών οικογενειών που αντιλαμβάνονται την εξουσία ως ιδιοκτησία τους.

Ωστόσο, Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη χαρακτηρίζεται από τόσες πολλές αντιφάσεις που θολώνουν τα νερά του σε βαθμό που το κάνουν να μοιάζει με βούρκο:

Screen Shot 2015-01-20 at 3.17.51 μ.μ.

 1. Λέει ότι έχει συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά σκοπεύει να τις ανακοινώσει μετά τις εκλογές. Όπως ανακοίνωσε την ένταξή του στο ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα μετά τις ευρωεκλογές που του χάρισαν δύο έδρες (χωρίς όμως να έχει καταθέσει πιο πριν τις προγραμματικές του θέσεις).
 2. Λέει ότι δεν πιστεύει σε Αριστερά και Δεξιά, αλλά παρόλο που (επισήμως) τοποθετεί τον εαυτό του στον χώρο της κεντροαριστεράς συνεργάζεται ανοιχτά με τη νεοφιλελεύθερη Δράση και υπερασπίζεται την πολιτική λιτότητας που επέβαλε ο υπερσυντηρητικός δογματισμός της Μέρκελ και του Σόιμπλε.
 3. Έχει για σλόγκαν την «πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν», αλλά συμπεριλαμβάνει στα ψηφοδέλτια του ανθρώπους που έχουν διατελέσει βουλευτές και κατά συρροήν υποψήφιοι άλλων κομμάτων (Λυκούδης, Ψαριανός, Τατσόπουλος, κ.α.). Καθώς και τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου οικονομικών.
 4. Παρουσιάζεται ως δημοκρατικό κίνημα «από τα κάτω», αλλά στηρίζει τη δύναμη του στο ναρκισσισμό του αρχηγού του, απηχώντας μια προσωπολατρεία που συνήθως συναντάμε σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.
 5. Εναντιώνεται στον φασισμό, αλλά κατεβάζει υποψήφια βουλευτή που έχει επιχειρηματολογήσει ανοιχτά υπέρ της προοπτικής στρατιωτικού πραξικοπήματος.
 6. Κατηγορεί το δημόσιο, αλλά δεν έχει πρόβλημα που ο αρχηγός του έχτισε καριέρα κάνοντας εκπομπές στην κρατική τηλεόραση, ούτε που ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του είναι υπάλληλος του Μαξίμου.
 7. Μιλάει για αξιοκρατία σε βαθμό που αποπνέει ελιτισμό, αλλά ιδρύθηκε από άνθρωπο που δεν έχει τελειώσει κάποιο πανεπιστήμιο, και νομίζει ότι οι διαπραγματεύσεις εθνικών συμφερόντων είναι η μία η άλλη με παζάρια για αγορά χαλιών και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.
 8. Διατείνεται ότι είναι ανεξάρτητο από οικονομικά συμφέροντα, αλλά προβάλλεται μετά μανίας από κανάλια κι εφημερίδες που έχουν ταυτιστεί με τη διαπλοκή πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Κι εντελώς συμπτωματικά, οι μέχρι πρότινος εργοδότες του Σταύρου Θεοδωράκη χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια στο δημόσιο, κι έχουν κάθε λόγο να επιδιώκουν πολιτικό εκβιασμό για να γλιτώσουν από τη Δικαιοσύνη.
 9. Απορρίπτει τις κατηγορίες για οπορτουνισμό, αλλά είναι διατεθειμένο να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με κόμματα που εκπροσωπούν αντιδιαμετρικά αντίθετες πολιτικές θέσεις (αρκεί να κερδίσουν τις εκλογές χωρίς να πετύχουν αυτοδυναμία).
 10. Απεχθάνεται τον λαϊκισμό, αλλά στην ερώτηση του πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της ανεργίας, η απάντηση του αρχηγού του ήταν: «με δουλειές». Δουλειές χωρίς κατώτατο μισθό, ασφάλιση κι εργασιακά δικαιώματα. Γενικώς και αορίστως, και χωρίς κανέναν απολύτως σχεδιασμό για το πώς θα προκύψουν, πότε και από ποιους.

Αν θεωρείτε ότι οι βουλευτές δεν χρειάζεται να γνωρίζουν από πολιτική (αρκεί να έχουν φίλο τον Παόλο Κοέλιο) και τα καφάσια που καπαρώνουν θέσεις παρκαρίσματος είναι πιο σημαντικά από το βανάκι του Ποταμιού που καβαλάει πεζοδρόμια και κλείνει ράμπες ΑμΕΑ, ψηφίστε τον πονηρό και φωτογενή Σταύρο, για να βοηθήσετε κι εσείς στο να παραμείνει η χώρα σε ομηρία ξένων επενδυτών και εγχώριων μαφιόζων. Μη διανοηθείτε όμως μετά να μας πείτε ότι δεν μπορούσατε να φανταστείτε πως θα σας εξαπατούσαν άνθρωποι που αναρριχήθηκαν στην εξουσία πουλώντας παπατζιλίκι.

ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏ ÐÏÔÁÌÉ ÐÏËÉÔÉÊÏ ÊÏÌÌÁ ÓÔÁÕÑÏÓ ÈÅÏÄÙÑÁÊÇÓ ÄÇÌÏÓÉÏÃÑÁÖÏÓ ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ HUB ÐÏËÉÔÉÊÇ ÊÏÉÍÙÍÉÁ

Αμ, πως;

Update (21/1/15, 21:50): Ξέχασα το ξέπλυμα στον Μιχαλολιάκο, που όταν αρνήθηκε ότι υπήρξε Ολοκαύτωμα ο Σταύρος του απάντησε «έτσι λένε» (πετώντας στα σκουπίδια άπειρα ιστορικά ντοκουμέντα). Επίσης, δεν γνώριζα ότι σύμφωνα με το καταστατικό του Ποταμιού, ανώτατος άρχων είναι ο Επικεφαλής/Ιδρυτής, που αν θέλει μπορεί να σεβαστεί τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος, κι αν δεν θέλει μπορεί να τις γράψει στα παπάρια του. Κοινώς, καλή η δημοκρατία, αρκεί να συμφωνεί με τον Σταύρο…

Advertisements
This entry was posted in παραμυθακια, υπεροψιες. Bookmark the permalink.

6 Responses to Το ποτάμι των αντιφάσεων (updated)

 1. Ο/Η Gggg λέει:

  Φίλε κατηγορείς ενα νέο κόμμα με γελοίες κατηγορίες και δεν μας λες αυτες τι σχέση μεγέθους έχουν με τις εγληματικές ενέργειες κατά του Ελλ. λαού, των άλλων κομμάτων της Βουλής.
  – Πόσο κακό είναι η συνεργασία με την Δράση ενα κόμμα χωρίς ποτέ εκπροσώπηση στη Βουλή, άρα και στην μάσα ???
  – Τι κακό έκανε ο Θεοχάρη όταν εφάρμοζε αυτά που ψήφιζαν οι άλλοι μες στη Βουλή ???
  – Ψαριανός Λυκούδης Τατσόπουλος δεν κατείχαν ποτέ κάποιο υπουργείο ή κυβερνητική θέση, άρα,…κλπ.
  – Όσο γιά το «προβάλλεται μετά μανίας από κανάλια κι εφημερίδες», είναι απλά γελοίο επιχείρημα λάσπης επειδή δεν έχουμε κάτι βαρύτερο ??? όπως «η θεία Δάφνη» ???, Αλλά και το «Το βανάκι του Ποταμιού καβαλάει πεζοδρόμια και κλείνει ράμπες ΑμΕΑ» ???
  Πόσα θέλεις φίλε να μας τρελάνεις???, που το παίζεις και δημοσιογράφος???
  Γιατί δεν μας λες πόσα παίρνεις για να πετάς λάσπη??? ή να είσαι ρουφιανάκος (γιατί για ρουφιάνος δεν εχεις αρχίδια ) του συστήματος???.

  • Ο/Η Keyser Söze λέει:

   Γελοίε γκεμπελίσκε, το κεντρικό σύνθημα του ποταμιού είναι «Πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν». Δεν είναι «Πολιτική χωρίς υπουργικό παρελθόν». Οι προαναφερθέντες έχουν κομματικό παρελθόν, οπότε εκτός των άλλων, είσαι είτε αγράμματος, είτε ηλίθιος!

   Όσο για τον Χάρη Θεοχάρη, ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης, παρουσιάζοντας τις θέσεις του Ποταμιού έλεγε πως «οσοι ασκούν εξουσία σε γενικές γραμματείες και δημόσιους οργανισμούς δεν θα είναι υποψήφιοι αν δεν περάσουν 4 χρόνια από τη λήξη της θητείας» και μετά από μια εβδομάδα τον έκανε υποψήφιο! Ο Χάρης Θεοχάρης, είχε διατελέσει γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων από τις αρχές του 2013 ως και τον Ιούνιο του 2014…

   Το «επιχείρημα» ότι το Ποτάμι είναι καθαρό και δεν έχει εγκληματίσει κατά του ελληνικού λαού, μιας και δεν έχει κυβερνήσει ποτέ, το έχει χρησιμοποιήσει και ο Μιχαλολιάκος. Ούτε ο Συριζα έχει κυβερνήσει, αλλά αυτό δε σε συμφέρει να το πεις, νεοφιλελεύθερη κότα!

  • Ο/Η Elikas λέει:

   Δεν πληρώνομαι από κανέναν. Σιχαίνομαι τον Σταύρο και όλη τη δήθεν απολιτική νεοφιλελευθερίλα που εκπροσωπεί από χόμπι. Κι επειδή θεωρώ αυτό το μόρφωμα εξίσου επικίνδυνο με τη Χρυσή Αυγή, που ο Σταύρος δεν είχε κανένα πρόβλημα να ξεπλύνει μέσα από την εκπομπή του. Κατά τ’ άλλα, με καλύπτει η απάντηση που σου έδωσε ο Keyser Söze.

   Πήγαινε τώρα να δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης στο Δούρειο Ίππο της διαπλοκής, πιστεύοντας ότι στηρίζεις το καινούργιο και άφθαρτο (που θα μας πει τι θέσεις έχει μετά τις εκλογές).

 2. Ο/Η bama λέει:

  Μου αρέσει ρε παιδιά που κάθεστε και απαντάτε. Αν ψηφίζεις ποτάμι είσαι ή διαπλεκόμενος ή πολιτικά αγράμματος και ολότελα ηλίθιος.
  Ωραίο το post

 3. Ο/Η Καλοπροαίρετος πολιτης λέει:

  Και γι αυτό: @ToPotami’s Tweet: https://twitter.com/ToPotami/status/531473809841594370?s=09

  Και γι αυτά: @ANTIYLH’s Tweet: https://twitter.com/ANTIYLH/status/556827849311936512?s=09

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s