Και τώρα Αλέξη, θα τ’ ακούσεις

tsipras_skeftikos

Αγαπητέ Αλέξη,

είμαι ένας από αυτούς που συνέχισαν να σε στηρίζουν δημόσια ακόμα κι όταν υποχώρησες στον εκβιασμό και μας έφερες μνημόνιο, όταν άφησες το κόμμα σου να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη, κι όταν έπεφταν όλοι σε ΜΜΕ και social media να σε κατασπαράξουν, είτε επειδή παραήσουν αριστερός για τα γούστα τους είτε επειδή δεν ήσουν καθόλου.

Δεν επιχειρηματολόγησα υπέρ σου επειδή προσδοκώ προσωπικά ανταλλάγματα, ούτε επειδή θαυμάζω το χαμόγελο σου. Απλά είδα ότι όντως διαπραγματεύτηκες όσο μπορούσες, ακολουθώντας μια τολμηρή στρατηγική με μοναδικό όπλο το δίκιο μας ενάντια στα τρισεκατομμύρια των δανειστών και την τεράστια πολιτική επιρροή που τους εξαγοράζουν. Είδα ότι χωρίς να έχεις ταμειακά αποθέματα και ρευστότητα ούτε για μία υποτυπώδη διακυβέρνηση προσπάθησες μέχρι τέλους να μη γίνουν νέες περικοπές και απολύσεις. Είδα ότι πέρασες νόμο για την ιθαγένεια, ξανάνοιξες την ΕΡΤ κι έκανες και μερικά ακόμα μικρά βήματα για να πάει η κοινωνία μας πιο μπροστά. Δεν ήταν αρκετό, αλλά συγκριτικά με αυτό που είχαμε πριν ήταν πολύ καλύτερο. Το ίδιο ισχύει σε σχέση με την υποτιθέμενη εναλλακτική μιας ανερμάτιστης και άκρως επικίνδυνης αριστερής ρητορικής, όπου απλά θα σκίζαμε μνημόνια και χρέη, θα τυπώναμε δραχμούλες και δεν θα μας πείραζε κανένας. Ευτυχώς, παρά τη συλλογική απογοήτευση που μας προκάλεσε η προκλητική απαξίωση του ΟΧΙ, ελάχιστοι πείστηκαν να ακολουθήσουν έναν τέτοιο δρόμο.

Ουδέποτε πίστεψα τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα περί ελπίδας που έρχεται, παραστράτησε και κάποια στιγμή θα επιστρέψει. Αυτό που με ένοιαζε περισσότερο (κι εξακολουθεί να με νοιάζει) είναι να υπάρξει επιτέλους μία στοιχειωδώς δίκαιη και αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης, ως μεταβατικό στάδιο μέχρι να αλλάξουν οι οικονομικές και κοινωνικές ισορροπίες που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε το άλμα προς ένα πραγματικά ριζοσπαστικό μοντέλο ουσιαστικής και αδιαπραγμάτευτης δημοκρατίας. Θα πάρει γενιές ολόκληρες κάτι τέτοιο, και πιστεύω ότι θα συμφωνήσεις μαζί μου πως θα ήταν καλό να περάσεις στην ιστορία ως ένας από τους ανθρώπους που έβαλαν τα θεμέλια για να γίνει.

Στην προσπάθεια μου να τα αναλύσω όλα αυτά συχνά λοιδωρήθηκα ως πασόκος και κομματόσκυλο (ενώ δεν έχω πατήσει καν το πόδι μου σε κομματικά γραφεία, ούτε φυσικά έχω ψηφίσει ποτέ ΠΑΣΟΚ), και μάζεψα βρισιές και διαδικτυακούς ψόφους μέχρι να το βουλώσω. Δεν το βούλωσα όμως, και πολύ χαίρομαι που οι πολιτικές εξελίξεις δικαίωσαν τα προγνωστικά μου. 

Τελικά τα κατάφερες και ξαναβγήκες λοιπόν, κι εσύ και το φιλαράκι σου ο Πάνος, που εξακολουθώ να τον θεωρώ προτιμότερο ως κυβερνητικό εταίρο από τον Σταύρο και τη Φώφη (για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» με τον Βαγγέλα δεν το συζητάω καν). Και με το που ορκίστηκες πρωθυπουργός έβαλες αυτογκόλ από τα αποδυτήρια. Γιατί ο Δημήτρης Καμμένος δεν είναι απλά άλλος ένας ψεκασμένος εκπρόσωπος της λαϊκής δεξιάς που με μισή καρδιά συμπεριέλαβες στην κυβέρνηση σου, αλλά ένας φασίστας που τα αντισημιτικά και ομοφοβικά του παραληρήματα υπονόμευαν οποιοδήποτε ηθικό πλεονέκτημα είχες καταφέρει να χτίσεις στον διεθνή δημόσιο διάλογο. Προς τιμήν σου, βλέποντας την έκταση που πήρε η κατακραυγή τον εξανάγκασες σε άμεση παραίτηση, αλλά η ζημιά είχε γίνει ήδη. Είναι ανεπίτρεπτο να επιλέγονται τόσο ακατάλληλοι άνθρωποι για τόσο νευραλγικά πόστα. Ιδίως όταν η επιλογή τους γίνεται με τέτοια προχειρότητα και με σκοπό να εξυπηρετηθούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Εννοείται ότι δεν είναι μόνο ο «Πορταπόρτας» που με ενόχλησε, αν και δεν είμαι σε θέση να κρίνω κατά πόσο ο Φίλης και η Τζάκρη είναι όντως τόσο κακές επιλογές όσο πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι (και φαίνεται να έχουν και τεκμηριωμένα επιχειρήματα για όσα λένε). Όσο για τον Μπόλαρη, καλά θα κάνεις να τον ξεφορτωθείς κι αυτόν άμεσα, αφού ως Υφυπουργός Υγείας επί Λοβέρδου συναίνεσε στη διαπόμπευση οροθετικών γυναικών – ένα έγκλημα που πολύ σωστά είχε καταγγείλει από το βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Κι ας είναι ένδειξη ερασιτεχνισμού ότι αντικαθιστάς δύο υφυπουργούς μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, από το να συμπορεύεσαι με μισάνθρωπους οπορτουνιστές καλύτερα είναι.

Τα στραβοπατήματα σου όμως ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα, πριν ακόμα φτάσεις να διεκδικείς την εξουσία από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατανοώ ότι ένας ΣΥΡΙΖΑ που θα έμενε κολλημένος στην κινηματική/ριζοσπαστική του ταυτότητα δεν θα είχε ποτέ πιθανότητα να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα και να ασκήσει εξουσία, οπότε σε έναν βαθμό δικαιολογώ τη σταδιακή σου μετατροπή σε Ανδρέα Παπανδρέου και τη στρατολόγηση πρώην πασόκων. Δικαιολογώ ακόμα και τη στροφή του κόμματος σου προς ένα αρχηγοκεντρικό μοντέλο, παρά το γεγονός ότι η ιστορία έχει αποδείξει πως κάτι τέτοιο αργά ή γρήγορα οδηγεί στην αλαζονεία της εξουσίας και την εκλογική κατάρρευση. Δεν φταις εσύ που ο ελληνικός λαός είναι εθισμένος στον δικομματισμό και τους δημαγωγούς του, και σίγουρα δεν έχεις την πολυτέλεια να περιμένεις πότε μια τέτοια νοοτροπία θα αλλάξει. Αν και θα μπορούσες να επιλέξεις διαφορετικό δρόμο για να μας πείσεις, αφού γνωρίζεις πολύ καλά ότι η νερόβραστη σοσιαλδημοκρατία έχει πεθάνει. Κι ο ακραιφνής κομμουνισμός το ίδιο βέβαια…

Εκεί που δεν σου δίνω άφεση αμαρτιών Αλέξη είναι στο ότι οι κινήσεις σου δείχνουν να συγκλίνουν προς μια καταπολέμηση της διαπλοκής μόνο στα προσχήματα, ενώ πολύ καλά ξέρεις ότι αν δεν την ξεριζώσεις και αφήσεις την ολιγαρχία στο απυρόβλητο οι παθογένειες θα διαιωνιστούν και η κρίση δεν θα ξεπεραστεί ποτέ. Για ποια παραγωγική ανασυγκρότηση μιλάμε όσο το πελατειακό κράτος ζει και βασιλεύει, όσο ο δημόσιος τομέας παραμένει παρωχημένος και αντιπαραγωγικός, όσο μεγάλο μέρος του ιδιωτικού τομέα είναι κρατικοδίαιτο και μη ανταγωνιστικό, κι όσο οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να κρατάνε σε ομηρία έναν ολόκληρο λαό, καλύπτοντας τις χασούρες τους με τα χρήματα των φορολογούμενων; Τι είδους δημοκρατία μπορούμε να έχουμε όσο τα κανάλια δηλητηριάζουν συστηματικά την κοινή γνώμη με ρατσισμό και εμφυλιοπολεμικές κινδυνολογίες, ενώ εσύ και τα στελέχη σου τα χρησιμοποιείτε για την προβολή σας αντί να τους επιβάλλετε εμπάργκο και να κλείσετε όσα απ’ αυτά είναι ζημιογόνα; Δεν βλέπεις ότι πολύ πριν φτάσουμε στα πρώτα μνημόνια και την άνοδο της Χρυσής Αυγής ο στόχος ήταν (και παραμένει) ο απόλυτος εκφασισμός της κοινωνίας, αφού μόνο με έναν τρομοκρατημένο και διχασμένο λαό δεν θα αναγκαστεί να απωλέσει τα προνόμια της η άρχουσα τάξη; Αριστερός είσαι υποτίθεται, τα ξέρεις καλύτερα από μένα αυτά.

Και πώς ακριβώς νομίζεις ότι θα δικαιωθεί η πολεμική σου ενάντια στον παντοδύναμο νεοφιλελευθερισμό, χωρίς την κατάρτιση ενός σοβαρού και αναλυτικά κοστολογημένου Plan B, C και D; Με τι χαρτιά θα διαπραγματευτείς απέναντι σε ανθρώπους που θέλουν να εξαφανίσουν τόσο εσένα όσο και τους πιθανούς μιμητές σου; Ποιους ισχυρούς συμμάχους προσδοκείς να βρεις σε μια Ευρώπη που ολοένα και περισσότερο απομακρύνεται από τις δημοκρατικές της αρχές και διακηρύξεις περί ισότητας, αλληλεγγύης και αμοιβαίας ευημερίας; Γίνεται να την αλλάξεις χωρίς να αλλάξεις πρώτα τη χώρα σου; Χωρίς να προσπαθήσεις να αλλάξεις πρώτα τον ίδιο σου τον εαυτό;

Ό,τι και να λένε οι επικριτές σου, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είσαι ένας πανέξυπνος πολιτικός, και όχι απλά κάποιος τυχαίος με επικοινωνιακό χάρισμα. Μην το παίρνεις πάνω σου όμως, θεωρώντας ότι μόνος σου μπορείς να κάνεις τόσα πράγματα όσα δεν έκαναν (ή δεν ήθελαν να κάνουν) όλοι οι προκάτοχοι σου μαζί από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Είσαι ικανός, αλλά όχι τόσο. Η δε συγκυρία που σού επέτρεψε να γίνεις πρωθυπουργός (και να επανεκλεγείς κάτω από δυσμενέστατες συνθήκες μάλιστα) είναι τόσο ζόρικη που κανένας από τους πολιτικούς σου αντιπάλους δεν φάνηκε να θέλει να κυβερνήσει στη θέση σου. Μπράβο σου που τολμάς, αλλά εδώ χρειάζεται κάτι παραπάνω από θάρρος.

Και σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι διαφωνώ με την απλοϊκή εκτίμηση ορισμένων ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει το νέο ΠΑΣΟΚ, αφού το ’81 είχαμε πίσω μας τον εφιάλτη της χούντας και μπροστά τις παχιές κοινοτικές αγελάδες, ενώ τώρα συμβαίνει πάνω-κάτω το αντίστροφο. Όσα χρήματα και να βρεθούν για επενδύσεις, δεν φτάνουν ούτε για αστείο για να επιστρέψουμε σε ένα σπάταλο παρελθόν όπου όσοι έχουν άκρες βολεύονται, και είναι τόσοι πολλοί ώστε να αποτελούν και πλειοψηφία από πάνω.

Το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί δεν είναι δικό σου Αλέξη, είναι όλων μας. Δεσμευόμενοι από άλλο ένα μη βιώσιμο μνημόνιο και με ασαφές το κατά πόσο θα δεχτούν οι δανειστές να απομειώσουμε επαρκώς το χρέος μας, πρέπει να ξαναμπούμε σε ρυθμούς ανάπτυξης, να εξυγιάνουμε όλες τις κρατικές δομές, να χτυπήσουμε αλύπητα την υψηλή φοροδιαφυγή, να μειώσουμε κατακόρυφα την ανεργία, να αντιστρέψουμε το κύμα εξόδου των νέων από τη χώρα μας, να αντιμετωπίσουμε μια διογκούμενη προσφυγική κρίση και να αποφύγουμε μια πολιτική αποσταθεροποίηση που θα μας οδηγήσει να σφαχτούμε μεταξύ μας. Πρέπει να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα σύγχρονη, αξιοκρατική και βαθιά δημοκρατική, που όχι μόνο θα διατηρεί την εθνική της κυριαρχία αλλά θα αποτελεί και παράγοντα σταθερότητας σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Κι όλα αυτά ενώ χρωστάμε παντού και η ύφεση έχει μετατραπεί σε μακροχρόνια κατάθλιψη. Δεν τη λένε depression τυχαία οι Αγγλοσάξωνες…

Με αυτοσχεδιασμούς της τελευταίας στιγμής, πρόσωπα χωρίς ήθος και εμπειρία διοίκησης, χαμογελάκια στις κάμερες και αερολογίες περί αριστερής ηθικής υπεροχής δεν πρόκειται να γίνει δουλειά. Καιρός λοιπόν να σοβαρευτείς πραγματικά και να κυβερνήσεις. Γι’ αυτό σε ψηφίσαμε. Κι αυτή τη φορά δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περίοδος χάριτος. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί από την πρώτη μέρα που έγινες ξανά πρωθυπουργός. Κανόνισε την πορεία σου λοιπόν, γιατί αν πέσεις θα σε διαδεχτεί κάτι πάρα μα πάρα πολύ άσχημο. Μην ξεγελιέσαι από τη φαινομενική στασιμότητα της εκλογικής επιρροής των ναζί. Το μίσος μια χαρά κρατάει στην ελληνική κοινωνία, και πάντα βρίσκει τρόπο να ξεσπάει όταν δεν κατευνάζεται.

Άλλη ευκαιρία δεν πρόκειται να υπάρξει, Αλέξη. Ούτε για εσένα ούτε για κανέναν.

This entry was posted in ψυχοτραυματικα, αγριαδες, εξοδοι κινδυνου and tagged . Bookmark the permalink.

27 Responses to Και τώρα Αλέξη, θα τ’ ακούσεις

 1. Ο/Η dame31 λέει:

  Reblogged στις Solaris και σχολίασε
  Ο Έλικας πάντα γράφει όσα σκέφτομαι αλλά πολύ καλύτερα απ’ όσο θα τα έγραφα εγώ

 2. Παράθεμα: Και τώρα Αλέξη, θα τ’ ακούσεις | Oxtapus *blueAction

 3. Ο/Η Cpas λέει:

  Ολο το αρθρο ειναι η επιτομη της αντιφασης και των κενων λογικης. Περιμενεις απο τον ανθρωπο που εταξε 12 δις παροχες προεκλογικα, που ηταν «αντιμνημονιακος», που εφερε τελικα capital controls (αν πιστευεις πως τα «εφεραν οι κακοι ξενοι» εισαι παντελως ασχετος), που υπεγραψε μια μνημονιαρα ΝΑ με το συμπαθειο, που «στεγνωσε» μεχρι και το παραμικρο λεπτο του ευρω απο τα αποθεματικα του δημοσιου, που διορισε μεσα σε 7 μηνες αναλογικα περισσοτερους απο καθε αλλη κυβερνηση, που 9 στους 10 που επελεξε για υπουργους ήταν απο ασχετοι εως επικινδυνοι (Βλεπε ΒΑρουφακη, Μπαλτα, Ζωη, Τασια κλπ), που ξανανοιξε την ΕΡΤ (εσυ το θεωρεις θετικο, προφανως μενεις με τους γονεις σου ακομα), και που……….συμπληρωσε εσυ απο εδω και κατω, μπορω να γραφω ολη μερα, περιμένεις λοιπον απο αυτο τον ανθρωπο να καταπολεμησει τη διαφθορα (που δεν εκανε τιποτα γι αυτο στο 7μηνο που κυβερνησε, το αντιθετο μαλιστα)και να ξαναισορροπησει τη χωρα. Πλακα εχεις δε λεω.

  • Ο/Η Elikas λέει:

   Πλάκα έχω, αλλά για να γελάσουμε όλοι μαζί πες μας ποιον θεωρείς εσύ καταλληλότερο για να ξαναϊσορροπήσει τη χώρα, αφού είσαι τόσο βέβαιος ότι όλα αυτά που γράφεις είναι αυταπόδεικτα και αναντίρρητα σωστά. Δεκτά και ονόματα που έμειναν εκτός Βουλής ή δεν κατέβηκαν καθόλου σ’ αυτές τις εκλογές.

   • Ο/Η Cpas λέει:

    Οποιονδήποτε υποστηρίζει ΑΝΟΙΧΤΑ πως πρεπει να μειωθει ο δημοσιος τομεας (και ναι, ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ γιατι δε γινεται αλλιως) και να μηχανοργανωθει επιτελους, πως δε μπορει ο καθε μπαχαλακης να καταλαμβανει δημοσια σχολεια η κτιρια (ο ΑΡΧΙΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ που θες για πρωθυπουργο εγραψε το βλασταρι του σε ιδιωτικο σχολειο, οχι σε δημοσιο απο αυτα που τα κλεινει το καθε κωλοπαιδο οποτε να’ναι ε?), πως πρεπει επιτελους να εχουμε πλεονασματα για να αναπτυχθει η οικονομια, καταργηση της μονιμοτητας, ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ (ποσες χιλιαδες «βολεψε» το αφεντικο σου σε 7 μηνακια?), αριστεια στην εκπαιδευση (γιατι ετσι πανε μπροστα οι κοινωνιες), ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, τεχνοκρατες στην κυβερνηση που γνωριζουν τους τομεις τους μεσα απο την εργασιακη τους εμπειρια και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (αυτην που αν την ειχε προσφερει ο Αλεξης το 2012, τωρα θα ειχαμε βγει απο τα μνημονια διοτι οπως και να εχει, θα μπορουσαν να περασουν ολα τα αναπτυξιακα μετρα εαν δεν υπηρχε η στειρα-και οπως αποδειχτηκε ψευτικη- «αντιμνημονιακη» ρητορικη που ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. Ειναι αρκετοι αυτοι και ολοι τους ξερουμε, ισως ομως η πλανη στην οποια βρισκεσαι δε σε αφηνει να τους δεις και ασχολεισαι συνεχεια με το μικρο καταληψια.

  • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

   ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΡΟΣ ΒΑΘΥ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ……Η Ο ΤΣΙΠΡΑΣ Η ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ Ε ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΛΟΓΙΚΗ

 4. Ο/Η Elikas λέει:

  @Cpas

  Μού μυρίζει Σταύρακας, που όλοι ξέρουμε πόσο κατάλληλος είναι για να χτυπήσει τη διαπλοκή που τον κατασκεύασε. Εξίσου με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που χρησιμοποιούν την ίδια ρητορική, ενώ ουδέποτε κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο και συνέβαλλαν στο να δημιουργηθούν οποιουδήποτε είδους παθογένειες.

  Α, είναι κι ο Τζήμερος που λέει κάτι τέτοια, αλλά αυτός είναι γραφικός και φασίστας, που φαντασιώνει ότι θα μπουκάρει στη Βουλή και θα ρίξει κλωτσιές. Ξεχνάω κανέναν;

 5. Ο/Η Cpas λέει:

  Είδες που εχεις πλακα? Κι ο Τζημερος τα λεει κι ο Λεβεντης και η ΝΔ (η οποια απελυσε κοσμο, αρα ειναι βολικο να την ταυτιζεις με το πελατειακο κρατος, αλλα οχι τοσο λογικο πια). Αλλα για θυμήσου κι εσυ, οπαδε του «νεου» ποσους υπουργους (ξαναλεω ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ουτε καν απλους βουλευτες) έχει η σημερινη κυβερνηση που προερχονται απο το βαθυ Πασοκ και καποιοι απο τη ΝΔ. Στην τελικη ομως, το μειζον δεν ειναι ποιοι εχουν ευθυνες για τη σημερινη καταντια, αλλα ποιοι μπορουν και θελουν να την αλλαξουν. Οποιοσδηποτε λογικος και συγκροτημενος ανθρωπος, θα προτιμουσε ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ καποιον που κινειται προς τη σωστη κατευθυνση, εστω κι αν υπηρξε «αμαρτωλος» στο παρελθον, απο το τσιρκο του Συριζα που υποτιθεται πως ειναι «αφθαρτο», αλλα συνεχιζει τους διορισμους, τα ρουσφετια και την αναισχυντη παροχολογια, πριν μιλησουμε για το τεραστιο κοστος που πληρώνουμε ηδη ή που θα πληρωσουμε στο αμεσο μελλον ολοι απο το θεατρο της 7μηνης «διαπραγματευσης». Τεσπα, δεν ειδα ποτε φανατικο συριζαιο να αλλαζει γνωμη, ουτε κι εσυ προκειται προφανως. Μια χρεοκοπια μονο μας χρειαζεται, να πληρωθουν ολοι οι κηφηνες με λεφτα μονοπολυ. Τοτε θα αναγκαστειτε να μαθετε στοιχειωδη οικονομικα αλλα θα ειναι αργα για ολους μας.

  • Ο/Η Elikas λέει:

   Ε, αν το λέει κι ο Λεβέντης μάλλον έχεις δίκιο. Είναι γνωστό άλλωστε σε όσους ξέρουν στοιχειώδη οικονομικά ότι όσο πιο πολύ κόσμο απολύεις τόσο μεγαλώνουν το ΑΕΠ και οι δείκτες. Τονώνεται η αγορά ρε παιδάκι μου. Είναι επίσης γνωστό το ότι από τότε που βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει όργιο διορισμών (μου διαφεύγει η πηγή τώρα), ενώ επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαμε νοικοκυρεμένα πράγματα, και όσοι ξέφευγαν και έκαναν αβέρτα προσλήψεις βρήκαν τώρα καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, η φραπελιά θεραπεύει τον καρκίνο και τα νήματα της παγκόσμιας οικονομίας τα κινούν σαυρόμορφοι από την κούφια Γη. Είναι γνωστά αυτά τα πράγματα, ναι.

 6. Ο/Η Cpas λέει:

  Στην προσπαθεια σου να γινεις καυστικος, γινεσαι απλως εξυπνακιας και γραφικος. Η «τονωση της αγορας» που επικαλειστε μπακαλιστικα ολοι οι «αριστεροι» (στην πραξη ΠΑΣΟΚ ειστε απλα δεν εχετε τη διανοητικη επαρκεια να το αντιληφθειτε) wannabe οικονομολογοι, δεν ερχεται απο το δημοσιο. Αν ειναι ετσι, ας προσλαβουμε τοτε αλλα 2-3 εκατομμυρια, ας τους δωσουμε και 10 χιλαρικα το μηνα στον καθενα, «για να κινηθει η αγορα». Θα σου εξηγουσα πως γινεται (ειναι πολυ απλη η λογικη), αλλα κι εσυ ειναι προφανες πως ειναι πεταμενος χρονος μιας και δε μπορεις να αντιληφθεις τη στοιχειωδη οικονομικη λογικη «ενεργητικο μειον παθητικο». Αν θες παντως, πες μας ενα-δυο σημεια που διαφωνεις με το Λεβεντη ή το Τζημερο, εκτος απο το να λες τον ενα φασιστα και τον αλλο γραφικο. Ετσι για να καταλαβω ρε αδερφε. Έχεις κατι να προσαψεις ή απλως αρεσκεσαι στην παρελθοντολογια? Κατι για το μελλον εχεις να πεις εκτος απο το γεματο αντιφασεις αρθρο σου?

  • Ο/Η Elikas λέει:

   Κοίτα φίλε, είμαι καυστικός γιατί δεν σηκώνουν σοβαρό διάλογο αυτά που λες, τα οποια, ναι, είναι γραφικά και εντελώς αβάσιμα. Μπακαλίστικα, όπως λες κι εσύ. Ουδέποτε είπε κανένας ΣΥΡΙΖΑ ότι σκοπεύει να κάνει εκατοντάδες χιλιάδες (πόσο μάλλον εκατομμύρια) προσλήψεις στο δημόσιο, του οποίου το μέγεθος κυμαίνεται σε νορμάλ πλαίσια για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, σύμφωνα με όλες τις διεθνείς στατιστικές (με αρκετούς τομείς να υπολειτουργούν λόγω σοβαρής έλλειψης προσωπικού). Έρχεσαι και μού παπαγαλίζεις τις σαχλαμάρες ημιμαθών προπαγανδιστών των ελληνικών καναλιών, νομίζοντας ότι σκαμπάζεις από οικονομία. Διάβασε ξένο τύπο και οικονομικούς αναλυτές διεθνούς κύρους (και δεν εννοώ μόνο τον Krugman) μπας και ξεστραβωθείς για το πόσο αποδεδειγμένα ψευδές είναι το δόγμα του trickle-down economy, πόσο αναποτελεσματικό είναι το shock therapy της συνεχιζόμενης λιτότητας και πόσο αδιανόητο είναι να ανακάμψει μια οικονομία όπου οι μειώσεις μισθών/συντάξεων και οι απολύσεις σε δημόσιο ΚΑΙ ιδιωτικό τομέα μειώνουν δραματικά την αγοραστική δύναμη των πολιτών. Επειδή εσύ έχεις υποστεί πλύση εγκεφάλου και πιστεύεις διάφορα άκυρα στερεότυπα για αριστερούς που ονειρεύονται σοβιετίες και κατάργηση της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας δεν φταίμε εμείς να τρώμε στη μάπα τις προκαταλήψεις του κάθε Τζήμερου. Που -πέρα από φασιστοειδές και τέρμα γραφικός- είναι αμόρφωτος και ό,τι έχει κάνει στη ζωή του ήταν κρατικοδίαιτο.

   Αυτό που λέω δεν συνεπάγεται ότι θα ακολουθήσει συνετή οικονομική πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ (αν διάβαζες μάλιστα το γεμάτο αντιφάσεις άρθρο μου θα καταλάβαινες ότι ασκώ κριτική για το γεγονός ότι δεν έχει παρουσιάσει ακόμα ένα πραγματικά πειστικό πλάνο ανάπτυξης). Απ’ την άλλη, το να πιστεύει κανείς ότι οι κοτζαμπάσηδες της ελληνικής δεξιάς (που εφηύραν το πελατειακό κράτος, υπεξαίρεσαν δισεκατομμύρια και μας φόρτωσαν ασύλληπτα χρέη για να καλύψουν την ανεπάρκεια τους να εκσυγχρονίσουν την ελληνική οικονομία) έχουν σχέση με τις διδαχές του Adam Smith είναι τουλάχιστον αστείο. Ξεκόλλα λοιπόν, ψάξε σε σοβαρές πηγές και σκέψου.

   • Ο/Η Cpas λέει:

    Το περιμενα οτι θα χασεις την ψυχραιμια σου, ολοι οι συριζαιοι μολις τους ζητησεις επιχειρηματα το ιδιο παθαινουν. Πατανε την κασετα περι παραπληροφορησης, δυο-τρια βαρυγδουπα που παπαγαλιζουν παντα χωρις να ξερουν τι σημαινουν, πετανε και μια «διαπλοκη» κι ενα «νεοφιλελευθερισμο» κι εδεσε το παραμυθι. Ποτε μα ποτε ομως δεν απαντανε! Καλη συνεχεια στην πλανη σου φιλαρακο, καποτε θα μεγαλωσεις.και θα μαθεις 🙂

 7. Ο/Η Δήμος λέει:

  Ο ΣΥΡΙΖΑ μάζεψε πολλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και λογικά και μερικούς πολιτικούς είτε το θελουμε είτε όχι γίνεται σιγά σιγά το κόμμα της κεντροαριστεράς. Όμως να περιμένει κανείς πως ένα κόμμα με ήθος θα αναδυθεί από την διεφθαρμένη ελληνική κοινωνία ως εκ θαύματος είναι αφελές. Η διαφθορά δεν είναι μόνο στα μεγάλα κεφάλαια. Είναι παντού. Στον καθηγητή (ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ) που κάνει ιδιαίτερα στη μαύρη κανοντας και οικονομικό αλλα και ηθικό σφάλμα (έχει συμφέρον η παιδεία να χωλαίνει, δεν πληρώνει ούτε ΦΠΑ ούτε φόρο εισοδήματος και στερεί από εργασία τους πιο νέους) στο βενζινάδικο στην ταβέρνα…Όλοι αυτοί πρέπει να πειστούν πως έχουν συμφέρον να σταματήσουν τις κομπίνες και να καταλάβουν πως με συνθήματα (ακόμα και ωραία) δεν λύνονται τα προβλήματα. Με αλλα λόγια να ενηλικιωθούν. Ποιος πολιτικός έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει το λαό σαν ενηλίκους δηλαδή να τον βάλει μπροστά στις υποχρεώσεις του και να του πει την αλήθεια; Ποιος λαός έχει το θάρρος να ψηφίσει εκείνον που του λέει αλήθειες; Αυτός θα βγει κερδισμένος. Κάντε μόνοι σας τον απολογισμό του πως ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις δυο εκλογές και το δημοψήφισμα και θα βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματα.

 8. Ο/Η Panos λέει:

  του κάθε Τζήμερου. Που -πέρα από φασιστοειδές και τέρμα γραφικός- είναι αμόρφωτος και ό,τι έχει κάνει στη ζωή του ήταν κρατικοδίαιτο.

  Παραπομπές; (για το κρατικοδίαιτος, αμόρφοτος και φασίστας).

  • Ο/Η Elikas λέει:

   Αμόρφωτος (και ψευταράκος) γιατί έλεγε ότι έχει πάρει πτυχίο και δεν έχει πάρει, ενώ ο τρόπος που εκφράζεται κι αυτά που λέει δείχνουν άνθρωπο που παριστάνει τον εστέτ ενώ είναι γίδι. Κρατικοδίαιτος γιατί ως διαφημιστής (της πλάκας) σχεδόν όλες οι δουλειές που έκανε ήταν με κρατικούς φορείς όπου είχε κονέ. Φασίστας γιατί έφτασε στον ανακριτή όταν παρακίνησε δημόσια να μπουκάρουμε στη Βουλή για να ανατρέψουμε εκλεγμένη κυβέρνηση, γιατί έχει πει κατά καιρούς ένα σκασμό ρατσιστικές και άλλες ακρότητες που μόνο οι ναζί τολμάνε να ξεστομίσουν, και γιατί πρόσφατα ακόμα κι ο ακροδεξιός Σαμαράς χαρακτήρισε «ντροπή» το παραλήρημα Τζήμερου για τις παρθένες που περιμένουν στον παράδεισο τους εκατοντάδες μουσουλμάνους που σκοτώθηκαν στη Μέκκα. Link βαριέμαι να ψάχνω, ένα γκουγκλάρισμα αρκεί. Ακόμα καλύτερα, μια επίσκεψη στο Facebook και το Twitter του εν λόγω καραγκιόζη, ο οποίος στην τροφική αλυσίδα της πολιτικής βρίσκεται χαμηλότερα κι από τον νεοναζί μπράβο Καιάδα (που, αν μη τι άλλο, δεν παριστάνει τον φιλελεύθερο αστό).

 9. Ο/Η Panos λέει:

  Μάλιστα… σου ζήτησα παραπομπές κι αντί αυτών έγραψες ένα κατεβατό φληναφήματα όπου σε κάποια φάση λες «ψάξε στο google». Λογικό.

 10. Ο/Η Cpas λέει:

  Βλέπεις που όντως έχεις πολύ πλάκα? Χαρακτηρίζεις κάποιους χωρίς να έχεις καμία δικαιολογία ή έστω ένδειξη (μα καμία όμως, οι τοποθετήσεις του Τζήμερου που αναφέρεις καμια σχέση με ρατσισμό και φασισμό – τόσο που επικαλείσαι το Σαμαρα ως αυθεντία για να τις δικαιολογήσεις, ή αυτό το «σχεδόν όλες οι δουλειές του ήταν κρατικοδίαιτες» , να υποθέσω πως είσαι ο λογιστής του και έχεις τα παραστατικά που το αποδεικνύουν ή απλώς πετάς λάσπη? Περιμένω αποδείξεις, αλλιώς κάποιοι θα μπορούσαν να σε χαρακτηρίσουν ρουφιανάκο) ενώ από την άλλη με ΤΟΟΟΟΟΣΑ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ που καταδεικνύουν την απόλυτη αποτυχία Τσίπρα σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς – με τελευταίο τον ΤΡΑΓΕΛΑΦΟ της συνάντησης με τον Clinton που δεν καταλάβαινε Χριστό και ουσιαστικά δεν απαντούσε, απλά μονολογούσε λες και απευθυνόταν στα ελληνικά πρόβατα σαν την αφεντιά σου – αρνείσαι να παραδεχτείς το αυταπόδεικτο, πως πρόκειται για τον ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. Είσαι απλά γραφικός, εκτοξεύεις λάσπη χωρίς στοιχεία και κάνεις τράστια άλματα λογικής όπως από την αρχή σου τόνισα. Άλλο ένα συριζοτρόλ να υποθέσω?

  • Ο/Η Elikas λέει:

   Ίσα ρε που θέλετε και παραπομπές για να πειστείτε ότι ο Τζήμερος είναι φασίστας. Μπείτε στο Facebook και το Twitter του να δείτε με τα ματάκια σας τι ρατσιστικούς εμετούς γράφει (και πόσο δούλεμα τρώει απ’ όλους). Διαβάστε σε όποια εφημερίδα θέλετε την είδηση ότι παρενέβη εισαγγελέας όταν το θρασύδειλο σκουπίδι άρχισε να παραληρεί ότι θα κάνει πραξικόπημα (που προφανώς δεν μπορεί, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι δεν έχει κανένα σεβασμό στη δημοκρατία). Δείτε την εκπομπή της Ανίτας Πάνια που τον είχε καλεσμένο πρόσφατα, κι αυτός διψασμένος για λίγη δημοσιότητα πήγε να δείξει στο πανελλήνιο πόσο γραφικός είναι. Ψάξτε λίγο να δείτε ποιους είχε πελάτες η εταιρεία του, κι αναρωτηθείτε πώς έγινε τέτοιο θαύμα κι ο πλέον φανατικός πολέμιος του δημοσίου τα τσέπωνε από κρατικούς φορείς με τους οποίους τα ‘χε κάνει πλακάκια (προφανώς λαδώνοντας). Αγράμματα γίδια, μού το παίζετε φιλελεύθεροι και γνώστες της παγκόσμιας οικονομίας και δεν ξέρετε καλά-καλά πώς δουλεύει το Google. Σιγά μην κάτσω να φάω χρόνο να σας βρω πέντε link για την πατημένη κουράδα που θεωρείτε σοβαρό πολιτικό. Κι αν συγχύζεστε που σας αποκαλώ σκατίβλαχους επειδή θαυμάζετε τέτοια γομάρια, ρουφιανέψτε με στον Τζήμερο να μου κάνει μήνυση αν του βαστάει. Θα γελάσουμε πάρα μα πάρα πολύ όταν θα πρέπει να καταρρίψει στο δικαστήριο ότι όλα τα ΜΜΕ της χώρας πριν από καμιά βδομάδα βούιξαν για το πόσο σκατόψυχος μαλάκας μπορεί να είναι κάποιος που κοροϊδεύει νεκρούς λόγω της θρησκείας τους. Ουστ!

   • Ο/Η Panos λέει:

    Ίσα ρε που θέλετε και παραπομπές για να πειστείτε ότι ο Τζήμερος είναι φασίστας. /i>
    Όπερ έδει δείξαι.

    Αφήνω στην άκρη τις αποτυχημένες σου προσπάθειες να με προσβάλλεις (για να προσβληθώ πρέπει να πεις κάτι έξυπνο, όχι σαχλαμάρες) και σου λέω ότι βασική αρχή ενός διαλόγου είναι ότι αυτός που διατυπώνει μια θεωρία φέρει και το βάρος της αποδείξεώς της. Όταν μου λες ότι ο Τζήμερος είναι κρατικοδίαιτος πρέπει εσύ να αποδείξεις ότι είναι κρατικοδίαιτος, όχι εγώ να αποδείξω ότι δεν είναι. Το ότι δεν το κάνεις σημαίνει είτε ότι δεν έχεις αποδείξεις (άρα λασπολογείς και συκοφαντείς), είτε ότι κατάλαβες ότι έκανες λάθος αλλά αντί να το παραδεχτείς αρχίζεις τα ad hominem για να καλύψεις τη βλακεία που έκανες.

    Δε φταις εσύ, εγώ φταίω που διάβασα ένα καλογραμμένο κείμενο και νόμιζα ότι έχω να κάνω με σοβαρό συνομιλητή. Αποχωρώ.

   • Ο/Η Elikas λέει:

    Στάσου, μύγδαλα! Σε περίπτωση που διαβάσει αυτό το thread ποτέ κάποιος που δεν είναι τελείως στόκος και παρόλα αυτά έχει έστω και την παραμικρή αμφιβολία για το αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί μου, ιδού τα πειστήρια. Απολαύστε υπεύθυνα:

    O Τζήμερος καλεί σε πραξικόπημα. Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα http://bit.ly/1iLM36j

    Οι κρατικοί πελάτες της διαφημιστικής εταιρείας Reverse του Τζήμερου περιλαμβάνουν το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων, τον ΟΛΠ και φυσικά το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (παράδοξο για κάποιον που ταυτίζει τη μετανάστευση με την ανεργία των Ελλήνων – απηχώντας τη ρητορική των ναζί). Πηγή, το πελατολόγιο της Reverse στην ιστοσελίδα της: http://www.reverse.gr/customers.php
    Αν και τα πιο πολλά λεφτά τα έχει βγάλει από τις φαρμακευτικές μάλλον – που όλοι ξέρουμε ότι ποτέ δεν καταφεύγουν σε μαφιόζικες πρακτικές…

    Τζήμερος: Θέλημα του Αλλάχ οι νεκροί στη Μέκκα – «Ήδη θα ξεσαλώνουν με τις 77 παρθένες έκαστος» (και καλά καυστικό σχόλιο για το «θέλημα θεού» των θρησκόληπτων, μόνο που το ρατσιστικό μίσος ξεχειλίζει) http://bit.ly/1OGGMu9

    «Έχω και ’γω εικονικά τιμολόγια. Καμιά δεκαριά κομμάτια, μπορεί και παραπάνω. Χοντρά ποσά. Μόνο το ένα, είναι 60 χιλιάρικα.» Θάνος Τζήμερος αυτοπροσώπως, στη σελίδα του στο Facebook: https://www.facebook.com/Thanos.Tzimeros.Page/posts/342601872499123

    «Εμετικό τσογλάνι ο Τσίπρας» (μιλάμε για πολιτικά επιχειρήματα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, από άξιο συνεχιστή του διαφωτισμού) http://tvxs.gr/news/ellada/paralirima-tzimeroy-emetiko-tsoglani-o-tsipras

    Τζήμερος: «Αν η Χ.Α. είναι το αυγό, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φίδι», «η Χρυσή Αυγή ασκεί μόνο βία» (ξέπλυμα και ανιστόρητη θεωρία δύο άκρων, όπου το ένα άκρο αυτή τη στιγμή δειπνεί στον Λευκό Οίκο με τον Ομπάμα) http://www.lifo.gr/now/politics/19902

    «Στην παραδοχή πως δεν είναι πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ παρά το γεγονός ότι δήλωνε κάτι αντίστοιχο στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και σε σειρά βιογραφικών προχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος Δημιουργία Ξανά…»
    http://bit.ly/1LPGPSC

    Κοινώς, είναι ο γνωστός αμόρφωτος Ελληνάρας κρετίνος, που χώθηκε, εξαπάτησε, έγλειψε και τραμπούκισε για να γίνει κάποιος – μόνο που είναι τόσο απελπιστικά μισάνθρωπος και βλάκας που θα μείνει για πάντα μια φρικτή μετριότητα. Όπως κι οι υποστηρικτές του άλλωστε.

 11. Ο/Η Cpas λέει:

  Παλι εκτιθεσαι. Κατηγορεις το Τζημερο για κρατικοδιαιτο, ενω απο τα λινκς που εσυ ο ιδιος δινεις, προκυπτει οτι εννια στους δεκα πελατες του ειναι ιδιωτικες επιχειρησεις. Μετα ανεβαζεις το ποστ που λεει πως ειναι ληπτης εικονικων τιμολογιων σαν κατι επιληψιμο, προφανως μη εχοντας ιδεα τι ειναι το εικονικο τιμολογιο και τι σημαινει ληπτης ή εκδοτης αυτου. Απολυτη ασχετοσυνη και ολικη αγνοια, σε βαθμο που κατα λαθος εκτιθεσαι μονος σου. Τα αλλα βεβαια περι «φασιστα» και «αμορφωτου» ειναι υπερανω σχολιασμου, αφου ειναι γνωστο πως δεν ειναι φασιστας οποιος κανει ενα ειρωνικο σχολιο, ουτε αμορφωτος οποιος δεν πηρε πτυχιο. Και για την καταλυση του πολιτευματος, καλυτερα διαβασε το καταστατικο του Κκε. Αnyway, το θεμα δεν ειναι η υπερασπιση του Τζημερου – αυτο που ειναι αξιο αποριας, ειναι το οτι ενω ας πουμε για το Τζημερο κατεβαζεις τονους επιχειρηματων (εστω και αβασιμων με τονους λασπης αλλα και λογω ελλιπους καταρτισης και ολικης αγνοιας) για να τον κατακρινεις, για τον Αλεξις που εφερε κεφαλαιακους ελεγχους, απετυχε παταγωδως στο μεταναστευτικο, μας εφερε στα προθυρα χρεωκοπιας και οι τραπεζες χρειαζονται νεα κεφαλαιοποιηση με λεφτα που θα πληρωσουμε παλι ολοι μας, μας εφερε Ζωη, Ραχηλ, Στρατουλη, Λαφαζανη Καμμενο και Βαρουφακη, μας κοστισε 30000 θεσεις εργασιας και αφηνει ελλειμμα ενω παρελαβε πλεονασμα, μας κανει διεθνως ρεζιλι επειδη δεν θελει μεταφραστη, προσλαμβανει επιορκους στο δημοσιο και βολευει τη γυναικα του και τα αδερφοξαδερφια του – και ολα αυτα πριν μιλησουμε για το προγραμμα Θεσσαλονικης με τα 12 δις παροχες και τις υπολοιπες τραγελαφικες προεκλογικες υποσχεσεις – εχεις μονο να του χαιδεψεις τα αυτια με τιτλο «τωρα θα τα ακουσεις». Αστο σου λεω εκτιθεσαι.

  • Ο/Η Elikas λέει:

   Είσαι πιο γραφικός κι από τον Αυλωνίτη να παίζει λατέρνα στα σοκάκια της Πλάκας. Μπορώ να σου βρω δεκάδες ακόμα αποδείξεις για όσα λέω για τον Τζήμερο (ιδίως δηλώσεις του γεμάτες ρατσιστικό μίσος), αλλά για σένα πάντα θα είναι ένας φιλελεύθερος που τον χτυπάει το κατεστημένο της αριστεράς (άγνωστο γιατί, αφού ούτε 1% δεν μπορεί να πάρει σε εκλογές ο άχρηστος). Όσο για τον Τσίπρα, όσα παραθέτεις είναι οι υποκειμενικές εκτιμήσεις σου και όχι πειστήρια εναντίον του. Μόνο και μόνο το ότι πιστεύεις ότι παρέλαβε πλεόνασμα και βόλεψε τη γυναίκα του (η οποία έχει περισσότερες επιστημονικές δημοσιεύσεις από τον Φορτσάκη που έγινε πρύτανης, και απλά διορίστηκε συμβασιούχος στην Κοζάνη με 3 και 60) δείχνει πόσο άσχετος και παραπληροφορημένος είσαι. Σε λίγο θα μας πεις ότι ο Άδωνις είναι κεντροδεξιός ευρωπαϊστής και ο Σταύρος Θεοδωράκης πολέμιος της διαπλοκής. Σταμάτα να ρεζιλεύεσαι κι άλλο, κρίμα είναι.

 12. Ο/Η Cpas λέει:

  Οι παραπομπές που έδωσες για τα «εικονικα» τιμολόγια αλλά και για να αποδείξεις το πόσο «κρατικοδίαιτος» είναι ο Τζήμερος, απέδειξαν σε όλους πως αφενός δεν έχεις συναίσθηση του τι διαβάζεις (αν όντως διαβάζεις), αλλά και πως είσαι παντελώς άσχετος σε απλά χειροπιαστά θέματα οικονομικής φύσεως – επομένως δεν είσαι σε θέση να κατανοήσεις ούτε τα λεγόμενα του Τζήμερου αλλά και ούτε οποιουδήποτε άλλου που δεν απευθύνεται σε ήλίθιους, με αποτέλεσμα να γίνεσαι ρεζίλι δημοσίως με αποκλειστικά δική σου υπαιτιότητα. Επομένως είναι προφανές πως τα περι «ρατσισμου» που εμπεριέχουν πολύ πιο αφηρημένες έννοιες, σίγουρα δεν περιλαμβάνονται στη σφαίρα της αντιληπτικής σου ικανότητας, οπότε ή τα χρησιμοποιείς εσφαλμένα (όπως π.χ. το οτι όποιος επιθυμεί έλεγχο εισροών στα σύνορα είναι φασίστας) ή παραπλανείς σκόπιμα όσους σε διαβάζουν. Τώρα, το ότι όλα τα γεγονότα που που ανέφερα από τη μέχρι τώρα πορεία του Αλέξις είναι…»υποκειμενικές εκτιμήσεις», απλώς σε εκθέτει ακόμα περισσότερο, αποδεικνύοντας πως η νοητική σου στάθμη υπολείπεται κατά πολύ του μέσου όρου αφού αδυνατείς να αντιληφθείς τι σημαίνει η απλή λέξη «γεγονός». Νομίζω πως έχω αρχίσει να σε λυπάμαι, που προσπαθείς φανατικά να αποδείξεις τα μη αποδεικτέα, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσεις το τερας της ανεπάρκειάς σου.

  • Ο/Η Elikas λέει:

   «Νομίζω πως έχω αρχίσει να σε λυπάμαι, που προσπαθείς φανατικά να αποδείξεις τα μη αποδεικτέα, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσεις το τερας της ανεπάρκειάς σου».

   Αυτό ακριβώς, μόνο που εγώ δεν σε λυπάμαι καθόλου. Απλά σε βαριέμαι, όπως βαριέμαι όλους τους αμόρφωτους Ελληνάρες που φαντασιώνουν ότι είναι καλλιεργημένοι Ευρωπαίοι και έχουν για πρότυπο συνοικιακούς νοσταλγούς της χούντας. Άντε, πες την τελευταία λέξη και πήγαινε στο καλό.

  • Ο/Η vagelis λέει:

   Αποδεικνύοντας πως η νοητική σου στάθμη υπολείπεται κατά πολύ του μέσου όρου αφού αδυνατείς να αντιληφθείς τι σημαίνει η απλή λέξη «γεγονός».

   Συμφωνώ με τον Cpas
   Και για να το αποδείξω θα πω το εξης:
   Kάθεσε και μιλάς μαζί του , αρκετές φορές μου ήρθε να πάρω μερος στην συζήτηση αλλά λέω άσε, με πόσο μαλάκα πας να μπλέξεις?

  • Ο/Η Γιώργος Χανιά λέει:

   Έλα ρε φίλε μας κούρασες πιά!!! Κάνε καμμιά βόλτα αλλού και βρες κάποιους με λιγότερες νευρικές αντοχές στις ανοησίες σου!!!

 13. Παράθεμα: Και τώρα Αλέξη, θα τ’ ακούσεις | Αγώνας της ΚρήτηςΑγώνας της Κρήτης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s