Δε μας χέζεις ρε Γκαργκάνα;

Βγήκε πάλι ο μεγάλος Μανιτού του εγχώριου νεοφιλελευθερισμού και έκανε βαρυσήμαντες δηλώσεις για την πορεία της οικονομίας. Άσχημα τα πράγματα παιδιά, είπε. Πρέπει να ζοριστούμε κι άλλο. Εντάξει αρχηγέ, αφού είναι έτσι όπως τα λες, να κάνουμε λίγο κράτει στις ανεξέλεγκτες καταναλωτικές μας συνήθειες και να δεχτούμε ένα προσωρινό πάγωμα μισθών. Ακόμα και περικοπή αν χρειάζεται. Και με το ασφαλιστικό, μην ανησυχείς – κάνε παιχνίδι. Στο κάτω-κάτω εσύ ξέρεις καλύτερα τα νούμερα για τη μείωση του ρυθμού ανάπτυξης και για την αύξηση του πληθωρισμού. Τα ‘χεις μελετήσει, έχεις ολόκληρα επιτελεία που ασχολούνται μέρα-νύχτα να βγάλουν άκρη, τα ‘χεις υπολογίσει ξανά και ξανά, τα ‘χεις συζητήσει ακόμα και με τον Αλογοσκούφη, το μεγάλο Φαραώ της ανθηρής οικονομίας μας. Έστω λοιπόν ότι είναι έτσι ακριβώς όπως τα λέτε, οπότε να σφιχτούμε λίγο ακόμα. Θα τα βγάλουμε πέρα, όπως έκαναν κάποτε οι ηρωικοί παππούδες μας που πρωτοφόρεσαν παπούτσια στα δεκαοχτώ τους. Όπως κάνουν τώρα οι μετανάστες που δουλεύουν σκλάβοι στα θερμοκήπια. Κανένα πρόβλημα.

Μία ερωτησούλα μόνο αν μου επιτρέπετε αξιότιμε κύριε Γενικέ Γαμάω της Τράπεζας της Ελλάδος:

Εσείς θα τσοντάρετε τίποτα;

Γιατί πριν προτείνετε να βάλετε χέρι σε μισθούς και συντάξεις που έχουν ξεπεράσει εδώ και πολλά χρόνια τα όρια της γελοιότητας, ίσως θα έπρεπε να κοιτάξετε αν μπορείτε να εξοικονομήσετε κατιτίς από τον εαυτό σας και τους φίλους που σας πλαισιώνουν. Το ξέρω ότι δεν είναι σωστό να φέρνεις τους φίλους σου σε δύσκολη θέση, αλλά εσείς είπατε πρώτος ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει να κάνουμε θυσίες. Πηγαίντε λοιπόν να βρείτε αυτούς που τους περισσεύουν κάποια φράγκα παραπάνω και που η απληστία τους ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την όλη κατάσταση. Προσπαθήστε να τους πείσετε. Χρησιμοποιείστε βία αν χρειαστεί, εσείς ξέρετε καλύτερα. Εμείς μαζί σας, σας δίνουμε και κάνα χεράκι αν θέλετε να τα μαζέψουμε παρέα. Άλλωστε, δικά μας είναι.

Για να μη μπερδευτείτε, σας έχω φτιάξει μια λίστα πιθανών περικοπών:

  • Τράπεζα της Ελλάδος (ξεκινώντας από τις αμοιβές της διοίκησης)
  • Τα κέρδη όλων των κρατικών και ιδιωτικών τραπεζών, καθώς και οι προμήθειες των στελεχών τους (από ταμία και πάνω)
  • Βγενόπουλοι, Μπαινόπουλοι και λοιποί μεγαλοεπιχειρηματίες και επενδυτές (επώνυμοι και όχι μόνο)
  • Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης (και τα λαμπρά αστέρια τους)
  • Πρωθυπουργός της Ελλάδας (και το στενό του περιβάλλον)
  • Υπουργικό Συμβούλιο (πακέτο με υφυπουργούς και γενικούς Φαρισαίους)
  • Όλοι οι άμεσα υφιστάμενοι κρατικοί λειτουργοί (αιρετοί και μη)
  • Οι φίλοι τους, οι συγγενείς τους και οι κομματικοί συνοδοιπόροι τους
  • Έλληνες βουλευτές και ευρωβουλευτές, μαζί με όσους στηρίζουν την εκλογή τους
  • Τοπική αυτοδιοίκηση και διάφοροι μεγαλοπαράγοντες με άκρες
  • Κάτι τύποι που κυκλοφορούν με Καγιέν στην παραλιακή και δεν ξέρει κανείς τι δουλειά κάνουν (συνήθως δηλώνουν εργολάβοι)
  • Οι βίζιτες που τους παντρεύονται (και τους τρώνε μετά τα λεφτά σε λίφτινγκ)
  • Οι κάθε λογής μαφιόζοι και οι συνεργάτες τους (ιθαγενείς και μη)
  • Κερδοσκόποι με γραβάτα ή γαλότσα (από χρηματιστήριο μέχρι λαϊκή)
  • Φοροφυγάδες (της προκοπής, άστε τους ψιλικατζήδες για μετά),
  • Λοιποί εφοπλιστές, βιομήχανοι και πετρελαιάδες (έστω όσους μπορείτε να αγγίξετε)
  • Οι παπάδες φυσικά (παραλίγο να τους ξεχάσω)
  • Τα περιβόητα πολυεθνικά συμφέροντα, καθώς και τα ξένα κέντρα εξουσίας (πλάκα κάνω, δε σας παίρνει μ’ αυτούς – αρκεστείτε στους υπόλοιπους)
  • Όλο και κάποιον ξεχνάω, αλλά αυτοί μάλλον επαρκούν για τη δουλειά που τους θέλουμε

Λοιπόν, με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς, νομίζω ότι αν ξηλωθούν λίγο έστω και οι μισοί από τους παραπάνω, θα καταφέρουμε να μαζέψουμε κάνα τρισεκατομύριο ευρώπουλα μέχρι το καλοκαίρι. Και λίγα λέω. Πολύ λίγα.

Πόσο μεγάλη είναι η τρύπα που θέλουμε να καλύψουμε είπαμε;

Υ.Γ. Κοινοποίηση σε κύριο Κουκιάδη (πρόεδρο της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα εργασικά). Σαν τους λαγούς πετάγονται οι άτιμοι. Μέσα από καπέλα…

This entry was posted in ...και πολλα αλλα, υπεροψιες, αγριαδες, καφριλες. Bookmark the permalink.

9 Responses to Δε μας χέζεις ρε Γκαργκάνα;

  1. Ο/Η Elikas λέει:

    Άει σιχτίρ, πάνω που απέφυγα τον πειρασμό να γράψω κάτι για την παγκόσμια ημέρα της Γης και την ξεφτίλα του Κυότο.

  2. Ο/Η STAIN λέει:

    ΑΥΤΟΣ Ο ΓΚΑΡΓΚΑΝΑΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΑ ΜΑΓΟΥΛΑΚΙΑ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ;;;

  3. Ο/Η Herr K. λέει:

    Φυσικα κι εχει δουλεψει Στέιν. Δηλαδή αν δεν μαζευεις φραουλες σημαινει οτι δεν δουλευεις;
    Ελικα, δεν νομιζω οτι οι αμοιβες πολιτικων και παπαδων ειναι υπερογκες (εκτος αν συμπεριλαμβανεις και τα «τυχερά»). Ουτε της συντριπτικης πλειοψηφιας των δημοσιογραφων – αλλο βεβαια το για ποιον δουλευουν

  4. Ο/Η Elikas λέει:

    STAIN

    Το θέμα δεν είναι αν ο όποιος Γκαργκάνας έχει δουλέψει ή όχι. Το θέμα είναι ότι τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι που αναφέρονται στη λίστα έχουν το περιθώριο να στερηθούν κάποια από τα κέρδη τους προκειμένου να στηρίξουν μια οικονομία που παραπαίει εξαιτίας τους.

    Herr K.

    Εννοείται ότι συμπεριλαμβάνω τα «τυχερά» (μίζες, δώρα, κλπ) των πολιτικών. Όταν αναφέρομαι σε παπάδες εννοώ την εκκλησιαστική περιουσία και το παχυλό κομπόδεμα της ανώτατης ιεραρχίας, όχι το μισθό του παπά της ενορίας. Όσο για τους δημοσιογράφους, μίλησα μόνο για τα ΜΜΕ (δηλαδή τους ιδιοκτήτες) και τα «λαμπρά αστέρια τους».

  5. Ο/Η DPurpler λέει:

    Την ώρα που ακόμα και οι βιομήχανοι (!!!) συμφώνησαν ότι οι αυξήσεις είναι της πλάκας και στήριξαν (ξανά!!!) την απεργία τον Δεκέμβρη, ο Γκαργκάνας τον χαβά του!

    Ποιός θα θέσει κάποτε τα κατάλληλα ερωτήματα σε αυτούς τους κυρίους; Να δούμε τι θα απαντήσουν δηλαδή. Μεγάλη περιέργεια έχω.

  6. Ο/Η ange-ta λέει:

    Συγνώμη, αλλά επειδή βαριέμαι να διαβάζω, γι αυτον τον ¨»Μανιτού», εχεις γράψει για το μηνιάτικο του?
    πόσα παίρνει αυτός ο φουκαράς που μας δίνει συμβουλές καθε τρεις και λίγο?

    10.000?
    20.000?
    30.000?
    .
    .
    100.000?
    200.000?
    300.000?
    400.000?
    700.000?

    πόσες χιλιάδες, γιατι κουράζεται ο καημενος παρότι δεν μαζεύει βρούβες ή φράουλες…..

    Τώρα με τοοοοοοσες χιλιάδες, να δεις εγω τι συμβουλες που θα σας έδινα, άσε που θα προλάβαινα να κοψω και καμιά φράουλα!

  7. Ο/Η Elikas λέει:

    DPurpler

    Βιομηχανικότεροι των βιομηχάνων, βασιλικότεροι των βασιλέων. Λαγοί της κούρσας της απληστίας, που ο μοναδικός ρόλος τους είναι να βγαίνουν και να ανακοινώνουν τη δήθεν αναγκαία θέσπιση αντιλαϊκών μέτρων, προκαλώντας μια κακοσκηνοθετημένη δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση. Έτσι ώστε να βγαίνει ο κάθε Καραμανλής καλός – που όμως στο τέλος θα σκύψει κι αυτός το κεφάλι και θα αποδεχτεί με πόνο ψυχής ότι πρέπει να κοπούν και φέτος οι αυξήσεις. Είναι τόσο παλιό το κόλπο, που αμφιβάλλω ότι υπήρχαν πουτάνες όταν εφευρέθηκε…

    ange-ta

    Κάθε φορά που κάποιος εκτοξεύει το κλασικό επιχείρημα για τον υπέρογκο μισθό του κάθε Γκαργκάνα, το αντεπιχείρημα του καπιταλιστικού συστήματος είναι κατά βάση παιδαριώδες. Αυτός είναι ένας σου λένε, ή άντε δέκα, εκατό, το πολύ χίλιοι. Όσο και να παίρνουν, είναι τόσο μεγάλο το κρατικό έλλειμα που δεν καλύπτεται από τις δικές τους περικοπές. Μόνο που δεν πρόκειται για χίλιους αλλά για πολύ περισσότερους. Οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις καθαρίζουν με το ζόρι καμιά διακοσαριά χιλιάδες ευρώ το χρόνο (ψίχουλα για να τους θεωρήσει κανείς πλουτοκρατία), αλλά πολλές φορές βγάζουν δεκάδες εκατομμύρια – κι όχι πάντα με νόμιμους τρόπους. Είναι πραγματικά ελάχιστοι αυτοί που τα δικαιούνται (αν δεχτούμε ότι κάποιος δικαιούται να είναι ζάπλουτος σε ένα κόσμο πεινασμένων) και μετριούνται στα δάχτυλα αυτοί που τα κέρδισαν επειδή ήταν απλά μάγκες και σωστοί επιχειρηματίες. Όλοι οι άλλοι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι λαμόγια. Μεσάζοντες, παπαγαλάκια, βαποράκια, και άλλα χαριτωμένα επαγγέλματα του ανθηρού κλάδου της παραοικονομίας. Μία αριστοκρατία με τα όλα της, που φαίνεται να αγνοεί ότι πάντα σε κάποια γωνία θα παραμονεύουν γκιλοτίνες.

  8. Ο/Η Кроткая λέει:

    μήπως να αυτοκτονούσαμε όλοι μαζί για να τους διευκολύνουμε; δεν θα λυνόταν έτσι το πρόβλημα με την άυξηση του ορίου επιβίωσης… ε, παρντόν διαβίωσης ήθελα να πω?

  9. Ο/Η Elikas λέει:

    Σιγά μην αυτοκτονήσουμε Κροτ. Το πολύ-πολύ να τους βοηθήσουμε να πάνε να πνιγούνε. Αν και μέρες που είναι, ας φανούμε καλοί Χριστιανοί κι ας προσπαθήσουμε να γυρίσουμε λίγο και το άλλο μάγουλο…

    Μόλις χωνέψουμε το αρνί όμως, η ανακωχή τέρμα.

Σχολιάστε