Ψηφιακή Φασολάδα (updated)

Διαβάστε πρώτα εδώ, εδώ , εδώ και εδώ. Και δείτε κι ένα κατατοπιστικό βίντεο:

Και ξαφνικά εντελώς, ανέκυψε μείζον θέμα Βασιλάκου.  Ο οποίος όντως φαίνεται να έχει ξεπεράσει τα όρια, ιδίως όταν προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτός κι άλλοι πενήντα πιστοί στρατιώτες του ταξίδεψαν μέχρι τις Βρυξέλλες για να γονατίσουν το θηρίο κοτζάμ Ευρωπαϊκής Ένωσης, διεκδικώντας με επιτυχία τα ψηφιακά μας δικαιώματα.

Αλληλούια! Τώρα ξέρουμε σε ποιον χρωστάμε την ελευθερία μας. Αν και θα πρέπει να μην το παραξηλώνουμε με τις αηδίες που γράφουμε στα μπλογκζ, γιατί το άγρυπνο μάτι της ηλεκτρονικής δίωξης καραδοκεί για να προστατεύσει το ευσεβές ποίμνιο.

Για κάποιον περίεργο λόγο, δεν πείθομαι ότι είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Ή έστω ότι οφείλουν να είναι έτσι…

Χωρίς αμφιβολία, ο καθένας έχει δικαίωμα να προσπαθεί να κάνει καριέρα σ’ αυτή τη χώρα. Γιατί όχι κι ένας blogger; (ή οποιοσδήποτε άλλος επιθυμεί να εξαργυρώσει την πολυετή θητεία του στο μέσο). Και πολύ καλά θα κάνει μάλιστα. Άλλο αυτό όμως κι άλλο το να διατυπώνει πολιτικό λόγο (εντελώς συμπτωματικά, υποστηρικτικό για την εξουσία) παριστάνοντας τον εκλεκτό της ανώνυμης (και ψευδώνυμης) μάζας. Ώπα! Δεν θυμάμαι να ψήφισα ποτέ πρόεδρο της «Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ» (στις αρμοδιότητες της οποίας αυτομάτως περιλαμβάνομαι). Και άρα δεν αποδέχομαι τον υποτιθέμενο θεσμικό ρόλο που κάποιοι του έχουν  αδιαφανώς παραχωρήσει.

Ενδεχομένως να ήρθε επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου για να αντικατασταθεί ο Βασιλάκος από κάποιον άλλο. Ή κάποιους άλλους. Που θα εκπροσωπούν (άτυπα έστω)  την ελληνική (και όχι ελληνόφωνη) διαδικτυακή κοινότητα απέναντι στο κράτος, την Ε.Ε ή ακόμα και τον Ο.Η.Ε. Θα μιλούν δηλαδή εξ ονόματος ενός ανομοιογενούς και άναρχου πλήθους άνω του ενός εκατομμυρίου χρηστών του ίντερνετ, που θα περιλαμβάνει από τους φανατικούς του twitter μέχρι τη θείτσα που παλεύει να στείλει ένα attachment. Θα έχουμε κι εμείς λοιπόν το συμβούλιο των σοφών μας. Πόσο δημοκρατικό…

Όχι φυσικά ότι έχει νόημα να μιλήσει κανείς για δημοκρατικές διαδικασίες στο διαδίκτυο. Δεν υφίσταται η έννοια «εμείς» (που τόσο αρέσκεται να χρησιμοποιεί ο κύριος Βασιλάκος), ώστε να έχει νόημα να στηθούν εικονικές εκλογικές αναμετρήσεις. Ευχαριστώ πολύ, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι χρειαζόμαστε εκπροσώπους. Ούτε προστάτες που λιγουρεύονται τις ψήφους μας. Μόνοι μας ή ενωμένοι, όσοι και όποιοι, έχουμε τα πληκτρολόγια μας για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας – αν και όποτε χρειαστεί…

Δεν είναι λοιπόν απλά υπερφίαλο το να ισχυρίζεται κάποιος από εμάς ότι «ελέω Θεού» ανέλαβε να παίξει τον Μωυσή για να μας οδηγήσει στην αγορά της ηλεκτρονικής επαγγελίας (ή παραγγελίας, το ίδιο κάνει). Είναι επικίνδυνο. Γιατί μεθαύριο αυτός ο κάποιος (κι όχι απαραίτητα ο Βασιλάκος) θα βάλει την υπογραφή του για να νομιμοποιήσει τα ανομιμοποίητα. Και θα είναι πολύ αργά πλέον για να αμφισβητήσουμε την εξουσία που τόσο απερίσκεπτα αφήσαμε να αρπάξει.

Και θα μείνουμε έτσι; Χωρίς φορείς; Χωρίς θεσμικά όργανα; Χωρίς ούτε μια απλή ένωση προσώπων που θα διασφαλίζει πού και πού τα στοιχειώδη κεκτημένα μας;

Άντε πάλι αυτό το «μας». Συγγνώμη, μου ξεφεύγει μερικές φορές…

Ας κάνει ο καθένας ό,τι νομίζει. Από το να ιδρύσει την «ακαδημία των σοφών μπλόγκερς» μέχρι να επιδιώξει να γίνει Βασιλάκος στη θέση του Βασιλάκου – ή να οργανώσει μία διαδικτυακή κινητοποίηση  που θα βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Ή ας μην κάνει απολύτως τίποτα. Δεν έχει και καμιά υποχρέωση άλλωστε να συμμετάσχει σε τέτοια παιχνίδια.

Το σωστό θα ήταν βέβαια να καταστρέψουμε το δαχτυλίδι, γιατί λένε ότι όποιος το φοράει τρελαίνεται.

Update (15/10/08, 20:45):

Διαβάστε και την φοβερή E-DiVa, που «υπερασπίζεται» (με το βαμβάκι) τον Πρόεδρο και τα έργα του.

This entry was posted in υπεροψιες, αγριαδες, δικτυολογιες. Bookmark the permalink.

26 Responses to Ψηφιακή Φασολάδα (updated)

  1. Ο/Η ioudas λέει:

    Το δυστύχημα είναι ότι όλοι αυτοί οι «εκπρόσωποι, έρημοι κι απρόσωποι» δημιουργούν ένα προφίλ των χρηστών του ιντερνετ και ιδιαίτερα των bloggers που προσωπικά το βρίσκω χειρότερο κι από αυτό των Ελλήνων δημοσιογράφων.

  2. Ο/Η athinovio λέει:

    κάποιος (κι όχι απαραίτητα ο Βασιλάκος) θα βάλει την υπογραφή του για να νομιμοποιήσει τα ανομιμοποίητα.

    αυτό είναι πολύ πιθανό.
    σε τέτοια περίπτωση το μόνο που μένει είναι να εγκαταλείψουμε το πληκτρολόγιο και το blogging

  3. Ο/Η pølsemannen λέει:

    Ίσως και ψηφιακή αγελάδα.

    Φαίνεται τελικά ότι τα κατεστημένα μέσα μαζικής εξημέρωσης, ( c Τζιμακος), αισθάνονται πολύ ανετότερα, εάν η τρικυμισμένη, πολύχρωμη και πολυιδεολογική Macédoine de légumes των ιστολόγων, μπει σε κάποιο καλούπι με «εκπροσώπους», «Πρόεδρο» κλπ.

    Γιατί;

    Μα διότι οι αφελείς θεωρούν ότι έτσι θα είναι ευκολότερα ελέγξιμη και χειραγωγίσιμη. Και είτε μας αρέσει, είτε όχι το παιχνίδι παγκοσμίως αυτό είναι.

    «Να τους τα αρπάξουμε και να τους ελέγχουμε».

  4. Ο/Η Elikas λέει:

    ioudas

    Ο εν λόγω «εκπρόσωπος» έχει δύο σημαντικά προσόντα: συμπυκνώνει όλα τα αρνητικά στερεότυπα που κυκλοφορούν για τους χρήστες του ίντερνετ και παράλληλα γλείφει την επίσημη εξουσία. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να τον εφεύρουν…

    athinovio

    Αν είναι να εγκαταλείπουμε κάτι που μας αρέσει και μας εκφράζει κάθε φορά που ξεπηδάει ένας παραγοντίσκος τέτοιου τύπου, θα έπρεπε να έχουμε ήδη μεταναστεύσει σε άλλο πλανήτη.

    Πόλσε

    Καθόλου αφελείς δεν είναι όσοι επιδιώκουν τη μαζική χειραγώγηση μέσω φανταστικών εκπροσώπων. Αφελείς είμαστε όλοι οι υπόλοιποι που δεν επιδεικνύουμε ανάλογα αντανακλαστικά στο να στείλουμε τους διάφορους «εκπροσώπους» γρήγορα στα σπίτια τους.

  5. Ο/Η Allu Fun Marx λέει:

    Ίσως ο Βασιλάκος να προσπαθεί να κάνει αυτό που κάναν κάποιοι άλλοι μέσω της πολιτικής, του συνδικαλισμού κλπ: να επιβιβαστεί στο όχημα της εξουσίας. Δικαίωμά του να το κάνει, αλλά όχι εν ονόματί μας.
    Ο Βασιλάκος εκπροσωπεί τον εαυτό του και τους κολλητούς του, που είναι μέλη (αν υπάρχουν δηλαδή μέλη) της Ένωση Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ (Ε.Ε.Χ.Ι)
    Και δεν θα πέσω στην παγίδα να βάλω μπανεράκι «δεν με εκπροσωπεί η Ε.Ε.Χ.Ι», γιατί με τον τρόπο αυτό είναι σαν να λέω ότι όλοι οι υπόλοιποι χρήστες που δεν έχουν αυτό το μπανεράκι εκπροσωπούνται από τον Βασιλάκο.

  6. Ο/Η αντιδρασεξ λέει:

    Ο τύπος θέλει σίγουρα κράξιμο.
    Για το μπανεράκι που σκέφτηκα και εγώ, έχει ένα δίκιο ο ΑΦΜ.
    Ένα μπανεράκι όμως με θέμα » Η ΕΕΧΙ και ο Βασιλάκος εκπροσωπούν τα λιγοστά μέλη τους» δεν θα ήταν άσχημο.
    Στο site τους λέει ότι «Η ΕΕΧΙ είναι σωματείο μη κερδοσκοπικό που ιδρύθηκε από 58 συμπολίτες μας το 1993 για να προσφέρει φτηνές συνδέσεις στο Internet χωρίς χρονικό περιορισμό».
    Από που και ως που εκπροσωπεί τους χρήστες? Το καταστατικό της έχει κάτι τέτοιο ως σκοπό? Και πως θα μπορούσε?
    Νομίζω ένα μαζικό κράξιμο επιβάλλεται.

  7. Ο/Η manoussakis giorgos λέει:

    νομίζω ότι μπορούν να φτιαχτούν κι άλλες τέτοιες ενώσεις, σωματεία κλπ.

    όποιος θέλει μπορεί να το κάνει χωρίς να τον εμποδίσει ο βασιλάκος ή κάποιος άλλος.

    το πρόβλημα είναι μάλλον στον τίτλο της ένωσης του βασιλάκου, που δημιουργεί εντυπώσεις.

    όμως οποιοσδήποτε σοβαρός συνομιλητής συνήθως ρωτάει ¨πόσα μέλη έχετε»;

  8. Ο/Η Elikas λέει:

    Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ή έχει να κάνει με το περιεχόμενο του post μου, αλλά η σύνδεση μου στο ίντερνετ σήμερα σέρνεται άσχημα. Μάλλον θα πρέπει να καλέσω τον Πρόεδρο να επιληφθεί του θέματος…

    Allu,

    Το μπανεράκι το έχω αναρτήσει εδώ και μήνες. Δε νομίζω ότι συνεπάγεται πως όσοι δεν το έχουν βάλει εκπροσωπούνται από οποιονδήποτε. Κατά τ’ άλλα συμφωνούμε.

    αντιδρασέξ

    Την τελευταία φορά που το είχα ψάξει, δεν είχα καταφέρει να βρω κανένα άλλο πρόσωπο πέρα από τον ίδιο τον Βασιλάκο. Η Ένωση (όλων των) Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ είναι ένας και μόνο τύπος – ή τουλάχιστον αυτός βγαίνει μπροστά. Ποιοί τον εξέλεξαν; Τι λέει το καταστατικό τους; Ποιοι είναι οι πόροι τους; Ποιος είναι ο θεσμικός τους ρόλος και από ποιον αναγνωρίστηκε; Αυτά και πολλά άλλα θα ήθελα να βγουν στην επιφάνεια. Για να τελειώσει επιτέλους αυτή η κοροϊδία.

    manoussakis giorgos

    Φυσικά και μπορεί κάποιος άλλος (ή άλλοι) να προβεί σε αντίστοιχες κινήσεις. Το θέμα όμως είναι με τι κίνητρα συνομιλεί κανείς με την εξουσία, τι ακριβώς πρεσβεύει και πώς νομιμοποιείται να εκπροσωπεί ανθρώπους που αγνοούν ακόμα και την ύπαρξη του. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με έναν επαγγελματικό κλάδο, όπου είναι δύσκολο να στήσει κάποιος έναν συνδικαλιστικό φορέα-μαϊμού. Πατώντας πάνω στο αφηρημένο «χρήστες ίντερνετ», κάποιος κύριος μπαίνει σε επιτροπές, κάνει εκπομπές και σε λίγο θα προσυπογράφει διατάξεις που μας αφορούν. Αν αυτό δεν είναι εκτροπή, αναρωτιέμαι τι είναι.

  9. Ο/Η antidrasi&sex λέει:

    Για να τους/του δώσω ένα credit, το καταστατικό τους υπάρχει στη σελίδα τους. Οι στόχοι του σωματείου έχουν να κάνουν με διευκολύνσεις και παροχές προς τα μέλη και οργάνωση σεμιναρίων. Πουθενά δεν υπάρχει αναφορά για «εκπροσώπηση των χρηστών».
    Όσο για θεσμικό ρόλο, δεν έχουν ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να έχουν. Αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα ΚΑΜΜΙΑ ΜΚΟ δεν μπορεί να έχει θεσμικό ρόλο.

  10. Ο/Η Elikas λέει:

    antidrasi&sex

    ΟΚ, τότε λοιπόν να θεωρήσουμε πως η ΕΕΧΙ είναι ωφέλιμη ή έστω ακίνδυνη. Κι αν δεν είναι, υποθέτω πως θα το πληροφορηθούμε στην πορεία…

    Εμένα πάντως κάτι μου βρωμάει. Λίγο τα άδεια περίπτερα στις εκθέσεις, λίγο τα πολλά πόστα που κατέχει ο Πρόεδρος, λίγο τα διάφορα «εμείς διεκδικήσαμε και πετύχαμε» στην τηλεόραση, λίγο η εμμονή με την ασφάλεια του διαδικτύου (και λιγότερο με την ελευθερία του), λίγο η ακατάπαυστη γκρίζα (ενημερωτική) διαφήμιση προϊόντων, λίγο η αδιαφάνεια όσον αφορά τα πρόσωπα και τους πόρους πίσω από όλες αυτές τις σελίδες/οργανώσεις (ΕΕΧΙ, Ψηφιακή Ελλάδα, Dart, κλπ).

    Δεν θα κάτσω να ψάξω τα ηλεκτρονικά και μη ίχνη κανενός γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος μου. Αλλά καλό θα ήταν κάποιος να μπει στον κόπο να δει τι ακριβώς εξυπηρετεί όλη αυτή η ιστορία και ποιοι συναλλάσσονται με ποιους. Γιατί τυπικά μπορεί να μην υφίσταται θεσμικός ρόλος, αλλά η σύμπνοια με το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο είναι οφθαλμοφανής. Και γίνεται εξ ονόματος μας (ελλείψει θεσμοθετημένου συλλογικού οργάνου).

  11. Ο/Η Elikas λέει:

    Και κάτι ακόμα:

    Όλα αυτά τα φούμαρα που πετάει ο Βασιλάκος για την ανωνυμία και την δήθεν προστασία του αθώου χρήστη από κακόβουλες επιθέσεις μέσω μπλογκς (!) δεν μπορεί να οφείλονται σε ασχετοσύνη. Αν μη τι άλλο, ο άνθρωπος έχει ασχοληθεί αρκετά με το διαδίκτυο για να ξέρει ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Αναρωτιέμαι αν επιθυμεί να θολώσει τα νερά και να συνδέσει έμμεσα το δικαίωμα στην ψευδωνυμία με παράνομες πράξεις για να ανοίξει τον δρόμο στη δίωξη (άτυπα νομιμοποιώντας το δικαίωμα παρέμβασης για πλημμελήματα μέσω ίντερνετ) ή απλά σκοπεύει να μας πουλήσει κάποιο προϊόν που θα μας κάνει πιο ασφαλείς.

    Ή ενδεχομένως εγώ να έχω γίνει παρανοϊκός και να μην τρέχει τίποτα…

  12. Ο/Η antidrasi&sex λέει:

    Ωπα, παρεξήγηση!
    Δεν πιστεύω ούτε ότι είναι ακίνδυνος, ούτε κάτσε περίμενε και θα δούμε, ούτε πολύ περισσότερο ωφέλιμη!
    Το credit το έδωσα γιατί δεν έχουν όλοι το καταστατικό τους ελεύθερα να μπορεί να το δει καθένας, και αυτό είναι προς τιμήν τους -του.
    Τα υπόλοιπα τα έθεσε ως επιχειρήματα ενάντια στην πρακτική που ακολουθεί ο Βασιλάκος.
    Δλδ, από τη στιγμή που άλλα λέει το καταστατικό σου, πως βγαίνεις και μιλάς εκ μέρους των χρηστών?
    Και για τον θεσμικό ρόλο, το έβαλα σαν πληροφορία για να ξέρουμε που είμαστε. Δλδ, αν αύριο μεθαύριο επικαλεστεί κανένας «θεσμικό ρόλο».
    Γενικώς, είμαι μαζί σου!

  13. Ο/Η Elikas λέει:

    antidrasi&sex

    Δεν σε παρεξήγησα, απλά το τράβηξα λίγο στα άκρα.

    Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα πολυάριθμα μέλη της διαδικτυακής κοινωνίας φαίνεται πως έχουν καλύτερα πράγματα να κάνουν από το να ασχολούνται με τον Πρόεδρο και τις διασυνδέσεις του. Ίσως να έχουν δίκιο και να μην αξίζει να χάνει κανείς το χρόνο του για τέτοια φαινόμενα.

    Ίσως όμως η ολιγωρία αυτή στο να αντιδράσουμε αποδειχτεί καταστροφική.

  14. Ο/Η antidrasi&sex λέει:

    Εγώ μαζί σου είμαι…
    Δεν ασχολούμαστε εδώ, δεν μας αφορά εκεί, σιγά το πράγμα παραπέρα και ξαφνικά προσπαθείς να σηκώσεις το κεφάλι σου πάνω από τα σκατά και δεν κατάλαβες πως βρέθηκες χωμένος μέσα…

  15. Ο/Η Elikas λέει:

    Κι εγώ είμαι μαζί σας. Όπου με το «σας» αναφέρομαι σε όσους και όποιους θα τολμήσουν να προβούν σε μία συντονισμένη και τεκμηριωμένη προσπάθεια αποκαθήλωσης του καπέλου που πάνε να μας φορέσουν. Δημόσια και χύμα.

    Οι οδηγίες χρήσης είναι γνωστές εδώ και καιρό. Αν και πάντα υπάρχει χώρος για βελτιώσεις…

  16. Παράθεμα: MEN 24 - Κ.Κ.Μοίρης » δυό τρία πράγματα που ξέρω γι αυτόν*

  17. Ο/Η Elikas λέει:

    Και για όσους θέλουν να ασκήσουν λίγη πίεση μέσω Φακέλομπουκ, κάντε ένα join εδώ:

    http://www.new.facebook.com/group.php?gid=35590075762&ref=mf#/group.php?gid=35590075762&ref=nf

  18. Ο/Η Dealsend λέει:

    Δεν ξέρω αν το παθαίνετε και εσείς, αλλά φορές νομίζω οτι ζω σε δύο παράλληλες ζωές.

    Συνήθως μου συμβαίνει όταν φίλοι και γνωστοί μου ανακοινώνουν πράγματα που αφορούν το δίκτυο και τα έχουν πληροφορηθεί από την τηλεόραση.

    Ο Βασιλάκος είναι μια γραφική φιγούρα στο Ιντερνετ, αλλά προφανώς μια εύκολη πρόσβαση στην τηλεόραση (media) όταν θέλει να ασχοληθεί ένας δημοσιογράφος με πράγματα που δεν καταλαβαίνει.

    Προσωπικά εγώ έχω βαρεθεί αυτό το παιχνίδι…ρε πούστη μου, όπως δεν θα γίνουμε όλοι επιστήμονες, δεν θα γίνουμε και όλοι διάσημοι!

    Αν κάποιος το θέλει τοσο πολύ εμπρος στον δρομο που χαραξε η Στέλλα! κι ας μείνει μακρυά ο πατέρας του Ιντερνετ (ουτε ο Tim Berners-Lee να ήταν!)

  19. Ο/Η Elikas λέει:

    Dealsend

    Υποθέτω ότι όταν αναφέρεσαι στη Στέλλα εννοείς την δεσποινίδα Μπεζαντάκου. Καθώς και εκατοντάδες φελλούς που έχουν γίνει διάσημοι μέσω της τηλεόρασης, χωρίς κανείς να έχει καταλάβει ακριβώς τι δουλειά κάνουν. Συμπεραίνω άρα ότι υπαινίσσεσαι πως ο Πρόεδρος (ένας είναι ο Πρόεδρος) συγκαταλέγεται σ’ αυτόν τον συρφετό. Και προτρέπεις όσους εκφράζουν αντιρρήσεις κι αμφιβολίες για τον ρόλο του να ακολουθήσουν ανάλογη πορεία. Εάν έχω καταλάβει σωστά δηλαδή…

    Εκεί ακριβώς εντοπίζω το λογικό σου σφάλμα. Γιατί πέρα από τους «χωμένους» και τους «στην απ’έξω», υπάρχει και μία τρίτη κατηγορία, όπως εγώ για παράδειγμα. Που για κάποιο μυστήριο λόγο ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΠΕΖΑΝΤΑΚΟΥ. Ούτε Βασιλάκος…

    Το πρόβλημα μου όμως δεν είναι αν θα κάνει καριέρα οποιοσδήποτε, ούτε αν υπάρχει αξιοκρατία στις επιλογές των γουοναμπίς που επιζητούν λίγη τηλεοπτική δόξα. Το πρόβλημα μου είναι ότι ο κύριος Βασιλάκος κάνει καριέρα παριστάνοντας τον πρόεδρο των Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ (ό,τι σκατά και να σημαίνει αυτό). ΟΛΩΝ των Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ, κι όχι απλά των πενηντατόσων μελών της ΕΕΧΙ (σύμφωνα με το καταστατικό). Πράγμα που σημαίνει ότι από σελέμπριτι της κακιάς ώρας, κάποιος Βασιλάκος μετατρέπεται σε παράγοντα που συναποφασίζει (ερήμην μας) για ένα σωρό πράγματα που μας αφορούν. Όλους.

    Ένας τύπος με θολό βιογραφικό κι ακόμα πιο θολές διασυνδέσεις γίνεται ξαφνικά ο ειδήμων-συνδικαλιστής-εκπρόσωπος μιας ολόκληρης κοινωνίας (και όχι κοινότητας) που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο και δεν διανοήθηκε ποτέ να τον εκλέξει. Πηγαίνει στη Βουλή για να προσδώσει επίφαση νομιμότητας στη σκανδαλώδη συμφωνία κυβέρνησης-Microsoft (μου είναι αδιάφορο αν τελικά δήλωσε υπέρ του ελεύθερου λογισμικού), στήνει σε εκθέσεις άδεια περίπτερα που κοστίζουν χιλιάδες ευρώ (και τα οποία προφανώς δεν πλήρωσε από την τσέπη του), στρατολογείται ως σύμβουλος σε κυβερνητικά ή/και κοινοτικά προγράμματα ασφαλείας του διαδικτύου (παράλληλα προμοτάροντας εταιρείες όπως η Symantec), διαστρεβλώνει προς όφελος του γεγονότα σαν τα ταξιδάκια δημοσίων σχέσεων «επίλεκτων» μπλόγκερ στο Ευρωκοινοβούλιο και δεν χάνει ευκαιρία να διαφημίζει το έργο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (αλλά και πολλών εμπορικών προϊόντων παράλληλα).

    Κι όλα αυτά επειδή είναι λέει ο Πρόεδρος ΜΑΣ. Με το «έτσι θέλω»…

  20. Ο/Η dealsend λέει:

    Καλά το ξεκίνησες αλλά, όχι δεν προτρέπω κανένα να ακολουθήσει τον δρόμο της Στέλλας (μια είναι και η Στέλλα), επειδή εκφράζει αντιρρήσεις με τον Πρόεδρο.

    Συμφωνω απο την αρχή και στο post και στο σχόλιο σου, ίσως η πολύ αντιβίωση που παίρνω τελευταία με έκανε να μην το αποδώσω σωστά.

  21. Ο/Η Elikas λέει:

    dealsend

    Το φαντάστηκα να σου πω την αλήθεια, και να με συγχωρείς αν το έντονο ύφος του τελευταίου σχολίου μου φάνηκε ότι απευθύνεται σε σένα. Περαστικά 🙂

    Από την άλλη μεριά βέβαια, παρατηρώ ένα μούδιασμα στην (ήδη μουδιασμένη) μπλογκόσφαιρα όσον αφορά τα έργα και τις ημέρες του Προέδρου. Δε νομίζω ότι είναι φόβος (σιγά τα αίματα στο κάτω-κάτω), όσο η αμηχανία για το ποιος θα κάνει το πρώτο βήμα και θα ιδρύσει μία «σοβαρή» αντι-ΕΕΧΙ για να αντικαταστήσει τον Βασιλάκο. Υποψήφιοι υπάρχουν πολλοί, κάποιοι μάλιστα είναι και αξιόλογοι άνθρωποι που έχουν γνώσεις ή/και πολιτικές διασυνδέσεις.

    Αναρωτιέμαι όμως αν αυτό που χρειαζόμαστε είναι να αλωθεί το διαδίκτυο από γραβατοφορεμένους σιγονταριστές της εξουσίας, που θα μπαίνουν σε επιτροπές και θα περιφέρονται σε κανάλια για να υποστηρίξουν οικονομικά και άλλα συμφέροντα.

    Προσωπικά, θα προτιμούσα να έχουμε τα αντανακλαστικά να γιαουρτώνουμε το κάθε ψώνιο που πάει να μας φορέσει καπέλο…

  22. Ο/Η Μαύρος Γάτος λέει:

    Ρε παιδιά, έλεος πιά. Τόσα χρόνια γιατί δεν υπήρξε ποτέ ‘Πρόεδρος Ελλήνων Χρηστών Τηλεφώνου» ή «Πρόεδρος Ελλήνων Χρηστών Μολυβιού και Χαρτιού;»

    Τϊ παριστάνει αυτός ο Βασιλάκος;

    Ποιός τον έβαλε εκεί αν το παριστάνει;

  23. Ο/Η Μαύρος Γάτος λέει:

    «ΝΑ το παριστάνει», δλδ

  24. Ο/Η Elikas λέει:

    Κύριε Βασιλάκο, η καθυστερημένη απάντηση σας δεν καλύπτει σε τίποτα αυτά που σας καταλογίζω. Το θέμα μου δεν είναι αν είστε δραστήριος αλλά από πού κι ως πού παρουσιάζεστε ως άτυπος εκπρόσωπος μιας κοινότητας που αγνοεί την ύπαρξη σας. Χωρίς αυτό τον παρα-θεσμικό ρόλο που πραξικοπηματικά αποκτήσατε, ούτε εκπομπή θα είχατε τώρα, ούτε σε επιτροπές θα συμμετείχατε, ούτε τίποτα.

    Εάν και κανονικά δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς μαζί σας, αν δεν βαρεθώ θα ανεβάσω καινούργιο post.

  25. Παράθεμα: Ποιά είναι η Ε.Ε.Χ.Ι. και πως ο αιώνιος πρόεδρος Νίκος Βασιλάκος μιλάει εκ μέρους όλων μας… – Η Πληροφορική στην Ελλάδα

Σχολιάστε