Απολυταρχική Δημοκρατία

Ορειχάλκινη προτομή του Κλεισθένη, ενός εκ των ιδρυτών της αρχαίας αθηναϊκής δημοκρατίας

Ιμιτασιόν δημοκρατία. Made in China. Χωρίς προδιαγραφές ασφαλείας για τον καταναλωτή. Χωρίς αναγνωρισμένα δικαιώματα για τον εργαζόμενο. Χωρίς ανοχή στη διαφορετική άποψη. Μια δημοκρατία μαϊμού.

Μια δημοκρατία με εκλογικούς νόμους που επιβάλουν μειοψηφικές αυτοδυναμίες, ευνοώντας την ασύδοτη κομματοκρατία και τη διαφθορά.

Μια δημοκρατία με κυβερνητικές πρακτικές που αποδεικνύονται αντιδιαμετρικά αντίθετες από τις προεκλογικές εξαγγελίες.

Μια δημοκρατία που λειτουργεί προς όφελος των αγορών, των επιχειρηματιών και των κουμπάρων – και όχι υπέρ του κοινωνικού συνόλου που τη στηρίζει.

Μια δημοκρατία με βουλευτική ασυλία, προληπτική καταστολή και ισοπεδωτική προπαγάνδα.

Μια δημοκρατία που επιρρίπτει συλλογική ευθύνη σε πολιτικούς χώρους για τα εγκλήματα που διαπράττουν άγνωστοι.

Μια δημοκρατία υπεράνω κριτικής, αφού με πρόσχημα την οικονομική κρίση απαιτεί τυφλή υπακοή από την αντιπολίτευση. Καταργώντας ουσιαστικά το ρόλο της.

Μια δημοκρατία που εξουσιάζει αντί να συνδιαλέγεται, υποδαυλίζοντας το μίσος και καλλιεργώντας τη μοιρολατρία.

Μια δημοκρατία που υποβαθμίζει συστηματικά την παιδεία, ευτελίζει τον πολιτισμό και  αποδομεί το κράτος πρόνοιας.

Μια απολυταρχική δημοκρατία – διαπλεκόμενη, προκλητική και αυτοαναιρούμενη.

Όχι, δεν συναινώ σ’ αυτή τη δημοκρατία. Δεν αποδέχομαι τη νομιμότητα της. Κι επειδή επαφίεται και στον δικό μου πατριωτισμό η υπεράσπιση των διατάξεων του Συντάγματος, θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για την ανατροπή της.

This entry was posted in αγριαδες. Bookmark the permalink.

15 Responses to Απολυταρχική Δημοκρατία

  1. Ο/Η antidrasi+sex λέει:

    Καλημέρα.
    Εμένα μου αρέσει η προτομή του εξαδέρφου Κλεισθένη.

  2. Ο/Η akanonisti λέει:

    «θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για την ανατροπή της»….
    Περνάει κάτι από το χέρι μας τελικα????????????

  3. Ο/Η neropistolero λέει:

    Τελικά αυτό που κάνει το συγκεκριμένο πολίτευμα να ονομάζεται ακόμα δημοκρατία, τι είναι; Το ότι ψηφίζουμε κάθε κάμποσα χρόνια για να αντιστοιχεί το 30% των ψήφων στο 60% των βουλευτών;
    Μήπως να βρίσκαμε ένα άλλο όνομα για το πολίτευμα αυτό; Μπορούμε να το πούμε Αστραχάν. Ωραίο όνομα το Αστραχάν.

  4. Ο/Η HappyHour λέει:

    Έτσι ακριβώς Αστραχάν ταιριάζει καλύτερα. Μπορούμε να την πούμε και «Όχι άλλο κάρβουνο», τρεις λέξεις ΄πως το «Προεδρευομενη Κοινοβουλευτικη Δημοκρατια».

    Γι’ αυτό Έλικα μην μπερδεύεις την Δημοκρατία ΤΟΥΣ με την εννοια γενικά της δημοκρατίας. Κι εγώ μπορώ να αρχίσω να δέρνω τον κόσμο γύρω μου (λέμε τώρα,δεν μπορώ :)) και να το ονομάσω προσφορά προς τον λαό 😉

  5. Ο/Η Elikas λέει:

    @antidrasi+sex

    Καλησπέρα. Πολύ τρίχα ο μακαρίτης ο Κλεισθένης, και πιο κακομούτσουνος κι από τον Σωκράτη.

    @akanonisti

    Το Σύνταγμα λέει ότι περνάει από το χέρι μας, και είναι και υποχρέωση μας μάλιστα. Τώρα, το τι και πώς είναι μια τεράστια κουβέντα δυστυχώς…

    @neropistolero

    Καλό είναι το «Αστραχάν». Ημίαιμος δημοκρατία. Μουλαροειδές πολίτευμα. Ό,τι πρέπει για αλογομούρηδες που τζογάρουν.

    @HappyHour

    Και το «Όχι άλλο κάρβουνο» καλό είναι. Ταιριάζει και με την πράσινη ανάπτυξη…

  6. Ο/Η tsalapeteinos λέει:

    1. Είσαι σίγουρος πώς αυτή είναι αρχαϊκή προτομή του Κλεισθένη και όχι έργο του H.R. Giger;

    2. Αστραχάν αν δεν κάνω λάθος είναι πόλη της Ρωσίας από όπου προέρχεται το καλύτερο χαβιάρι. Τι υπονοείς; Δημοκρατία γκουρμέ;

    3. Περί (αστικής) δημοκρατίας, αστικοδημοκρατικού κοινοβουλευτισμού κλπ:

    Οι Μπολσεβίκοι αποχώρησαν από την Συντακτική Συνέλευση, που μετά απ’ αυτό δεν εκπλήρωσε κανένα σκοπό. Ο Λένιν αποκάλεσε τους αντιπροσώπους της Συντακτικής Συνέλευσης ανθρώπους από άλλο κόσμο και την 5η του Γενάρη (1918) χαμένη μέρα.
    Η διακήρυξη που υιοθετήθηκε στις 10 του Γενάρη 1918 στο Τρίτο Πανρωσικό Συνέδριο των Σοβιέτ ανακήρυξε τη Ρωσία Δημοκρατία των Σοβιέτ των εργατών, στρατιωτών και αγροτών βουλευτών και τους παρέδωσε όλη την κρατική εξουσία.

    «Ρώσικη Επανάσταση», εκδόσεις ΠΡΟΓΡΕCC, 1985 (ελληνική μετάφραση 1987)

  7. Ο/Η Кроткая λέει:

    Γεια σου ρε Τσαλ, εγώ σε ψηφίζω πάντως! Χωρίς πλάκα! 🙂

    Βαν Έλικεν, δημοκρατία το λένε και στην Ολλανδία, όπου την κυβέρνηση συνασπισμού ψηφίζει το 30% των ψηφοφόρων. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να απονευρωθεί μια δημοκρατία. Γιατί είναι σε κώμα η δημοκρατία, χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών και του λαού.
    Όταν φροντίζεις να βάλεις τον κόσμο σε κώμα και αυτός το αποδέχεται υπνωτισμένος, τότε καταφέρνεις να βάλεις και το πολίτευμα στη φορμόλη.

  8. Ο/Η Elikas λέει:

    @tsal

    1. Δεν είναι αρχαϊκή προτομή του Κλεισθένη. Είναι ελληνιστικό αντίγραφο. Μπορεί και ρωμαϊκό. Αν και μάλλον για κινέζικο το κόβω.

    2. Χαβιάρι, μουλάρι, παπάρι, την ίδια κατάληξη έχουν όλα.

    3. Και σήμερα μπορεί κανείς να αγοράσει σουβενίρ του Λένιν στην Κόκκινη πλατεία. Κι αυτά κινέζικα πιθανότατα…

    @Κροτ

    Συμφωνούμε όσον αφορά το κώμα και τη φορμόλη. Το 30% του εκλογικού σώματος στην Ολλανδία προσέρχεται να ψηφίσει και ψηφίζει με απλή αναλογική κόμματα που παίρνουν κάνα-δυο ντουζίνες έδρες το καθένα (στην καλύτερη) και μετά αναγκάζονται να συνεργαστούν και να αλληλοελέγχονται. Δεν υπάρχει αυτοδυναμία (με «ενισχυμένες» αναλογικές), ούτε καν συγκυβέρνηση δύο μόνο κομμάτων.

    Επίσης, στην Ολλανδία δεν σκάνε βόμβες κάθε τρεις και λίγο, δεν καταργούνται όλες οι θεμελιώδεις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, δεν φυλακίζονται όσοι κατεβαίνουν σε πορείες κι έχουν ράστα και δεν έχουν φαγωθεί όλα τα λεφτά των δημόσιων ταμείων από λαμόγια.

    Με αποτέλεσμα, να ανεβαίνει ο ακροδεξιός μαλάκας (γιατί πουλάει ισλαμοφοβία) και να περνάνε περικοπές χωρίς πολλές-πολλές αντιδράσεις. Γιατί ο κόσμος δεν είχε λόγο ως τώρα να είναι μονίμως εξοργισμένος. Και ναι μεν μπορεί να είναι λίγο κώμα αυτό, αλλά είναι απείρως υγιέστερο το να ζεις μία απολιτική ευημερία από το να φοβάσαι ότι θα πάθεις καρκίνο από τη βρωμιά και τη σκοτούρα που σε πνίγει καθημερινά.

  9. Παράθεμα: Απολυταρχική Δημοκρατία « Επισκιασις

  10. Ο/Η tsalapeteinos λέει:

    Ελπίζω μετά τον «Καλλικράτη» να μην μας επιβάλουν και τον… «Κλεισθένη».

    Βαν ντερ Έλικεν, δεν γνωρίζω καλά τα πολιτικά πράγματα των Κάτω Χωρών αλλά δράττομαι της ευκαιρίας να συγχαρώ τους Ολλανδούς φιναλίστ που αρνήθηκαν να χαιρετίσουν τη χούντα του Βιντέλα στον τελικό του μουντιάλ του ’78. Και φυσικά αν δεν είχε σταματήσει στο δοκάρι το σουτ του Ρέζενμπρίνκ, μπορεί η ιστορία να ήταν διαφορετική.

    Κροτ, η ψήφος σου είναι μια καλή αρχή. Λείπουν περίπου 3 εκατομμύρια ακόμα για να εξασφαλίσω αυτοδυναμία. Εκτός αν προλάβουν να με επιβάλουν τα σοβιέτ ή καμιά βελούδινη επανάσταση (προτιμώ το ματζέντα χρώμα).

  11. Παράθεμα: Welcome to the Brave New World of the European Union / Καλώς ήρθατε στον Θαυμαστό Νέο Κόσμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ή η αφανής δικτατορία νέου τύπου) | OMADEON

  12. Ο/Η Elikas λέει:

    @Τσαλ

    Το ερώτημα είναι αν θα παριστάνουμε την ξανθιά που τσιρίζει καθώς τη σφίγγει η χούφτα του Κινγκ Κονγκ, ή θα πάρουμε επιτέλους απόφαση να γκρεμίσουμε τις μαϊμούδες από το βάθρο τους.

  13. Ο/Η DIONYSOS λέει:

    Μια κατ επίφαση Δημοκρατία που απωθεί τον Πολίτη. Τα φοβικά σύνδρομα της τιβι έχουν βάλει το χέρι τους, πρόάγουν ανασφάλεια και όχι συμμετοχή.

  14. Ο/Η Narabuko λέει:

    Βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα την προτομή. Νομίζω φέρνει ολίγον προς Μιχαλοβλάχο!
    Η δημοκρατία στην χώρα που διαμένουμε ήταν, είναι και θα είναι, αν στο μεταξύ δεν πάρουμε καμια μεγάαλη πέτρα, αποικιακού τύπου!Οπότε νομίζω έλαχιστα θα πρέπει να μας ξενίζουν όσα αναφέρονται παραπάνω!
    Απλώς από την μεταπολίτευση και μετά, το (μ)πα(τ)σοκ τεχνιέντως οδήγησε τον πληθυσμό, σε μια επίπλαστη ευμάρεια, προωθώντας παράλληλα ιδεολογικα τον φιλοτομαρισμό βλέπε (λα(ρ)λιωτηδες, κ(ρ)ωστοπουλοι και σια), τον τυχοδιωκτισμό και τον ατομικισμό. Σε συνάρτηση με τα σουπερ ντουπερ διαπλεκόμενα μέσα μαζικής εξαπάτησης οδήγησαν τον πληθυσμό στην αποκτήνωση του (μέσω της απάθειας , του φόβου και της χυδαιότητας που πλάσαρουν).
    Οπότε καταλήγουμε στη πραγματική εικόνα του συνθήματος Το Φαι σου, Την ΤιΒι σου και αντε και….κοιμήσου…

Σχολιάστε