Υποκρισία ρε μαλάκα

Δικοί μας ή δικοί τους; Εδώ σε θέλω.

Βλέπεις τον μετανάστη να κοιμάται στο πεζοδρόμιο και απλά θέλεις να τον μαζέψουν. Κι ας τον κάνουν ό,τι θέλουν μετά. Ας τον μαντρώσουν κάπου να μην τον έχεις μες στα πόδια σου. Ας τον απελάσουν. Ας τον πετάξουν σε χαντάκι. Στ’ αρχίδια σου. Εσύ μόνο να μην είσαι μπροστά να βλέπεις όταν θα τον σακατεύουν στο ξύλο, γιατί σου γυρίζει το στομάχι με κάτι τέτοια.

Στ’ αρχίδια σου αν ο τύπος δεν έχει χαρτιά επειδή σκόπιμα δεν του τα δίνει ο κρατικός μηχανισμός, που έχει υπογράψει συμβάσεις να μην προωθεί μετανάστες σε Ευρωπαϊκές χώρες – με αντάλλαγμα τρεις μίζες, μία φρεγάτα και πέντε δάνεια. Δεν παίζει ρόλο το ότι πρόκειται για τον ίδιο κρατικό μηχανισμό που βρίζεις πρωί-μεσημέρι-βράδυ επειδή είναι διεφθαρμένος, τεμπέλης και υπέρβαρος. Ούτε το ότι τις σχετικές πολιτικές αποφάσεις τις έχουν εγκρίνει οι ίδιοι άνθρωποι που κατηγορείς για εθνική προδοσία. Και τους οποίους κανένας μετανάστης δεν ψήφισε.

Στ’ αρχίδια σου αν πρόκειται για πρόσφυγα, γιατί στην πατρίδα του σφάζονται, βομβαρδίζονται, βασανίζονται ή απελευθερώνονται από δυνάμεις στις οποίες ενίοτε συμμετέχουν και Έλληνες. Θαρραλέοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που υπερασπίζονται με περηφάνεια τα συμφέροντα ξένων πετρελαϊκών τραστ. Με δικά μας έξοδα.

Στ’ αρχίδια σου αν κάνει κουμάντο στη χώρα του τύπου κάποιος μη εκλεγμένος μπάσταρδος και δεν έχει ο λαός τη ρώμη και την αποφασιστικότητα να επαναστατήσει και να τιμωρήσει όλο το σάπιο καθεστώς όπως του αξίζει. Σαν εμάς καλή ώρα, που έχουμε στήσει κρεμάλες στις πλατείες και περιμένουμε υπομονετικά πότε θα μας ανακοινώσουν εκλογές για να τις μαζέψουμε. Ώστε να πάμε να τους εμπιστευτούμε για μία τελευταία φορά, με απαράβατο όρο ότι έτσι και τα σκατώσουν ακόμα περισσότερο θα σηκωθούμε να φύγουμε. Μετανάστες.

Στ’ αρχίδια σου αν ο Χ φουκαράς έφυγε από το κωλομπαγκλαντές του επειδή εκεί τα μεροκάματα είναι πιο της πείνας κι από τα δικά μας (κι άμα σηκώσεις κεφάλι σε δέρνουν, ενώ στην Ελλάδα όχι). Κι είναι εντελώς τυχαίο το ότι ο Μπαγκλαντεσιανός μπορεί να κατασκεύαζε πλαστικά καπάκια για τα smartphones που πλήρωσες μια περιουσία για να αγοράσεις. Τον έπιασαν κορόιδο οι εργοδότες του κι οι πολιτικοί του γιατί ήταν βλάκας και καλά να πάθει. Ας έκανε καλύτερες διαπραγματεύσεις, όπως εμείς που έχουμε πάρει τα παπάρια μας και τώρα ρίχνουμε την ευθύνη στην απληστία του  συνδικαλισμού – που ζήταγε οχτάωρα, υπερωρίες, δώρα Πάσχα, σύνταξη, κοινωνικές παροχές και λοιπές κομμουνιστικές παθογένειες.

Στ’ αρχίδια σου αν ο βρωμομετανάστης κατουράει σε εισόδους πολυκατοικιών γιατί δεν υπάρχουν καθαρές και ασφαλείς δημόσιες τουαλέτες που ήδη έχεις πληρώσει με τους φόρους και τις εισφορές σου. Στ’ αρχίδια σου αν πουλάει πρέζα στο απέναντι σοκάκι από το Έβερεστ και οι δελτάδες τον βλέπουν και πίνουν φραπέ. Στ’ αρχίδια σου αν κουβαλάει καλάσνικοφ κι όλα τα κονδύλια που αφορούν στη δημόσια τάξη πάνε σε δακρυγόνα και ασπίδες που χρησιμοποιούνται εναντίον σου και όχι εναντίον του.

Στ’ αρχίδια σου αν έχουν παρατήσει έναν άνθρωπο στο γκέτο σαν σκουπίδι επειδή δεν μπορούν και δεν θέλουν να στήσουν στοιχειώδεις υποδομές αληθινής ανάπτυξης – δίνοντας έτσι δουλειά και στέγη σε μετανάστες αλλά και σ’ ένα σωρό Έλληνες. Οι οποίοι έχουν ρημαχτεί στο μεταξύ από την ανεργία, αλλά σε ελάχιστο ποσοστό επειδή τους πήραν τη δουλειά οι ξένοι. Που ως γνωστόν έχουν φάει όλα τα καλά πόστα σε ειδικότητες μάνατζμεντ, μάρκετινγκ, HR και ΙΤ, ενώ στο όντιτινγκ παίρνουν πια μόνο Νιγηριανούς. Τι; Φραουλοχώραφα και μηχανότρατες; Ξεσκάτωμα γέρων; Θα αστειεύεσαι βέβαια…

Στ’ αρχίδια σου αν ο παππούς σου δούλευε κι αυτός σε φραουλοχώραφο ή μηχανότρατα, αν στα νιάτα του είχε την ίδια σκαμμένη φάτσα και την ίδια καμπουριασμένη πλάτη με τον μετανάστη που μόλις βούτηξαν κάτι μαυροντυμένοι και οι περαστικοί χειροκροτάνε και τραβάνε βίντεο με τα κινητά τους (για να ποστάρουν μετά οι φίλοι τους στο Φου-Μπου σχόλια του τύπου “και σ’ όποιον δεν αρέσει, να τον βάλει στο σπίτι του” κι από κάτω να έχει δέκα like). Κι αν πρόκειται για καμιά χαροκαμένη με μαντήλα στο κεφάλι, είναι καθαρή σύμπτωση το ότι η γιαγιά σου κυκλοφορεί ακόμα έτσι (και τώρα που της έκοψαν τη σύνταξη κι εσύ δεν μπορείς να τσοντάρεις, παίζει να βγει η γριούλα στο δρόμο να ζητιανέψει).

Γιατί στην τελική, στ’ αρχίδια σου αν αυτός που θα πιάσουν και θα στιβάξουν σαν το ζώο σε μια αποθήκη δεν είναι μετανάστης και είναι Έλληνας. Στ’ αρχίδια σου αν είναι ο γείτονας σου, ο συμμαθητής σου από το δημοτικό, ο εγγονός του συγχωριανού σου, ο άσχετος που κάποτε μοιραστήκατε το ίδιο λεωφορείο. Δεν τα κατάφερε το παιδί και βρέθηκε στο δρόμο. Συμβαίνει. Κι αν τον πυροβολήσουν τίποτα μπάτσοι κατά λάθος, παράπλευρη απώλεια θα είναι και κρίμα τον άνθρωπο που ήταν και δικός μας αλλά καλύτερα να μην το μάθουμε ποτέ γιατί θα στεναχωρεθούμε.

Κυρίως όμως να μην το πούμε ποτέ στα παιδιά μας. Τσιμουδιά. Δεν θέλουμε να μάθουν ότι κάποτε είχαμε τυφλωθεί τόσο πολύ από την πληγωμένη μας αξιοπρέπεια ώστε να επικροτούμε τη μαζική εξαθλίωση και εξόντωση συνανθρώπων μας. Τους οποίους βλέπουμε σαν ζώα γιατί αρνούμαστε να αποδεχτούμε ότι κάποτε κι εμείς έτσι ήμασταν, και τώρα που αγριεύουν οι εποχές κινδυνεύουμε να ξαναγίνουμε.

Πάτα τώρα κλικ να δεις το κωλοπειραγμένο αμάξι που δεν θα πάρεις ποτέ και το κωλοχαριτωμένο γατάκι που μια μέρα θα αναγκαστείς να μαγειρέψεις και να φας.

Αυτές μάλλον για δικές μας τις κόβω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

This entry was posted in παραμυθακια, αγριαδες and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

142 Responses to Υποκρισία ρε μαλάκα

  1. Ο/Η Contrabbando λέει:

    Να αγιάσει ο στόμας σου, βρε αδερφέ.

  2. Άψογος. Τα είπες όλα τόσο άγρια, τόσο ωμά όσο και ο πόνος. Εύγε. Το κοινοποιώ…

  3. Ο/Η Marie Chalia λέει:

    Πόσο δίκιο έχεις καλέ μου! Κανείς δεν ξέρει (και όυτε ποτέ προβληματίστηκε) τι σταυρό κουβαλάει ο καθένας, αλλά τα βλέπουμε και σκεπτόμενοι πως υπάρχουν χειρότερα, επαναπαυόμαστε. Δεν νοιαζόμαστε πια!

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    κι επειδη ολα αυτα στ αρχιδια σου και μενα το ιδιο οταν θα θες βοηθεια,αντε γαμισου ανθρωπακο

  5. Ο/Η arkoudos λέει:

    Όταν όλους αυτούς τους λέμε αριθμούς, («δύο εκατομμύρια οι μετανάστες», «σαράντα τα εκατό επάνω οι αρρώστιες», «τόσο τοις εκατό έπεσε η τιμή του σπιτιού στο κέντρο», «τόσα χιλιόμετρα σύρμα», «τόσες νάρκες») ξεχνάμε να τους πούμε ανθρώπους.

    Εύγε για το ποστ.

  6. Ο/Η isisveiled λέει:

    Διαμαρτύρομαι. Τα χαριτωμένα γατάκια δεν αποκλείουν την λογική σκέψη και την κατανόηση του κόσμου που ζούμε, των προβλημάτων του, και των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Αντιθέτως οι γενικεύσεις κάνουν κακό ακόμα και σε ένα καλό κείμενο σαν αυτό. 🙂

  7. Ο/Η aouas λέει:

    Ευχαριστούμε για το κείμενο. Αυτό μόνο

  8. Ο/Η Elikas λέει:

    Ευχαριστώ παιδιά. Εν θερμώ και μεταμεσονύκτια είναι γραμμένο το κείμενο, και κάποια ψιλολαθάκια τα έχει. Αλλά στο νόημα του δεν θα άλλαζα τίποτα.

    Ίσις μου, φυσικά και δεν φταίνε τίποτα τα γατάκια, και φυσικά και δεν αποκλείουν τα όσα αναφέρεις. Είναι υποκρισία όμως να στήνονται στρατόπεδα συγκέντρωσης και να σουλατσάρουν στους δρόμους τάγματα εφόδου (με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση οσονούπω) και οι διάφορες ευαίσθητες ψυχές των σόσιαλ μύδια να ασχολούνται αποκλειστικά με τα δικαιώματα των κατοικίδιων.

    • Ο/Η thalassa sto vouno λέει:

      και να μην απαντούν για το τι θα γίνεται όταν πια θα λήγει η περίοδος «αναγκαστικής φιλοξενίας» και θα βγαίνουν στο πουθενά (όπως τώρα) αυτοί οι άνθρωποι… εκτός αν πια δεν θα τηρούνται ούτε κι αυτοί οι «νόμοι» και τους στοιβάζουν για πάντα…
      μπράβο ρε συ για το κείμενο, έτσι μεταμεσονύκτια γραμμένο βρίσκει τρόπο έκφρασης της ολήμερης οργής!

  9. Ο/Η Electra λέει:

    Απλά υπέροχο. Μόνο έτσι, ωμά μπορούμε -ίσως- να καταλάβουμε τι γίνεται γύρω μας.

  10. Ο/Η Elikas λέει:

    Το μόνο επιχείρημα που έχει απομείνει για να αντικρούσει κανείς αυτά που γράφω στο ποστ είναι ότι άλλο οι Ινδοί, οι Αιγύπτιοι και οι Ιρακινοί, κι άλλο εμείς που έχουμε από πίσω μας χιλιάδες χρόνια ιστορίας (ενώ αυτοί δεν έχουν). Το γεγονός ότι στη μεγαλύτερη διάρκεια της ζωής του ο Παρθενώνας χρησίμευε για να έχουν να χέζουν κάπου τα κατσίκια, κρίνεται δευτερεύον.

  11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ρεαλιστικότατο.ευχαριστώ.το κοινοποιώ.

  12. Ο/Η Νο. Σ. Ηρω Μη Αλλο λέει:

    Εν θερμώ είναι αυτό; …

    Να πάτε να γαμηθείτε ΕΧΘΡΟΙ του Ανθρώπου!

    Όσο για τα τάγματα εφόδου και τους μετανάστες, μη φοβού,
    δεν είναι παρά εξάσκηση για αυτά που θα σου (μου) … (μας) κάνουν
    όταν θα είμαστε εμείς στους δρόμους πεταμένοι απο τις κατασχέσεις
    των τραπεζών.

    Τα δικά μας στρατόπεδα συγκέντρωσης ετοιμάζουν οι ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
    και φυσικά όπως πάντα οι φασίστες και το παρακράτος είναι το
    παραπαίδι τους.

    ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
    (κι όχι επετειακά κάθε 25η Τ’ Αγίου Πούτσου)
    μόνο έτσι θα γονατίσουν

    … αυτό είναι εν θερμώ

  13. Ο/Η nina λέει:

    ρεαλιστικότατο! το κοινοποιώ.

  14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ακριβώς ρε μαλάκα, στ’αρχίδια μου

  15. Ο/Η ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ λέει:

    Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

  16. Ο/Η cyberella74 λέει:

    Εξαιρετικό το άρθρο, όμως ο σχολιασμός για τα κατοικίδια ήταν εντελώς φάουλ.
    Χρήσιμοι οι ακτιβιστές που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των μετανταστών, για την ελευθερία της έκφρασης στο διαδίκτυο, για τους αστέγους, χρήσιμοι και όσοι αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ζώων.
    Η γνώμη μου είναι πως παρόλη την κρίση, την κοινωνική εξαθλίωση παραμένουμε άνθρωποι απέναντι σε ζώα και ανθρώπους.
    Φιλικά
    Cyber.

  17. Ο/Η Gregoris λέει:

    Τα γατάκια, τα ζώα γενικά, είναι φίλοι μας, τι σχέση έχουν και τα βάζεις στην ίδια πρόταση με τις Τζιπούρες?
    Κατά τα άλλα, υπέροχο κείμενο.

  18. Ο/Η Elikas λέει:

    cyberella74 & Gregoris
    ΟΚ, προβοκάρω και σοκάρω, και μάλιστα απογοητεύομαι που όσο πιο άγρια το κάνω τόση περισσότερη αναγνωσιμότητα έχουν αυτά που γράφω. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ τα δικαιώματα των ζώων, ούτε εκείνους που αγωνίζονται γιαυτά. Αμφισβητώ τη νοοτροπία «κοιτάξτε ένα βίντεο με γατάκια γιατί η εξαθλίωση των ανθρώπων με τρομάζει και το μόνο που θέλω είναι να την κρύψει κάποιος κάτω από το χαλί».

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Αν και δε συμφωνώ καθόλου με το ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα (για ένα σωρό ευνόητους λόγους), πρέπει να ομολογήσω ότι διάβασα το κείμενό σου με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Απόψεις σαν τις δικές σου θα ήταν μια από τα ίδια αν δεν ήταν διατυπωμένες με τον τρόπο που είναι. Αλλά αυτό που λείπει είναι οι ψύχραιμες φωνές. Οργή και βία από τους φασίστες, τα ίδια και από την άλλη πλευρά, με το πρόσχημα της αλληλεγγύης προς τους μετανάστες.

      • Ο/Η Elikas λέει:

        Η άλλη πλευρά (που είναι ανομοιογενής, διασπασμένη και συχνά εξίσου ξενοφοβική) ΔΕΝ μαχαιρώνει κόσμο στα καλά καθούμενα απ’ όσο ξέρω. Σαφέστατα και δεν συμφωνώ με όσους καταφεύγουν σε μία δήθεν πρωτοπορία της βίας, κυρίως γιατί αυτού του είδους η πόλωση οδηγεί στο γήπεδο της βαρβαρότητας – όπου οι κάθε λογής νεοναζί «πατριώτες» παίζουν εντός έδρας και με τις πλάτες του συστήματος εξουσίας. Που δεν διστάζει να πλασάρει τους Μπουμπούκους και τους Βορίδηδες ως υπεύθυνους κι αξιόπιστους πολιτικούς, αδιαφορώντας για το αν ο εκφασισμός της ελληνικής κοινωνίας θα καταλήξει σε αιματοκύλισμα.

    • Ο/Η Gregoris λέει:

      @Elikas Δε διάβασα το κείμενό σου γιατί σοκαρίστηκα, το διάβασα γιατί το πρότεινε φίλος, εξακολουθεί να απουσιάζει σύνδεση των γατακίων και λοιπών αγαπημένων όντων με τα καγιέν. Σου θυμίζω μία λέξη. Λουκάνικο.

      • Ο/Η Elikas λέει:

        Βρε μανία με τα γατάκια. Να το αλλάξω και να βάλω Justin Bieber; Αλλά αυτός δεν τρώγεται με τίποτα 🙂

    • Ο/Η cyberella74 λέει:

      Δεν αναφέρομαι στα γατάκια, αλλά στο σχόλιό σου στις «Μαρτίου 29, 2012 στις 12:13 μμ»

      • Ο/Η Elikas λέει:

        ΟΚ, λάθος διατύπωση. Μη με φας κιόλας. Κάποιες από τις ευαίσθητες ψυχές του διαδικτύου αγωνίζονται για το πλήρες φάσμα δικαιωμάτων, ελευθεριών, κλπ (ζώων και ανθρώπων). Και πολύ καλά κάνουν. Πολλές ευαίσθητες ψυχές όμως αρκούνται στο denial «αχ, τι γλυκούλι» – αντιστεκόμενες παθητικά στη φρίκη μόνο όταν διαβάζουν κάτι σχετικό με φόλες. Δεν αρκεί. Δυστυχώς.

  19. Ο/Η Ο Αιρετικός λέει:

    Εξαιρετικό κείμενο. Προσυπογράφω.

  20. Ο/Η petalouditsa λέει:

    Αυτα συμβαινουν οταν ξεχναμε να ειμαστε ανθρωποι! Ισως εχω καταντησει γραφικη να το λεω ξανα και ξανα, μα υπαρχει πλεον εστω κι ενας νοημων ανθρωπος που να πιστευει οτι η κριση ειναι οικονομικη και οχι πρωτιστως ηθικη;

  21. Ο/Η Broum λέει:

    Το Δουβλινο 2 που υπεγραφει απ ολους τους ενθερμους υποστηρικτες της καθαρσης ειναι αυτο που αναφερεται στο κειμενο, και προβλεπει εμμεσως πλην σαφως την μετατροπη της ελλαδας σε σκουπιδοντενεκε της ευρωπης (γιατι ως σκουπιδια τους βλεπουν οι «εταιροι» μας). Ναι πρεπει να λυθει το προβλημα γιατι ειναι προβλημα, αλλα να λυθει ανθρωπινα κι οχι με στρατοπεδα συγκεντρωσης και πανηγυρακι της χρυσης αυγης. Στην τελικη κανενας απ αυτους τους ανθρωπους δεν ηθελε εξ αρχης να μεινει στην ελλαδα, εδω θελουμε ακομα κι εμεις να φυγουμε…

    • Ο/Η Elikas λέει:

      Και κάποιοι από εμάς έχουμε φύγει ήδη… Προς το παρόν ψάχνοντας καλοπληρωμένες δουλειές όπου θα μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά μας, αλλά σιγά-σιγά βλέποντας όλο και περισσότερους συμπατριώτες μας να καταφτάνουν με μοναδική πρόθεση να καταφέρουν να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί κάνοντας οποιαδήποτε δουλειά σνομπάρουν οι ντόπιοι.

  22. Ο/Η petalouditsa λέει:

    Κι αυτο και το προηγουμενο ειναι αψογως διατυπωμενα και παρολο που εχουν καποιες γενικευσεις (υποθετω ηθελημενες, για να δουμε ποσο ασχημο ειναι το τσουβαλιασμα), το νοημα ειναι απολυτα ξεκαθαρο!

    • Ο/Η Elikas λέει:

      Το τσουβάλιασμα πάει σύννεφο. Όπως έχω γράψει κι άλλες φορές, στις δυτικοευρωπαϊκές χώρες πολλοί είναι εκείνοι που μας αντιμετωπίζουν σαν μιάσματα, επηρρεασμένοι από την ολοένα και πιο ακραία ρατσιστική προπαγάνδα των Μέσων. Σε πολλές χώρες, η ελληνική καταγωγή έχει γίνει πλέον συνώνυμο των χειρότερων εθνικών στερεοτύπων που τη συνοδεύουν. Ισοπεδωτικά κι αυθαίρετα. Τυφλά.

  23. Ο/Η EKEINOΣ λέει:

    ελατε ρε που τσιμπησατε αμεσως, μετα τις εκλογες θα απαγορευτει (παλι) να αναφερεις τη λεξη «λαθρομεταναστης», που τοσο βαρυγδουπα ξεστομιζει η ολγα στις 8 μμ στο mega, μια και οοολος αυτος ο ντορος, που σιγονταρουν και τα ΜΜΕ οτι και καλα το προβλημα εγινε μεγαλο και αναζητατε λυση, εγινε μονο και μονο για να ξαναγυρισουν τα προβατα των μεγαλων κομματων, που λοξοδρομησαν προς χρυση αυγη μερια, πισω στο μαντρι. εδω ειμαστε και θα με θυμηθειτε απο την αλλη κιολας μερα των εκλογων!!! επομενως, απορω πως εσυ αρθρογραφε και ολοι οι υπολοιποι που κοπτεσθαι, δηθεν για την ανθρωπινη διασταση του πραγματος, διαρρυγνυετε τα ιματια σας…αδικα. πως σας περασε απο το μυαλο οτι οι πολιτικοι μας παρεκλινουν εστω και ελαχιστα απο το σχεδιο εξαφανισης του ελληνικου εθνους. μπορειτε λοιπον να μεινετε ησυχοι!!!ΣΙΓΑ…Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ!!!

    • Ο/Η Elikas λέει:

      Η εκλογική σκοπιμότητα και η απόπειρα υφαρπαγής ψήφων από την ακροδεξιά είναι προφανής. Ωστόσο η ατζέντα μετατοπίζεται όλο και δεξιότερα, με αποτέλεσμα η λέξη «λαθρομετανάστης» να μη θεωρείται ούτε ταμπού ούτε τίποτα. Ο κόσμος έχει χειραγωγηθεί ήδη αρκετά ώστε να αποδεχτεί χωρίς πολλά-πολλά ένα ολοένα και πιο απολυταρχικής μορφής καθεστώς. Ας μην το ονομάσουμε χούντα καλύτερα, γιατί όλο και κάποια δημοκρατική επίφαση θα περισσέψει για να μας χαλάσει τον ορισμό. Και δεν ξέρω για τους υπόλοιπους, εγώ πάντως δεν διαρρηγνύω τα ιμάτια μου για την ανθρωπιστική διάσταση μόνο, αλλά και για την πολιτισμική. Βαρβαρότητα δε σημαίνει απλά να σου την έχει στήσει ο αλλοδαπός κουρελής στη γωνία, αλλά να βρεθείς να μοιράζεσαι το ίδιο πνευματικό επίπεδο και τα ίδια ηθικά χαρακτηριστικά που τον έχουν μετατρέψει σε μαχαιροβγάλτη.

    • Ο/Η methonaios λέει:

      Ωστε θα εξαφανίζονταν καραγκιοζάκο,ε;

  24. Ο/Η antidrasex λέει:

    O Elikas που όλοι αγαπήσαμε. He is back!
    Respect, Obey, και άλλες θρησκευτικής αποχρώσεως ενέργειες λατρείας.

  25. Ο/Η anonymous λέει:

    Ρε αρχιδιάρη ανώμαλε (το μίσο κείμενο για πούτσες και αρχίδια λέει), ξέχασες το πιο σημαντικό. Στα αρχίδια μου και αν τον διώξουν και αν δεν τον διώξουν. Ας κάτσει βλάκα ούτε καν με νοιάζει, ο υποκριτής και ο κρετίνος είσαι εσύ που μας το παίζεις Μητέρα Τερέζα ρε παλιάτσο. Τι είσαι δηλαδή ρε μαλακά η θοτ πολίς; Θα μας κατηγορείς και αν είμαστε ουδέτεροι; Άντε ψόφα δογματόβλακα

    • Ο/Η antidrasex λέει:

      Ακριβώς βρε παλιομαλάκα, επειδή είναι στα αρχίδια σου, και επειδή στα αρχίδια σου ήταν και όταν μασάγαν τα δικά μου και τα δικά σου λεφτά, στα αρχίδια σου ήταν και όταν απέλυαν το διπλανό σου, στα αρχίδια σου ήταν όλα, είναι ο κόσμος σκατά.
      Άντε τώρα, γράψε και τίποτα άλλο στα αρχίδια σου, γιατί μόνο για χαρτί κάνουν.
      Από αναπαραγωγή και μαγκιά, δεν σε κόβω.

      • Ο/Η anonymous λέει:

        Αρχίδια και αρχίδια μας έπρηξες τα αρχίδια, Τι μαλακία απάντησες τώρα ρε εσύ κατάλαβες τι έγραψες δηλάδη; Αν βγάλω ποτέ πίσω τα λεφτά με το να συναπιστώ με έναν ελαφρόμυαλο «αντιδραστικό» καραγκιόζη με μια καπότα για παρωπίδες τότε να γίνω και ο Γιούρι Γκαγκάριν

      • Ο/Η antidrasex λέει:

        Έλα ρε, μια χαρά καριέρα θα κάνεις, δε θα χρειαστείς και διαστημόπλοιο, ούφο.

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      an exeis arxidia pes mas poios eisai gamo to mouni ths mamas sou, ellhnara gamioli

  26. Ο/Η Μαράκι λέει:

    Οταν γράφεις, τον παίζεις με το ελεύθερο χέρι;

  27. Ο/Η Elikas λέει:

    Καλωσήρθαν και τα τρολ. Σαν στο σπίτι σας παιδιά, φερθείτε όπως ακριβώς θα φερόταν κάποιος που έχει διασχίσει τη μισή Ασία περπατώντας για να φτάσει μέχρι το ψυγείο σας. Αν σας ενοχλεί η βωμολοχία, καλό θα ήταν να μην την αναπαράγατε. Κι εφόσον έχετε επιχειρήματα που αντικρούουν τα λεγόμενα μου, παρακαλώ μοιραστείτε τα μαζί μας. Διαφορετικά, η συζήτηση για το τι κάνω και πώς τον παίζω αποτελεί εισβολή στην ιδιωτική μου ζωή. Η οποία είναι απλά εκτός θέματος και δε νομίζω ότι αφορά και κανέναν.

    Α, και πουθενά στο κείμενο δεν αναφέρεται η λέξη «πούτσα».

    • Ο/Η Μαράκι λέει:

      Μα για την προσωπικη σου ζωη ενδιαφερομαι κι εγω. Μην παει ο νους σου στο κακο. Σκεφτομαι οτι για να γραφει καποιος τετοιες παπαριες με τετοιο υφος 25 καρδιναλιων και τετοια διαθεση «εσεις οι υποκριτες και εγω ο γαμαω», για να ζει καποιος με τα λουσα του στο εξωτερικο και να κανει αβιαστες κρισεις στα των του εσωτερικου, πρεπει να εχει ενα θεματάκι με την παρτη του. Αρα θεωρώ αυτονοητο οτι καβλωνεις με την παρτη σου και τον παιζεις με τα κειμενα σου. Το μονο που αναρωτιεμαι ειναι αν τα ριχνεις στην οθονη σαν καλος μαλακας ή αν εχεις κανα ζωο που σε βλεπει σαν μεγαλη προσωπικοτητα να τα πινει μεχρι τελευταιας σταγονας…

      • Ο/Η Elikas λέει:

        Προφανώς δεν απαντάω σε ένα ξεκάθαρα υβριστικό σχόλιο όπως αυτό. Ο μοναδικός λόγος που δεν το σβήνω είναι για να θαυμάσουν οι υπόλοιποι αναγνώστες την πλούσια και καλά τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία της «άλλης» πλευράς. Που δεν ανέχεται τους ξένους γιατί είναι βρώμικοι και απολίτιστοι…

      • Ο/Η Μαράκι λέει:

        Εσενα δεν ανεχομαστε μαλακα. Με τους ξενους μια χαρα τα παμε. Μεινε εκει που εισαι, φαε καμια ρεγγα, βαλε και καμια στον κωλο σου και ασε μας εμας να κανουμε τα κουμαντα μας

      • Ο/Η lexoplastique λέει:

        Μια διόρθωση με βάση τις λογοτεχνικές ιδιοσυγκρασίες του κειμένου: Είναι αρχιδι-καρδιναλλίων όχι απλών καρδιναλλίων

  28. Παράθεμα: Υποκρισία ρε μαλάκα « ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

  29. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Παντος ο πουστης ο ανθρωπος, δεν εχει εθνικοτητα….Και θα τον παταγα κατω με την ιδια ανεση..

  30. Ο/Η Duke λέει:

    Μαράκι ό μαλάκας μπορεί να τον παίζει και με τα δύο χέρια, (απάντηση στο πιο πάνω σχολιό σου), αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να γράφει ΑΛΗΘΕΙΕΣ επίσης και με τα δύο χέρια άλλα το ίδιο καλά να γράφει και με το στόμα η και γιατί όχι και με το πόδι αν χρειαστει προκειμένου να δίνει απαντήσεις στις απορίες σου. Μην το πάρεις προσωπικά . Είπες ήδη την γνώμη σου. Αυτή είναι η δική μου.

  31. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ο τύπος που έγραψε το κείμενο μάλλον ξεχνάει βασικά πράγματα, αν και τα γράφει ο ίδιος!
    Το να τους βρίζουμε όλους δεν αποτελεί λύση αλλά κοροϊδία!
    Ας μας δώσει λοιπόν μια λύση αντί να λέει κάθε είδους χαζομάρες και ψέμματα! Γιατί ψέμματα είναι τα περισσότερα, κυρίως αυτό που προσπαθεί να περάσει, ότι δηλαδη ο κόσμος δε νοιάζεται!
    Γιατί όταν μια μάνα έχει περίσσευμα και δεν το δίνει στο παιδί της δίπλα μάνας που πεινάει, αλλά το πετάει στα σκουπίδια επειδή «χάλασε» τότε ναι, είναι να την κατακρίνεις, όταν όμως μια μάνα δε μπορεί να θρέψει τα ίδια τα παιδιά της, τότε δε νοείται να παίρνει το ξεροκόμματο από το στόμα τους και να το δίνει σε άλλα παιδιά, όσο και αν πεινάνε αυτά! Και αν τα παιδιά της πεινάνε, δεν έχει σημασία ποιος φταίει, εκείνη πρέπει να τα φροντίσει πάση θυσία!
    Η Ελλάδα τόσα χρόνια που έδειχνε σημεία ευημερίας, έστω και πλασματικά, έτρεφε αμέτρητο αριθμό λαθρομεταναστών, ή και νόμιμων μεταναστών! Νοιαζίταν λοιπόν και με το παραπάνω! Πόσοι από αυτούς τους λαθρομετανάστες δεν έχουν νομιμοποιηθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και έχουν τώρα οι ίδιοι δικές τους επιχειρήσεις ενώ πριν 20 χρόνια ήρθαν εδώ ξυπόλητοι; Όλοι το γνωρίζουμε!
    Τώρα όμως η Ελλάδα λιμοκτονεί, και τα παιδιά της φεύγουν μακριά για να επιβιώσουν! Πώς λοιπόν περιμένουμε να θρέψει και τους αμέτρητους λαθρομετανάστες που συνεχίζουν να έρχονται; Δεν είναι λίγο τρελλό; Και με την άθλια Ευρωπαϊκή νομοθεσία «Δουβλίνο 2», εφόσον όλοι έρχονται μέσω τουρκίας στην Ελάδα και μετά πάνε αλλού, οι «ευρωπαίοι» μας τους ξαναστέλνουν πίσω, κάνοντάς τους μπαλάκι, κι εμείς δεν έχουμε τι να τους κάνουμε! Φυσικά, είναι τραγικό, γιατί πρόκειται για ανθρώπινες ψυχές! Δε μπορούμε να τους θρέψουμε, δε μπορούμε να τους στείλουμε κάπου καλύτερα, και δεν είναι το κράτος (όσο άθλιο και νά’ναι, δε μπορουμε να του το καταλογίσουμε και αυτό) που «κρατάει» τα χαρτιά τους! Λέγονται «λαθρομετανάστες» επειδή ΔΕΝ έχουν χαρτιά και μπήκαν παράνομα στη χώρα! Πού να τα βρούμε λοιπόν τα χαρτιά τους, στο καϊκι του τουρκου που τους έφερε;
    Κάποιοι λοιπόν χειροκροτούν τον «πανέξυπνο ανθρωπιστή» αρθρογράφο γι’αυτές τις ηλιθιότητες, και τη φωτογραφία με την εγκληματικότητα των Ελλήνων και καλά στο Σικάγο!
    Φέρονται σαν αυτούς που πήγαν και ψήφισαν το βενιζέλο για αρχηγό του πασοκ! Τέτοια κουταμάρα!
    Ας σκεφτούμε λόγο, μυαλό έχουμε, ας το χρησιμοποιήσουμε! Αλλά ένα κείμενο με φαμφάρες έχει καταντήσει ικανό να μας κάνει να ξεχνάμε αυτά που περάσαμε οι ίδιοι 5 λεπτά πρίν! Έτσι μας καταντήσανε!
    Σκεφτείτε λιγάκι και κρίνετε με το δικό σας μυαλό, και μή δέχεσται τα πάντα που λέει κάποιος χωρίς σκέψη και λογική κριτική!

    • Ο/Η Elikas λέει:

      Πολύς κόσμος δε νοιάζεται, όχι για το ίδιο το πρόβλημα (που όντως έχει πάρει άσχημες διαστάσεις εδώ και καιρό), αλλά για τα αίτια που οδήγησαν στη δημιουργία του και για το πώς μπορεί να βρεθεί μια ουσιαστική λύση. Με αποτέλεσμα να αποδέχονται πάρα μα πάρα πολλοί Έλληνες τη δράση χρυσαυγιτών και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ως αναγκαίο κακό. Ή και ως καλό ακόμα. Είναι γεμάτο το Facebook από εξυπναδούλες του τύπου «πάρτε τα πάκια σπίτια σας», όπου «πάκια» είναι οι Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοί, κλπ. Κι αυτοί που τα γράφουν δεν είναι τίποτα βαρεμένοι με ξυρισμένο κεφάλι και τατουάζ σβάστικα, αλλά η κοπελίτσα της διπλανής πόρτας, ο φίλος σου από το σχολείο, κλπ. Που ξεσηκώθηκαν ξαφνικά εναντίον όλων των φανταστικών και μη εχθρών της πατρίδας μας, με εξαίρεση τους εαυτούς τους και τους γονείς τους που τόσα χρόνια ψήφιζαν και ανέχονταν τους χειρότερους εγκληματίες – μόνο και μόνο επειδή μπορεί να τους νομιμοποιούσαν ένα γαμοαυθαίρετο. Το οποίο αυθαίρετο έχτισαν ανασφάλιστοι και κακοπληρωμένοι μετανάστες, και τώρα που δεν υπάρχει σάλιο ούτε για να αγοράσει κανείς τούβλα, τους πετάμε στα σκουπίδια και αδιαφορούμε για το αν θα πεθάνουν σε κάποιο ναζιστικό κολαστήριο ή όχι. Συγγνώμη λοιπόν αν εγώ που ζω στο εξωτερικό και βλέπω μέρα με τη μέρα την πατρίδα μου να εκφασίζεται και να εκβαρβαρίζεται αντιδρώ με οργισμένα κείμενα. Αν δεν το κάνω έχω κάποιες δυσκολίες να κοιμηθώ τα βράδια.

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      πεστα!!!

  32. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Η αληθεια αγαπητοι, ειναι πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ….Το οτι δημιουργουν καποιοι προβληματα, ειναι και παραμενει προβλημα χωρις κανενα ελαφρυντικο…Το ιδιο υσχιει φυσικα και με τους Ελληναρες που κανουν ντου οπου βρουν επικαλουμενοι την ασφαλεια τους..Δεν ειναι ετσι τα πραγματα για να τσουβαλιαστουν σε 2 ακρα..Και επισης, ειναι ηλιθιος οποιος δημιουργει αυτη την εντυπωση….ΑΚΡΙΒΩΣ για αυτον τον λογο, το κειμενο σου εξυπηρετει ακριβως αυτο που θελει ο «μαλακας» που κραζεις….Με αυτον τον τροπο, της «αλλης πλευρας» δεν ανοιγεις ματια και αυτια, αλλα κλεινεις και τα δικα σου..Δεν υπαρχουν αριοι στην φυλη ή στο μυαλο..Υπαρχουν προβληματα που θελουν λυσεις… Να εισαι καλα

  33. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μετά που διάβασα και τα αυτάρεσκα σχόλια του αρθρογράφου κάτω απ’το κείμενο, πείστηκα ότι είναι και ανιστόρητος!
    Αν κατά τη γνώμη του ο Παρθενώνας ήταν σταύλος που τον έχεζαν οι κατσίκες, και μάλιστα στη μεγαλύτερη περίοδο ύπαρξής του, όπως λέει, τότε μάλλον δεν έχει ιδέα από την ιστορία του εθνικού μας μνημείου αλλά και από την ιστορία της ανθρωπότητας γενικώς!
    Αντί να διαβάζετε λοιπόν κείμενα από ανιστόρητους και κοινωνικά πολωμένους bloggers καλύτερα να διαβάσετε κανένα σοβαρό βιβλίο ιστορίας, κοινωνιολογίας και ψυχολογίας των μαζών, γιατί αλλιώς θα μείνετε πρόβατα!

    • Ο/Η Elikas λέει:

      Η ιστορική συνείδηση του μέσου Έλληνα για αιώνες ολόκληρους αγνοούσε ποιος ήταν ο Σωκράτης, ο Περικλής και ο Φειδίας, οι δε κίονες των ναών χρησιμοποιούνταν για ακρογωνιαίοι λίθοι σε χωριατόσπιτα και στάνες. Μπορεί να μην ήταν στην κυριολεξία μαντρί στο μεγαλύτερο μέρος της ύπαρξης του ο Παρθενώνας λοιπόν, αλλά ήταν ξέφραγος, λεηλατημένος και υπό σχετική εγκατάλειψη, δεσπόζοντας πάνω από μία μικρή κι ασήμαντη επαρχιακή πόλη του Βυζαντίου (κι αργότερα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και των Ενετών), στην οποία ζούσαν κυρίως αγράμματοι τσοπάνηδες. Κι οι τσοπάνηδες έχουν κατσίκια, τα οποία συνηθίζουν να χέζουν όπου βρουν. Αν όχι μέσα στον Παρθενώνα, στα Προπύλαια, στην Πνύκα, στο Ηρώδειο ή στου Φιλοπάππου.

      Αυτοί οι ανάμικτης καταγωγής τσοπάνηδες που κάποτε εξεγέρθηκαν εναντίον κατακτητών και σήμερα τους τιμούμε με πριβέ παρελάσεις, αν τους συναντούσαμε θα μας φαίνονταν εξίσου λεροί και άξεστοι με τον Χ αλλοδαπό που δεν έχει στον ήλιο μοίρα και κοιμάται σε παγκάκι. Προτιμούμε όμως να τους θυμόμαστε όπως τους παρουσίασαν οι «ηρωικές» ταινίες με τον Παπαμιχαήλ και τη Βουγιουκλάκη που γυρίστηκαν μέσα στη Χούντα. Όμορφους, καθαρούς, ατσαλάκωτους και φορώντας ψεύτικα γένια και βλεφαρίδες. Ε, αυτό το ονομάζω υποκρισία.

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      istorike mono figoures san ton platona kai ton periklh kykloforousan kato apo ton parthenona edo kai dyo xiliades xronia e? ta katsikia fagane ban apo ta magnhtika pedia ton bril pou den afhnoun peristeria na xezoun ekei e? traba diabase thn istoria ths eleytherhs ora kai tou georgiadh karamixale

  34. Ο/Η Xristos λέει:

    Πεστα – οι αντδρασεις στο κειμενο σου απλως επιβεβαιωνουν την αληθεια του…

    Οι γιοι και εγγονοι των προσφυγων, προσφυγες οι ιδιοι, βριζουν τους λαθρομεταναστες..

    Και , ναι, δεν θελω να κρινω με βαση την εθνικοτητα, αλλα οι πρσοφυγες –
    α. δεν ψηφιζαν σαν τα ζωα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ επι 30 χρονια
    β. δεν γλειφανε τους πολιτικους για να διοριζουν αυτους και τα παιδια τους
    γ. Δεν περνουν συνταξη στα 45 τους

    Οι προσφυγες περπατησανε με τα ποδια τον μισο κοσμο για να ξεφυγουν απο τον πολεμο στο Αφγανισταν η στο Ιρακ, και καθενας απο αυτους αξιζει οσο 100 σαπιοκοιλοαδες χρυσαυγιτες ελληναραδες..
    Και το κρατος το ελληνικο , εχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να τους δωσει ασυλο, η αλλιως να εχει τα αρχ..δια και να πει – δεν ακολουθω το ευρωπαικο δικαστηριο, και δεν αναγνωριζω ασυλο σε κανενα.
    Και , ναι, αν δεν εχει λεφτα το ελληνικο κρατος ρε καραγκιοζηδες, τοτε πως ανεχεστε οι νταβαδες σας να κυκλοφορουνε με μερσεντε και βουλευτικα αυτοκινητα – ζωα, ε ζωα?? Αλλα δεν εχει λεφτα για ενα πιατο φαι και ασυλο στους πεινασμενους…

    Αλλα . ως συνηθως, το ελληνικο κρατος, (οπως και οι ελληναραδες) παραδοσιακα θρασυδειλοι και κοτες με τους δυνατους πουλαει τζαμπα μαγκια στους αδυνατους..

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Ενω οι δυνατοι βαζουν τα πραγματα στην θεση τους, ε?? Το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο κι ετσι ή χορευοντας με τους μαλακες?? Γιατι δεν πατε στο διαολο κι εσεις και οι μεταναστες και οι σαπιοκοιλιαδες εθνικιστες και οι εκκλησια και μαζι και το υπολοιπο βρωμικο συστημα αυτης της χωρας?? Εχετε γινει ολοι ρομποτακια…Σας φυτευουν μια ιδεα στην κεφαλα και αυτο ειναι..Κονσερβα αντι μυαλου και κατα τ’αλλα, ελευθερια…Στο διαολο ολοι, να παρουμε ανασα…

  35. Ο/Η katabran λέει:

    τα σέβη μου από τον παράδεισο της δύσης!

  36. Ο/Η EKEINOΣ λέει:

    ρε τι ακομα μαλακιες θα διαβασουμε εδω μεσα…θελω ρε πουσταραδες οταν κανουν, γιατι αργα η γρηγορα θα το κανουν, ενα ντου οι τουρκοι να δω τι θα σας κανουν τα φιλαρακια σας οι λαθρομεταναστες και οχι μονο οι λαθρο αλλα οοολοι τους σε σας και τα παιδια σας, οταν και αν απομακρυνθειτε απο το σπιτακι σας για να πολεμησετε…αλλα τι λεω? εσεις ειστε και φιλειρηνικοι και υπερ της τουρκοκρατιας! να δω τι ψωλη αραπικη θα χορτασετε…αλλα τι λεω? αφου ειπαμε οτι ειστε πουσταραδες(δεν ειναι τυχαιο που δεν αναφερομαι σε θηλυκα εδω μεσα γιατι θα το ευχαριστηθουν…στην αρχη τουλαχιστον)

  37. Ο/Η EKEINOΣ λέει:

    ρε συ υπεροπτίξ ελικοβαρεμενε για δε μας λες απ’την αρχη οτι εισαι μακρια νυχτωμενος, οτι σἀρεσει,λεει, να τα βλεπεις ολα απο ψηλα…ετσι κι αλλιως στα αλλα ημισφαιρια που ζεις (νοτιο και δυτικο) ετσι σε βολευει αφου εκει εισαι κι εσυ ενας…μεταναστης. πως μπορεις ομως να συγκρινεις τους ελληνες προσφυγες της μικρασιας ἥ του ποντου που ηρθαν τοτε κυνηγημενοι στην ελλαδα αφου δεν απελευθερωθηκαν οι περιοχες που ζουσαν με αυτους τους αλλοεθνεις που μας στελνουν κατα εκατομυρια οι υπερμαχοι της παγκοσμιοποιησης? και πως τολμας και υπαινισεσαι οτι θα φαω το γατακι μου και το σκυλακι μου οπως στην κατοχη οι παππουδες μας απο την πεινα τη στιγμη που αυτα αποτελουν εκλεκτο γαστριμαργικο εδεσμα στις χωρες προελευσης των…εραστων σου??

    • Ο/Η antidrasex λέει:

      Πουσταράδες, αράπικες ψωλές, θηλυκά θα το ευχαριστηθούν.. Να συμπεράνω ότι έχεις τσιμπιδάκι πάντα στην τσέπη για να τον βγάζεις για κατούρημα, ε;

  38. Ο/Η anti λέει:

    ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΑΚΟ ΑΦΟΥ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ?ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕ ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΩΘΕΙΣ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΟΤΡΥΠΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙΣ ΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ.ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΑΣΙΣΤΟΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥ ΛΙΓΟΜΥΑΛΟΥ ΑΦΕΝΤΗ ΣΟΥ.ΑΝΤΕ ΑΔΕΙΑΣΕ ΜΑΣ ΤΟ ΓΩΝΙΑ.ΜΥΓΟΧΕΣΜΑ.ΟΥΣΤ.

  39. Ο/Η anti λέει:

    ΕΤΣΙ ΣΚΑΤΟΦΑΣΙΣΤΑ.ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.ΝΑ ΣΑΣ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΖΟΧΑΔΑ.ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΣΚΟΥΞΕ ΜΩΡΗ ΣΚΑΤΟΦΑΡΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ.ΣΚΟΥΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΓΕΜΑΤΟ ΣΚΑΤΑ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ.

  40. Ο/Η fimes λέει:

    Βούρλο που έγραψες το άρθρο είναι απλό το πράμα, Εγώ μένω στην Θεσσαλονίκη πρόβλημα με τους μετανάστες δεν έχουμε, κακώς αν γίνει κάποια επιχείρηση. Ο άλλος μένει στην Αθήνα εκεί σε μερικές περιοχές πρόβλημα υπάρχει. Εσύ μένεις σε έναν γυάλινο πύργο με κολλημένες αφίσες του Τσε Γκερβάρα και χαιδεύεσαι με το να τους βγάεις όλους υποκριτές.

    Βγάλε και το Real Estate που μαζεύει λεφτά από την ιστορία

  41. Ο/Η anti λέει:

    ΕΓΩ ΓΑΜΑΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΜΩΡΗ ΚΟΥΦΑΛΑ.ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΡΦΩΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ,ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ…ΣΑΛΤΑ ΓΑΜΗΔΙΑ.ΣΚΑΤΟΓΕΝΝΗΜΑ.

  42. Ο/Η Elikas λέει:

    Μια που εδώ στο νοτιοδυτικό ημισφαίριο κοντεύει χειμώνας, λέω να σας αφήσω και να πάω να πιω καμιά μπύρα. Σας παρακαλώ μην ταΐζετε τα τρόλ όσο λείπω, εκτός κι αν σας βρίσκεται πρόχειρο κάνα γατάκι.

    Κι επειδή όντως είμαι παλιοχαρακτήρας που την έχει δει κάπως, προκαλώ οποιονδήποτε να αντικρούσει το συλλογισμό αυτού του ποστ με λογικά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα. Τα οποία να αφορούν στο θέμα της ανάρτησης αν γίνεται. Ευχαριστώ.

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      A!! Nόμιζα οτι δεν ασχολούμασταν με την ανάρτηση άλλο, μιας που το πού μένεις ή το πώς περνάς σεξουαλικά ήταν το κυρίως θέμα !!! Κ επειδή το γατάκι μου έχει δερματολογικό πρόβλημα ,δεν θέλω να μιλάμε άλλο γι αυτό γιατί ….συγκινούμαι !!!
      »Χαίρομαι» όμως, που συναντώ ξανά τόσους εθνικόφρονες χριστιανοφασίστες κομπλεξικούς μαλάκες –κ μάλιστα κ κοριτσάκια μαζί –σ ένα μπλοκ, όλοι ενωμένοι να ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ Εlika Ο ΟΠΟΙΟς,ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΦΟΥ ΖΕΙ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟΜΠΛΑΜΠΛΑ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ Κ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΑ ΖΩΑ !!! ΕΠΙΣΗς- απ’οτι συμπεραίνουν διάφοροι »δάσκαλοι ανατομίας» του ποστ- το μικρό του μόριο είναι αυτό που τον κάνει να μιλάει άσχημα, όπως επίσης κ το ότι μαγειρεύει κατά βάση γάτες !!!! Επίσης ο Εlikas έχει εμμονή με τον ιερό παρθενώνα –ντροπή– δεν θα΄θελα να λέμε »χέσιμο ή κατσίκα » σε οτι έχει να κάνει με τον ΄΄ιερό πολιτισμό μας ΄΄,γιατί άλλωστε Ελληναρά ο ΄΄πολιτισμός΄΄ μας είναι που βγάζει τον Χρυσαυγίτη στο δρόμο !!! κ ξέρεις πως βγαίνει ε ? Για να θερίσει !!! Να δείρει μέχρι θανάτου τον Πακιστανό,Μπαγκλαντεσιανό,Νέγρο,Μαύρο,Πουστη,Αναρχικό,Βρωμοκκε κ όποιον άλλο αντιτίθεται στις »υπέρ πατρίδος κ πίστεως» ιδεές του!! Αφού πρώτα έχει »γίνει» απ΄τον Νεγρο στην Πατησίων!!!! Αλλά..ήταν καλή η κόκα κ του βγαλε μια ένταση του παιδιού….Τι να κάνεις?? Τώρα όμως όλα θα πάνε καλά… Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης θα λύσουν το πρόβλημα ,ουφ,οι μετανάστες δεν θα μας παίρνουν τη δουλεια,ουφ, οι μισθοί πείνας θα αλλάξουν (μου το΄πε ο Saeed απ΄την Ινδία που μένει κάτω απ την πολυκατοικια μου στο σκαλάκι!)κ με την καινούργια νομοθεσία θα γίνει Yπουργός Eργασίας,! Επίσης οι φασίστες θα γίνουν οι κυρίαρχοι του κόσμου yeah κ έτσι ο Παρθενώνας θα καθαρίσει απ τα σκατά ,τα blogs θα καθαρίσουν από κακά παιδιά σαν τον Εlika, ο ‘εκείνος’ θα μπορεί να φωνάζει ΖΗΤΩ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς ακόμα πιο δυνατά την ώρα του» τόσο καλού κρεββατιού» που φαίνεται οτι κάνει ,το ΄’Μαράκι’ θα πάρει τις απαντήσεις της για το που πάει το σπέρμα του elika k θα νιώσει ήσυχη μετά απ άυτό μιάς που »μια χαρά τα πάμε με τους ξένους μαλάκα που κολλάς εσυ?», κ οι λοιποί ΄’εκείνος’ κ ‘ανώνυμος’ κ ‘antidra’.. θα καμαρώνουν με τις προβλέψεις τους πως όταν »μπουν οι τουρκοι θα γαμήσουν γυναικόπαιδα»!!! Θα καμαρώνουν ήρεμοι να ξέρεις, γιατί άλλωστε οι Τούρκοι,ή όποιΟΙ άλλοι κατακτητές μπουν στην χώρα θα ξεκληρίσουν κ θα βιασουν μόνο συγκεκριμένες οικογένειες!!! Τους Εθνικόφρωνες φασίστες θα τους βάλουν στην κιβωτό!!!! Οπως εγινε με κάθε χώρα που κατακτήθηκε ή καταπατήθηκε !! Άλλα τόσα ξέρουμε ,τόσα λέμε! Όλα καλά λοιπόν,ουφ,κ τώρα με συγχωρείς παλιοχαρακτήρα κ αλκοολικέ(καινούργια κατηγορία) Εlika αλλά έχω να πάρω το αγαπημένο γατάκι μου κ να πάω να ποδοπατήσω τον μετανάστη που μου χαλάει την εικόνα ! κ σ εμενα κ στο γατακι!!!! LOL

      • Ο/Η Elikas λέει:

        Για αλκοολικός δεν το’χω ακόμα, αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο θα το παλέψω φιλότιμα να γίνω 🙂

        Τον Αντιδρασέξ τον παρεξήγησες όμως. Δικό μας παιδί είναι, με μία αδυναμία να τσιγκλάει τα φασιστοτρόλ για να βγάλουν τον χειρότερο εαυτό τους (που δεν χρειάζονται και καμιά βοήθεια για να το κάνουν εδώ που τα λέμε).

        Κατά τ’ άλλα, μας έχουν κάνει πορνοστάρ οι κυβερνώντες και οι τραπεζίτες, αλλά δεν πειράζει να τον τρώμε από αυτούς (ακόμα κι αν είναι Εβραιομασόνοι), αυτό που μετράει είναι να μη μολύνουν τα πεζοδρόμια μας Αφρικανοί και Ασιάτες φτωχοδιάβολοι. Από δω και στο εξής λοιπόν όλοι οι άστεγοι και οι πεινασμένοι θα έχουν καθαρό ελληνικό αίμα. Κι όσοι αυτοκτονούν από τα χρέη επίσης.

      • Ο/Η eva λέει:

        ναι ναι εχεις δικιο ,ζητω συγνωμη απ τον antidra …το κατάλαβα μετά στην δέκατη ανάγνωση !!! είναι τέτοιος ο εκνευρισμός μου με τους αδαής κ ανιστόριτους που μπερδεύτηκα…..αν δεν είναι ούζο— ελληνικό— ωστόσο δεν αξίζει να γίνεις αλκοολικός …..–μη χαλάσεις κ τη φυλή!!!!!!

      • Ο/Η antidrasex λέει:

        Μη στεναχωριέσαι eva μου, δεν παρεξηγώ.
        Και φαντάζομαι τον εκνευρισμό σου, αλλά είναι δυνατόν φασίστας να έχει τέτοιο nickname και άβαταρ;
        Αφού δεν ξέρουν ούτε από σεξ, ούτε από προφυλακτικά, ούτε από χαμόγελο 😉

      • Ο/Η eva λέει:

        Ναι κ πρώτα απ’όλα από αγάπη!!! Κατά τ΄΄αλλα μην τολμήσει κανείς να μιλήσει για θρησκεία!! :)))) Γραφικοί τουλάχιστον ! k στο fb απ’οτι βλέπω κ σήμερα τα σχόλια εξακολουθούν στο ίδιο ύφος »σας παρακαλώ αυτή η έρευνα δεν αποτελεί γενικό χαρακτηριστικό των Ελλήνων κ ας μην βάζουμε ταμπέλες κ το 190τόσο είναι παλιά βλάκα ελικά» και λοιπές ασυναρτυσίες !!!!! Λες κ αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα ολόκληρου λαού η μαρτυρία κάποιου κυρίου που κάποιος αλβανός τον έκλεψε κάποτε ή η πράξη
        κάποιου πακιστανού που έφαγε το γατάκι(επειδη είχε λιώσει στην πείνα) αλλά των ελλήνων που ΄χουν λιώσει στη μίζα, οι πράξεις είναι πιο ευγενείς !
        Κ εν προκειμένω γελάω…γιατί οι ελληναράδες εν γένει μπορούμε να γενικεύουμε για όλους κ για όλα ! ! Όταν κάποιος άλλος το κάνει ,κ ειδικά αιχμηρά…κλαίμε για τη γάτα!!!!

  43. Ο/Η Ψουξ λέει:

    Ούτε στο γήπεδο…..τόση πούτσα και γαμήσι ..:-))…..Κατουράτε και λίγο ρε παιδιά… γιατί θα σας περάσουν για Χουλιγκάνους και όχι για ……..Πολίτες με Άποψη….

  44. Ο/Η Χριστός λέει:

    @εκείνος και λοιπά φασιστοειδη
    Χίλιες φορές με τόυς τούρκους αν κάνουν ντου παρα με τους χρυσαυγιτες
    ( εγω προσωπικά θα έστελνα τους χρυσαυγιτες με χαρα πακέτο στους Τούρκους )
    Με αγάπη

  45. Ο/Η Eirini Papadaki λέει:

    Αναρωτιέμαι πότε θα πέσουν οι μάσκες? Η δική μου, η δική σου, όλων μας..

  46. Ο/Η Χ λέει:

    Δεν ηπαρχουν μασκες – εγω δεν εχω τιποτα να μοιρασω ουτε με Τουρκους ουτε με Ιρακινους ουτε με Αφγανους – αυτοι ηταν και ειναι οι συναδελφοι και δασκαλοι μου –
    εδω ομως στη ξενιτια που ζω, οι χρυσαυγιτες οπως και στην ελλαδα ειναι απεναντι μου…και θα τους κυνηγω οσο μπορω..

  47. Ο/Η Antoine λέει:

    Ωραίος! το κοινοποιώ

  48. Ο/Η Πελοπίδας λέει:

    Στ’ αρχίδια του και του μετανάστη, αν ήμουν εγώ στη θέση του κι αυτός στη δική μου. Και εν ολίγοις ποιοί είχαν δίκιο επι ελληνικής δικτατορίας? Αυτοί που έμειναν εδώ και αντιστάθηκαν στη χούντα με κόστος ανεπανόρθωτο ή αυτοί που πήγαν και αυτοεξορίστηκαν εις τα Παρίσια ως πολιτικοί μετανάστες και σε άλλες πόλεις, για να γυρίσουν μετέπειτα ως ήρωες. Και βέβαια στ΄αρχίδια μου. Εχω μεγαλύτερα προβλήματα δικά μου να καθήσω να σκεφτώ.

    • Ο/Η Elikas λέει:

      Κατά πάσα πιθανότητα έχεις δίκιο για τους μετανάστες Πελοπίδα, που (εφόσον αντιστρέφονταν οι ρόλοι) στην πλειοψηφία τους θα μπορούσαν να χειραγωγηθούν εξίσου εύκολα με τους Έλληνες και να επιτρέψουν κάθε είδους ακρότητες – κι ας έχουν τραβήξει οι ίδιοι τα πάνδεινα από ρατσιστικές συμπεριφορές, κλπ. Ο διαχωρισμός που κάνεις για τους αυτοεξόριστους και μη είναι προβληματικός όμως. Πολλοί δεν αντιστάθηκαν καθόλου στη χούντα, κι από αυτούς που αντιστάθηκαν (στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό), κάποιοι παρέμειναν συνεπείς στις αρχές τους και κάποιοι άλλοι εκμεταλλεύτηκαν καταστάσεις για να γίνουν οι ίδιοι εξουσιαστές ή/και πραξικοπηματίες αργότερα.

      Από κει και πέρα όμως, οτιδήποτε επηρεάζει το πώς ζεις και τι προβλήματα αντιμετωπίζεις δεν θα έπρεπε να είναι καθόλου στ’ αρχίδια σου. Σε μεγάλο βαθμό, αυτή η νοοτροπία του να βάζουμε το βραχυπρόθεσμο ατομικό μας συμφέρον πάνω απ’ όλα μας οδήγησε ως εδώ. Αδιαφορούσαμε για ζητήματα που νομίζαμε ότι δεν μας αφορούν άμεσα (π.χ. μεταναστευτικό, οικονομική πολιτική, διαφθορά, άνοδος ακροδεξιάς, κλπ) με αποτέλεσμα να ξυπνήσουμε μια μέρα χρεοκοπημένοι, προδομένοι και περικυκλωμένοι από μαχαιροβγάλτες (Έλληνες και ξένους). Και τώρα, αντί να κάτσουμε να βρούμε ριζοσπαστικές και ουσιαστικές λύσεις συμβιβαζόμαστε με οποιαδήποτε προεκλογική μπαρούφα μας σερβίρουν, και δεν συνειδητοποιούμε ότι αν δώσουμε κι άλλο γήπεδο στον φασισμό τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα – για όλους μας.

  49. Ο/Η Μαλάκας λέει:

    Χαλεπόν πολλάς οδούς άμα του βίου βαδίζειν.
    .
    .
    .
    Αιδώς Αργείοι!

  50. Ο/Η Πελοπίδας λέει:

    Elika τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ όσο νομίζουμε όλοι. Μέσα στις μπαρούφες που μας σερβίρουν είναι και το μεταναστευτικό. Δεν έχει να κάνει με πολιτική αλλά με τον νόμο της ζούγκλας και της επιβίωσης πλέον. Ισως αυτό είναι και ένας σημαντικός λόγος για την άνοδο της ακροδεξιάς. Δικαιολογημένα μεν ανεγκέφαλα δε. Ερχομαι λοιπόν στη θέση του μετανάστη που ούτως ή άλλως είμαι και είμαστε ασχετα αν και αρκετός κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα αυτό. Είμαστε όλοι μετανάστες αλλά όχι τόσο απλά όπως το παιρνούν συνειδησιακά τα μυαλά κάποιων επαγγελματιών «αντιρατσιστών». Είμαστε μετανάστες μιας παγκοσμιοποιημένης οικονομικής, κοινωνικής κατάστασης.
    Σαν μετανάστης λοιπόν δεν με ενδιαφέρει καθόλου η πολιτική αυτής της χώρας. Με ενδιαφέρει να έχω ψωμί να φάω στη χειρότερη, γιατί εκεί που ζούσα δεν είχα ούτε αυτό. Στη καλύτερη να έχω εργασία να στείλω χρήματα στην οικογένεια μου. Οι Ελληνες στη πλειοψηφία τους δεν είναι ρατσιστές αλλά ούτε και το αντίθετο πάντα με την έννοια που με βολεύει βέβαια αυτό. Είναι απλά αδιάφοροι. Αδιάφοροι για εμένα, για την ίδια τους τη ζωή, για τη πολιτική τους. Εμένα όμως μου αρέσει εδώ. Είναι ωραία γιατί ακόμα και το υπόγειο που ζώ τίγκα στη κατσαρίδα είναι βίλα μπροστά στα άχυρα που ζούσα. Ομως μπορεί και στις άλλες χώρες της Ευρώπης να είναι καλύτερα από εδώ. Εδώ δεν υπάρχει οργάνωση απο το κράτος. Αυτό με εξυπηρετεί αν ανήκω σε αυτούς που μπορώ να κάνω ότι θέλω αφού κυκλοφορώ χωρίς κάρτα ήδη, ίσως και να εγκληματίσω αφού τώρα που έχω καταλάβει πόση ελευθερία υπάρχει εδώ μέχρις ασυδοσίας, ίσως και να εγκληματίσω. Γιατί όχι? Ποιός θα με συλλάβει? Ούτε αστυνομία δεν υπάρχει καλά καλά. Κι αν υπάρχει αυτή που υπάρχει, είμαι τόσο άνετος κι ωραίος που δεν με παίρνουν χαμπάρι όταν περνάω από δίπλα τους. Είμαι άγνωστος μεταξύ πολλών άλλων αγνώστων που έχουν το ίδιο χρώμα με εμένα. Στο κάτω κάτω κάποιοι από τους δικούς μου μέχρι και αυτοκίνητο βγάλανε, με βρώμικο χρήμα, αλλά γιατί να μη εργαστώ γι’ αυτούς?
    Εμένα με ενδιαφέρει να μπορώ να επιβιώνω. Το όνειρο μου είναι να καταφέρω κάποτε να φτάσω να γίνω σαν και αυτούς. Αλλωστε, είναι εύκολο όπως είπα να γίνει και αυτό, εδώ στην Ελλάδα. Είναι ωραίος ο καπιταλιστικός τρόπος ζωής. Και εν ολίγοις είναι με το μέρος μας. Αμέ, ξέρεις πόσες Μ.Κ.Ο. όπως τις λένε είναι με το μέρος μου? Ξέρεις πόσοι με υποστηρίζουν? Ουυυυυ θα τα χάσεις φίλε μου. Γι’ αυτό σου λέω, μη λές τίποτα παραπάνω. Κάτσε εδώ και πές «ο θεός είναι μεγάλος».
    Είμαι Ελληνας. Με λένε Πελοπίδα. Βρίσκομαι σε ένα κράτος απάνθρωπο για εμένα και την οικογένεια μου. Είμαι άνεργος εδώ και 1,5 χρόνο. Δεν υπάρχουν δουλειές. Μεγάλωσα με αγάπη και φροντίδα από τους δικούς μου που μου έδωσαν τα πάντα για να σπουδάσω. Αλλά δεν έχω τίποτα, ούτε εργασία ούτε χρήματα. Στην Ελλάδα μας πάνε για εκλογές. Εχω ήδη καταλάβει ποιό είναι το παιχνίδι. Αλλά βλέπεις οι δικοί μου γονείς δεν τα είχαν καλά με τη πολιτική. Δεν ανήκαν στα δύο μεγάλα κόμματα και τώρα εγώ δεν έχω μέλλον γιατί δεν μπήκα στο πλυντήριο με τους μπλέ και πράσινους κόκκους να πάρω ένα από τα δύο χρωματάκια να έχω μια βάση ρε γαμώτο για να διεκδικήσω το μέλλον μου.
    Εδώ πια όλοι ζητούν δημοκρατία. Αλλά όταν πάνε να ψηφίσουν πίσω από τη κουρτίνα που είναι ο φάκελλος με τα ψηφοδέλτια μου σκοτώνουν το μέλλον μου. Πάλι τους ίδιους ψηφίζουν. Με εκτελούν συνειδητά και αβίαστα. Πάντα έτσι γινόταν. Η δημοκρατία στην ελλάδα είχε ανάγκη «κάλυψης» πάντα βλέπεις και το «παραβάν» που κρύβεται ο γείτονας μου, ο φίλος μου, εσύ για να βάλεις στο φακελάκι το κόμμα που θα ρίξεις στη κάλπη, είναι η κουκούλα της δημοκρατίας. Βρισκόμαστε υπό κατοχή όπως λένε. Του Δ.Ν.Τ. αλλά και της τρομοκρατίας των κάθε είδους εγκληματιών. Προχθές 2 πακιστανοί γρονθοκόπησαν τη κακομοίρα τη μάνα μου για ένα φο μπιζού 2 ευρώ στην είσοδο της πολυκατοικίας. Την έστειλαν στο νοσοκομείο με μελανιές. Αν τους έπιανα α ρε αν τους έπιανα… Δεν με ενδιαφέρουν τα προβλήματα τους. Δεν με ενδιαφέρει αν θα τους κλείσουν σε στρατόπεδα, με ενδιαφέρει να μην υπάρχει ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ στη χώρα μου. Να ζώ με αξιοπρέπεια. Και αυτοί επίσης αλλά αυτό δεν είναι εφικτό. Πως να είναι αφού πλέον έχω καταλάβει ποιός είναι ο εχθρός μου. Είσαι ΕΣΥ φίλε μου εσύ που με διαβάζεις. Εσύ που ζητάς δημοκρατία με συγκρίσεις. Αλλη ο συνταξιούχος, άλλη ο φοιτητής, άλλη ο εργαζόμενος, άλλη ο βολεμένος εργαζόμενος, άλλη ο συντεχνιακός επαγγελματίας. Συγκριτική Δημοκρατία. Αυτό ζητάς. Τίποτα άλλο. Η χώρα μου είναι το σπίτι μου. Τα σύνορα είναι η πόρτα του σπιτιού μου. Και αυτή με ενδιαφέρει πλέον. Τίποτα άλλο.

  51. Ο/Η Χριστος λέει:

    Είμαι Αφγανος. Έφυγα όπως έφυγαν συνωστιζομενοι οι έλληνες απο τη μικρά Ασία γιατί θα με έσφαζαν . Ακούω ότι έχουν πρόβλημα οι έλληνες τώρα και γελαω – τι ξέρουν αυτοί απο προβλήματα ; Ξέρουν τι είναι να κουβαλά στα χέρια τα πτώματα των παιδιών σου ; Μιλάνε για προβλήματα και εννοούν ότι δεν θα βρουν καλή δουλειά η δεν θα πανε διακοπές φέτος. Δεν το δείχνω αλλα μέσα μου γελαω. Δεν θέλω να μείνω στην Ελλάδα μ- με έχουν φυλακίσει εδώ. Ξέρω ότι ο δικός τους ο νόμος λέει ότι δικαιούμαι άσυλο – και αν το πάρω δεν θα μείνω ούτε μια μέρα παραπάνω. Αλλα δεν με αφήνουν να δουλέψω δεν με αφήνουν να φύγω απο τη χώρα – και μετά μου λένε – ζήσε όπως μπορείς.

    • Ο/Η EKEINOΣ λέει:

      ε…δωστε του ενα…ασυλο ρε γαμωτο να παει στο διαολο!!!

      • Ο/Η Χ λέει:

        Εισαι πολυ large ομως ε?
        Αλλα ασυλο για τους φασιστες δεν εχει – αυτη ειναι η διαφορα με τους προσφυγες…

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      συνωστιζομενοι…..μαλιστα!

      • Ο/Η christosgblogspotcom λέει:

        Ειρωνικα προφανως – οι ελληνες δεν «συνωστιζονταν» στη Μικρα Ασια, και οι Αφγανοι ή οι Ιρακινοι δεν ¨συνωστιζονται¨στα συνορα μας – αμφοτεροι προσπαθουσαν (προσπαθουν) να επιβιωσουν απο πολεμους και γενοκτονιες…

  52. Ο/Η Πελοπίδας λέει:

    Οχι δεν ξέρω τι σημαίνει να κουβαλάς στα χέρια σου τα πτώματα των παιδιών σου. Αυτό το ήξερε ο παππούς μου πολύ καλύτερα. Αλλά φρόντισε με το τρόπο του να μη τύχει σε εμένα σήμερα. Τον εξόρισαν γι’ αυτό τότε. Αν ζούσε σήμερα μπορεί με τα μυαλά και τα πιστεύω που είχε να ερχόταν στη χώρα σου να σε υπερασπιστεί. Αλλά έφυγε κι αυτός προδομένος.
    Αλλά, ομως έτσι όπως πάνε τα πράγματα δεν αποκλείεται και αυτό να συμβεί και εδώ. Σήμερα. Δεν έχει περάσει βλέπεις και πολύ καιρός από τότε που έσφαξαν κάποιοι για μια κάμερα στο κέντρο της Αθήνας ένα πατέρα. Εκεί να δείς φίλε μου Χριστο ένα νεογέννητο να μη μπορεί καν οχι να κουβαλήσει αλλά να καταλάβει ότι δεν έχει πατέρα ξαφνικά. Και ποιός ευθύνεται γι’ αυτό Χριστο που είσαι αφγανός? Νομίζω σου απάντησα ως Πελοπίδας ήδη πιο πάνω. Περί της κουκούλας της δημοκρατίας. Αλλά προφανώς δε με κατάλαβες. Μην ανησυχείς όμως. Ολοι μετανάστες είμαστε 😉

  53. Ο/Η christosgblogspotcom λέει:

    Πελοπιδα – ο δικος μου ο παππους μου μιλουσε για οταν πολεμουσε τους ναζι στην Πινδο, για το αιμα και τον πολεμο. Ο δικος μου ο παππους δεν φανταζοταν οτι οι ναζι θα εβαζαν υποψηφιοτητα στις εκλογες και θα εμπαιναν στη Βουλη – γιατι, λεει, οι Ελληνες απηυδισαν με τους μεταναστες και ψηφιζουν ναζι, Ο δικος μου ο παππους θα μου ελεγε, οτι και τοτε ειχαν απηυδισει, αλλα με τους ναζι δεν πηγαιναν – προτιμουσαν να πεθανουν…

  54. Ο/Η christosgblogspotcom λέει:

    Περισι εγιναν 30.000 αιτησεις για ασυλο απο τις οποιες εγιναν δεκτες οι … 36 (!) (ποσοστο 0.1 % – με ευρωπαικο μεσο ορο το 30%)
    Ο μεγαλυτερος αριθμος αιτησεων εγινε απο Ιρακινους και Αφγανους, δηλαδη απο ανθρωπους που (καταρχην) δικαιουνται ασυλο, σε ολες τις χωρες.
    Αν η Ελλαδα ειχε εφαρμοσει το νομο
    α. Δεν θα ειχε καταδικαστει απο το Ευρωπαικο δικαστηριο
    β. Δεν θα ειχε 30.000 ανθρωπους εκβιασμενους να μεινουν στην ελλαδα αλλα να μην μπορουν να δουλεψουν μονιμα
    γ. Θα ειχε «ξεφορτωθει» αυτους που (δικαια) ελαβαν ασυλο, καθως κανενας τους δεν θα εμενε στην Ελλαδα – με νομιμα πλεον χαρτια, θα ειχαν φυγει ολοι για Δυτικη Ευρωπη..

  55. Ο/Η againstthesilence λέει:

    το κείμενο τα λέει όλα.
    πολύ μπόχα όμως από τα φασιστάκια, οι οποίοι πάντα απαντούν με επιχειρήματα νηπιαγωγείου και βλαχομαγκιάς. απάντησε κανείς τί εθνικότητας(εφόσον τους τρώει το εθνικό κυρίως) είναι αυτοί που απεικονίζονται στις φωτό;

    • Ο/Η εγω λέει:

      ναι ρε παπαρα, ελληνες προσφυγες ειναι και μαλιστα λαθρομεταναστες,αφου δεν ειχαν ταξιδιωτικα εγγραφα, δεν τους εδινε ο κεμαλ, αλλα ερχοταν στην μητερα πατριδα τους την ελλαδα, πες μας τωρα που κολλαει η συγκριση με τη χλεμπα που υπερασπιζεσαι?

      • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

        sta moutra sou kollaei mallon, gt oi sun8hkes pou exoun diamorfw8ei sto kentro tis a8hnas einai apotelesma stoti exoume xasei to meraki mas to gousto mas kai thn dhmiourgia mas…mono rousfeth , kai opws eipe kai o xarry klin oti fame oti pioume kai oti arpaxei o kwlos mas..ratsistaki tou eautou sou..(anwfelo gt gia einai kapoios ratsisths einai ratsisths kai ston eauto tou)

  56. Ο/Η againstthesilence λέει:

    ποια μητερα πατριδα ρε μαλακια ,που δεν τους γουσταρατε και αυτους εσεις οι «ελληνες» οταν ηρθαν?
    τους ειχατε πηδηξει αναποδα πριν τους ενταξετε και αυτους στην κοινωνια σας, πριν τους αφομοιωσει και αυτους η κοινωνικη κατασκευη του εθνους-κρατους σας. και βασικα χλεμπα εισαι και οχι αυτοι που δεν υπερασπιζεσαι. ΕΜΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ εσσεται ημαρ!

    • Ο/Η εγω λέει:

      εγω ημουν απο αυτους που…ηρθαν και δεν ακουσα παραπονα απο κανεναν δικο μου για τα περι «υποδοχης» που υπενισσεσαι. αλλα για να χουμε καλο ρωτημα εσυ ρε τι μερος του λογου εισαι? δε σου ειπε η μανα σου? απλυτε αναρχοκομουνιστη μαλλον γεννηθηκες στο βουνο και τωρα μας το παιζεις…παγκοσμιος και υπερ ανω πατριδας θρησκειας και οικογενειας. με το δικιο σου, σαν μπασταρδος που εισαι τι να υποστηριξεις?! αστα, σε λυπαμαι, συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες

      • Ο/Η againstthesilence λέει:

        τι να μιλας αξεστε, αμορφωτε, γελοιε φασιστα βρυκολακα- τι να αφοδευεις το ιδιο πραγμα ειναι. βρωμισαμε απο το υψηλο σου ελληνικο ιδεωδες !!γκουντ ναιτ βαμπαιρ

  57. Ο/Η againstthesilence λέει:

    επισης μαθε να μιλας και να γραφεις ελληνικα κομπλεξικε

    υπαινίσσομαι, παρατ.: υπαινισσόμουν, στιγμ. μέλλ.: θα υπαινιχθώ, αόρ.: υπαινίχθηκα

    κάνω έναν υπαινιγμό, αναφέρομαι έμμεσα σε ένα θέμα και χωρίς να το λέω καθαρά, ωστόσο υπονοώ κάτι

    • Ο/Η εγω λέει:

      ωραια επιχειρηματολογια! μπραβο! επεσα με τη μια ετσι? μπασταρδος και απλυτος τελικα! εισαι και καθηγητης…ελπιζω διορισμενος. ειμαι σιγουρος οτι δεν κανεις το σταυρο σου στην πρωινη προσευχη, αν δεν την εχετε καταργησει. α, δε μου πες, ρωτησες τη μανα σου(τι εθνικοτητας εισαι ντε)?

      • Ο/Η againstthesilence λέει:

        στο μελλον θα υπαρχουν ανθρωποι που θα ζουν στην επιφανεια της γης, ακομα και σε αυτον τον τοπο, οταν η ελλαδα θα εχει εξαφανιστει. Το εθνολογικο μιγμα που θα επικρατησει δεν μπορει να προβλεφθει και το ιδιο ιδχυει και για τις κουλτουρες τους, ακομα και για τις γλωσσες τους. Μπορει κανεις να ειναι βεβαιος οτι το κεντρικο και ποιοτικο ερωτημα θα ειναι το εξης: θα μπορεσουν αυτοι οι μελλοντικοι ανθρωποι να κυριαρχησουν, μεσω μιας απελευθερωτικης πρακτικης επι της σημερινης τεχνικης που αποτελει σε παγκοσμιο επιπεδο μια τεχνικη της επιφασης και της αποστερησης; Η αντιθετα θα κυριαρχηθουν απο αυτη με εναν τροπο που θα ειναι πιο ιεραρχικος και υποδουλωτικος απ’ ο,τι σημερα; Θα πρεπει κανεις να ειναι προετοιμασμενος για το χειροτερο και να παλευει για το καλυτερο. Η Ελλαδα ειναι σιγουρα αξιοθρηνητη. Αλλα οι θρηνοι ειναι ματαιοι.

  58. Ο/Η παιδι του σωληνα λέει:

    φασιστας δεν εισαι τι θα πεις …

  59. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    eisai 8eos…kai as mhn uparxei…..magka mou….alla erwthsh..?
    kai opws eipe kai o xarry klin…me lene…artemh..

  60. Ο/Η giwrgos λέει:

    ek tou asfalous leme kai grafoume oti heloume kai kati allo mperdebete tin poytsa me tin bourta otan milate gia tous ellines metanastes kahikia den exete to dikeoma na tous sikginete me aytous kolegiopeda tou kerata

  61. Ο/Η Σας βαρέθηκα πια λέει:

    όχι άλλη Κομμουνιστική κλαψα σε παρακαλώ.
    Οι πολυαγαπημένοι σου παρανομως εισερχομενοι μετανάστες (θέλω να πιστεύω οτι έχεις βάλει μερικούς στο σπίτι σου και τους ταΐζεις γιατί κρίμα ειναι οι άνθρωποι…) γνωρίζουν πολύ καλα τι παίζει στην Ελλαδα και όμως συνεχίζουν να μας έρχονται… Έχουν περασει 20 χρόνια από τοτε που ο σημερινός πρωθυπουργός Σαμαράς τους προέτρεψε να έρθουν…
    Γι’αυτό κι εμείς ψηφίζουμε Χρυσή Αυγή και στα αρχιδια μας! Για να ξεβρωμησει ο τόπος από κατι τύπους σαν κι εσενα…

    • Ο/Η Elikas λέει:

      Συνήθως δεν απαντάω σε τρολ, αλλά για σένα θα κάνω μια εξαίρεση. Σε πληροφορώ λοιπόν ότι ο τόπος ήδη έχει ξεβρωμίσει από μένα, γιατί έχω φύγει μετανάστης. Το ίδιο και πάρα πολλοί άλλοι, που ούτε τους έφαγαν τις δουλειές οι ξένοι, ούτε τρόμαξαν από τους διαρρήκτες και τους πορτοφολάδες κι εγκατέλειψαν την Ελλάδα. Όχι, φύγαμε επειδή το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας (του οποίου η Χρυσή Αυγή αποτελεί παρακλάδι κι όχι αντίπαλο) φρόντισε να καταστρέψει την οικονομία, να μολύνει το περιβάλλον και να εκφασίσει την κοινωνία. Καθώς και να υπογράψει συμβάσεις που εγκλωβίζουν τους λαθρομετανάστες εντός ελληνικών συνόρων. Καμάρωσε λοιπόν τον μαυριδερό κοντοπούτανο αρχηγό σου να φιλάει δουλικά το χέρι της Μητσοτάκαινας, κυνήγα τους Πακιστανούς, και στείλε την άνεργη αδελφή σου εδώ στο Άμστερνταμ, να δουλέψει πουτάνα σε βιτρίνα για να χαζεύουν οι τουρίστες.

  62. Ο/Η ΧΟ λέει:

    Τι εχετε να πειτε για τα παρακατω κυριοι αναρχοαπλυτοι υπερασπιστες των ανθρωπινων δικαιωματων? Εγω ξερω. Στ’αρχιδια σας!!! http://www.youtube.com/watch?v=FVpGjrn1iKE ΥΓ Ρε συ ελικα ή κανας αλλος εδω μεσα, μηπως εχεις καμια κορουλα ή αδερφουλα στην ηλικια των κοριτσιων αυτων να του ξεσκισουμε τα κολωφαρδουλα?

    • Ο/Η antidrasex λέει:

      Συνήθως δεν απαντάω σε ΗΛΙΘΙΟΥΣ αλλά για σένα θα κάνω μια εξαίρεση για χάρη του κοινού:
      Μπες εδώ: http://www.snopes.com/photos/politics/masswedding.asp
      και διάβασε ότι αυτά τα κορίτσια ήταν τα παρανυφάκια.
      Αν δεν ξέρεις αγγλικά, ζήτα από κανέναν να στο διαβάσει λίγο.
      Αργά και σταθερά, μπας και καταλάβεις, γιατί είσαι τόσο ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑΣ που πιστεύεις ότι εξωφρενική μαλακία σου πούνε χωρίς καν να κάνεις έστω μια αναζήτηση έστω στο Google.
      Άσε που στο τέλος ομολογείς ότι είσαι του λόγου σου παιδόφιλος.
      Μάκια ρε ΧΟ ΧΟ ΧΟ!
      (αλήθεια, ΧΟ, να φανταστώ ότι είσαι και «κατά των εβραίων» οι οποίοι σκοτώνουν τους παλαιστίνιους).

  63. Ο/Η christos neo λέει:

    Human rights now!

  64. Ο/Η Elikas λέει:

    @ΧΟ

    Εντάξει, το τερμάτισες. Επειδή σε κάποιο βίντεο της πλάκας ένας τύπος που έχει ντυθεί σαν ιμάμης (μπορεί να είναι και μπορεί να μην είναι) λέει ότι τα 6χρονα κοριτσάκια είναι έτοιμα για σεξουαλική επαφή πάει να πει ότι έτσι σκέφτονται και πράττουν ΟΛΟΙ οι μουσουλμάνοι;

    Δηλαδή αν βγει αύριο στο YouTube ένας τύπος ντυμένος τσολιάς κι αρχίσει να λέει ότι οι Έλληνες φοράνε φούστα γιατί τους αρέσει να τον παίρνουν από πίσω θα τον πιστέψεις;

    Το «μπετόβλακας» είναι λίγο.

  65. Ο/Η nafp λέει:

    ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΑΜΕΝΣΑ!!!!!!!

    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΣΑΡΙΑ!!!!!!!!!!!

    ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΠΟΥ ΑΝ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΗΣΟΥΝ ΔΙΑΟΛΟΣ!!!!!!!!

    ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΟΙ ΦΩΝΑΖΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ!!!!!!!!!!!

    • Ο/Η Nikos Porgiotis λέει:

      ενω εσυ λεβεντη μου εισαι ανοιχτομυαλος, προχωρημενος και, πανω απ’ολα, θελεις να μας πας μπροστα… αν μου ειχαν γυρισει τοσο πολυ τα αντερα μς ολα αυτα που διαβασα πιο πανω, θα τα ειχες καταφερει να με κανεις να γελασω..

    • Ο/Η antidrasex λέει:

      Να θυμίσω βέβαια ότι αυτοί που ήθελαν να κάψουν όσους έλεγαν ότι η γη είναι στρογγυλή ήταν χριστιανοί.

      • Ο/Η ΑΗ σικτιρ λέει:

        Το ξερουμε οτι σε πηδανε μουσουλμανοι, δε χρειαζεται να μας το…ξεφωνιζεις κιολας!

  66. Παράθεμα: Υποκρισία ρε μαλάκα « απέραντο γαλάζιο

  67. Παράθεμα: Υποκρισία ρε μαλάκα | Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση

Σχολιάστε