Ευρέλαιο

Αντιμετωπίζουμε σοβαρή οικονομική κρίση. Όχι μόνο εμείς, όλος ο κόσμος. Απλά σαν γνήσιοι Ελληνάρες που είμαστε, θέλουμε ντε και καλά εμείς να έχουμε πάντα πιο πολύ από τους υπόλοιπους. Μαγκιά.

Οι ηγέτες μας στάθηκαν για άλλη μια φορά στο ύψος των περιστάσεων και μας έχωσαν όσο πιο βαθιά στα σκατά μπορούσαν. Κατάφεραν τα λεφτά μας να μην αξίζουν καλά-καλά το χαρτί που τυπώθηκαν, δείχνοντας μας έτσι συμβολικά το δρόμο για το μέλλον. Τους ευχαριστούμε γι’ αυτό και υποσχόμαστε να τους τιμήσουμε όπως τους αρμόζει στα δύσκολα χρόνια που έρχονται. Για τα οποία υπάρχει τελικά σωτηρία παιδιά, οπότε χαλαρώστε.

Η λύση για το πρόβλημα της πετρελαϊκής κρίσης είναι το να πολτοποιήσουμε μαζικά τα χαρτονομίσματα μας και να να τα κάνουμε κάποιου είδους καύσιμη σούπα. Μετά θα μετατρέψουμε τα αμάξια και τα λεβητοστάσια να καίνε αυτή την αηδία, παράλληλα ανεβάζοντας τον πληθωρισμό σε ποσοστά μεγαλύτερα κι από αυτά της μετακατοχικής Ελλάδας, καθώς θα χρειάζεσαι καμιά πενηνταριά χιλιάρικα μόνο και μόνο για να πας μέχρι τη δουλειά σου. Ευρέλαιο φίλε, αυτό θα μας σώσει. Χαρτί να ‘χουμε να ξοδεύουμε.

Ούτως ή άλλως δεν θα έμενε δέντρο για δέντρο και τουλάχιστον θα φροντίσουμε το χρηματοζούμι μας να μην είναι και τόσο τοξικό όταν καίγεται. Άσε που θα κάνουμε και χαβαλέ. Ας πούμε, μπορεί τα χαρτονομίσματα του ενός εκατομμυρίου να ‘χουν τη φάτσα του Αλογοσκούφη χαραγμένη επάνω τους. Για να τον θυμόμαστε. Θα πηγαίνεις μέχρι Θεσσαλονίκη και θα λες «έκαψε δώδεκα αλογοσκούφηδες το μπουρδέλο μέχρι να φτάσω. Τι το ‘θελα το 4×4 ο μαλάκας;»

Σιγά-σιγά, μπορούμε να ανακαλύψουμε και τρόπους να τα τρώμε. Με την κατάλληλη επεξεργασία, όλα γίνονται. Θα τηγανίζεις πατάτες σε μαγειρικό ευρέλαιο που θα προέρχεται από χιλιάρικα με τη φάτσα του Σουφλιά, θα φτιάχνεις κέικ από κωστάλευρο (αλεσμένα χαρτονομίσματα των εκατό χιλιάδων, εμποτισμένα σε λικέρ μπανάνας), θα αποστάζεις ένα μάτσο δεκαχίλιαρα για να πιεις με τους φίλους σου ένα καραφάκι ρουσόπουρο (λίγο ξυνό στη γεύση, αλλά σε κάνει χάλια με τη μία). Μια χαρά θα περνάμε μέχρι να περάσει το κραχ…

Μη γίνει καμιά ποτοαπαγόρευση μόνο και καταλήξουμε να τα καπνίζουμε κι από πάνω. Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα αποσύρουν τα πολυδωράρικα και δεν θα μπορούμε πια να την ακούσουμε…

This entry was posted in ...και πολλα αλλα, υπεροψιες, καφριλες. Bookmark the permalink.

9 Responses to Ευρέλαιο

  1. Ο/Η Elikas λέει:

    Μπόνους: Θα παίζουμε χαρτιά την πρωτοχρονιά και θα γεμίζει ο στόμας μας. «Δέκα εκατομμύρια κι άλλα πέντε», «τα βλέπω».

    Επιπλέον, θα μπορούμε να τα τυπώνουμε με μελάνι σε διάφορες γεύσεις και ιδιότητες, ενώ αν θέλουμε θα τα δένουμε σε τόμους πάχους τηλεφωνικού καταλόγου.

  2. Ο/Η Ορέστης λέει:

    Επίσης, θα ανακυκλώνουμε συνεχώς, τα παλιά μικρότερης αξίας χαρτονομίσματα για να κάνουμε και οικονομία στο χαρτί το οποίο θα κοστίζει πολύ περισσότερο από την αξία των χρημάτων που θα μας δίνει, ενώ στις νύφες θα βάζουμε μόνο επιταγές για να μην τις γεμίζουμε με μασούρια από χαρτονομίσματα…

  3. Ο/Η Elikas λέει:

    Ορέστη, ανακύκλωση δε λες τίποτα. Ό,τι καίγεται θα πολτοποιείται. Θα κυκλοφορούν καύσιμα νοθευμένα με υπολείμματα από τραπεζάκια του ΙΚΕΑ.

    Κι αν είμαστε πραγματικά χουβαρντάδες, τις νύφες θα τις λούζουμε με πετρέλαιο. Αληθινό, από αυτό που θα ‘χει πάει τριάντα δισεκατομμύρια το βαρέλι…

  4. Ο/Η Κλαζομένιος λέει:

    Ενώ δείχνεις τόσο προσεχτικό παιδί, {απορώ πως} σού ξέφυγαν τόσα λάθη:
    1. Τα εικονιζόμενα βαρέλια είναι βαρέλια για φέτα και όχι για οιουδήποτε είδους υγρά (άρα ούτε για πετρέλαιο).
    2. Τα εντός τους χαρτονομίσματα δεν ανήκουν σε χώρα της ζώνης του EURO.
    3. Τα εικονιζόμενα πιό κάτω είναι απολύτως ακατάλληλα για την υποδεικνυόμενη χρήση.

    Θα κλείσω με την ευχή να πραγματοποιηθούν όσα κασσανδρικώς προφητεύεις, ώστε να ξαναγυρίσουμε (τα εγγόνια μας έστω…) σε κοινωνία (-ες) ανταλλαγής προϊόντων και υπηρεσιών και κατάργησης του χρήματος, πολύ πιό ανθρώπινες, διάολε!

  5. Ο/Η Κλαζομένιος λέει:

    Y.Γ.
    Το εντός του σχολίου προσωπάκι δεν τό έβαλα εγώ.
    Πώς βγήκε εκεί;;;

  6. Ο/Η Elikas λέει:

    Κλαζομένιος

    Το προσωπάκι (emoticon που λένε και στο χωριό μου), γεννήθηκε αυτόματα επειδή η wordpress νομίζει πως οι παρενθέσεις χρησιμεύουν μόνο και μόνο για να δείχνει κανείς χαριτωμένος. Αν θέλεις, επεμβαίνω και το διορθώνω.

    Όσο για τις εύστοχες παρατηρήσεις σου, η μόνη απάντηση που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι οι εικόνες του ποστ μπήκαν «δικτυογραφική αδεία». Κοινώς, αυτές βρήκα, αυτές έβαλα.

    Καλωσόρισες.

  7. Ο/Η Οιωνοσκόπος λέει:

    Δικιά μου απορία είναι η εξής:
    Αφού το ορυκτέλαιο είναι ακριβότερο από το ηλιέλαιο, ποιός βλάξ νοθεύει το δεύτερο με το πρώτο κι όχι αντίστροφα;

  8. Ο/Η Elikas λέει:

    Οιωνοσκόπος

    Με κάθε επιφύλαξη, κάπου διάβασα ότι έχει να κάνει με δεξαμενές πλοίων, οι οποίες δεν καθαρίζονται ή αντικαθιστώνται μετά τη μεταφορά ορυκτέλαιου γιατί κοστίζει λιγότερο. Από το 2003, υπάρχει και ευρωπαϊκή οδηγία που το επιτρέπει.

  9. Ο/Η panosjee λέει:

    Καιρός να μάθουμε ότι το πετρέλαιο είανι πολύ ακριβό για να καίγεται, ας καιμε λιγότερο, να κάνουμε και ποδήλατο.
    Δύσκολος καιρός για τα funds, subprimes… δείξτε κατανόηση!

Σχολιάστε