Σε γνωρίζω από την όψη

Αυτή εδώ είναι η ελληνική σημαία. Αντιπροσωπεύει το ελληνικό κράτος και συμβολίζει τους αγώνες που έδωσε ο ελληνικός λαός για να κατακτήσει την ελευθερία του.

Αυτός που φέρει την ελληνική σημαία, εκπροσωπεί αυτομάτως το ελληνικό έθνος – είτε την έχει ραμμένη πάνω στο μπλουζάκι του είτε πάνω στη στολή του. Έτσι, ένας ποδοσφαιριστής της Εθνικής ομάδας και ένας αστυνομικός των Ειδικών Δυνάμεων κατά κάποιο τρόπο εξισώνονται, αφού το έργο τους επιτελείται για το καλό της πατρίδας. Για το καλό μας.

Όταν κάποιοι ποδοσφαιριστές χάρισαν το κύπελλο Ευρώπης στην Ελληνική ομάδα, τους αποκαλέσαμε ήρωες και βγήκαμε στους δρόμους για να εξυμνήσουμε τον άθλο τους, νιώθωντας ότι νίκησαν για όλους εμάς. Κι εκείνοι έτσι νιώθουν πιθανότατα, και μπράβο τους. Παίζουν για τη φανέλα.

Όταν όμως κάποιοι αστυνομικοί επιτίθενται σε έναν δεκαεξάχρονο που οδηγεί μηχανάκι και από την πτώση του μια γυναίκα χάνει της ζωή της, πώς τους αποκαλούμε άραγε; Γιατί δε βγαίνουμε στους δρόμους για να υμνήσουμε τo κατόρθωμα τους; Δεν το έκαναν για μας; Τότε για ποιούς το έκαναν; Κι όταν όλη η φασαρία γίνεται επειδή οι κάτοικοι της Λευκίμμης αντιδρούν στην περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή του τόπου τους, οι αστυνομικοί αυτοί πώς νιώθουν που προκαλούν το θάνατο ενός από τους πολίτες που πληρώνουν το μισθό τους; Ενός από τους πολίτες που είναι ταγμένοι να υπηρετούν; Η στολή που φοράνε, τι συμβολίζει ακριβώς; Κι από πού κι ως πού δικαιούται να φέρει πλέον το εθνόσημο;

Ακόμα και τα μέλη της δημοτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας παραιτήθηκαν σε διαμαρτυρία για την εισβολή διμοιριών ΜΑΤ στη Λευκίμμη, κάνοντας μάλιστα λόγο στην επιστολή που έστειλαν στον Έλληνα πρωθυπουργό για «μεθόδους αυταρχισμού και βάναυσης δικτατορικής συμπεριφοράς», ενώ λίγο παρακάτω του γράφουν «να χαίρεστε το κράτος και το κόμμα που θέλετε να φτιάξετε». Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ήταν ατύχημα, έχοντας πλήρη γνώση ότι υπάρχουν δεκάδες εξοργισμένοι αυτόπτες μάρτυρες που τον διαψεύδουν. Πέρα από το να φροντίσει να διαγραφούν τα ανυπάκουα μέλη από το κόμμα και να αποποιηθεί τις ευθύνες της κυβέρνησης, μήπως θα μπορούσε ο κύριος Ρουσόπουλος να μας εξηγήσει για λογαριασμό τίνος δολοφονούνται αθώοι άνθρωποι από κρατικούς υπαλλήλους;

Δεν είναι τυχαίο το ότι η είδηση της ανθρωποκτονίας από υπερβάλλοντα αυταρχισμό δεν έπαιξε καθόλου στα μέσα μαζικής εξαπάτησης. Ήταν απασχολημένα με την εξιχνίαση των μυστικών της προσωπικής ζωής δολοφονηθέντος ηθοποιού και με την εθνικοπατριωτική ομιλία του Γάλλου προέδρου στην ελληνική Βουλή. Τι μου λέτε; Αν έπαιζε από πίσω πακετάκι δεκαπέντε δισεκατομμυρίων ευρώ, ακόμα κι ο Άνθιμος θα δήλωνε δημόσια ότι οι Σκοπιανοί είναι οι μοναδικοί γνήσιοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου…

Στο μεταξύ, έχουν ορμήξει σμήνη αρπακτικών να οικειοποιηθούν τη ελληνική σημαία, υιοθετώντας την ποδοσφαιρική ομάδα που αγωνίζεται με τα χρώματά της. Νοικιάζουν λίγη από τη δόξα της κατάκτησης του Euro ’04 για να πουλήσουν δάνεια, κινητά, συνδρομές, τηλεοράσεις, σάντουϊτς και μπύρες. Το Βήμα της Κυριακής κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο μία καταχώρηση της τράπεζας Πειραιώς, που προφανώς πλήρωσε αρκετά ώστε να δικαιούται να μάθουν όλοι οι Έλληνες ότι εύχεται καλή επιτυχία στην ομάδα μας. Λες κι αν δεν προσδοκούσε να βγάλει κέρδος, η τράπεζα Πειραιώς θα ευχόταν καλή επιτυχία σε κάποια άλλη ομάδα…

Μπορεί να μη στοιχειοθετείται από πουθενά το έγκλημα της προσβολής εθνικού συμβόλου, αλλά στην ουσία περί αυτού πρόκειται. Μόνο που είναι χειρότερο να ξεπουλάει κανείς την ελληνική ή οποιαδήποτε άλλη σημαία από το να της βάζει φωτιά. Στη μία περίπτωση ντροπιάζεται ένας ολόκληρος λαός, ενώ στην άλλη καταστρέφεται ένα κομμάτι ύφασμα. Ίσως λοιπόν οι ανεγκέφαλοι που κατά καιρούς καίνε τη σημαία, να προσπαθούν με τον τρόπο τους να εκφράσουν ακριβώς αυτή την προσβολή. Να προσπαθούν να μας πουν ότι αυτό το σύμβολο δεν είναι πια δικό μας. Εγώ διαφωνώ μαζί τους όμως σ’ αυτή τη λογική.

Με συγχωρείτε πολύ κύριοι μπάτσοι, κύριοι κυβερνώντες και κύριοι επιχειρηματίες, αλλά αυτή η σημαία δεν είναι δική σας. Ανήκει σε όλους μας και άρα δεν σας επιτρέπουμε να τη χρησιμοποιείτε στο όνομα των αθλητών μας, των παππούδων μας ή των παιδιών μας. Ούτε για να δολοφονήσετε Έλληνες πολίτες, ούτε για να τους ληστέψετε.

Το ίδιο ισχύει και για όλους τους πατριδοκάπηλους αλμπάνηδες του δημόσιου βίου. Κάντε ό,τι βρωμιά θέλετε, αλλά κοντά τα χέρια σας από αυτό που κανείς μας δεν σας παραχώρησε σε αποκλειστικότητα. Η σημαία αυτή είναι δική μας, και θα την κουνάμε όπου και όποτε εμείς θέλουμε. Ακόμα κι εναντίον σας…

This entry was posted in υπεροψιες, ψυχοτραυματικα, αγριαδες. Bookmark the permalink.

24 Responses to Σε γνωρίζω από την όψη

  1. Ο/Η tictac λέει:

    Kαι να φανταστεις οτι την κανανε γαλαζια
    απο τα χρωματα της σημαιας του Βαυαρου κωλοπαιδου
    που μας φορτωσανε τοτε για ηγεσια!

    Μη χεσω! Γαλαζιο του Αιγαιου και μαλακιες!

  2. Ο/Η Elikas λέει:

    tictac,

    αν δεν κάνω λάθος, οι οπλαρχηγοί χρησιμοποιούσαν γαλανόλευκη σημαία πριν ακόμα εμφανιστεί το εκ Βαυαρίας κωλόπαιδο. Μόνο που ήταν σαν τη σημαία της Φινλανδίας ένα πράγμα: γαλάζιος σταυρός σε άσπρο φόντο. Ως παιδί πάντως, είχα προλάβει και την κλασική σημαία χωρίς τις ρίγες. Πιο εύκολη να τη ζωγραφίσεις εν όψει σχολικών εορτών.

    Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι πώς προήλθε η σημαία μας, αλλά ποιοί νομιμοποιούνται να την οικειοποιούνται και για ποιούς σκοπούς. Πέρσι είχαμε τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας να κουνάνε μόνο ελληνικές σημαίες στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Κωστάκη (προφανώς κάποιος επικοινωνιολόγος συμβούλεψε την ηγεσία του κόμματος να κρύψουν κάτω από το χαλί το λογότυπο με τον πυρσό ενώ ακόμα σιγόκαιγε η μισή Ελλάδα). Λες και όσοι δεν ψηφίζουν ΝΔ δεν είναι και τόσο Έλληνες…

    Φέτος, είδαμε την Καλομοίρα να τυλίγεται με την ίδια σημαία που κάποτε ύψωσαν ο Γλέζος και ο Σάντας στην Ακρόπολη εν μέσω γερμανικής κατοχής (φαίνεται πως το να κουνάει το κάθε σαχλοκούδουνο τον κώλο του στο πανηγύρι της Ευρωβύζαξον αποτελεί εθνική υπόθεση), ενώ δεν υπήρξε ακροδεξιός και νεοναζί που να μην την κράδαινε σε διαδηλώσεις για το πόσο ελληνική είναι η Μακεδονία.

    Τώρα, μας κάνουν πλύση εγκεφάλου όλες οι εταιρείες με το «τιμημένο» («γαμημένο» έλεγε παιδιά το σύνθημα κι αφήστε τις παπαριές), ενώ μέχρι και οι επαρχιακές πιτσαρίες ντύνουν τους υπαλλήλους τους με μπλουζάκια της Εθνικής Ελλάδος, για να συνδέσουν έμμεσα τα πεπερόνια τους με τον θρίαμβο του Euro ’04. Κερδοφόρα υπόθεση ο πατριωτισμός φίλε…

  3. Ο/Η tictac λέει:

    Χαχαχα!Εμενα μου λες?Σημαιες πουλαω!Χαχαχα…

    Πραγματι, οι επικοινωνιολογοι ειπαν «τερμα οι κομματικες σημαιες», γιατι η ελληνικη (σικ) ενωνει παρα χωριζει.

    Οι ιδιοι που πουλαν τις σημαιες ειναι που (αρχιζω απο Ιανουαριο) πουλαν {και καλα κανουν δηλαδη}:

    Αποκριατικα
    Χαρταετους
    Σημαιες (25-3)
    Καρβουνα-σουβλες
    Αλεξηλια ταμπλω αυτοκινητου
    Ομπρελλες θαλασσης
    Σημαιες (28-10)
    Ελατα

    Παρακαλω οπως συμπληρωσατε την λιστα…
    Θα το εκτιμησω.

    Ειμαστε τελικα πολυ μα(φιο)ζικος λαος.

  4. Ο/Η Νάσος λέει:

    Πολύ καλό το ποστ Νεφέλικα, έκανα κι εγώ αυτές τις μέρες σχετικές σκόρπιες σκέψεις, αλλά με το ποστ σου τις έβαλα σε τάξη.

    Κι εμένα μ’ εκνευρίζει απίστευτα αυτός ο «πατριωτισμός» των πολυεθνικών (αντίφαση εξ ορισμού).

    Πιστεύω (με μια δόση αφέλειας) ότι οι πολυεθνικές και κυρίως η κυβέρνηση ποντάρουν πολλά στη νίκη της εθνικής, μπας και ξεχάσει ο κόσμος τα πραγματικά του προβλήματα και πάψει να διαμαρτύρεται.

    Να κάνω και μια παρατήρηση στο παραπάνω σχόλιό σου. Οι Γλέζος και Σάντας δεν υψώσανε την ελληνική σημαία, απλά ξηλώσανε τη γερμανική. «Απλά» (λέμε τώρα!).

  5. Ο/Η Elikas λέει:

    Νάσο,

    έχεις δίκιο για τον Γλέζο και τον Σάντα.

    Φυσικά και συμφέρει την κυβέρνηση και τις εταιρείες να ασχολείται ο κόσμος με εθνικά ζητήματα και να βάζει σε δεύτερη μοίρα τη σκληρή καθημερινότητα. Το πρόβλημα είναι ότι η αξιοπρέπεια ενός λαού δεν κερδίζεται μόνο στα γήπεδα. Και σίγουρα όχι στα κάθε λογής καταστήματα και υποκαταστήματα. Δε βλέπω το λόγο να μου πιάνει κάποιος τον κώλο κι εγώ να χαίρομαι επειδή ο υπάλληλος του φοράει μπλουζάκι με εθνόσημο.

  6. Ο/Η Πίκος Απίκος λέει:

    Εξαιρετική σκέψη, αποτυπωμένη σε ένα εξαιρετικό κείμενο. Έθιξες ευαίσθητες χορδές μου (έχω γράψει κάτι ανάλογο για την ελληνική αστυνομία, και τα αλλεπάλληλα φιάσκο στην Σίνδο, και στην Αλεξανδρούπολη).

  7. Ο/Η BUTTERFLY λέει:

    Εξαιρετικο το κειμενο σου Νεφελικα.
    Και ναι, ειναι εθνικη υποθεση η νικη της εθνικης μας ομαδας, αλλα αν πιασουμε το θεμα αθλητισμος, αστο τα καναμε σκατα και εκει, μεγαλη κουβεντα…πισω στο θεμα μας. Εξισου εθνικη -εθνικοτατη- υποθεση ειναι η μιζερια στην οποια ζει πολυς κοσμος, η αμορφωσια και η ελλειψεη καλλιεργειας, το συστημα υγειας, η δικαιοσυνη…εχουμε φτασει στο σημειο να περιμενουμε αυτους τους μικρους η μεγαλους θριαμβους για να αναστησουμε για λιγο τη χαμενη εθνικη μας υπερηφανεια, να πιστεψουμε οτι αξιζει να χαιρομαστε που ειμαστε Ελληνες και οτι δεν τα εχουμε κανει τελειως σκατα! Αυτη την αναγκη- η και το βολεμα ανθες- του κοσμου εκμεταλλευονται ολοι αυτοι οι τυχαρπαστοι! Και γιατι να μην το κανουν αλλωστε; Μας εχουν βρει δεκτικους σε πολυ χειροτερες εκμεταλλευσεις, εμεις τους εχουμε επιτρεψει να καπηλευονται τη ζωη μας, γιατι οχι και το εθνικο μας συμβολο; Δεν υπαρχει φιλε μου εθνικη συνειδηση ουτε συλλογικοτητα ουτε εθνικη μνημη και αυτο ειναι το πιο αδυνατο μας σημειο, που μας αφηνει ερμαια σε καθε επιτηδιο. Αντιδραση και μαλιστα εντονοτατη θα επρεπε να υπαρχει απο τοτε που εγω ημουν παιδι και οι γονεις και οι παππουδες μου πηγαιναν στις προεκλογικες ομιλιες των κομματων, αγοραζοντας πακετο τη σημαια του κομματος με την ελληνικη και κραδαινοντας και τις δυο με καμαρι!

  8. Ο/Η Elikas λέει:

    Πίκος Απίκος

    Από φιάσκο άλλο τίποτα… Μόνο που οι αποτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. κοστίζουν ζωές. Πληρώνουμε μία αστυνομία που το μόνο που κάνει αποτελεσματικά είναι να δέρνει τους πολίτες της χώρας της, προασπίζοντας οικονομικά συμφέροντα λες και είναι κάποια εταιρεία σεκιούριτι. Η ειρωνία είναι ότι στις τάξεις της ελληνικής αστυνομίας θα βρει κανείς πολλούς «υπερπατριώτες», εθνικιστές, ακόμα και νεοναζί (κυκλοφορούν φωτογραφίες ένστολων με υψωμένο χέρι σε συγκεντρώσεις χρυσαυγιτών). Κατά τ’ άλλα, ελληνική δημοκρατία και άγιος ο Θεός…

    Butterfly

    Η εθνικιστική έξαρση των τελευταίων χρόνων είναι απολύτως κατευθυνόμενη. Ταυτίζοντας έντεχνα τις αθλητικές (και μη) επιτυχίες με την εξουσία και την κρατική (και παρακρατική) βία με τον πατριωτισμό, καταλήξαμε σε έναν λαό που κουνάει χαρούμενος σημαιούλες για την Ευρωβύζαξον και παθιάζεται με τις μαθητικές παρελάσεις και τα ανιστόρητα κηρύγματα προπαγάνδας – ενώ γύρω του η οικονομία της χώρας καταρρέει και η κοινωνία οπισθοδρομεί. Η κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου μας μάρανε…

    Τι να την κάνω την εθνική υπερηφάνεια όταν πέρσι κάηκαν 2.5 εκατομμύρια στρέμματα δάσους; Με τι ψυχή να τραγουδήσω τον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν» όταν συνοδεύεται από ρατσιστικά συνθήματα και καπηλεύεται από τους οπαδούς του κάθε Πλεύρη; Γιατί να θέλω να δώσω τη ζωή μου για ένα κράτος που δηλητηριάζει και καταληστεύει τους πολίτες του;

    Και που ανέβασα τη σημαία φόρα παρτίδα στο post μου, ντράπηκα. Γιατί πλέον την έχω συνδέσει στο μυαλό μου με ελληνορθόδοξες λαοσυνάξεις, ροπαλοφόρα φασιστοειδή και πονηρές καμπάνιες μάρκετινγκ.

  9. Ο/Η BUTTERFLY λέει:

    Δεν νομιζω οτι πρεπει να ντρεπεσαι. Το συμβολο ειναι συμβολο και απο εκει και περα εσυ επιλεγεις πως θα το αντιμετωπισεις. Αν μπεις στο τριπακι της αρνησης, θα γινεις αυτο ακριβως που θελουν να γινουμε ολοι μας. Το θεμα δεν ειναι η αρνηση, αλλα η δραση και η αλλαγη.

  10. Ο/Η antidrasi&sex λέει:

    Νεφέλικα, για άλλη μα φορά μ’αρέσει το ποστ σου και συμφωνούμε.
    Ειδικά με το τελευταίο σχόλιο σου προς butterfly.
    Ως φαντάρος, παρέλασα ΔΥΟ φορές και τις δύο εθελοντικά. Μόνο που, αρκετά πιο νέος τότε, δεν είχα καταλάβει ότι άλλο συμβολισμό είχε για μένα (τιμή προς αυτούς που αγωνίστηκαν κάποτε) και άλλο συμβολισμό για αυτούς που με χειροκροτούσαν ή ήθελαν να παρελάσω (αξιόμαχο δυνάμεων, εθνικό φρόνημα και άλλες πίπες). Το αυτό και με την σημαία.
    Τα αυτό και με τις εθνικές ομάδες.
    Το 2004 βγήκα να πανηγυρίσω ως ποδοσφαιρόφιλος από το ματς με τη Ρωσία (και ας χάσαμε), όταν δεν έβγαινε σχεδόν κανένας. Μετά την Γαλλία, που βγήκαν όλοι με την εθνική στύση (συγγνώμη, περηφάνια ήθελα να πω), έμαθα μετά (δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν το είδα με τα ίδια μου τα μάτια, γιατί δεν νομίζω να έμενα αμέτοχος, με όποιες συνέπειες), άρχισαν τα γνωστά εθνίκια να δέρνουν ξένους που ήθελαν και αυτοί να πανηγυρίσουν, για την χώρα στην οποία μένουν. Λες και δεν αποτελεί ΤΙΜΗ αυτό για την χώρα και την σημαία της, αλλά προσβολή. Με την Τσεχία δεν βγήκα καθόλου, αηδιασμένος από τα εθνίκια, και μετά τον τελικό βγήκαμε μεγάλη παρέα, έχοντας το νου μας μην γίνει κάνα παρόμοιο περιστατικό για να παρέμβουμε.
    Πως λοιπόν να είσαι περήφανος για μια χώρα που:
    – Πνίγει μετανάστες στο Αιγαίο;
    – Δέρνει φοιτητές και απεργούς;
    – Θεωρεί τα ομόφυλα ζευγάρια παρεκτροπή;
    και άλλα, και άλλα….
    αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα να ανεμίζεται η σημαία-σύμβολο της σε eurovision, κομματικές οχλοσυνάξεις, διαφημίσεις κλπ κλπ.

    Αλλά φταίει και ο κόσμος, που θεωρεί «εθνική επιτυχία» και «περηφάνια για την χώρα» κάθε πανηγύρι και δεν ξεσηκώνεται όταν το κάθε φασιστοειδές την τυλίγει γύρω από ένα κοντάρι και την κάνει όπλο ενάντια σε άλλον.
    (πάνω σε αυτό είναι εξαιρετικό το κόμικ Giant Size Fascists του Κων).

    Τέλος, να σχολιάσω και την προθυμία μιας εφημερίδας να αντικαταστήσει το πρωτοσέλιδο(!!!) της με διαφήμιση!!! (ανεξαρτησία του τύπου σου λέει ο άλλος μετά)

  11. Ο/Η Rodia λέει:

    Τι να γράψω τώρα… Οτι τέλειωσε ο καιρός των εθνικών συμβόλων, αυτό θα ταίριαζε μάλλον…
    Σηκωστε τις σημαίες των πολυεθνικών ωρέ!
    (σε πολύ καυτό αέρα αναδεύεις Νεφελίξ) 🙂

  12. Ο/Η Elikas λέει:

    Butterfly

    Ντρέπομαι εγώ γιατί δεν ντρέπονται εκείνοι που θα έπρεπε να ντρέπονται. Υποψιάζομαι ότι δεν είμαι ο μόνος που έχει πάθει αλλεργία στην κατάχρηση του εθνικού μας συμβόλου από τους κάθε λογής νοσταλγούς της χούντας και της βασιλείας. Συμπτωματικά, τα αφεντικά τους είναι αυτά που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε μπανανία (χωρίς μπανάνες όμως).

    antidrasex

    Τα είπες όλα και συμφέρεις 🙂 Για το δήθεν προοδευτικό «Βήμα» ειδικά, είναι μεγάλη κατάντια τέτοιο πρωτοσέλιδο.

    Ροδιά

    Είμαστε πολυεθνικό κράτος εδώ και καιρό. Το κακό είναι ότι τα βάζουμε με τους μετανάστες (λες και το ένδοξο Βυζάντιο αποτελείτο από αμιγώς ελληνικούς πληθυσμούς), αλλά σκύβουμε τη μέση στα συμφέροντα που δε γνωρίζουν ούτε πατρίδα ούτε φιλότιμο. Η γελοιότητα του παροξυσμού των ΜΜΕ για τον Σαρκοζί δεν έχει προηγούμενο (πάλι καλά που δεν έφερε την Κάργια μαζί του).

    Καυτός και πνιγηρός αέρας Ροδιά μου. Δυσώδης.

  13. Ο/Η DrSato λέει:

    Κάτω τα έθνη και οι θρησκείες.. Ξυπνάτε.. Το μέλλον είναι οι ομάδες!!!!! AC MILAN

    Αν είχα γεννηθεί στην Κίνα θα ήμουν κινέζος..

  14. Ο/Η Elikas λέει:

    DrSato

    Καλωσήρθες.

    Αν οι ομάδες είναι το μέλλον, τότε η Ιταλία του Μπερλουσκόνι είναι πολύ μπροστά σαν χώρα. Πράγμα για το οποίο διατηρώ μερικές επιφυλάξεις…

    Στο δεύτερο μέρος του σχολίου σου πάντως συμφωνώ απόλυτα. Όπως κανένας Έλληνας δεν έχει δικαίωμα να παριστάνει τον πιο πατριώτη από τους υπόλοιπους, έτσι και οι Έλληνες σαν λαός δεν έχουν σε αποκλειστικότητα το αίσθημα του πατριωτισμού. Ωραίο πράγμα η μπάλα, αλλά ούτε επειδή το πήραμε πριν από τέσσερα χρόνια αποδεικνύεται η ανωτερότητα των γονιδίων μας, ούτε επειδή χθες χάσαμε από τους Σουηδούς (δικαίως) σημαίνει πως οι Βίκινγκς είχαν σπουδαιότερο πολιτισμό από τους αρχαίους Έλληνες. Παιχνίδι είναι γαμώτο…

  15. Εξαιρετικό κέιμενο. Μοναδικό. Η περίπτωση ακούστηκε στις ειδήσεις (και μόνο σε ένα κανάλι -δε θυμάμαι ποιο- ειπώθηκε ότι οι διαδηλωτές κατηγορούν την αστυνομία που έριξε το νεαρό στη γυναίκα) και μόνο για το θάνατο. Κάθε άλλη φωνή χάθηκε μπροστά στα τραγικά συμβάντα της εθνικής -και των σχετικών διαφημίσεων-, του Νίκου και του πανικού που φέρνει ένας σεισμός -μαζι με την αναγκαία καταστροφολογία και δημο-σεισμολογική θέση επί των πραγμάτων.

  16. Ο/Η Elikas λέει:

    Δείμο,

    σ’ ευχαριστώ. Τα κανάλια πλέον έχουν ξεφύγει εντελώς από τον υποτιθέμενο ρόλο τους και παίζουν ένα κατάφωρο παιχνίδι προπαγάνδας υπέρ της εξουσίας. Ακόμα κι όταν αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση, το κάνουν δικαιολογώντας τα θεμέλια στα οποία στηρίζει την πολιτική της και λασπολογώντας οποιονδήποτε της πάει ουσιαστικά κόντρα.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπόθεση Κεφαλογιάννη. Όλοι έπεσαν να φάνε ζωντανό τον Τσίπρα επειδή βρέθηκε σε παρέα που έκανε χρήση χασίς (μόνο αυτός και κανένας άλλος), ενώ η είδηση για ένα εξέχον μέλος της κυβερνητικής παράταξης που κάνει πλάτες σε εμπόρους ναρκωτικών πέρασε στο ντούκου.

    Κοινώς, το γαμημένο έγινε τιμημένο.

  17. Ο/Η antidrasi&sex λέει:

    Μα. αγαπητέ Ελίκα, τώρα που χάσαμε, φταίει ο γερμανός που φοβήθηκε το ματς και δεν άφησε τα παληκάρια μας να ξεσκίσουν τους υποδεέστερους βορειοευρωπαίους, καθώς και μερικά κωλόπαιδα που δεν σέβονται τη φανέλα που φοράνε και τους νοιάζουν μόνο τα φράγκα… Είναι δυνατόν να φταίνε τα γονίδια των Ελ-λήνων? Αφού αυτά έχουν γραμμένη τη νίκη μέσα τους, όπως είχε πει και η ολυμπιονίκης μας…
    Όσο για το εξέχον μέλος της κυβέρνησης, προφανώς το παραπλάνησαν οι σύμβουλοι του ή έκανε ένα ρουσφέτι σε ψηφοφόρους του. Ο Τσίπρας ήταν αυτοπροσώπως παρών και δεν έκανε και κανένα ρουσφέτι.
    Μη θίγουμε τα ιερά και τα όσια του συστήματος, παρακαλώ!

  18. Ο/Η Elikas λέει:

    antidrasi & sex

    Επειδή τα θέλει κι εσένα ο κώλος σου, θα σου απαντήσω με σχόλιο που άφησα νωρίτερα στον φίλτατο λουκανικοπώλη και πεταλωτή κενταύρων Polsemannen (ΕΛ-ληνοσουηδικής καταγωγής και αντιλήψεως):

    Αγαπητέ λουκανικοπώλα,

    έχω ορισμένες απορίες, οι απαντήσεις των οποίων ευελπιστώ ίνα αναρτηθήσωσι εις νέον πόστιον:

    1) Διαθέτουν και οι Σουηδοί γονίδιο Αίπσηλον;

    2) Εάν δεν διαθέτουν, πώς γίνεται και μας κέρδισαν;

    3) Το Ιμπραήμοβιτς είναι εβραϊκό όνομα;

    4) Ποιός φόραγε κέρατα στους Βίκινγκς αν όχι εμείς που μια ζωή κουτουπώνουμε τας γυναίκας τους;

    5) Μήπως τελικά λόγω των θερινών κουτουπωμάτων από απόγονους των ΕΛ, οι νεαροί παίκτες της Σουηδίας είναι δικά μας παιδιά;

    6) Κι αν ισχύει το παραπάνω, οι Έλληνες παίκτες ποιανών παιδιά είναι;

  19. Ο/Η antidrasi&sex λέει:

    Είπα να κάνω λίγη πλάκα, αλλά εσύ το απογείωσες!!!
    Κλαπ, κλαπ, κλαπ….

  20. Ο/Η pølsemannen λέει:

    Αγαπητέ ΝεφΕΛικα,

    Όλα τα ερωτήματά σας δια την αστυνομίαν, τον στρατόν, την εθνικήν, την σημαίαν, την Τράπεζαν Πειραιώς, τον Ασωπόν, τον σταρχιδισμόν κλπ. απαντούνται αναλυτικώς, χωρίς αιδώ, εδώ http://polsemannen.blogspot.com/2008/06/blog-post_12.html

  21. Ο/Η pølsemannen λέει:

    Αγαπητέ ΝεφΕΛικα,

    Αγαπητέ ΝεφΕΛικα,

    Όλα τα ερωτήματά σας δια την αστυνομίαν, τον στρατόν, την εθνικήν, την σημαίαν, την Τράπεζαν Πειραιώς, τον Ασωπόν, τον σταρχιδισμόν κλπ. απαντούνται αναλυτικώς, χωρίς αιδώ, εδώ στο σχετικόν ποστ. (λίνκιο δεν έβαλα, το προηγούμενο το έφαγε ο Άκης!l)

  22. Ο/Η Elikas λέει:

    Αγαπητέ Πόλσε (Πόρσε στα ταϊβανέζικα),

    νιώθω ήδη σοφότερος από το ιερόν πόστιον που ανεβάσατε. Η βλακόσφαιρα σας ευγνωμονεί.

    Παρακαλώ τους επισκέπτες αυτής της ιστοσελίδος να πατήσουν κλικ εδώ, μπας και ξεστραβωθούν κι αυτοί λιγάκι.

  23. Παράθεμα: Ευτυχώς που αποκλειστήκαμε! « SOFISTIS

  24. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΜΠΡΑΒΟ

Σχολιάστε