New Diaspora: the disclaimer

Πρέπει να συγκεντρώσουμε 63,5 χιλιάδες δολάρια μέχρι τις 4 Μαΐου, προκειμένου να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το εγχείρημα της New Diaspora. Παρακαλούμε διαδώστε και ενισχύστε την προσπάθεια μικροχρηματοδότησης μας στο Indiegogo:

Για να προλάβω τους καχύποπτους, πολύ λίγα απ’ αυτά τα χρήματα θα φτάσουν στην τσέπη μου, κι αυτό θα είναι μόνο και μόνο επειδή δεν μου μένει χρόνος για να βιοποριστώ από κάπου αλλού. Είμαστε ήδη κοντά είκοσι άτομα, και τουλάχιστον οι μισοί από εμάς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη New Diaspora σε τακτική βάση για πολύ καιρό. Χώρια τα εισιτήρια για ταξίδια σε διάφορα μέρη του κόσμου, η ενοικίαση επαγγελματικού εξοπλισμού και οι αμοιβές μοντέρ, ηχολήπτη, μεταφραστών, web designers, κλπ. Δεν φτιάξαμε απλά μια σελίδα στο Facebook, ούτε σκοπεύουμε να τα παρατήσουμε πριν η νέα αυτή διασπορά πάψει να είναι νέα ή πάψει να είναι διασπορά.

Κι ούτε ξεπουλάμε κι εκμεταλλευόμαστε κανέναν. Αυτό θα το κάναμε αν κυνηγούσαμε να μας χρηματοδοτήσουν τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία πέρα από την επιβολή της δικής τους ατζέντας κι αισθητικής, θα απαιτούσαν να μην διατίθενται ελεύθερα στο ίντερνετ τα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ που φτιάχνουμε. Για να μπορούν να τα πουλήσουν μετά σε κανάλια άλλων χωρών, και να βγει κερδισμένος κάποιος μεσάζοντας που δεν είχε καμία συμμετοχή σ’ όλο αυτό που εμείς βιώνουμε και καταγράφουμε.

Τέλος, το γεγονός ότι είναι δική μου η πρωτοβουλία, δεν σημαίνει ότι μου ανήκει οτιδήποτε άλλο πέρα από το δικό μου έργο ή ότι εκπροσωπώ κανέναν. Γιαυτό άλλωστε κάλεσα τους νέους Έλληνες της διασποράς να μοιραστούν τη δική τους οπτική και τις δικές τους ιστορίες. Για να ξεμπερδέψουμε όλοι μαζί αυτό το κουβάρι, και να δούμε πού θα μας οδηγήσει. 

This entry was posted in δικτυολογιες, ελπιδες, video post. Bookmark the permalink.

2 Responses to New Diaspora: the disclaimer

  1. Ο/Η petalouditsa λέει:

    Γεια σου Νικολα!
    Δεν μπορειτε να συμπεριλαβετε και καταθεση σε λογαριασμο; Δεν εχουν ολοι πιστωτικη η paypal… (εγω δηλαδη σιγουρα). Η αυτο θα σας δημιουργουσε πρακτικα προβληματα;

  2. Ο/Η Elikas λέει:

    Όσο διαρκεί το crowdfunding, όχι. Μετά, ναι. Ευχαριστώ.

Σχολιάστε